Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#5601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ona mala u dorni nije losa s obzirom da je proizvod incesta.
kontam ovdje vezano za onu teoriju koja se provlaci o tome ciji je jon snow.....svi ovdje govore o casti i postenju i iskrenosti neda.....da li to ukljucuje i vjernost prema zeni ili je to kurvanje po westerosu opsteprihvatljiva stvar koju rade i casni i posteni ljudi? jer ako imamo sliku neda kao casnog i postenog, onda se mozda nije kurvo i nije napravio snowa nego je mozda ona teorija tacna. ili kurvanje i basterdsi i nisu neki big deal?
kontam ovdje vezano za onu teoriju koja se provlaci o tome ciji je jon snow.....svi ovdje govore o casti i postenju i iskrenosti neda.....da li to ukljucuje i vjernost prema zeni ili je to kurvanje po westerosu opsteprihvatljiva stvar koju rade i casni i posteni ljudi? jer ako imamo sliku neda kao casnog i postenog, onda se mozda nije kurvo i nije napravio snowa nego je mozda ona teorija tacna. ili kurvanje i basterdsi i nisu neki big deal?
-
johnlock071
#5602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nije ona mogla Džofriju ništa.AleksoMKD wrote:Cersei nije sprecila ubistvo Neda Starka (a kao Regent je imala moc) te je time vec dobiveni rat bez borbe pretvorila u dugacak konflikt koji skoro pa da nije bankrotirao Lanistere.
Nije iskontroliraja Jofferia u x situacija gde je njegovo ponasanje bilo kontraproduktivno za Lanistere.
Odjebuje Tajrele koji bez kojih kraljevstvo nece imat hrane, novca i vojnika. Lanisterovi su potoseni, da nije Tajrela............
-
omar little
#5603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pitanje za ove citace knjiga, sizifino je citao mescini.
sta je ona soba sto je arya sisla u nju? jesu to lica svih onih ljudi koje oni kupaju u house of black and white? jel sluze te face za nesto, jel se u njih shejpsiftaju faceless men?
ili to ima veze s religijom njihovom, ako ima onda kakvom?
ako moze da se opise a da se ne spojla.
ako moze da se opise a da se ne spojla.
- VenomousV
#5604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nemoj tako, jes' psihopata al' nije ruzanannoy wrote:Ali on je plemeniti zgodni divljak, a Ramsey je ružni psihopat pa je onda to kao drugačijeAleksoMKD wrote:Pa i Drogo je silovao Deneris, i to nekoliko puta pa su se zaljubili na kraju.
-
johnlock071
#5605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:ona mala u dorni nije losa s obzirom da je proizvod incesta.
Jedan od razloga što se vrti teorija o tome čiji je Jon Snow sin je to što je Ned bio poznat da se nije nikad kurvao, baš je ono držao čovjek do časti i morala.
I još da je fakat dobio nekog bastadra negdje, vjerovatno bi se pobrinuo o njegovoj egzistenciji, al ne bi ga nikad doveo kući ženi, to je ono ispod časti.
- AleksoMKD
#5606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Yupomar little wrote:pitanje za ove citace knjiga, sizifino je citao mescini.sta je ona soba sto je arya sisla u nju? jesu to lica svih onih ljudi koje oni kupaju u house of black and white? jel sluze te face za nesto, jel se u njih shejpsiftaju faceless men? :
-
Juliuscezar
#5607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rudnici presusili, banke pritisnule. Plus ko zna sta je Stannis dogovorio sa Bravossom, osim sto su mu sponzorisali vojsku. Baelish vodio ekonomiju kraljevstva tako sto je dizao kredit u nedogled, jos jedan njegov dobar potez.AleksoMKD wrote:Cersei nije sprecila ubistvo Neda Starka (a kao Regent je imala moc) te je time vec dobiveni rat bez borbe pretvorila u dugacak konflikt koji skoro pa da nije bankrotirao Lanistere.
Nije iskontroliraja Jofferia u x situacija gde je njegovo ponasanje bilo kontraproduktivno za Lanistere.
Odjebuje Tajrele koji bez kojih kraljevstvo nece imat hrane, novca i vojnika. Lanisterovi su potoseni, da nije Tajrela............
-
johnlock071
#5608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije ružan i odličan je glumac. Čak mi je u momentima i simpatičan koliko je lud.VenomousV wrote:nemoj tako, jes' psihopata al' nije ruzanannoy wrote:Ali on je plemeniti zgodni divljak, a Ramsey je ružni psihopat pa je onda to kao drugačijeAleksoMKD wrote:Pa i Drogo je silovao Deneris, i to nekoliko puta pa su se zaljubili na kraju.
- karanana
#5609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je vala i ruzan. nekakvo kockasto lice.
-
johnlock071
#5610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote: Rudnici presusili, banke pritisnule. Plus ko zna sta je Stannis dogovorio sa Bravossom, osim sto su mu sponzorisali vojsku. Baelish vodio ekonomiju kraljevstva tako sto je dizao kredit u nedogled, jos jedan njegov dobar potez.
Littlefinger radi na tom da bude što veći haos u westerosu kako bi se probio što više.
Ovaj njegov govor mi je među najboljim stvarima u GoTu do sad. I totalno objašnjava njegovu agendu.
- Rockefeller
#5611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
As far as Jon Snow knows, he's the bastard son of Ned Stark. But some fans thinks Ned lied about Jon's parentage. Jon may in fact be the son of Ned's sister, Lyanna Stark, and the former king, Rhaegar Targaryan. That means that Jon Snow could have even more of a claim to the Iron Throne than Deanerys.
Može bit' a i ne mora
Može bit' a i ne mora
-
johnlock071
#5612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rockefeller wrote:As far as Jon Snow knows, he's the bastard son of Ned Stark. But some fans thinks Ned lied about Jon's parentage. Jon may in fact be the son of Ned's sister, Lyanna Stark, and the former king, Rhaegar Targaryan. That means that Jon Snow could have even more of a claim to the Iron Throne than Deanerys.
Može bit' a i ne mora
Ako je tako, imao bi najviše prava na tron. Da nije otišao na wall i odrekao se svih znanih i neznanih titula i nasljedstva.
- AleksoMKD
#5613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam malo razmisljao zasto Ned nikada ne kaze ko mu je majka.johnlock071 wrote:karanana wrote:ona mala u dorni nije losa s obzirom da je proizvod incesta.
Jedan od razloga što se vrti teorija o tome čiji je Jon Snow sin je to što je Ned bio poznat da se nije nikad kurvao, baš je ono držao čovjek do časti i morala.
I još da je fakat dobio nekog bastadra negdje, vjerovatno bi se pobrinuo o njegovoj egzistenciji, al ne bi ga nikad doveo kući ženi, to je ono ispod časti.
1. random seljancica/kurva. Sine, jebiga bio sam mlad, samo sto sam izgubio pola familije, digao ustanak protiv kralja i ozenio verenicu moga brata (koga je ubio kralj). Pod pritiskom sam malo popio i naletela mi ta i ta zena.
Nema zasto da mu ne kaze.
2. Ashara Dayne, kneginja Starfall-a, sestra Ser. Artura Daynea clana kraljevske garde (sword of the morning) iz Dornea. Sine, jebiga ja sam nju voleo a Catelin se trebala udati za mog starijeg brata Brandona ali ga je ubio kralj. Mlad sam bio i resio sam da barem jednu noc provedem sa svojom voljenom.
Nema zasto da mu ne kaze.
3. Raegar Targaryen + Lianna Stark = Jon Snow.
Ne sme niko da zna da ne bi i Jona i Neda zhk.
- karanana
#5614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da li bi ovo mogao da zna onaj brat ludog kralja sto je sada na zidu?
-
johnlock071
#5615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedino ima smisla.AleksoMKD wrote:
3. Raegar Targaryen + Lianna Stark = Jon Snow.
Ne sme niko da zna da ne bi i Jona i Neda zhk.
Da je obznanio odmah istinu, Lannisteri i posebno Robert Barathion bi odmah ubili Jona. Kao što su pobili sve Targeryene.
A doveo ga je sa sobom jer je obećao sestri svojoj. Kažu u knjigama kad je umirala Lianna je govorila Nedu "Promise me, promise me", al ne zna se o čemu se radi. Valjda da će ga zaštiti i neće nikom reći ko je.
Al otišli smo u spojlere ja mislim.
- AleksoMKD
#5616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne, on je tamo 60 i vise godina, ovo se desilo pre 17-20 godina i samo Ned Stark je znao i Howland Reed (otac Jojena i Meere sto odnesose Brana na instalaciju medju koremnje.karanana wrote:da li bi ovo mogao da zna onaj brat ludog kralja sto je sada na zidu?
Ned je mrtav a Howland nije izasao iz Neck-a
-
johnlock071
#5617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Teško, on je bio na zidu cijelo vrijeme.karanana wrote:da li bi ovo mogao da zna onaj brat ludog kralja sto je sada na zidu?
Ko zna istinu je jedini koji je uz Neda preživio tu borbu u kojoj su našli umiruću Liannu je Howland Reed, to je otac od ono dvoje što su vodili Brana Starka do onog drveta na sjeveru. Ako je Ned otamo donio bebu, on bi znao. Al njega nema nikako na TVu, ne znam dal ga ima i u knjigama ili se samo spominje onako.
-
johnlock071
#5618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hehe isto smo napisali. 
- karanana
#5619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
heh, pa onda dzaba nam teorije kad ih nema niko obznaniti.
sve i da je ovo tacno, kako bi se saznalo? dnk?
-
omar little
#5620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nema tri stranice kako se ista jon snow rasprava vodila
jesam ja luda or vat?
- AleksoMKD
#5621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidi se ko je cito knjigejohnlock071 wrote:Hehe isto smo napisali.
Howlanda spominju njegova deca kada vode brana prema zidu, barem na kratko kako je plakao kada je saznao za Nedovu smrt.
Inace Howlandovi ljudi su trovali vodu oko Moat Cailina, zato su oni zeljezni bili bolesni.
Cranogmen-i se bore gerilski sa otrovnim strelama iz mocvare i maltretiraju svakogsa ko krene na sever.
-
johnlock071
#5622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa može ovaj Howland Reed da se pojavi. Ili što bi nekako bilo bolje za show, da ispadne da se Ned Stark ipak nekom povjerio o ovom. Ili DNK.karanana wrote:heh, pa onda dzaba nam teorije kad ih nema niko obznaniti.
Iskreno taman kad sam se nafurao da pročitam knjige saznao sam da se dosta stvari promjenilo u TV seriji, i još ktome TV serija će završiti prije zadnje knjige. Tako da ipak ostajem samo na TV, a knjige možda nekad poslije.AleksoMKD wrote:Vidi se ko je cito knjigejohnlock071 wrote:Hehe isto smo napisali.![]()
Howlanda spominju njegova deca kada vode brana prema zidu, barem na kratko kako je plakao kada je saznao za Nedovu smrt.
Inace Howlandovi ljudi su trovali vodu oko Moat Cailina, zato su oni zeljezni bili bolesni.
Cranogmen-i se bore gerilski sa otrovnim strelama iz mocvare i maltretiraju svakogsa ko krene na sever.
edit: al pratim ovako na youtube neke likove što su to čitali, ovi history and lore su isto dosta pomogli, tu i tamo koji spojler; malo sam čitao i asoiaf forume, jer me pravo zanimaju stvari tipa Azor Ahai i slično
Sjećam se da su ga oni spominjali na seriji. Jel ima išta više o Howlandu u knjigama? Jel uđu u tu njihovu močvaru u knjigama ikako?
- AleksoMKD
#5623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jos nista o njemu.johnlock071 wrote: Sjećam se da su ga oni spominjali na seriji. Jel ima išta više o Howlandu u knjigama? Jel uđu u tu njihovu močvaru u knjigama ikako?
Mocvaru vidimo kroz Zeljezne koji umiru u i oko Moat Cailin-a od otrovnih strela i otrovanih izvora vode. Nikad ne vide ko ih gadja.
-
johnlock071
#5624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AleksoMKD wrote:Jos nista o njemu.johnlock071 wrote: Sjećam se da su ga oni spominjali na seriji. Jel ima išta više o Howlandu u knjigama? Jel uđu u tu njihovu močvaru u knjigama ikako?
Mocvaru vidimo kroz Zeljezne koji umiru u i oko Moat Cailin-a od otrovnih strela i otrovanih izvora vode. Nikad ne vide ko ih gadja.
- Kaligrafija
#5625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stvarno su se reziseru, Starkovi ozbiljno zamjerili, pa jebote silova i poubija sviju... Debeli ih ne maltretira toliko kroz knjigu, koliko ovaj reziser, scenarista, ko li vec... Haj da hoce mala Arja makar postati cica sa sto lica, da malo osveti familiju ili mali Bran... Zao mi Starkovih nesto, haj nema pravila, svi umiru, al' njih stvarno .ebase!