SDP

Kikibombona

#56101 Re: SDP

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:Jeli ovo pocela pobuna u sdp-u?
Ciscenje SDP-a od SDA elemenata. Ovo se trebalo desiti prije 15 godina. Jbg...

Dugorocno odlicna stvar za SDP. Stranka mora biti lider anti-SDA koalicije i doci na nivo svijesti da je bilo kakvo koaliranje sa SDA nezamislivo.
KomunistaTZ

#56102 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:Jeli ovo pocela pobuna u sdp-u?

Dugorocno odlicna stvar za SDP. Stranka mora biti lider anti-SDA koalicije i doci na nivo svijesti da je bilo kakvo koaliranje sa SDA nezamislivo.
Ignorantsko pisanje. Objasnise mi neki dan da Konakovic ima vecu kontrolu nad novcem u vladi KS nego Kukic u rudniku. Samo prati trag novca!? Iskreno, na idealistickom nivou se grozim koalicije sa SDA, a kada pogledam vladu KS, zbrinjavanje vodstva SDP, uz koaliranje sa SDA derivatima, slazem se sa lokalnom ekipom jer je ocigledno da je svako za sebe osim ako ti ja ne odredim drugacije.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56103 Re: SDP

Post by malakh »

Kikibombona wrote:

sada su odjednom sda elementi, a prije četiri godine to nisu bili. koga ba zavaravate tim pričama i podmetanjima? po vašem ispada da je bijedić do prije nepunih godinu dana bio sdpovac, pa je kao takav bio niosilac liste za najvišu državničku funkciju, a onda u međuvremenu se preobratio i postao sda element.
cvrčak_na_hedonizmu

#56104 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

malakh wrote:
Kikibombona wrote:

sada su odjednom sda elementi, a prije četiri godine to nisu bili. koga ba zavaravate tim pričama i podmetanjima? po vašem ispada da je bijedić do prije nepunih godinu dana bio sdpovac, pa je kao takav bio niosilac liste za najvišu državničku funkciju, a onda u međuvremenu se preobratio i postao sda element.
Bijedic je interesdzija ko i vecina rukovodstva DF-a, ko i Fahraon koji bi guzice dali za malo vlasti.

Lazem li :)

Sta kazes na Zeljkove tirade po BH Bloku, o izjavi DF-ovog parlamentarca kako se mladi iseljavaju jer neko nece sa SDA u koaliciju :lol:

Nema te na DF-ovoj temi, sto li. Kontam da te stid, znam i mene bi bilo :-)
Haris.ba

#56105 Re: SDP

Post by Haris.ba »

malakh wrote:sada su odjednom sda elementi, a prije četiri godine to nisu bili. koga ba zavaravate tim pričama i podmetanjima? po vašem ispada da je bijedić do prije nepunih godinu dana bio sdpovac, pa je kao takav bio niosilac liste za najvišu državničku funkciju, a onda u međuvremenu se preobratio i postao sda element.
A šta bi ti? Da priznaju da ih ne zanima ama baš ništa osim ličnih funkcija i interesa? :D

Nje Sda problem. Mogli su se sa Pda dogovoriti umjesto Sda (pa ista je to sarajevski oblik Nip). Svakako već imaju premijera i vladaju. Ali, kako da kažem da se najbolje shvati - Tuzla je žrtvovana radi vlasti (ustvari tri ministarstva i poneki interes) u Sarajevu.

Ili da ovako da probam, ništa Bijedić nije manji interesđija nego Nikšić, samo jedan ima rezultat kojim drugi pokušava upravljati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#56106 Re: SDP

Post by malakh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Bijedic je interesdzija ko i vecina rukovodstva DF-a, ko i Fahraon koji bi guzice dali za malo vlasti.

ne, apsoluetno si u pravu. ali čemu sada vađenje i prebacivanje krivice samo na bijedića. tko je bijedića podržao da bude predsjednik najjačeg kantonalnog odbora u partiji, tko ga je podržao da bude nosilac liste za državni parlament, tko mu je dozvolio da ima toliku moć? to su ključna pitanja na koja se mora odgovoriti prije nego li se krene u napada na bijedića. bijedić kakav je sada, takav je bio i prije 8 i prije 4 godine, a u sdpu su to znali bolje od nas.
cvrčak_na_hedonizmu

#56107 Re: SDP

malakh wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:

ne, apsoluetno si u pravu. ali čemu sada vađenje i prebacivanje krivice samo na bijedića. tko je bijedića podržao da bude predsjednik najjačeg kantonalnog odbora u partiji, tko ga je podržao da bude nosilac liste za državni parlament, tko mu je dozvolio da ima toliku moć? to su ključna pitanja na koja se mora odgovoriti prije nego li se krene u napada na bijedića. bijedić kakav je sada, takav je bio i prije 8 i prije 4 godine, a u sdpu su to znali bolje od nas.
Nemam problem da se slozim sa tobom :thumbup:
malakh

#56108 Re: SDP

Post by malakh »

Haris.ba wrote:
A šta bi ti? Da priznaju da ih ne zanima ama baš ništa osim ličnih funkcija i interesa? :D

Nje Sda problem. Mogli su se sa Pda dogovoriti umjesto Sda (pa ista je to sarajevski oblik Nip). Svakako već imaju premijera i vladaju. Ali, kako da kažem da se najbolje shvati - Tuzla je žrtvovana radi vlasti (ustvari tri ministarstva i poneki interes) u Sarajevu.

Ili da ovako da probam, ništa Bijedić nije manji interesđija nego Nikšić, samo jedan ima rezultat kojim drugi pokušava upravljati.
da, to je otprilike to.
nemampojma0

#56109 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Relativizacija svih bitnih dogadjaja je jedini alat onih sto polako pucaju. Ako SDP izgubi TK, doci ce na nivo NS u federalnom i drzavom parlamentu. U kantonima, osim TK , je svakako minoran.
Zasluzen samar. Sto kazu nadrealisti, iskali ste evo vam ga.
Bosanski_kralj

#56110 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Znači puklo je u Tuzli.

Ima li informacija koliko skupštinskih zastupnika podržava ovakvu odluku KO?
MarshalDodik

#56111 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

30 godina se igralo "pametno" ( u prevodu strogo oportunisticki), pa gdje smo?
Vrijeme da se pocne igrati barem mrvicu ideoloski ( u prevodu dosljedno).

Gore biti ne moze, pa ne znam cemu kuknjava :bih:
Maraschino

#56112 Re: SDP

Post by Maraschino »

Rekoh ja prije neki dan, sto nije Lagumdzija sahranio to ce Nerko sigurno.

Zar su bitni razlozi?

Ode stranka kao da nikad nije postojala a najacu startnu poziciju su imali.
Kikibombona

#56113 Re: SDP

Post by Kikibombona »

KomunistaTZ wrote:Ignorantsko pisanje. Objasnise mi neki dan da Konakovic ima vecu kontrolu nad novcem u vladi KS nego Kukic u rudniku. Samo prati trag novca!? Iskreno, na idealistickom nivou se grozim koalicije sa SDA, a kada pogledam vladu KS, zbrinjavanje vodstva SDP, uz koaliranje sa SDA derivatima, slazem se sa lokalnom ekipom jer je ocigledno da je svako za sebe osim ako ti ja ne odredim drugacije.
Kakva ideologija jarane, nema kod nas ideoligije.

SDA 30 godina suvereno vlada kompletnim sistemom. Mafijaska organizacija. Kontrolisu sudove i policiju, javne i privatne firme, sve zivo. Veliki broj SDA-ovaca je godina ukljucen u kriminal. Dakle, dugogodisnji ovisnici. Tu pomoci nema. Koaliranje sa njima je produzavanje agonije.

SDP nije ni blizu zagazio u kriminal kao SDA. Imaju dosta lopova, obicno sitnih, u svojim strukturama, ali je to 100 nizi nivo od SDA.

Nama trebaju novi ljudi, cisti od kriminla. Onaj sto je 20 godina na vlasti ima uhodan sistem pljacke resursa. I zarazen je, kradja je u vecini slucajeva bolest poput ovisnosti.

Novi ljudi ce se plasiti, ne poznaju sistem, ne poznaju ljude. Nisu zarazeni. Sa njima se uz zestok pritisak moze stosta postici. Za to ti je najbolji primjer vlada KS. Na svaki pritisak javnosti oni se povlace. SDA se nikad ne bi povukla. Uzeli bi 200 000 i smijali se ljudima i facu. Potpuno su oguglali na pritisak javnosti, jednostavno ih ne zanima. U SBK su povecali pausale za duplo i nije ih bilo briga. To NS nikad ne bi mogla izgurati sve da hoce zato sto se plase javnosti.
kamen spoticanja

#56114 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

pogledaj Masicev tvit na danasnju pricu o Osmici i valjda je jasno koliko su izgubljeni...
igraju se djeca politike
Moenx

#56115 Re: SDP

Post by Moenx »

Da neke stvari poentiramo uvazeni predsjednik SDP osudjen je (osudio se) da ponekad lici na Pol Pota. Ili možda na pokoje lika iz Orwelove alegorije
Bojim se na kraju da ce svi ispasti fini i glazirani i kul. Mislim na TK, a da ce u njemu samo Mirsad Kukic nahebati

Jer bi to po ovom scenariju dovelo do toga
Kao ko mas bre zavadi sve ce otici po ledjima Kukica

Ali da li bas sve negativno se moze pripisati Kukiic kompaniji
O ne svi znamo da to nije tako
Kukic je zrtva svoje strasti a to sto smo i mi zrtva te iste strasti ne daje nam pravo da ne vidimo da je i on i drustvo oko njega u neku ruku bolesno
No vidjecwmo sta ce se sve izdesavati
Nemojte Konakovica Kukica izjednacavati Konakovic je drustvo jednog lica koje je pokrenulo vlastiti stil u Sarajevu mozda je prethodno vjetra dobio od mlade raje iz nekih deugih struja ne znam moze bit NS
Kukic je svoju samovolju koju je ukunjao u SDA samo iznjeo i napravio drugi pol subjekt
Kikibombona

#56116 Re: SDP

Post by Kikibombona »

malakh wrote:
Kikibombona wrote:

SDP je od rata naovamo SDA-ovska kurava. Kad je god bila prilika prodali su se. SDA je uhodana mafijaska organizacija, pa je SDP-ovcima cesto bio izazov da udju u posao sa njima.

...

Ovo je prvi put u historiji da je SDP odbio koaliciju sa SDA.

...

Idealno bi bilo da Komsic, Lagumdzija i Bijedic, zajedno sa svojim igracima, formiraju jednu stranku. To bi bilo odlicno, da se zna ko je ko, da se politicka scena malo polarizira na dva bloka, pro-SDA i anti-SDA. Do sada je bilo puno 'neodlucnih' koji su uzimali glasove anti-SDA biraca da bi mogli sa njima uci u vlast.
Moenx

#56117 Re: SDP

Post by Moenx »

Kikibombona wrote:
malakh wrote:
Kikibombona wrote:

SDP je od rata naovamo SDA-ovska kurava. Kad je god bila prilika prodali su se. SDA je uhodana mafijaska organizacija, pa je SDP-ovcima cesto bio izazov da udju u posao sa njima.

...

Ovo je prvi put u historiji da je SDP odbio koaliciju sa SDA.

...

Idealno bi bilo da Komsic, Lagumdzija i Bijedic, zajedno sa svojim igracima, formiraju jednu stranku. To bi bilo odlicno, da se zna ko je ko, da se politicka scena malo polarizira na dva bloka, pro-SDA i anti-SDA. Do sada je bilo puno 'neodlucnih' koji su uzimali glasove anti-SDA biraca da bi mogli sa njima uci u vlast.
A kako bi bilo da tu ekipu preostalog SDP. Od Niksica Masica Cengica Selimovica i inih premjestimo u Puritansku stranku BiH
Kao oni i njihovi partneri iz NS stranke koja dominira budzetom najjaceg kantona u drzavi nikad nisu uhvaceni u zijanu
Ma hajfe molim te
Necemo pisati istorijuvod jučer prodavati maslo pod bubrege
Pa nije niko budala
GandalfSivi

#56118 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Gazi Niksic, ne staje. I neka gazi, do kraja. Nisu ovo SDA igraci u Tuzli (za razliku od nekih skorasnjih), ali jesu prodane guzice koje ce biti i SDA ako treba, sve za fotelje. Kontam koja je to stoka bezobrazna, znaci koristi infrastrukturu stranke, koristi ime, koristi ideologiju, kada god im treba, i onda kada im nesta nije po volji (a demokratski izglasano, nije volja jednog covjeka), e onda ce svojim putem. Protjerati, odjebati, politicki sahraniti, pa mami prosipaj bijesne gliste...
Moenx

#56119 Re: SDP

Post by Moenx »

GandalfSivi wrote:Gazi Niksic, ne staje. I neka gazi, do kraja. Nisu ovo SDA igraci u Tuzli (za razliku od nekih skorasnjih), ali jesu prodane guzice koje ce biti i SDA ako treba, sve za fotelje. Kontam koja je to stoka bezobrazna, znaci koristi infrastrukturu stranke, koristi ime, koristi ideologiju, kada god im treba, i onda kada im nesta nije po volji (a demokratski izglasano, nije volja jednog covjeka), e onda ce svojim putem. Protjerati, odjebati, politicki sahraniti, pa mami prosipaj bijesne gliste...
O kome je ovdje rijec
Moze biti i za drugu stranu
GandalfSivi

#56120 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Moenx wrote:
GandalfSivi wrote:Gazi Niksic, ne staje. I neka gazi, do kraja. Nisu ovo SDA igraci u Tuzli (za razliku od nekih skorasnjih), ali jesu prodane guzice koje ce biti i SDA ako treba, sve za fotelje. Kontam koja je to stoka bezobrazna, znaci koristi infrastrukturu stranke, koristi ime, koristi ideologiju, kada god im treba, i onda kada im nesta nije po volji (a demokratski izglasano, nije volja jednog covjeka), e onda ce svojim putem. Protjerati, odjebati, politicki sahraniti, pa mami prosipaj bijesne gliste...
O kome je ovdje rijec
Moze biti i za drugu stranu
Ja ba, toliko ih korupcija uhvatila da nece u vlast. Ja pricam ovdje da je clanstvo (koje sigurno nije korumpirano) jasno i glasno reklo da nece u koaliciju sa SDA. I onda se jave delegati, koji se popisaju po tom clanstvu (u isto vrijeme se pozivajuci na isto) i kaze, neka, mi cemo po svom. Zato sljedece izbore hajte laganini u nezavisne, ili kod Zeljke, ili Zlatka, primaju oni sve redom, pa onda kako god hocete...
Moenx

#56121 Re: SDP

Post by Moenx »

Kako hajte i ko hajte
Ja za SDP ni ikoga iz te price nikad glasao nisam niti sam moze bit kakav clan i funkcion
No nadam se da ces porazmisliti i kroz vrijeme revidirati stav
Znas to ko se krasi znackom SDPa u citavoj ovoj prici pa to ti je femagogija koja moze zavrsiti na adresi svih aktera iz ove nase price
Vidis moj stav i moj princip u ovom sukobu misljenja jeste da ljudi nisu figure neke ljepse neke ruznije pa da ih damo di za volju pomjerati
Nismo djevojcice da se igramo lutkama a ova zemlja nema jos samo jednu šansu
cvrčak_na_hedonizmu

#56122 Re: SDP

Moenx wrote:Kako hajte i ko hajte
Ja za SDP ni ikoga iz te price nikad glasao nisam niti sam moze bit kakav clan i funkcion
No nadam se da ces porazmisliti i kroz vrijeme revidirati stav
Znas to ko se krasi znackom SDPa u citavoj ovoj prici pa to ti je femagogija koja moze zavrsiti na adresi svih aktera iz ove nase price
Vidis moj stav i moj princip u ovom sukobu misljenja jeste da ljudi nisu figure neke ljepse neke ruznije pa da ih damo di za volju pomjerati
Nismo djevojcice da se igramo lutkama a ova zemlja nema jos samo jednu šansu
Nepismen si, prevedi
Moenx

#56123 Re: SDP

Post by Moenx »

Ako sam nepismen to se onda iskljucuje
kmirsad

#56124 Re: SDP

Post by kmirsad »

http://ba.n1info.com/Vijesti/a353698/SD ... SVvh57EFmg
SDP započinje proces formiranja vlasti sa SDA u Tuzlanskom kantonu
Autor:
N1 BiH

Image
SDP započinje proces formiranja vlasti sa SDA u Tuzlanskom kantonu
Izvor: N1

Kantonalni odbor SDP Tuzla donio je odluku da započne proces formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu zajedno sa SDA.

Informaciju je za Faktor.ba potvrdio Enver Bijedić, predsjednik KO Tuzla.[/size][/b]
Kako ne kontate. Ovo nije pitanje izbra partnera. Sa SDA, on jednostavno... mora.

https://gosdptuzla.ba/nermin-niksic-sa- ... KK4El-uj5M

Nermin Nikšić: Sa SDA možete kao pojedinci, a ne u ime SDP-a!
01.07.2019
Nakon odluke kantonlnog odbora Socijaldemokratske partije TK da pokušaju napraviti vlast u tom kantonu sa Strankom demokratske akcije reagovao je lider SDP-a Nermin Nikšić. On je za Klix.ba poručio da oni koji žele koalirati sa SDA to mogu učiniti samo kao pojedinci, a ne uime SDP-a.
“Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje. To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku”, rekao je Nikšić.

Prvi čovjek SDP-a kaže da se ne želi baviti špekulacijama, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih u Tuzlanskom kantonu navodno morali donijeti ovakvu odluku.
“Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti. Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine”, bio je jasan predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Danas je u Tuzli održana sjednica Kantonalnog odbora SDP-a na kojoj je donesena odluka o procesu formiranja vlasti sa SDA. Odluka je donesena sa 44 glasa za, četiri su bila protiv, dok je jedan član bio suzdržan.

[b]Kantonalni odbor SDP-a u Tuzli je ovim potezom prekršio odluku Glavnog odbora da se neće ići u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om niti na jednom nivou vlasti.[/b]
Izvor: klix.ba
Ponovo se ne pominje se PDA i SBB :)
Nermin Nikšić

Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa.

Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje.

To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku.

Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku.

Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a.

Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti.

Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD.

Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.
Koji bi to razlozi mogli biti... :?
The 51st State

#56125 Re: SDP

Post by The 51st State »

Ne slazem se, nema se vremena za te egzibicije i cekanja da ideologije pobjede, vrijeme ideologija je proslo, biraci su svakako operisani od krutih ideoloskih opredjeljenja, buducnost politicke scene kod nas su "notarske" koalicije. Nema se vremena cekati da necija capri prevlada u usima biraca.
Tu je niksic ko noj i ljudi imaju pravo kad mu kazu kako moze ovo, a ne moze ono i to sve iz pozicije djaka iz zadnje klupe. Posljedica koncentracije moci na kantonima ali to samo po sebi nije losa stvar za gradjane.
Post Reply