Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agnostic_front

#5601 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agnostic_front »

Prenose li još neke televizije tekmu?

Postoji jedan website na kojem ima spisak svih utakmica u jednom danu i spisak svih televizija koje prenose te utakmice. Zna li možda neko za taj site, ja ne mogu nikako da se sjetim?
plagijator1975

#5602 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plagijator1975 »

Ide ide :izet:
Last edited by plagijator1975 on 05/03/2014 14:57, edited 1 time in total.
plagijator1975

#5603 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plagijator1975 »

agnostic_front wrote:Prenose li još neke televizije tekmu?

Postoji jedan website na kojem ima spisak svih utakmica u jednom danu i spisak svih televizija koje prenose te utakmice. Zna li možda neko za taj site, ja ne mogu nikako da se sjetim?
Eve ga

http://liveonsat.com/n2day.php?start_dd ... _yyyy=2014
agnostic_front

#5604 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agnostic_front »

Hvala :thumbup:
Capajebo

#5605 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Capajebo »

.............Begovic..................
Mujdza...Bic(Zuka)..Spahic...Kolasinac(Zuka)
..............Besic(Kolasinac).........
Hajrovic.......Pjanic ..Medo/Miske........Lulic
.............Dzeko/Ibisevic...........

Je li to toliko komplikovano, o Safete?
plagijator1975

#5606 Re: Odg: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegov

Post by plagijator1975 »

purifier wrote:.............Begovic..................

Za njega je to nuklearna fizika.

Mislim da mu je IQ możda oko 75 i to kada optimistično razmišljam.

Nexus⁴
DonVitoN

#5607 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

purifier wrote:.............Begovic..................

Nije to za igre za GOL vise.
4-4-2 je za GOL :-) vise vidio si protiv Latvije i Liht. ha ya osladilo se a koliko se puta obilo o glavu protiv malo jace rep. koja zna lopte i ima malo jacu def. tj. malo jaceg takticara na klupi = bezbroj puta.
Ludzak

#5608 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Naša se reprezentacija polako, ali sigurno upropaštava. Onaj dio kad smo bili malo bolji je prošao.
Možete se vi neslagati sa mnom, al mi imamo samo jednu prosječnu ekipu + lošeg trenera. I ništa dalje ;-)
Mustang1

#5609 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Kad u nedjelju na drustvenim mrezama osvane "Jebo li vam pehar mater nije pravo zlato dzaba sam ga ukro!" :lol: :lol: :lol:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/trofej ... /140306054
Last edited by Mustang1 on 06/03/2014 14:56, edited 1 time in total.
Droog

#5610 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ludzak wrote:Naša se reprezentacija polako, ali sigurno upropaštava. Onaj dio kad smo bili malo bolji je prošao.
Možete se vi neslagati sa mnom, al mi imamo samo jednu prosječnu ekipu + lošeg trenera. I ništa dalje ;-)
Sta ima, onako inace? Kakav si?

:hmpf:
Ludzak

#5611 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Droog wrote:
Ludzak wrote:Naša se reprezentacija polako, ali sigurno upropaštava. Onaj dio kad smo bili malo bolji je prošao.

Možeš se ti neslagati sa mnom, al suoči se sa realnošću. Daleko smo mi od neke ekipe koja bi mogla ugroziti neku kvalitetniju ekipu.
Droog

#5612 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ludzak wrote:
Droog wrote:

Možeš se ti neslagati sa mnom, al suoči se sa realnošću. Daleko smo mi od neke ekipe koja bi mogla ugroziti neku kvalitetniju ekipu.
Ok...nismo Brazil...ali nismo vala ni Island (ovaj iz baraza). Negdje smo izmedju...

Samo zbog naseg mentaliteta do sada nismo nikome jacem uzeli skalp i iskljucivo zbog toga nam je ovo PRVO veliko takmicenje...kvalitete smo imali uvijek. Zbog mentaliteta smo se "lozili" protiv Spanije i igrali 1:1 a prije toga na Kosevu usrali stvar sa Litvom i nasim "jeb'o njih lako cemo sa njima...". Ili zadnji primjer Albanija 1:1.

Pobjednicki mentalitet, recimo, imaju Ameri. Kvalitet im nikad nije bio "Bogznačemu".
Recimo Hrvati su spletom okolnosti dobili '92 formirane igrace, igrace koji su igrali tada po najvecim svjetskim klubovima (samo pogledaj imena). A vjetar u ledja im je bio i taj neki nacionalni naboj poslije rata. Zato su i igrali cetvrfinale EP96 i polufinale SP98.

Ova nasa repka ima odlicnih talenata. Igraci kao Begovic, Dzeko, Spahic, Ibisevic, Lulic, Pjanic, Kolasinac pa i Hajrovic i Medunjanin bi igrali u 90% reprezentacija svijeta, vrlo vjerovatno u prvoj postavi. Mrtav sam ozbiljan.
Reci da kvaliteta nemamo ili da smo prosjek je, izvini, al' cista glupost.

To sto smo odigrali prijateljsku utakmicu lose, ne znaci apsolutno nista. Svako ko prati reprezentaciju zna da mi nikad nismo igrali dobro u prijateljskim...a one koje smo igrali dobro su bile protiv jakih reprezentacija pa se "nafuramo" i odigramo kako treba ili onda kad dodje do smjene selektora pa se igraci zele da dokazu...

I grarantujem ti da prolazimo grupu na SP. Sto? Cisto zbog "nalozenosti", "nafuranosti"...Argentina nas nece "rasturiti" kao sto neki prizeljkuju. Nerjeseno ili minimalan poraz...Nigerija i Iran 4 ili 6 bodova.
Zivi bili pa vidjeli... ;-)
Ali cemo "ispuhati" u kvalifikacijama...ako ne dodje novi selektor ili "svjeza krv" u ekipi.

:bih:
Ludzak

#5613 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

@Droog
Slažem se, al' djelimično. Ne mogu se složiti nikako da imamo europski kvalitet. Daleko je još do toga. Evo zašto:
Džeko-Prije je harao u napadu i bio je ključan igrač i malo iznad prosjeka našeg tima, dok se nije oženio Amrom. Kad se oženio, propao skroz. Čak ni u Citiyu nije standardan.

Ibišević- Prije bio iznad prosječan, ubijao u napadu kako u Hofenhaimu, tako i u repki, do povrede. Od povrede ne može nikako formu da nađe. Ponekad gol da u Stutgartu, al nije to to. Daleko je on od onog Ibiševića kakav je prije bio.

Pjanić-Jedini igrač koji konstantno igra u repki i u Romi. Bez njega ekipa nam je ravna jednoj Armeniji.

Lulić- Kao i Pjanić, dobar.

Kolašinac- Dobar, biće nešto od njeg. Još uvijek je u dokazivanju.

Misimović- Nekad dobar bio, al spor, a i vrijeme ga ubija. Ne može dovijeka igrat.

Spahić- Boljeg odbranbenog nemamo i mora biti konstantan. Al' ništa posebno o njemu, ima ovakvih odbranbenih igrača u Europi i šire na bacanje.

Hajrović-Dobro se pokazao, i od njega bi se moglo nešto očekivat. Ima jako dobar šut.

Bičakčić, Medunjanin, Mujdža, Zahirović itd. - Ovakvih igrača ima po svijetu koliko hoćete.

I kad se to sve sabere, oduzme, pomnoži podjeli :D dobijamo jednu sasvim prosječnu ekipu. Tako da jedino što vrijedi je Pjanić, možda Kolašinac i Lulić zbog brzine.
Island je isto prosječna ekipa, al' malo slabija.
Last edited by Ludzak on 06/03/2014 18:18, edited 4 times in total.
Crvena Tifoza

#5614 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Ludzak wrote:@Droog
Slažem se, al' djelimično. Ne mogu se složiti nikako da imamo svjetski kvalitet. Daleko je još do toga. Evo zašto:
Džeko-Prije je harao u napadu i bio je ključan igrač i malo iznad prosjeka našeg tima, dok se nije oženio Amrom. Kad se oženio, propao skroz. Čak ni u Citiyu nije standardan.

Ibišević- Prije bio iznad prosječan, ubijao u napadu kako u Hofenhaimu, tako i u repki, do povrede. Od povrede ne može nikako formu da nađe. Ponekad gol da u Stutgartu, al nije to to. Daleko je on od onog Ibiševića kakav je prije bio.

Pjanić-Jedini igrač koji konstantno igra u repki. Bez njega ekipa nam je ravna jednoj Armeniji.

Misimović- Nekad dobar bio, al spor, a i vrijeme ga ubija. Ne može dovijeka igrat.

Spahić- Boljeg odbranbenog nemamo i mora biti konstantan. Al' ništa posebno o njemu, ima ovakvih odbranbenih igrača u Europi i šire na bacanje.

Bičakčić, Medunjanin, Mujdža, Zahirović itd. - Ovakvih igrača ima po svijetu koliko hoćete.

I kad se to sve sabere, oduzme, pomnoži podjeli :D dobijamo jednu sasvim prosječnu ekipu. Tako da jedino što vrijedi je Pjanić, možda Kolašinac i Lulić zbog brzine.
a Bega? :D
Ludzak

#5615 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Crvena Tifoza wrote:
Ludzak wrote:@Droog
Slažem se, al' djelimično. Ne mogu se složiti nikako da imamo svjetski kvalitet. Daleko je još do toga. Evo zašto:

Pjanić-Jedini igrač koji konstantno igra u repki. Bez njega ekipa nam je ravna jednoj Armeniji.

a Bega? :D
AA zaboravih njega. :roll:
Bega- Dobar golman.
I on važi za korisne igrače u ekipi. Da njega nije, ne bi sigurno SP vidjeli.
nihoniho

#5616 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Kada bi pravio U 27 reprezentaciju BiH, sve sto vrijedi bi spalo na tri imena , Pjanic, Kolasinac, Hajrovic !
Sve ostalo je daleko ispod kvaliteta s kojim se moze ocekivati rezultat , odnosno plasman na neko veliko takmicenje.
Sto znaci da nam ,u skoroj buducnosti, slijedi zesci pad.
Spaha i Misimovic mogu jos jedan ciklus, Ibisevic, Salihovic , Mujdza maksimalno dva ciklusa. Nazalost, u mladjim selekcijama nema niti jedno ime za koje se moze reci da je buducnost reprezentacije, eventualno Besic, ako izadje na dobro.
It_is_a_Leclerc

#5617 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Ok, skontali smo.
Mi smo level Mladosti iz Obarske. Igrači su nam karine, malo je reći.
Najgori smo na svijetu. Puj tri put na trag svim igračima i stručnom štabu.

Jesam li dovoljno panično ispljuvao repku ili da probam još jednom ?
Romanista 101%

#5618 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

ja nama predvidjam pad nesto slicno Turskoj...nidje ih na mapi vec godina ali ne sto nemamo talenta vec zbog lijenosti, korupcije i arogantnih ljudi u fudbalskom savezu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5619 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Romanista 101% wrote:ja nama predvidjam pad nesto slicno Turskoj...nidje ih na mapi vec godina ali ne sto nemamo talenta vec zbog lijenosti, korupcije i arogantnih ljudi u fudbalskom savezu
:thumbup:

i nemre se u jenoj generaciji iz kaloša u "knitte" kopačke
palermo

#5620 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

JoseMujica wrote:
Romanista 101% wrote:ja nama predvidjam pad nesto slicno Turskoj...nidje ih na mapi vec godina ali ne sto nemamo talenta vec zbog lijenosti, korupcije i arogantnih ljudi u fudbalskom savezu

Ti bi se Mujice trebao, kao što sam i ja, kaniti podforuma politike i specijalizovati za fudbal. Em je ovdje zanimljivije , em se usput slažem sa tobom :D .
Mali_Vuk

#5621 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

Postadoše nam naš reprezentativci i stručni štab preko noći neprijatelj broj 1. :lol:

I ovo je već prešlo u proseravanje, trolanje i uživanje u pljuvačini. Davno se prešla mjera zdrave i razumne kritike. Kad čitaš pojedine pacijente pomislio bi da je nakon ove prijateljske utakmice došlo vrijeme da se stavi ključ u bravu i raspustiti rep''stacija :D Ima grešaka, ima nelogičnih stvari, ima prostora da se sve podigne na veći nivo i kvalitet. Ali nema potrebe da se sad sve minira i ruši iz temelja. Pojedini upali u crnjak i depresiju ko šljiva u govno jbt.
Logovan

#5622 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Ama čovječe Božiji kakvo upropaštavanje... :-)
Uvijek smo imali prosječnu ekipu, sa nekoliko jako dobrih pojedinaca. Drugo je što vi uzdižete sve reprezentativce, od prvog do posljednjeg, pa ste kontali da smo Španija, Njemačka. Smirite se Boga vam, ne izmišljajte.
Malo bolje razmislite prije nego što počnete pisati o raspadima reprezentacije i slično.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5623 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:

Ti bi se Mujice trebao, kao što sam i ja, kaniti podforuma politike i specijalizovati za fudbal. Em je ovdje zanimljivije , em se usput slažem sa tobom :D .
:lol: :lol: nevalja ako se slažemo---biČe dosadno
nihoniho

#5624 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Svaki normalan savez i bi, nakon jucerasnjeih dogadjaja, panicno zasijedao, tzrazio rjesenje krize i , u roku od par dana, izasao s odlukama. Nasi ce se usutiti i cekati da se prasina slegne , pa po starom, dok sve ne ode u k.... i ne zavrsimo na ulici. :roll:
Jedaj

#5625 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Jedaj »

Svi su bili frapirani kada su vidjeli sastav zmajeva protiv Argenitine. Nigdje zadnjeg veznog. Cak su I novinari to primjetili ali se nisu usudilia da pitaju. I Argentina nas je dobila ko od sale. Nastranu Argentina, ali sve do jedne utakmice koju smo igrali bez zadnjeg veznog smo izgubili: amerika, slovacka, argentina, egipat. I tvrdoglavi Susic nikako da to shvati. Preokret protiv slovacke u revansu se desio kada je slucajno Susic ubacio Zahirovica kao zadnjeg veznog. bolje I takav Zahirovic nego bez ikakvog veznog. Najbolji nogometas Madjarske Besic nije dobio poziv a dobili su dvojica anonimusa Tin I Anel. Susic je lijencuga zbog kojeg gubimo mlade zmajeve: Halilovica, Tankovica na primjer. Da je odnio svoju guzicu tamo I popricao sa njima vjerovatno bi obukli dres BH bar mlade reprezentacije. Kada smo dozivili katastrofalan poraz protiv Rumunije, Osim ga je spasio. Ja licno mislim da je vrijeme da Susic ode I to sada odmah. Svaka cast nasem najboljem igracu, svih vremena, ali on je najlosiji trener koga smo do sada imali. Put u Brazil je Cirina zasluga, koju je Susic zamalo upropastio.

Susicu ako volis Zmajeve I BH daj ostavku. Ionako ces poslije Brazila sa punom vrecom golova u dzepu morati dati ostavku. Ako je sada dadnes bar imamo neke sanse u Brazilu. Sa tobom, bolje da ne idemo I da se ne brukamo
Post Reply