BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#56126 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zrakomlat wrote:Ulazi li i cijena mobitela, kao stavka na računu, u obračun bonus-plus bodova, ili samo potrošnja?
cifra koju platiš se množi za bonus plus
zrakomlat

#56127 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Aha. Biće onda bodEva, jednokratna je uplata. Fala
MrRango

#56129 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Inetresuje me kako BH Telecom radi ovo sa produzivanjem ugovora. Nakon isteka prvobitno potpisanog ugovora, buduci da je bila ponuda kupovina tableta uz znacajan popust, produzivanjem ugovora na dodatnih 24 mjeseca, tako da smo i isli do poslovnice za produziti ugovor. Evo i taj ugovor je istekao, niti su nas zvali za produzivanje ugovora, niti je dosla neka obavijest (jest da ima jos 3-4 rate za otplatu tableta, jer je malo kasnije stigao na stanje).
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56130 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

MrRango wrote:Inetresuje me kako BH Telecom radi ovo sa produzivanjem ugovora. Nakon isteka prvobitno potpisanog ugovora, buduci da je bila ponuda kupovina tableta uz znacajan popust, produzivanjem ugovora na dodatnih 24 mjeseca, tako da smo i isli do poslovnice za produziti ugovor. Evo i taj ugovor je istekao, niti su nas zvali za produzivanje ugovora, niti je dosla neka obavijest (jest da ima jos 3-4 rate za otplatu tableta, jer je malo kasnije stigao na stanje).
U trenutku kada vam istekne ugovor vi automatski nastavljate da koristite uslugu mjesec za mjesec bez ugovornog odnosa. tada više niste ugovorno vezani. Onog trenutka kada potpišete novi 24-- mjesečni ugovor onda dobijate privilegije za korištenje usluge i popust na uređaje .
MrRango

#56131 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Dr_Help wrote:
MrRango wrote:Inetresuje me kako BH Telecom radi ovo sa produzivanjem ugovora. Nakon isteka prvobitno potpisanog ugovora, buduci da je bila ponuda kupovina tableta uz znacajan popust, produzivanjem ugovora na dodatnih 24 mjeseca, tako da smo i isli do poslovnice za produziti ugovor. Evo i taj ugovor je istekao, niti su nas zvali za produzivanje ugovora, niti je dosla neka obavijest (jest da ima jos 3-4 rate za otplatu tableta, jer je malo kasnije stigao na stanje).
U trenutku kada vam istekne ugovor vi automatski nastavljate da koristite uslugu mjesec za mjesec bez ugovornog odnosa. tada više niste ugovorno vezani. Onog trenutka kada potpišete novi 24-- mjesečni ugovor onda dobijate privilegije za korištenje usluge i popust na uređaje .
Jos jedno pitanje. Buduci da imam jos par rata za otplatu tableta, da li je moguce u jednoj rati otplatiti preostali dug, buduci da je obavezni ugovor istekao.
seoBIH

#56132 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Kako je moguće da ti ugovor istekne, a da nastaviš plaćati rate? Kada se ugovor potpiše i rate se vežu za njega, tj. 12/24 mjeseci.
kakaljin

#56133 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

seoBIH wrote:Kako je moguće da ti ugovor istekne, a da nastaviš plaćati rate? Kada se ugovor potpiše i rate se vežu za njega, tj. 12/24 mjeseci.
Pa napisao je da je uredjaj kasnije dobio nego sto je potpisao ugovor.

PS : vjerovatno mozes platiti sve rate, ali najbolje nazovi 1444 pa pitaj
MrRango

#56134 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

seoBIH wrote:Kako je moguće da ti ugovor istekne, a da nastaviš plaćati rate? Kada se ugovor potpiše i rate se vežu za njega, tj. 12/24 mjeseci.
Pa kupljeni uredjaj je stigao tek par mjeseci od naručivanja, tako da su rate tad počele.
ing-ecc

#56135 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

MrRango wrote:
Pa kupljeni uredjaj je stigao tek par mjeseci od naručivanja, tako da su rate tad počele.
..... nema veze sto je uredjaj dosao sa zakasnjenjem, ugovor/annex se potpisuje i vazi od trenutka preuzimanja uredjaja, sa istekom perioda vezivanja isplacen je uredjaj u ratama 12/24. :D Samim tim stvoreni su uslovi za kupovinu novog uredjaja i vezivanje 12/24 mj. :)
made_in_sarajevo

#56136 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Hajde ovi iz telekoma, kako se igrica za PS4 racuna za kupovinu, posto ps4 nisam mogao uzeti preko moja tv. Imam obavezni ugovor i mobitel i ps4 u paketu sa igricama nisam mogao uzeti. Sad da igricu uzmem da li moze na moja tv ili moram ba drugi nacin?

Inace telekomu minus radi ovakvih stvari kad raja ceka neki aparat jer je nestalo. Zna se da ce ps4 ici kao da se dzaba dijeli, samsung novi, iphone. Onda majka mu stara natjeraj tamo one da spreme dovoljan broj aparata
ing-ecc

#56137 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Del_Boy1 wrote:Jesu li ukinuli onih 5 bodova za redovno plaćanje računa? Evo već treći mjesec ne dobijam te bodove, plus što sad zaokružuju iznos na štetu korisnika, prije su davali onoliko bodova koliki je račun a sad evo dugi put ne daju i onih 0.50 bodova za 0.5 KM na računu.
Zar 5 bodova nije malo da bi se poznalo u ukupnom score-u :?: 5 bodova ~ 0,15 km :-)
Nekako mi se jedino smisleno cini da vrijedi sakupljati bodove samo po osnovu placenih racuna (x1, x2, x3, x4) :D
Sve ostalo je 'sitnica' :-) i onih 100 za 10 god, i 50 za aktivaciju maila, ...
kakaljin

#56138 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

made_in_sarajevo wrote:Hajde ovi iz telekoma, kako se igrica za PS4 racuna za kupovinu, posto ps4 nisam mogao uzeti preko moja tv. Imam obavezni ugovor i mobitel i ps4 u paketu sa igricama nisam mogao uzeti. Sad da igricu uzmem da li moze na moja tv ili moram ba drugi nacin?

Inace telekomu minus radi ovakvih stvari kad raja ceka neki aparat jer je nestalo. Zna se da ce ps4 ici kao da se dzaba dijeli, samsung novi, iphone. Onda majka mu stara natjeraj tamo one da spreme dovoljan broj aparata

Znam da mi je drug rekao da je jednom telecom narucio preko 3000 komada telefona Samsung S6 i trazio fakturu da uplate odmah novac, ali da su im iz Samsunga isporucili samo 400 komada i rekli da je to dovoljno i da za taj period ne moze vise dobiti jer je to neka politika samsunga. A drug mi radi za Samsung u HR.

Kako je sada to ne znam ali po nestajanju uredjaja u telecomu predpostavljam da je isto u pitanju.
ing-ecc

#56139 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

made_in_sarajevo wrote:Hajde ovi iz telekoma, kako se igrica za PS4 racuna za kupovinu, posto ps4 nisam mogao uzeti preko moja tv. Imam obavezni ugovor i mobitel i ps4 u paketu sa igricama nisam mogao uzeti. Sad da igricu uzmem da li moze na moja tv ili moram ba drugi nacin?

Zar ne pishe u ovim svim mogucim tabelama https://www.bhtelecom.ba/playstation4.html nacin kupovine i placanje :?
made_in_sarajevo

#56140 Re: BHTelecom All About

Informativno se raspitam za kupovinu preko moja tv i ljudi kazu moze. Sutra dan odem da rijesim kaze ipak ovo ne moze na moja tv. Imam obavezni ugovor i kupljen mobitel, te sistem ne dopusta kupovinu ps4 u paketu sa 3 igrice. Kupio ps4 preko mobitela na firmi, sad da ponovim pitanje, da li igricu mogu kupiti preko moja tv, te kako se uopste igrica vodi, posto mi je ps4 odbijen iz gore napisanih razloga i da li bi igrica bila odbijena?
kakaljin

#56141 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

made_in_sarajevo wrote:Informativno se raspitam za kupovinu preko moja tv i ljudi kazu moze. Sutra dan odem da rijesim kaze ipak ovo ne moze na moja tv. Imam obavezni ugovor i kupljen mobitel, te sistem ne dopusta kupovinu ps4 u paketu sa 3 igrice. Kupio ps4 preko mobitela na firmi, sad da ponovim pitanje, da li igricu mogu kupiti preko moja tv, te kako se uopste igrica vodi, posto mi je ps4 odbijen iz gore napisanih razloga i da li bi igrica bila odbijena?
Igrice i joistick nisu vezani za ugovor i mozes ih uzeti bez problema, isto kao i maske za telefon
ing-ecc

#56142 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

made_in_sarajevo wrote:Informativno se raspitam za kupovinu preko moja tv i ljudi kazu moze. Sutra dan odem da rijesim kaze ipak ovo ne moze na moja tv. Imam obavezni ugovor i kupljen mobitel, te sistem ne dopusta kupovinu ps4 u paketu sa 3 igrice. Kupio ps4 preko mobitela na firmi, sad da ponovim pitanje, da li igrica mogu kupiti preko moja tv, te kako se uopste igrica vodi, posto mi je ps4 odbijen iz gore napisanih razloga i da li bi igrica bila odbijena?
Pa jel imas ugovor na MojaTV usluzi :?:
made_in_sarajevo

#56143 Re: BHTelecom All About

kakaljin wrote:
made_in_sarajevo wrote:Informativno se raspitam za kupovinu preko moja tv i ljudi kazu moze. Sutra dan odem da rijesim kaze ipak ovo ne moze na moja tv. Imam obavezni ugovor i kupljen mobitel, te sistem ne dopusta kupovinu ps4 u paketu sa 3 igrice. Kupio ps4 preko mobitela na firmi, sad da ponovim pitanje, da li igricu mogu kupiti preko moja tv, te kako se uopste igrica vodi, posto mi je ps4 odbijen iz gore napisanih razloga i da li bi igrica bila odbijena?
Igrice i joistick nisu vezani za ugovor i mozes ih uzeti bez problema, isto kao i maske za telefon
Vise komada, npr 2-3 igrice, bez obzira na ovamo ugovore?

Ing-ecc imam obavezni ugovor do 11 mjeseca ove godine na moja tv full i kupio mobitel na rate bez popusta. Mislio uzeti i ps4 naravno bez popusta ali da kupim sistem im nije dao, pa onda uzeo na mob preko firme. Evo kakaljin je za igrice odgovorio
REDDEVILS

#56144 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Meni ugovor istice 7.6.2018 godine i ja namjeravam odmah produziti na dvije godine i uzeti Play Station Pro, a korisnik sam od 2010 godine :D
Cossack

#56145 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

PS4 im je beton potez. Samo da ne zeznu sa zalihama.
diablobih

#56146 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Zasto ne odes jednostavno u santa domenicu i uzmes na rate igre, uzmes 5 igri ako hoces i sve na rate bacis.
made_in_sarajevo

#56147 Re: BHTelecom All About

diablobih wrote:
Zasto ne odes jednostavno u santa domenicu i uzmes na rate igre, uzmes 5 igri ako hoces i sve na rate bacis.
Hocu sve preko telekoma da uzmem i da pomognem telekomu na bilo koji nacin. Zivio telekom
diablobih

#56148 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

made_in_sarajevo wrote:
diablobih wrote:
Hocu sve preko telekoma da uzmem i da pomognem telekomu na bilo koji nacin. Zivio telekom
Eh to je drugo, taman da topli platis nekome :D
sencobih

#56149 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

diablobih wrote:
Kako da mu platim na rate, kad nemam ni soping ni kreditne kartice?
diablobih

#56150 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Nemas karticu? Pa uzmes od roditelja, oni imaju, kad ti ne mozes da imas. Cuj nema karticu. Kako ces uplacivati ps plus ?
Locked