SDP

Moenx

#56026 Re: SDP

Post by Moenx »

vatrogasac wrote:
Moenx wrote:Buducnost SDP se sastoji iz ispravljanja gresaka iz proslosti
Prvi puta socijaldemokratska misao se vezala za totatitarnu komunističku i nije se nikada ni riješila tog balasta, a sada se pere od kopiranja 'nazovidemokrata'.
Krupne su to rijeci
I sterilno je bilo kakva modif stanja na osnocu tih nijevto nikakav savjet tek rezignacija
Znate na sta me podsjecaju ponekad lideri SDP Na ljubomorne pse koji se krve
To mozete ceato vidjeti koliko se dva psa bore za naklonost vlasnika
Populus bi trebao prestati sa prijetnjama prema nasem SDPu ono ako odete uz SDA gotovi
E pa mudpnje iz populusa hajte se vi prihvatite celnih mjesta na pozicijama SDP
Nemojte zajebavati
I jos nesto jeste li promjetili ponasanje nezapijelih kandidata na pozicijama celnika
Jebote to je toliko umisljeno lao da ce svijet propasti bez njih
Ili umisljeni ili pak nesto kao smjeseci rezignirani
Ne valja to ko biva e tako vam i treba kad niste
Mene mudonju postavili na celo
Recimo Pudaric ppslije izbora na svoj fan page stavlja slike sa mora i slicno
Supacki je to a Edin Delic nesto mumlja ko medjed bizi jebo ko da je on sam na svijetu ato moze dovesti komunalne usluge u par sela u opcini Lukavac
Mislim dobar je on radin ali nekako glumi naku gospodu nazor nece da bude radnicki covkek no filozof a to ne ide
Nermin Nikaic za to vrijeme sav slag pokupi
Nije mu no to dobro
Ne valja ni ovako ni onako
Svi seru odvojeno
KomunistaTZ

#56027 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Tanko ovo, botovi sa obje strane su do sada trebali da se bore za "objasnjavanje istine". Znači nikom nije ni stalo. Jel moze gore??
Moenx

#56028 Re: SDP

Post by Moenx »

Ponekad se pitam kako bi nas napaceni SDP prolazio kada bi mhesto simbola crvene ruze imao neki drugi simbol
Recimo orudje pa mozda i oruzje
Znam da zvuci pomalo nastrano ali zamislite da na mjesto ruzama okicenim predizbornim kampanjama imamo da se gradovima bih provoza kakva samohodka ili tenak
Bilo bi to onaj istinski sjaj i snaga ljevice koja je zarila Evropom tamo prije 90ih
Ali da to bude bosanski tenk znate da bude pandam onom sloganu SDA snaga naroda

Ja mislim da je u tom fazonu isao i Vojin Mijatovic mafa je njegovo pojavlj u uniformi bilo slabo popraceno
Znate komunizam i oruzje to vam je recept koji je uspijevao u zlatna doba kad su lijevi likovi bili u fazonu znacili nesto

Naravno ovo je vid sale

Ali mislim da svako od nas treba doprinjeti da radi na SDP i da da dio svog zivota za SDP

Svaki sastanak za bliskim clanovima porodice drugovima propratimo uz potrebu jacanja ove stranke

I ne samo ove nego i svih drugih za koje zelimo da uspiju
doktor78

#56029 Re: SDP

Post by doktor78 »

Predsjednik Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i aktuelni načelnik Lukavca Edin Delić donio je odluku da napusti Glavni odbor ove partije u koji je izabran na posljednjem Kongresu partije, potvrdio je za Klix.ba.
Delić je na posljednjem Kongresu SDP-a ušao u Glavni odbor partije, ali je nekoliko dana kasnije donio odluku o istupanju koja je zapravo kulminacija ličnog nezadovoljstva u vezi s načinom funkcionisanja partije.
Dobar tajming, taman pred osnivačku skupštinu SPID-a:
Osnivačka skupština Socijalne pravde i demokratije bit će održana u subotu u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz ovog Pokreta. Događaj će biti održan u hotelu Holiday s početkom u 18 sati.

Podsjećamo, sastanak Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, događaj kojeg javnost doživljava kao osnivanje novog subjekta ljevice na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, održan je početkom maja.

Uz Zlatka Lagumdžiju, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, tom događaju prisustvovali su Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović i brojni drugi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56030 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Moenx wrote:Ponekad se pitam kako bi nas napaceni SDP prolazio kada bi mhesto simbola crvene ruze imao neki drugi simbol
Recimo orudje pa mozda i oruzje
Znam da zvuci pomalo nastrano ali zamislite da na mjesto ruzama okicenim predizbornim kampanjama imamo da se gradovima bih provoza kakva samohodka ili tenak
Bilo bi to onaj istinski sjaj i snaga ljevice koja je zarila Evropom tamo prije 90ih
Ali da to bude bosanski tenk znate da bude pandam onom sloganu SDA snaga naroda

Ja mislim da je u tom fazonu isao i Vojin Mijatovic mafa je njegovo pojavlj u uniformi bilo slabo popraceno
Znate komunizam i oruzje to vam je recept koji je uspijevao u zlatna doba kad su lijevi likovi bili u fazonu znacili nesto

Naravno ovo je vid sale

Ali mislim da svako od nas treba doprinjeti da radi na SDP i da da dio svog zivota za SDP

Svaki sastanak za bliskim clanovima porodice drugovima propratimo uz potrebu jacanja ove stranke

I ne samo ove nego i svih drugih za koje zelimo da uspiju
Image
drug_profi

#56031 Re: SDP

Post by drug_profi »

doktor78 wrote:
Predsjednik Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i aktuelni načelnik Lukavca Edin Delić donio je odluku da napusti Glavni odbor ove partije u koji je izabran na posljednjem Kongresu partije, potvrdio je za Klix.ba.
Delić je na posljednjem Kongresu SDP-a ušao u Glavni odbor partije, ali je nekoliko dana kasnije donio odluku o istupanju koja je zapravo kulminacija ličnog nezadovoljstva u vezi s načinom funkcionisanja partije.
Dobar tajming, taman pred osnivačku skupštinu SPID-a:
Osnivačka skupština Socijalne pravde i demokratije bit će održana u subotu u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz ovog Pokreta. Događaj će biti održan u hotelu Holiday s početkom u 18 sati.

Podsjećamo, sastanak Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, događaj kojeg javnost doživljava kao osnivanje novog subjekta ljevice na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, održan je početkom maja.

Uz Zlatka Lagumdžiju, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, tom događaju prisustvovali su Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović i brojni drugi.
Kad malo skontas, SDA mora okrupniti malo svoju ljevicu jer je očigledno da bi na opštinskim moglo zafaliti glasova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56032 Re: SDP

Post by Chmoljo »

mislim da je sjajno što se okupljaju. kada ovdje grohnu, to je to. politička scena se riješila ovih likova.
giannibelif

#56033 Re: SDP

Post by giannibelif »

Delic nema veze sa ovim pokretom, strankom ili sa cim vec.
Moenx

#56034 Re: SDP

Post by Moenx »

Chmoljo wrote:mislim da je sjajno što se okupljaju. kada ovdje grohnu, to je to. politička scena se riješila ovih likova.
Zasto zelimo da neki likovi koji ipak predstavljaju akademsku zajednicu zavrse ponizeno i ismijano kao u kakvoj seoskoj komediji
Pronadjimo dostojanstva i za njih i za naa
Hajde da im vjerujemo ne zbog njih nego zbog ideala koje predstavljajui
Leverage

#56035 Re: SDP

Post by Leverage »

Sami su krivi za to.
drug_profi

#56036 Re: SDP

Post by drug_profi »

Moenx wrote:
Chmoljo wrote:mislim da je sjajno što se okupljaju. kada ovdje grohnu, to je to. politička scena se riješila ovih likova.
Zasto zelimo da neki likovi koji ipak predstavljaju akademsku zajednicu zavrse ponizeno i ismijano kao u kakvoj seoskoj komediji
Pa zato što su sebe doveli u poziciju privjeska i otirača. Kakav ja respekt mogu imati prema zivotnom djelu npr.Ive Komsica, Mire Lazovica, Zlatka Lagumdzije kad su u konacnici ispali samo obicni oportunisti i dvoličnjaci?
Kakve ideale oni njeguju? Pusti deklarativne izjave. Gledaj djela.
Njihov je ideal laka para, budzetska pozicija, rahatluk do mirovine, pa onda dobra mirovina.

Za ljevu ideju, za opoziciju, bolje je i da je naivna, nesposobna, nego da je dvolična i lažna.
Naivan će doći pameti, a i nesposoban će uraditi nešto ili će pronaći nekog ko zna bolje.
Dvoličan i lažan će samo ubiti nadu.
Moenx

#56037 Re: SDP

Post by Moenx »

Po mom mišljenju nije sve tako jednostavno.
Moenx

#56038 Re: SDP

Post by Moenx »

drug_profi wrote:
Moenx wrote:
Pa zato što su sebe doveli u poziciju privjeska i otirača. Kakav ja respekt mogu imati prema zivotnom djelu npr.Ive Komsica, Mire Lazovica, Zlatka Lagumdzije kad su u konacnici ispali samo obicni oportunisti i dvoličnjaci?
Kakve ideale oni njeguju? Pusti deklarativne izjave. Gledaj djela.
Njihov je ideal laka para, budzetska pozicija, rahatluk do mirovine, pa onda dobra mirovina.

Za ljevu ideju, za opoziciju, bolje je i da je naivna, nesposobna, nego da je dvolična i lažna.
Naivan će doći pameti, a i nesposoban će uraditi nešto ili će pronaći nekog ko zna bolje.
Dvoličan i lažan će samo ubiti nadu.

Koliko god ove optuzbe a koje se stalno ponavljaju ali nilad ne preciziraju , bile na mjestu mislim da je sam SDP dosta puta bio u nepravednoj poziciji
Toga trebamo biti svjesni
Sam podtak da SDP moze dobiti 500 000 glasova (govorim hipotetski) a da pri tome ne uspije imati ave poluge vlasti zbog izbornih apsurda za stranku koja s pravom preferira da poklopi svaki dio izbornpg tijela je krajnje fruatrirajuci podatak
Trebate imati na umu da je SDPu cesto jedini izvor financiranja pretezno budzetski
Ne dopustimo da SDP postane siroce ove zemlje
Znate SDP nominalno ako nije sustinski , ono prvo ime i prva adresa ljwvice u BiH
Nisu ae stvorili nikalve nove.ljwvicarske ideje i ne trebaju da budu
SDP je legitimni nasljednik soxij_demok tradicije BiH
GS DF I NS u velikoj mjwri su bili i jesu drustvo jednog lica privatna doktorska ordinacija loja je imala mjesta za jednog mestra doktora a ne za aveukupnu bh populaciju, oaza tek za bh Don Kihote sa politicke scene
Malo pazljivije sa SDPom neka SDP bude utociate za sve intelektualce radnile iz svih dijelova bh druatva i vremwnom SDP ce zbog vece konkurencije da se izlijeci
doktor78

#56039 Re: SDP

Post by doktor78 »

giannibelif wrote:Delic nema veze sa ovim pokretom, strankom ili sa cim vec.
Moguće. Možda ti imaš neke insajderske informacije.
Ja svoje zaključke izvodim prvenstveno iz izjava u javnosti, a Delić je bio najglasniji protivnik isključenja Lagumdžije & co iz SDP-a.
S druge strane, ja kao obični (povremeni) glasač i simpatizer SDP-a smatram da je to trebalo davno uraditi.
Moenx

#56040 Re: SDP

Post by Moenx »

Zasta ne natjerati i ne motivirati ADP da bude bolji i pravicniji
Zasto Lagumdziji ne prigovaramo kada stane na katedru univerziteta
E pa motivirajmo Lagumdziju i oatale da budu iapravni iskoristimo njegov infoematicki menadzerski i ekonomski um dajuci mu adekvatnu
Isto tako dajmo sansu pravnickom umu Edina Delica Nermina Nikaica sanjara Jasmina Imamovica
Razbudimo uspavanog Lazovica
Pitajmo za savjet Zgodica
Pokrenimo onaj atari dobri SDP
A s obzirom koliko nas negativnih uspomena veze za SDP izvraimo permutaciju i recimo go SPD
baxul

#56041 Re: SDP

Post by baxul »

Moenx wrote:Zasta ne natjerati i ne motivirati ADP da bude bolji i pravicniji
E pa motivirajmo Lagumdziju i oatale da budu iapravni iskoristimo njegov infoematicki menadzerski i ekonomski um dajuci mu adekvatnu
Isto tako dajmo sansu pravnickom umu Edina Delica Nermina Nikaica sanjara Jasmina Imamovica
A s obzirom koliko nas negativnih uspomena veze za SDP izvraimo permutaciju i recimo go SPD

bunk

#56042 Re: SDP

Post by bunk »

Eheej drug moj.
110 godina je na kongresu upisano.
Djes gigante socijaldemokratije Masu,Cengu,Magazu,Zukana i broja1 Niksu trpat u isti kos sa nekim Lagumdzijom ili Z.Komsicem..
Izvorna socijaldemokratija iz centra Tuzle je buducnost

:lol: :lol:
Leverage

#56043 Re: SDP

Post by Leverage »

Moenx wrote:Zasta ne natjerati i ne motivirati ADP da bude bolji i pravicniji
giannibelif

#56044 Re: SDP

Post by giannibelif »

doktor78 wrote:
giannibelif wrote:Delic nema veze sa oviam pokretom, strankom ili sa cim vec.
Moguće. Možda ti imaš neke insajderske informacije.
Ja svoje zaključke izvodim prvenstveno iz izjava u javnosti, a Delić je bio najglasniji protivnik isključenja Lagumdžije & co iz SDP-a.
S druge strane, ja kao obični (povremeni) glasač i simpatizer SDP-a smatram da je to trebalo davno uraditi.
Budite uvjereni u ovo sto govorim.
Moenx

#56045 Re: SDP

Post by Moenx »

Kljucna rijec je povjerenje
Zasto nema povjerenje
Zato sto prosjecni glasac SDP Bosnjak je tisucu puta prevaren , u ratu na prevaru gubili smo zivote zemlju u nas se uvukla panika nepovjerenje
Od nasih mocnika jedino sto trazimo jesu magijski trikovi da bi prezivjeli od Bakira smo popusili tezu o 100 000 radnih mjesta
Ali ukoliko ostanemo uz nas SDP citaj SPD i damo mu sansu sigurno necemo pogrijesiti
tovarish

#56046 Re: SDP

Post by tovarish »

Moenx wrote:Kljucna rijec je povjerenje
Zasto nema povjerenje
Zato sto prosjecni glasac SDP Bosnjak je tisucu puta prevaren , u ratu na prevaru gubili smo zivote zemlju u nas se uvukla panika nepovjerenje
Od nasih mocnika jedino sto trazimo jesu magijski trikovi da bi prezivjeli od Bakira smo popusili tezu o 100 000 radnih mjesta
Ali ukoliko ostanemo uz nas SDP citaj SPD i damo mu sansu sigurno necemo pogrijesiti
Haj ti na temu spida i tamo agituj. Ovdje ti ljudi nisu više dobrodošli, a i oni koji ih podržavaju.Ne visim ni ja na njihovoj temi i ne agitujem da njihovi simpatizeri glasaju za sdp.Sa tim SDA ološem se nema šta pričati.
Moenx

#56047 Re: SDP

Post by Moenx »

tovarish wrote:
Moenx wrote:Kljucna rijec je povjerenje
Zasto nema povjerenje
Haj ti na temu spida i tamo agituj. Ovdje ti ljudi nisu više dobrodošli, a i oni koji ih podržavaju.Ne visim ni ja na njihovoj temi i ne agitujem da njihovi simpatizeri glasaju za sdp.Sa tim SDA ološem se nema šta pričati.
Ok nece se ponoviti
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56048 Re: SDP

Post by malakh »

Konaković je potvrdio da će doći na mjesto Samira Suljevića (SDP). Suljević je ranije kao SDP-ov zastupnik u Skupštini KS izabran u Dom naroda FBiH radi osiguranja izbora Denisa Bećirovića (SDP) u državni Dom naroda.

Konakovićev izbor u Dom naroda predstavlja nastavak realizacije političkog dogovora između SDP-a i Naroda i pravde.
isto ovo su mogli dogovoriti sa, npr. našom strankom, inače članicom bh bloka.

očekujem hrpu obrambenih komentara i pravdanja kako bh blok ipak nije prašina u oči, već on postoji. :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56049 Re: SDP

Post by malakh »

malakh wrote:
kluz franjo wrote: Za izbor 3 delegata iz reda Bošnjaka su stranke šestorke imale 19 od 29 ruku (9 ruku SDA je otišlo Čampari).
Preostalih 19 ruku šestorke (od čega 8 iz stranaka BH bloka) je biralo dva delegata.
1 otišao BH bloku (SDP-Suljović), a 1 delegat SBB-u (Marić).
Kojom volšebnom matematikom je 8 od 19 moglo da izglasa oba delegata, ne znam.
Ja ovdje ne vidim nikakvu prodaju, a posebno ne NiP-u - koji da ponovimo nije htio/dobio nijednog delegata.
Drugo je pitanje zašto se i u ovom primjeru pokazalo da 5 stranaka mogu da se dogovore, a samo jedna kuha neku svoju juhicu.
A kad po običaju prospe lončić, onda joj svi drugi krivi.
kolega, da je bilo tko drugi to napisao, rekao bih da je neupućen. ali ti, koji se baviš sabiranjem, znaš kome su otprilike otišli glasovi bošnjaka iz bh bloka za delegate u dom naroda. ako znamo da su liste bošnjaka za izbor u dom naroda imale: sbb 8 ili 9 glasova, lista naroda i pravde također, lista sda također, lista dfa mislim 2 ili 3 glasa. za koga je onda glasao bh blok? 8 delegata (naša stranka: neira dizdarević, elvis vreto i vildana bešlija, df: bibija kerla, sead milavica, senad hasanović, sdp: damir nikšić, samir suljović), bošnjaka, iz bh bloka je imalo komociju da sastave svoju listu za dom naroda, istu predaju i izglasaju i iz bh bloka kao bošnjak, u dom naroda, prođe netko sa liste bh bloka. dakle po toj računici, prijedlog bh bloka za bošnjaka u domu naroda bi imao 8 glasova, lista sda 9, a 12 glasova bi se podijelilo na listu zvonka marića i listu elvedina okerića. što garantira bh bloku bošnjačko mjesto u domu naroda iz skupštine kantona sarajevo.

malo mi je degutantno pričati o bh bloku, kada je pored 8 glasova bošnjaka iz bh bloka, kandidat sdpa (koji je ujedno i dio bh bloka) prođe sa liste naroda i pravde, koja nije dio bh bloka i kojeg očito nisu podržali ostali partneri bošnjaci iz bh bloka. logično razmišljanje daje jasan odgovor na pitanje postoji li bh blok? naravno da ne. tko je izdao bh blok? neka naša stranka izađe u javnost saopćenjem šta se tada dogodilo i zašto je damir marjanović par dana ranije napustio sastanak na kojem su se dogovarale liste za dom naroda...

i šta ako se kojim slučajem suljović - sdp, u dogledno vrijeme povuče iz doma naroda i mjesto ustupi okeriću, jer je prošlo glasanje za bećirovića i isti je izabran u državni dom naroda?

sdp kolektivno ima problem sa nadobudnošću i igranjem političkih igrica, malo kompliciranih. realno, prije izbora i u kampanji se nije dalo pričati sa pojedincima koji su sve nas uvjeravali da će sdp imati preko 250.000 glasova i da će pobijediti na izborima. izborni rezultat dosta solidan, a u sarajevu i više nego katastrofalan. i naravno da se to ne može reći, jer odmah si lagumdžijin ili ne daj bože sda igrač. kada se oduzmu glasovi damira nikšića, koji je već sada bivši sdpovac, razlika između dfa i sdpa je minimalna. neka im to bude signal da spuste lopticu i međusobna šukanja i međusobne tenzije, jer će se za četiri godine uhvatiti za glavu i koga će onda kriviti... ako df istinski želi sa sda u koaliciju, neka sdp okrene našoj stranci i neka grade priču za budućnost, sa podlogom bh bloka. ali jasno definiranog, baziranog na iskrenosti.
post sa moje strane napisan 18.03.2019. godine. pojedinci su tvrdili da je ovo dezinformacija sa moje strane i ismijavali me. čekam da nešto prokomentiraju, a u vezi: https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... /190626125

jedina greška je što sam govorio da će okerić ući u dom naroda, a ispostavilo se da je riječ o njegovom predsjedniku.

sitni mešetari koji bi sve prodali da se uhljebe. prodali su i izdali bh blok, prodati će i izdati će svakoga. ovo je samo primjer kako trenutni sdp funkcionira.

kolega kluz, mislim da vam je sada malo jasnije ono što sam govorio prije par mjeseci i izvinite na quotu.
Maraschino

#56050 Re: SDP

Post by Maraschino »

Moenx wrote:
Koliko god ove optuzbe a koje se stalno ponavljaju ali nilad ne preciziraju , bile na mjestu mislim da je sam SDP dosta puta bio u nepravednoj poziciji
Toga trebamo biti svjesni
Sam podtak da SDP moze dobiti 500 000 glasova (govorim hipotetski) a da pri tome ne uspije imati ave poluge vlasti zbog izbornih apsurda za stranku koja s pravom preferira da poklopi svaki dio izbornpg tijela je krajnje fruatrirajuci podatak
Trebate imati na umu da je SDPu cesto jedini izvor financiranja pretezno budzetski
Ne dopustimo da SDP postane siroce ove zemlje
Znate SDP nominalno ako nije sustinski , ono prvo ime i prva adresa ljwvice u BiH
Nisu ae stvorili nikalve nove.ljwvicarske ideje i ne trebaju da budu
SDP je legitimni nasljednik soxij_demok tradicije BiH
GS DF I NS u velikoj mjwri su bili i jesu drustvo jednog lica privatna doktorska ordinacija loja je imala mjesta za jednog mestra doktora a ne za aveukupnu bh populaciju, oaza tek za bh Don Kihote sa politicke scene
Malo pazljivije sa SDPom neka SDP bude utociate za sve intelektualce radnile iz svih dijelova bh druatva i vremwnom SDP ce zbog vece konkurencije da se izlijeci
Kasno je za bilo sta.

SDP nece propasti, ime ne moze propasti a da li ce imati neku snagu, za nasih zivota tesko. Samo neko cudo da se desi.

Najjaci SDP je poslije rata pa negdje do 2004.god. kada su tu bila mnoga zvucna imena i nisu uspjeli nista napraviti dok su na drugoj strani imali saku jada od SDA, neke anonimce iz provincija, polupismenu rulju...koja ih je u svakom izbornom ciklusu potukla.
Zasto, pa neka se sami preispitaju.

Ovo sto je ostalo taman da poklope jedno ministarsko i dva pomocnika ministra i dugo nece moci vise. Tuzno. :(

(nisam clan ali uvijek simpatizer)
Post Reply