SDP
- Control panel
#56051 Re: SDP
Sdp ima najgoru kadrovsku politiku, a garantujem da u svom clanstvu imaju najvece i najsposobnije strucnjake u drzavi koji ne mogu doci do izrazaja od raznih dupeuvlakaca masica, magazinovica, prlicki, cengica, selimovica, a prije njih njihovih mentora.
- MaksprotivMarksa
#56052 Re: SDP
SDP ima losu kadrovsku politiku, kadrovsku politiku koju imaju i sve druge partije u BiH, ali za strucnjake se varas, u BiH vise mema strucnjaka za bilo sta, doktorati i titule profesora su samo ukrasi pored imena, niko ne zna nista, a mi zivimo stihiju, ovo malo drzave sto imamo je djedovina SFRJ, zato nijednu reformu nismo doveli do kraja, osim one sa potencijalom za kradju, a za kradju se ne mora biti strucnjak, mora se biti bezobrazan.
Nikada necu zaboraviti kada sam profesora Domazeta prozvao da se predstavlja kao socijaldemokrata, a da propagira neoliberalni ekonomski model, na sta mi je profesor rekao sa sam mlad i da se to ne gleda tako, na moju opasku da je do 92e vjerovao u marksisticke teze o trzistu i da je kao poslusni partijski kadar u zivotu bio samo direktor i profesor izbacio me sa predavanja.
Mi nemamo autoritete za bilo sta, autoritet se postaje iskljucivo politickom linijom, a autoritetom te proglasavju neznalice.
Jos jedan plastican primjer, ja sam tri godine morao dokazivati doktorima da me lijece pogresno, ja sam im donosio radove, prevodio, da bih na kraju konacno dosao do ljekara iz UKC Tuzla koji je znao o cemu govorim, ali to lijeci metodama iz 1970e godine, batem je znao, a nisam bio kod nekih anonimusa nego kod vrhunskih autoriteta medicine, sa privilegijom zbog porodicnih veza da me se zaista i saslusa, nije da ljudi ne zele, oni jednostavno ne znaju, sve je to normalno u drzavi u kojoj profesori sa katedre tvrde da su Filipovic i Pruscak na nivou Hegela.
Nikada necu zaboraviti kada sam profesora Domazeta prozvao da se predstavlja kao socijaldemokrata, a da propagira neoliberalni ekonomski model, na sta mi je profesor rekao sa sam mlad i da se to ne gleda tako, na moju opasku da je do 92e vjerovao u marksisticke teze o trzistu i da je kao poslusni partijski kadar u zivotu bio samo direktor i profesor izbacio me sa predavanja.
Mi nemamo autoritete za bilo sta, autoritet se postaje iskljucivo politickom linijom, a autoritetom te proglasavju neznalice.
Jos jedan plastican primjer, ja sam tri godine morao dokazivati doktorima da me lijece pogresno, ja sam im donosio radove, prevodio, da bih na kraju konacno dosao do ljekara iz UKC Tuzla koji je znao o cemu govorim, ali to lijeci metodama iz 1970e godine, batem je znao, a nisam bio kod nekih anonimusa nego kod vrhunskih autoriteta medicine, sa privilegijom zbog porodicnih veza da me se zaista i saslusa, nije da ljudi ne zele, oni jednostavno ne znaju, sve je to normalno u drzavi u kojoj profesori sa katedre tvrde da su Filipovic i Pruscak na nivou Hegela.
- kmirsad
#56054 Re: SDP
SDP i NS... sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...
... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
... svašta se u bunuru za ovo godina nakupilo i posakrivalo...
- Maraschino
#56055 Re: SDP
opet ti neku losu brlju podvalili...pa dokleN visekmirsad wrote:SDP i NS... sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
- spreca
#56056 Re: SDP
a te pobjede SDA je njmanje zasluzna sama SDA...kad bi SDP iza sebe imao IZ i Reisa ,garantujem da bi od SDA ostalo samo perje.Maraschino wrote:Kasno je za bilo sta.Moenx wrote:
Koliko god ove optuzbe a koje se stalno ponavljaju ali nilad ne preciziraju , bile na mjestu mislim da je sam SDP dosta puta bio u nepravednoj poziciji
Toga trebamo biti svjesni
Sam podtak da SDP moze dobiti 500 000 glasova (govorim hipotetski) a da pri tome ne uspije imati ave poluge vlasti zbog izbornih apsurda za stranku koja s pravom preferira da poklopi svaki dio izbornpg tijela je krajnje fruatrirajuci podatak
Trebate imati na umu da je SDPu cesto jedini izvor financiranja pretezno budzetski
Ne dopustimo da SDP postane siroce ove zemlje
Znate SDP nominalno ako nije sustinski , ono prvo ime i prva adresa ljwvice u BiH
Nisu ae stvorili nikalve nove.ljwvicarske ideje i ne trebaju da budu
SDP je legitimni nasljednik soxij_demok tradicije BiH
GS DF I NS u velikoj mjwri su bili i jesu drustvo jednog lica privatna doktorska ordinacija loja je imala mjesta za jednog mestra doktora a ne za aveukupnu bh populaciju, oaza tek za bh Don Kihote sa politicke scene
Malo pazljivije sa SDPom neka SDP bude utociate za sve intelektualce radnile iz svih dijelova bh druatva i vremwnom SDP ce zbog vece konkurencije da se izlijeci
SDP nece propasti, ime ne moze propasti a da li ce imati neku snagu, za nasih zivota tesko. Samo neko cudo da se desi.
Najjaci SDP je poslije rata pa negdje do 2004.god. kada su tu bila mnoga zvucna imena i nisu uspjeli nista napraviti dok su na drugoj strani imali saku jada od SDA, neke anonimce iz provincija, polupismenu rulju...koja ih je u svakom izbornom ciklusu potukla.
Zasto, pa neka se sami preispitaju.
Ovo sto je ostalo taman da poklope jedno ministarsko i dva pomocnika ministra i dugo nece moci vise. Tuzno.![]()
(nisam clan ali uvijek simpatizer)
- Maraschino
#56057 Re: SDP
Pa vidis rodjak, te hinje su uspjele uci i u dzamije dok je Lagumdzija stojao ispred ogledala i sam sebi se divio.spreca wrote: a te pobjede SDA je njmanje zasluzna sama SDA...kad bi SDP iza sebe imao IZ i Reisa ,garantujem da bi od SDA ostalo samo perje.
- spreca
#56058 Re: SDP
Lagumdzija je bio i prosao...ko ga jebe nije vjecan i hvala bogu da su ga istjerali iz stranke....kao clan SDPa vise je vremena provodio kod Bakira nego u stranci sto mnogo govori i o njemu i o Bakiru.....SDA bi najsretnija bila da se SDP ugasi za uvijek i sve rade da se to i desi,ali neznaju da ce se prije ulaska u EU morati prekvalifikovati ili raspustiti...niko im kao nacionalnoj stranci nece pruziti ruku u EUMaraschino wrote:Pa vidis rodjak, te hinje su uspjele uci i u dzamije dok je Lagumdzija stojao ispred ogledala i sam sebi se divio.spreca wrote: a te pobjede SDA je njmanje zasluzna sama SDA...kad bi SDP iza sebe imao IZ i Reisa ,garantujem da bi od SDA ostalo samo perje.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56059 Re: SDP
lijepo sastavljeno, samo bih napravio jednu izmjenu.kmirsad wrote:SDP i NS... sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
narod i pravda, naša stranka i mirsad hadžikadić...sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...
Last edited by malakh on 27/06/2019 11:39, edited 1 time in total.
- bunk
#56060 Re: SDP
Da budemo korektni do kraja, znamo tacno kome nece pomrsiti konce

- kmirsad
#56061 Re: SDP
Maraschino wrote:opet ti neku losu brlju podvalili...pa dokleN visekmirsad wrote:SDP i NS... sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
- kmirsad
#56062 Re: SDP
Nečeš mi vjerovati kojiko među samo mojom rajom ima pristalica Hađikadića, i zadrti... gotovo ko mi iz NS-a... pobit se to spremno...bunk wrote:Da budemo korektni do kraja, znamo tacno kome nece pomrsiti konce![]()
- bunk
#56063 Re: SDP
To znam.kmirsad wrote:Nečeš mi vjerovati kojiko među samo mojom rajom ima pristalica Hađikadića, i zadrti... gotovo ko mi iz NS-a... pobit se to spremno...bunk wrote:Da budemo korektni do kraja, znamo tacno kome nece pomrsiti konce![]()
Ali mislio sam da sigurno nece pomrsit konce nikome u manjem entitetu ili dijelu federacije gdje Bosnjaci nisu vecina.
- kmirsad
#56064 Re: SDP
Čak i to je upitno, U RS posnajem par visoko kotiranih, veoma obrazovanih, ijenjenih ljudi, a poštenih patriota, napaljenih na Našu Stranku, kojima je pun ševac krmadi kojima je srbovanje jedina politička platforma za bogačenje i pljačku. Koji znaju da jedini ispravan put, put prema NATO i EU. Ako im se putevi ukrste...bunk wrote:To znam.kmirsad wrote:Nečeš mi vjerovati kojiko među samo mojom rajom ima pristalica Hađikadića, i zadrti... gotovo ko mi iz NS-a... pobit se to spremno...bunk wrote:Da budemo korektni do kraja, znamo tacno kome nece pomrsiti konce![]()
Ali mislio sam da sigurno nece pomrsit konce nikome u manjem entitetu ili dijelu federacije gdje Bosnjaci nisu vecina.
- kmirsad
#56065 Re: SDP
malakh wrote:lijepo sastavljeno, samo bih napravio jednu izmjenu.kmirsad wrote:SDP i NS... sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
narod i pravda, naša stranka i mirsad hadžikadić...sad je to već i potpunim laicima jasno... pomrsit će mnogima konce...... i niko ne zna tačno čije posmrtne ostatke će bunarsko vitlo iznijeti na sunce iz bunarskog mraka...
... svašta se u bunuru, ali i u sdpu, za ovo godina nakupilo i posakrivalo...
- kmirsad
#56066 Re: SDP
https://insajder.in/novost/636262/kojov ... ERZKQSh0sw
KOJOVIĆ LIDER NAŠE STRANKE: BH blok biće mnogo jak, očekujemo nova pojačanja!
-
putokaz1
#56067 Re: SDP
pojačanja hahaahah
DF otišo s SDA-očekivano
Da možda SPD neče pristupiti BHBLOKU hahaahahahah

DF otišo s SDA-očekivano
Da možda SPD neče pristupiti BHBLOKU hahaahahahah
- Bosanski_kralj
#56068 Re: SDP
Nešto se šuška da trojica vijećnika DF-a u Bihaću se žele priključiti SDP-u.
Mislim da će ovoga biti sve više. Dosta DF-ovaca je razočarano sa ovakvom politkom njihove stranke.
Mislim da će ovoga biti sve više. Dosta DF-ovaca je razočarano sa ovakvom politkom njihove stranke.
-
putokaz1
#56069 Re: SDP
Da li ima turbulencija u SDP Bosanska Krupa?
- kmirsad
#56070 Re: SDP
I u Tuzli je slično. Neki na FB, veoma visoko pozicionirani, rokču na ŽK ko veprovi...Ali ne bi ja njih nazad... oni su s tadašnjim KO SDP-om , sjebali BH Blok.Bosanski_kralj wrote:Nešto se šuška da trojica vijećnika DF-a u Bihaću se žele priključiti SDP-u.
- Bosanski_kralj
#56071 Re: SDP
Generalno na USK-a, a samim tim i B. Krupe, što se tiče SDP-a situacija je mirna nema osipanja i mislim da ga neće ni biti. Samo kao i u drugim SDP organizacijama mora se desiti konsolidiranje i kadrovsko jačanje. Do nekih promjena na čelu KO i nekih općinskih organizacija, a tu ubrajam i B.Krupu, mora doći jer imam osjećaj da su se predsjednici zalijenili i ne rade dobar posao na terenu. Potrebno je postaviti provjerene i mlade osobe željne rada i hvatanja u koštac sa problemima. Mislim da takvih kadrova SDP USK-a i B. Krupe ima.putokaz1 wrote:Da li ima turbulencija u SDP Bosanska Krupa?
Ne volim preletače, ali u ovakvim okolnostima možda ne bi bilo loše iskoristiti njihove "ruke" u zakonodavnim tijelima.kmirsad wrote:I u Tuzli je slično. Neki na FB, veoma visoko pozicionirani, rokču na ŽK ko veprovi...Ali ne bi ja njih nazad... oni su s tadašnjim KO SDP-om , sjebali BH Blok.Bosanski_kralj wrote:Nešto se šuška da trojica vijećnika DF-a u Bihaću se žele priključiti SDP-u.
-
KomunistaTZ
#56072 Re: SDP
Slusajuci price ljudi oko sebe, uz sva ogranicenja takve observacije, cini mi se da ce se SDP u TK rascijepiti. Mozete vi to ignorantski nazvati odvajanjem SDA olosem, ali slusao sam jucer tipa koji jako logicno objasnjava paralele izmedju Kukica i Konakovica i robovanje cijele BiH projektu trenutne vlade KS. Drugi govore "Nikada sa sda ili pda". Cinjenica je da u TK jos nije formirana vlast sto Kuko obilato koristi. Uglavnom puno podijeljenih mišljenja, a to govori lose o sljedecim izborima.
- Control panel
#56073 Re: SDP
Zar DF ima politiku?!Bosanski_kralj wrote:Nešto se šuška da trojica vijećnika DF-a u Bihaću se žele priključiti SDP-u.
-
putokaz1
#56074 Re: SDP
-cini mi se da ce se SDP u TK rascijepiti-Slažem seKomunistaTZ wrote:Slusajuci price ljudi oko sebe, uz sva ogranicenja takve observacije, cini mi se da ce se SDP u TK rascijepiti. Mozete vi to ignorantski nazvati odvajanjem SDA olosem, ali slusao sam jucer tipa koji jako logicno objasnjava paralele izmedju Kukica i Konakovica i robovanje cijele BiH projektu trenutne vlade KS. Drugi govore "Nikada sa sda ili pda". Cinjenica je da u TK jos nije formirana vlast sto Kuko obilato koristi. Uglavnom puno podijeljenih mišljenja, a to govori lose o sljedecim izborima.
-paralele izmedju Kukica i Konakovica,Prvi je Kriminalac najveći u BH a drugi Hadžija,s prvim se nesmije s drugim mora
- robovanje cijele BiH projektu trenutne vlade KS-Izmišljotina,Omjer snaga je takav koji daje SDA 20 mandata na TK,nema tu robovanja KS,onaj ko to kaže ćeli s Kukićem tj s SDA
- "Nikada sa sda ili pda". Normalno S njima se nesmije,nema razloga da se uđe s njima
-Cinjenica je da u TK jos nije formirana vlast sto Kuko obilato koristi. -Nije, šta ćeš SDA 20 Zastupnika dok Ljevica 15,Status kvo ,SDP je izgubio jer su SBB i SBIH prešli prag
- Uglavnom puno podijeljenih mišljenja, a to govori lose o sljedecim izborima.[/quote] OV će SDA uzet sve osim Tuzle i Lukavca(?)
Nešto se slažemo nešto ne
-
kluz franjo
#56075 Re: SDP
Kolega malakh,malakh wrote:post sa moje strane napisan 18.03.2019. godine. pojedinci su tvrdili da je ovo dezinformacija sa moje strane i ismijavali me. čekam da nešto prokomentiraju, a u vezi: https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... /190626125malakh wrote:kolega, da je bilo tko drugi to napisao, rekao bih da je neupućen. ali ti, koji se baviš sabiranjem, znaš kome su otprilike otišli glasovi bošnjaka iz bh bloka za delegate u dom naroda. ako znamo da su liste bošnjaka za izbor u dom naroda imale: sbb 8 ili 9 glasova, lista naroda i pravde također, lista sda također, lista dfa mislim 2 ili 3 glasa. za koga je onda glasao bh blok? 8 delegata (naša stranka: neira dizdarević, elvis vreto i vildana bešlija, df: bibija kerla, sead milavica, senad hasanović, sdp: damir nikšić, samir suljović), bošnjaka, iz bh bloka je imalo komociju da sastave svoju listu za dom naroda, istu predaju i izglasaju i iz bh bloka kao bošnjak, u dom naroda, prođe netko sa liste bh bloka. dakle po toj računici, prijedlog bh bloka za bošnjaka u domu naroda bi imao 8 glasova, lista sda 9, a 12 glasova bi se podijelilo na listu zvonka marića i listu elvedina okerića. što garantira bh bloku bošnjačko mjesto u domu naroda iz skupštine kantona sarajevo.kluz franjo wrote: Za izbor 3 delegata iz reda Bošnjaka su stranke šestorke imale 19 od 29 ruku (9 ruku SDA je otišlo Čampari).
Preostalih 19 ruku šestorke (od čega 8 iz stranaka BH bloka) je biralo dva delegata.
1 otišao BH bloku (SDP-Suljović), a 1 delegat SBB-u (Marić).
Kojom volšebnom matematikom je 8 od 19 moglo da izglasa oba delegata, ne znam.
Ja ovdje ne vidim nikakvu prodaju, a posebno ne NiP-u - koji da ponovimo nije htio/dobio nijednog delegata.
Drugo je pitanje zašto se i u ovom primjeru pokazalo da 5 stranaka mogu da se dogovore, a samo jedna kuha neku svoju juhicu.
A kad po običaju prospe lončić, onda joj svi drugi krivi.
malo mi je degutantno pričati o bh bloku, kada je pored 8 glasova bošnjaka iz bh bloka, kandidat sdpa (koji je ujedno i dio bh bloka) prođe sa liste naroda i pravde, koja nije dio bh bloka i kojeg očito nisu podržali ostali partneri bošnjaci iz bh bloka. logično razmišljanje daje jasan odgovor na pitanje postoji li bh blok? naravno da ne. tko je izdao bh blok? neka naša stranka izađe u javnost saopćenjem šta se tada dogodilo i zašto je damir marjanović par dana ranije napustio sastanak na kojem su se dogovarale liste za dom naroda...
i šta ako se kojim slučajem suljović - sdp, u dogledno vrijeme povuče iz doma naroda i mjesto ustupi okeriću, jer je prošlo glasanje za bećirovića i isti je izabran u državni dom naroda?
sdp kolektivno ima problem sa nadobudnošću i igranjem političkih igrica, malo kompliciranih. realno, prije izbora i u kampanji se nije dalo pričati sa pojedincima koji su sve nas uvjeravali da će sdp imati preko 250.000 glasova i da će pobijediti na izborima. izborni rezultat dosta solidan, a u sarajevu i više nego katastrofalan. i naravno da se to ne može reći, jer odmah si lagumdžijin ili ne daj bože sda igrač. kada se oduzmu glasovi damira nikšića, koji je već sada bivši sdpovac, razlika između dfa i sdpa je minimalna. neka im to bude signal da spuste lopticu i međusobna šukanja i međusobne tenzije, jer će se za četiri godine uhvatiti za glavu i koga će onda kriviti... ako df istinski želi sa sda u koaliciju, neka sdp okrene našoj stranci i neka grade priču za budućnost, sa podlogom bh bloka. ali jasno definiranog, baziranog na iskrenosti.
jedina greška je što sam govorio da će okerić ući u dom naroda, a ispostavilo se da je riječ o njegovom predsjedniku.
sitni mešetari koji bi sve prodali da se uhljebe. prodali su i izdali bh blok, prodati će i izdati će svakoga. ovo je samo primjer kako trenutni sdp funkcionira.
kolega kluz, mislim da vam je sada malo jasnije ono što sam govorio prije par mjeseci i izvinite na quotu.
ja se samo čudim, što se vi čudite da vam se ljudi ismijavaju.
Postoji broj zastupnika SDP-a u Skupštini KS, postoji broj ministara SDP-a u Vladi KS, postoji broj SDP delegata iz KS u Domu naroda FBiH.
Svi ti brojevi postoje i za NiP.
I svi ti brojevi nemaju nikakve veze sa vašom logikom.
Nemam ja ništa protiv vaše skepse glede BH bloka, ali ako želite argumentovanu diskusiju ili pripremite argumente ili se mene okanite.