Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- ultima_palabra
#5601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljubić je izišao na izbore u koaliciji sa Jurišićem i bazirali su priču na tome da Čovićeva politika nije dobra za Hrvate. Dobili su to malo glasova što su dobili, Božo otišao sa Čovom, a Zvonko sa Zlajom... i sad je jedan legitiman, a drugi nije
Dajte, molim vas 
-
zemo_online
#5602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gandalf wrote:Eh kako mi nedostaje Stipe Mesić - da je on još uvijek Predsjednik RH čović i onaj mali ćelavi sa njim ne bi smjeli ni prići Zagrebu po nekakvu podršku - a ovako umjesto da rješavaju probleme rvata u ercegcrpckoj oni plaču i kukaju i na druge načine opterećuju Ivu Miru Josipovića
bio je Meske 10 godina i u bih je ostalo isto. Najbolja mu je bila kada je zaprijetio vojskom pa se Dodo malo zapjenio.
- Vitez Koja
#5603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gandalf wrote:Hipatija wrote:Postao sam samo zbog potrebe da još jednom ukažem na "legimititet" Bože Ljubića:Vitez Koja wrote:Krajnje je vrijeme da neko HDZ-u objasni osnove parlamentarne demokratije u kojoj ne postoji pojam legitimnosti. Šta je politička legitimnost? To je samo floskula izmišljena od strane HDZ-a, kako bi opstali u vlasti. U Srbiji je Radikalna Stranka konstantno dobijala najviše glasova, ali ipak nisu uspjeli ući u Vladu. Da li to znači da Vlada Srbije nije bila legitimna, jer je većina Srbijanaca glasala za stranku koja nije uspjela ući u vlast, Radikalnu Stranku? Naravno da je Vlada Srbije bila sasvim legalna i legitimna da predstavlja državu, obzirom da je uspjela okupiti preko 50% glasova u parlamentu. I to je suština – vladu formiraju stranke koje uspiju okupiti većinu.
- Svojim biračima govorio jedno, ljudi ga podržali i glasali za njega. On, Božo Ljubić, okreće ploču (ne pitajući svoje glasače) i sasvim je realna ocjena - Božo Ljubić nema "legimititet" nikakvog "hrvatskog predstavnika ( ni svojih glasača, niti nekih drugih hrvata) niti zastupnika. Niko za njega, ovakvog kakav jeste, nije glasao! Koga on predstavlja?!
Također, Željka Komšića nisam birao "hrvatima" već sebi za predsjenika. Znam dobro zašto sam glasao za njega, i svako ko kaže da sam ga (kao Bošnjak) izabrao Hrvatima - LAŽE! Čak, kada sam na glasačkom listiću zaokruživao ime - Željko Komšić - na Hrvate nisam ni pomislio.
Da je za člana Predsjedništva bio kandidovan, naprimjer, Bogić Bogićević, glasao bih za njega. Nikakve veze to nema sa HDZ- BiH i Draganom Čovićem!Potpis obojici
Ovo je napisao Goran Pandza, a ne ja. Inace, prekopirao sam tekst sa ** No links **.ba portala.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da ovo neki novi momenti kod našeg naroda?http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/28003- ... z-sda.html
Tihiću upućen ultimatum zbog sastava Vlade FBiH:
Kome je Trhulj dao 300.000 KM da bi bio ministar?
Tihić: Izazvao potres u stranci Zatražena hitna rekonstrukcija Vlade Federacije BiH ili slijedi vanredni kongres SDA
Predsjednici pet kantonalnih organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) ultimativno su od predsjednika Sulejmana Tihića zatražili promjenu novoizabranih ministara te stranke u Vladi Federacije BiH ili će inicirati vanredni kongres!
Kako saznaje "Dnevni avaz", Tihić se susreo s predsjednicima KO SDA Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Unsko-sanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona te još nekoliko istaknutih članova SDA, na njihov zahtjev.
Predsjednici KO SDA, posebno iz Tuzle, Bihaća i Travnika, bili su više nego ljuti zbog sastava nove Federalne vlade, u kojoj nema ljudi iz tih kantona.
Ako hitno ne budu zamijenjeni ministri iz SDA, predsjednici odbora zaprijetili su da će inicirati vanredni kongres SDA.
Tihiću je rečeno i da provodi etničko čišćenje zato što je u Vladu FBiH instalirao i svog predsjednika Kadrovske komisije Adila Osmanovića, umjesto da ga pozicionira u RS ili "ostavi tamo".
Predsjednici pet kantonalnih organizacija SDA kazali su da su donijeli 90 posto glasova SDA, a da ljudi koji su zaslužni za to nisu dobili ni mrvice od vlasti.
Ko je progurao Trhulja i za koliko novca?
Posebno se zahtijeva da se Eldar Trhulj, novoimenovani ministar za energiju, industriju i rudarstvo, Samir Kaplan, ministar kulture i sporta, te Adil Osmanović, ministar za izbjeglice, razriješe dužnosti.
Kako saznajemo, Salko Obhođaš pitao je Tihića "čiji je Trhulj ministar", s obzirom na to da je prije izbora SDA išla na to da ga smijeni s dužnosti direktora Federalne direkcije za ceste.
Naši sagovornici tvrde da je Obhođaš Tihića suočio i s krivičnim dosjeom Trhulja i pitao "kome je Trhulj dao 300.000 KM da bi bio ministar".
Predsjednik SDA nazvan je lažovom i munafikom te su ga neki predsjednici KO SDA pitali da objasni na osnovu čega je Kaplan zaslužio da mu prvo radno mjesto u životu bude - ministarsko.
Izgleda da još ima bošnjaka s' m..... koji ne pate od sindroma ''podaničkog mentaliteta''.
- ReD aka Socijalista
#5605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodole krenuo u nove vode...
DODIK I ČAVUŠOGLU O FORMIRANJU VLASTI U BIH
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=37700
DODIK I ČAVUŠOGLU O FORMIRANJU VLASTI U BIH
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=37700
- Vitez Koja
#5606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
antimobbing wrote:Izgleda da ovo neki novi momenti kod našeg naroda?http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/28003- ... z-sda.html
Tihiću upućen ultimatum zbog sastava Vlade FBiH:
Kome je Trhulj dao 300.000 KM da bi bio ministar?
Tihić: Izazvao potres u stranci Zatražena hitna rekonstrukcija Vlade Federacije BiH ili slijedi vanredni kongres SDA
Predsjednici pet kantonalnih organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) ultimativno su od predsjednika Sulejmana Tihića zatražili promjenu novoizabranih ministara te stranke u Vladi Federacije BiH ili će inicirati vanredni kongres!
Kako saznaje "Dnevni avaz", Tihić se susreo s predsjednicima KO SDA Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Unsko-sanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona te još nekoliko istaknutih članova SDA, na njihov zahtjev.
Predsjednici KO SDA, posebno iz Tuzle, Bihaća i Travnika, bili su više nego ljuti zbog sastava nove Federalne vlade, u kojoj nema ljudi iz tih kantona.
Ako hitno ne budu zamijenjeni ministri iz SDA, predsjednici odbora zaprijetili su da će inicirati vanredni kongres SDA.
Tihiću je rečeno i da provodi etničko čišćenje zato što je u Vladu FBiH instalirao i svog predsjednika Kadrovske komisije Adila Osmanovića, umjesto da ga pozicionira u RS ili "ostavi tamo".
Predsjednici pet kantonalnih organizacija SDA kazali su da su donijeli 90 posto glasova SDA, a da ljudi koji su zaslužni za to nisu dobili ni mrvice od vlasti.
Ko je progurao Trhulja i za koliko novca?
Posebno se zahtijeva da se Eldar Trhulj, novoimenovani ministar za energiju, industriju i rudarstvo, Samir Kaplan, ministar kulture i sporta, te Adil Osmanović, ministar za izbjeglice, razriješe dužnosti.
Kako saznajemo, Salko Obhođaš pitao je Tihića "čiji je Trhulj ministar", s obzirom na to da je prije izbora SDA išla na to da ga smijeni s dužnosti direktora Federalne direkcije za ceste.
Naši sagovornici tvrde da je Obhođaš Tihića suočio i s krivičnim dosjeom Trhulja i pitao "kome je Trhulj dao 300.000 KM da bi bio ministar".
Predsjednik SDA nazvan je lažovom i munafikom te su ga neki predsjednici KO SDA pitali da objasni na osnovu čega je Kaplan zaslužio da mu prvo radno mjesto u životu bude - ministarsko.
Izgleda da još ima bošnjaka s' m..... koji ne pate od sindroma ''podaničkog mentaliteta''.
Ma, Dnevni Haber je cudo. Prije nekoliko dana, objavili su, da ce i KO Tuzla, traziti vandredni kongres, radi nekog razloga (nemogu se sjetiti radi kojeg). Radoncic, zeli nanjeti stetu i krizu u SDA kako bi poljoljao koaliciju izmedju SDA i SDP, a sve u cilju da SBB udje u vlast sa SDP. Ma, Radoncic i njegovo mahalanje
- madner
#5607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh, krenula je kampaigna protiv novog ministra energetike. Hoce covjek da pokvari tal, a velika je lova u pitanju 
- vee-jay
#5608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba naredni put staviti Bogica Bogicevica na listu za clana predsjednistva iz reda Hrvatskog naroda da pokupi pola miliona glasovaHipatija wrote:Postao sam samo zbog potrebe da još jednom ukažem na "legimititet" Bože Ljubića:Vitez Koja wrote:Krajnje je vrijeme da neko HDZ-u objasni osnove parlamentarne demokratije u kojoj ne postoji pojam legitimnosti. Šta je politička legitimnost? To je samo floskula izmišljena od strane HDZ-a, kako bi opstali u vlasti. U Srbiji je Radikalna Stranka konstantno dobijala najviše glasova, ali ipak nisu uspjeli ući u Vladu. Da li to znači da Vlada Srbije nije bila legitimna, jer je većina Srbijanaca glasala za stranku koja nije uspjela ući u vlast, Radikalnu Stranku? Naravno da je Vlada Srbije bila sasvim legalna i legitimna da predstavlja državu, obzirom da je uspjela okupiti preko 50% glasova u parlamentu. I to je suština – vladu formiraju stranke koje uspiju okupiti većinu.
- Svojim biračima govorio jedno, ljudi ga podržali i glasali za njega. On, Božo Ljubić, okreće ploču (ne pitajući svoje glasače) i sasvim je realna ocjena - Božo Ljubić nema "legimititet" nikakvog "hrvatskog predstavnika ( ni svojih glasača, niti nekih drugih hrvata) niti zastupnika. Niko za njega, ovakvog kakav jeste, nije glasao! Koga on predstavlja?!
Također, Željka Komšića nisam birao "hrvatima" već sebi za predsjenika. Znam dobro zašto sam glasao za njega, i svako ko kaže da sam ga (kao Bošnjak) izabrao Hrvatima - LAŽE! Čak, kada sam na glasačkom listiću zaokruživao ime - Željko Komšić - na Hrvate nisam ni pomislio.
Da je za člana Predsjedništva bio kandidovan, naprimjer, Bogić Bogićević, glasao bih za njega. Nikakve veze to nema sa HDZ- BiH i Draganom Čovićem!
Ponavljam i naglašavam : Tko god kaže da su Bošnjaci izabrali Hrvatima člana Predsjedništva - LAŽE ( pa makar to bila i "sva tri Senada", i pet M. Dodika! Bošnjaci su samo pokazali da u najvećem broju nisu "nacionalistički" opterećeni!
- madner
#5609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sljedeci put bi bilo red na bosnjaku. SDP rotira 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što im smeta ovaj Kaplan?Predsjednik SDA nazvan je lažovom i munafikom te su ga neki predsjednici KO SDA pitali da objasni na osnovu čega je Kaplan zaslužio da mu prvo radno mjesto u životu bude - ministarsko.
Kaplan je manekenski tip prepoznatljiv po veoma urednoj frizuri, koju redovno njeguje i maže veoma kvalitetnim gelom. Izgleda da nekome smeta to što naš zgodni i lijepi ministar ovim gelom stalno maže glavu radi prevencije jer ga štiti u svim vremenskim prilikama kao što je vjetar ili oluja, koja je mnoge otpuhala, samo zato što nisu preventivno svoju kosu mazali upravo ovim servantilnim gelom …
Last edited by antimobbing on 24/03/2011 13:14, edited 1 time in total.
- ReD aka Socijalista
#5611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dvije onako bitne vijesti za danas...
Incko: Nadam se da Hrvati neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati samoupravu
Mun: Američka pomoć za članstvo BiH u NATO i EU
Incko: Nadam se da Hrvati neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati samoupravu
Mun: Američka pomoć za članstvo BiH u NATO i EU
- Vitez Koja
#5612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda ce covijek zaraditi jos koju markicu reklamirajuci, kao ministar, gel koji trenutno koristi.Pametan je ovaj izbor, jer tako nece biti podlozan korupcijiantimobbing wrote:Što im smeta ovaj Kaplan?Predsjednik SDA nazvan je lažovom i munafikom te su ga neki predsjednici KO SDA pitali da objasni na osnovu čega je Kaplan zaslužio da mu prvo radno mjesto u životu bude - ministarsko.![]()
Kaplan je manekenski tip prepoznatljiv po veoma urednoj frizuri, koju redovno njeguje i maže veoma kvalitetnim gelom. Izgleda da nekome smeta to što naš zgodni i lijepi ministar ovim gelom stalno maže glavu radi prevencije jer ga štiti u svim vremenskim prilikama kao što je vjetar ili oluja, koja je mnoge otpuhala, samo zato što nisu preventivno svoju kosu mazali upravo ovim servantilnim gelom …
Da, Fahro-aga, na osnovu toga moze doci u neku od kombinacija za ministra, nebi ni u jednoj prodavnici bilo vise gela za kupiti:-D
I zasto da ne Kaplan!? Zar, svijet ne ostaje ne mladjima!?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Avaz vec dugo voli Kaplana ili kako to Avaz voli reci Kopilana

cudo se Vlaisavljevicka, pobornica lijepi rijeci, nije osvrnula na ovakav rjecnik jednog medija

cudo se Vlaisavljevicka, pobornica lijepi rijeci, nije osvrnula na ovakav rjecnik jednog medija
- Vitez Koja
#5614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plain vanilla wrote:Avaz vec dugo voli Kaplana ili kako to Avaz voli reci Kopilana
Nisam znao da se Kopilan pise sa dva LL. Da, nije to mozda neka italijanska rijec za Kopilan. Toliko od Avaza
- antimobbing
#5615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plain vanilla wrote:Avaz vec dugo voli Kaplana ili kako to Avaz voli reci Kopilana
Taman sam pomislio da kao narod ne možemo dublje zaroniti kad ugledah ovo gore gdje bušimo samo dno našeg oceana nepismenosti, nemorala, ogovaranja, nekulture, licemjerstva, laži, mita, korupcije i kriminala …
Zašto se onda uopće pitamo, što smo svi kolektivno nesretni?
Kaplan mi nije uopće drag jer se maksimalno uvlači, kao i svi mi radi našeg podaničkog mentaliteta ali ovo što su napisali je samo dno i više od toga …
- Co0l
#5616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komentarisati pisanje Fahrinog/Miskovicevog dnevnog glasila je cisto gubljenje vremena.antimobbing wrote:plain vanilla wrote:Avaz vec dugo voli Kaplana ili kako to Avaz voli reci Kopilana
cudo se Vlaisavljevicka, pobornica lijepi rijeci, nije osvrnula na ovakav rjecnik jednog medija![]()
Taman sam pomislio da kao narod ne možemo dublje zaroniti kad ugledah ovo gore gdje bušimo samo dno našeg oceana nepismenosti, nemorala, ogovaranja, nekulture, licemjerstva, laži, mita, korupcije i kriminala …
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo se vi zezajte. Napadajte nezavisno novinarstvo. Sutra cete izaci u kolumni profesorice za moral,debate,diskusije i sta sve ne

-
Hipatija
#5618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od Avazovih novinara možeš dočekati i gore stvari! Kakav "gazda" takvi i njegovi novinari!antimobbing wrote:Kaplan mi nije uopće drag jer se maksimalno uvlači, kao i svi mi radi našeg podaničkog mentaliteta ali ovo što su napisali je samo dno i više od toga …
"Marka za Avaz" je marka protiv BiH!
@Vitez Koja, ispravio sam "citat" - naveo sam da je to napisao Petar Grašo ( te možeš svoju poruku obrisati).
Last edited by Hipatija on 24/03/2011 14:36, edited 1 time in total.
- vee-jay
#5619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kao i samo citanjeCo0l wrote:Komentarisati pisanje Fahrinog/Miskovicevog dnevnog glasila je cisto gubljenje vremena.antimobbing wrote:plain vanilla wrote:Avaz vec dugo voli Kaplana ili kako to Avaz voli reci Kopilana
cudo se Vlaisavljevicka, pobornica lijepi rijeci, nije osvrnula na ovakav rjecnik jednog medija![]()
- antimobbing
#5620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo već godinama nisam kupio Avaz ...Hipatija wrote:Od Avazovih novinara možeš dočekati i gore stvari! Kakav "gazda" takvi i njegovi novinari!antimobbing wrote:Kaplan mi nije uopće drag jer se maksimalno uvlači, kao i svi mi radi našeg podaničkog mentaliteta ali ovo što su napisali je samo dno i više od toga …
"Marka za Avaz" je marka protiv BiH!
@Vitez Koja, ispravio sam "citat" - naveo sam da je to napisao Petar Grašo ( te možeš svoju poruku obrisati).
Mi smo pojedinačno i kolektivno kao narod krivi za sve što se radi, jer smo radi našeg ''kukavičkog i podaničkog mentaliteta'' dozvolili da nam se sve ovo dešava.
Običan građanin, koji trenutno ''ne živi'' već ''preživljava'' u BiH, bez obzira na naciju, usamljen je opet radi naše sužene svijesti koja se svodi isključivo na lični interes.
Zbog toga i nema solidarnosti među nama, nesretni smo, sasvim sami i osjećamo se bespomoćno …
- yugi
#5621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Velahavle
CIK: Vlast u Federaciji BiH konstituisana je nelegalno
Aktivnosti "platformaša" bile su nelegalne što znači da će neko morati i odgovarati
Centralna izborna komisija BiH je sve dosadašnje aktivnosti "platformaša" oko konstituisanje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine navodno proglasila neustavnim. Uskoro opširnije
Aktivnosti "platformaša" bile su nelegalne što znači da će neko morati i odgovarati
Centralna izborna komisija BiH je sve dosadašnje aktivnosti "platformaša" oko konstituisanje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine navodno proglasila neustavnim. Uskoro opširnije
- polusvijet
#5622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda da zbune neprijatelja?mario.ario wrote: Sad ja opet pitam zašto je HSP bio potreban SDP-ovoj koaliciji kad ljudi nemaju ni jednog zastupnika? De mi to objasnite, prvi put niste.
Uspjevaju li?
-
Hipatija
#5623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma to Avaz "smiruje" (čitaj: zakuhava) situaciju u BiH , sve u interesu D. Čovića i M. Dodika!
Želi afirmisati misao: "BiH kao država nije održiva", a ne afirmisati misao: Ovakva država BiH (kakva je sada) - nije održiva i mora se mijenjati, mora odbaciti LUĐAČKU KOŠULJU nametnutu u Dejtonu, mora promijeniti svoje uređenje!
Želi afirmisati misao: "BiH kao država nije održiva", a ne afirmisati misao: Ovakva država BiH (kakva je sada) - nije održiva i mora se mijenjati, mora odbaciti LUĐAČKU KOŠULJU nametnutu u Dejtonu, mora promijeniti svoje uređenje!
Last edited by Hipatija on 24/03/2011 14:50, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
neki dan rekose da to nije u njihovoj nadleznostiyugi wrote:Velahavle![]()
- armin071
#5625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
CIK zvani Ustavni sud BiH