Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Point.

#5601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Ripicipi wrote:
ultima_palabra wrote:Parlament :thumbup:

Karanje je nauka :mrgreen:
karate vi ovu zemlju, samo izgleda niste ni svjesni, ili jeste...
Zivim za dan kada ces malo kritikovati druga dva naroda, "Bosanac".
Lincoln-Burrows

#5602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

pasha078 wrote:
Stoga, ono sto politicko vodjstvo HDZ-a zeli, nije ostvarivo bez rata. Nadam se da hrvatski narod to i shvata.
Zatrovali su vam umove sa televizora i iz parlamenta, evo već drugi put u ovo malo vremena
ratna opcija. Ugasi televizor, to ti je moj savjet.
Hafis

#5603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pasha078 wrote: Drzava se ne postuje, zastave Hrvatske na svakom cosku, separatizam na nivu kakvog nema ni u jednoj drugoj europskoj drzavi.
Pa čime vas to hrane. Bit će da se klica zametnula još od vremena UNHCR ovih paketa s hranom....nekoliko godina inkubacije bez prodromalne faze, i danas imamo pseudo progresiju.
Kakve bola zastave Hrvatske? Kakvo bolan nepoštivanje? Kad si to ti bio pa gledao te zastave i to nepoštivanje? Nisi ti kume to vidio ni na razglednici.
Ne za afirmaciju vlastitog identiteta, vec za ogranicavanje i sputavanje drugih identiteta, jer, cini mi se, da je to jedini nacin da se vlasiti identitet afirmise, valjda iz straha, od mijesanih brakova, od upoznavanja i odrastanja jednih sa drugim ili mozda zbog latentne mrznje prema Jugoslaviji.
Evo ga, još je i psihoanalitiĆar...čuj strah od mješanih brakova :lol: E majko moja, koji delegat.
Stoga, ono sto politicko vodjstvo HDZ-a zeli, nije ostvarivo bez rata. Nadam se da hrvatski narod to i shvata.
Moglo bi se isto reći: to što bošnjačke stranke žele, nije ostvarivo bez rata. Nadam se da bošnjački narod to i shvata.
Lincoln-Burrows

#5604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

pasha078 wrote: Pa ako neko pokusa instalirati ustanove HB u, recimo, Jajcu ili Novom Travniku sta ti mislis da bi druga polovina stanovnistva tih opstina radila? Zaista mislis da bi se pokupili i pravac Sarajevo?

Kao sto neko napisa ranije, dosegli smo tacku "Staljingrada", stijesnjeni da vise nemamo kuda. A takva zvijerka ti se bori do kraja.

No nemoj me pogresno tumaciti, ako je potrebno da se hrvatskom stanovnistvu daju odredjena prava, o tome mozemo razgovarati. Ali ta prava ne mogu podrazumijevati pravo na tlacenje drugih naroda ili rastakanje drzave kroz etnicku federalizaciju.

Dakle, natrag na tablu i skontaj neki drugi modus vivendi. Pametan si, mozes.
Neće nitko nigdje da seli zbog izbornog zakona,
sav taj "strah" od Hrvata je bezrazložan.
Hrvatima nije u interesu da ikome išta nameću.
Hafis

#5605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pasha078 wrote: Komentiracu samo ovo zadnje: Odnos Bosnjaka i Hrvata je slican odnosu Srba i Bosnjaka. Srbima odgovara status quo prema Bosnjacima. Isto tako Bosnjacima odgovara status quo prema Hrvatima.

Dakle vi ste oni koji nesto "zele", kako si sam rekao. Helem, sta si spreman ponuditi da ti se udovolji to sto "zelis"?
Ti se gađaš izrazima ''rat'' i sličnim glupostima.
'
'Stoga, ono sto politicko vodjstvo HDZ-a zeli, nije ostvarivo bez rata. Nadam se da hrvatski narod to i shvata''.
Opet ću ponoviti - pričasš gluposti i stvari koje nemaju veze s realnošću.

Da vratim priču na meritum.
Dakle vi ste oni koji nesto "zele", kako si sam rekao. Helem, sta si spreman ponuditi da ti se udovolji to sto "zelis"?
Da pojasnimo:
1. ''Žele'' da se onemogući mogućnost da im netko drugi izabire predstavnike. I ustrajat će u tome i dalje.
2. Ujedno, ne namjeravaju ništa ''ponuditi da bi im se udovoljilo''. Apsolutno ništa...zašto bi nudili nekome nešto, tj. za ono što druga dva naroda u potpunosti imaju.

I gdje ti ovdje vidiš rat?
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#5606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Lincoln-Burrows wrote: Hrvatima nije u interesu da ikome išta nameću.
mislio si reci HDZeu (HDZ nije = bh Hrvati), znamo mi da je interes HDZ da zastiti i nastavi sa kriminalnim radnjama, i da brani entitet rs do posljednjeg rvata...
madner

#5607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Nema problema, samo treba naci koaliciju koja ispunjava te zelje. Sto obicno znaci da se nesto ponudi.

Opozicija ce dobro doci za sondiranje partnera.
balks

#5608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Probaj mi objasniti, što će se sutra desiti nakon ovog u parlamentu?
wonkaw

#5609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Hafis wrote:
pasha078 wrote:
Da pojasnimo:
1. ''Žele'' da se onemogući mogućnost da im netko drugi izabire predstavnike. I ustrajat će u tome i dalje.
2. Ujedno, ne namjeravaju ništa ''ponuditi da bi im se udovoljilo''. Apsolutno ništa...zašto bi nudili nekome nešto, tj. za ono što druga dva naroda u potpunosti imaju.

I gdje ti ovdje vidiš rat?
Hafise ustraj. :D
Point.

#5610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafis, ustrajivač.
Hafis

#5611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote:
mislio si reci HDZeu (HDZ nije = bh Hrvati), znamo mi da je interes HDZ da zastiti i nastavi sa kriminalnim radnjama, i da brani entitet rs do posljednjeg rvata...
Vidi ovoga delegata. Znaš li ti čakijaš da se pripadnici jednoga od tri konstutivna naroda u ovoj državi zovu Hrvati a ne rvati.

Uvijek sam bio protiv prevelike konzumacije proizvoda od tjestenine i ti si zoran primjer koji potvrđuje taj stav. Probaj ponekad i sirnicu pojest umjesto krompiruše, barem oko prvog, ne treeba tu puno zuba.. A i mlijeko je izvor esencijalnih aminokiselina koje su bitne u funkcioniranju velikog mozga a samim tim i kognitivnog procesa.
I tu ti krompir ne može mnogo pomoći...k'o da si posrk'o šerbet od hurmašica...sami šećer.
Hafis

#5612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:Nema problema, samo treba naci koaliciju koja ispunjava te zelje. Sto obicno znaci da se nesto ponudi.

Pa ne bih sad iznosio sve detalje koji se odnose na daljnju strategiju.
Samo znam da će se ustrajati još više u tim ''željama''. Pa valjda će se smilovati.
Point.

#5613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

damke71 wrote: Nasa je i BiH i HB, a noz ste vi nama zabili prvi, a preglasavanjem,koje ste i danas npr uradili u federalnom parlamentu ste zabili noz u ledja,ali ne nama, nego drzavi,da ne govorim da su za vas heroji Sefer i ostala partaja zlocinacka, sto je pocinila zlocine nad Hrvatima, o cemu ba ti mantras....
Ne mozes imati i BiH i HB. Ko je kome zabio noz '93, napustio linije u Jajcu, napao na Gornji Vakuf, otvorio razne logore dole po Hercegovini, izvrsili pokolje u Stupnom Dolu i Ahmicima, te proglasio hrhb? Zbog ovoga ste zasluzili sa vas svake izbore u narednih 200 godina preglasavamo.
balks

#5614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

wonkaw wrote:
Sviđalo se tebi, meni ili nekom trećem preko dvije trećine Hrvata glasa za HDZ.
Od Orašja, preko Brčkog, Tuzle, Usore, Žepča, srednje Bosne do Hercegovine...
To što se u patrijotskim medijima prezentiraju mišljenja stranki i pojedinaca koje velika većina Hrvata u BiH ne podržava (HNS tj.bivši NHI, te neki Šarčevići, Jeleči i Bojići) vam stvara totalno krivi dojam, jer što je njihova veća prisutnost u tim medijima to im je manja podrška koju imaju među BiH Hrvatima
madner

#5615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:Nema problema, samo treba naci koaliciju koja ispunjava te zelje. Sto obicno znaci da se nesto ponudi.

Samo znam da će se ustrajati još više u tim ''željama''. Pa valjda će se smilovati.
100%, sve u skladu sa izbornim rezultatima.
ultima_palabra

#5616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Ripicipi wrote:

karate vi ovu zemlju, samo izgleda niste ni svjesni, ili jeste...
Kme kme
ušće

#5617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ušće »

damke71 wrote: A sta ce jadnicak, nervoza ga hvata, nece korida u Cevljanovicima tek u osmom mjesecu...ko ce iscekat da zapjevaju srpske novokomponirane pjesmice, srce zaigra na pradjedovske note....
Jes dobro si ja za vikend u Holiday-hotelu na Jankomiru naslušah se novih Hrvatskih hitova ...Pitah se da nisam zalutao na Zvjezdaru usred Beogarda ...
wonkaw

#5618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

balks wrote:
wonkaw wrote:
To što se u patrijotskim medijima prezentiraju mišljenja stranki i pojedinaca koje velika većina Hrvata u BiH ne podržava (HNS tj.bivši NHI, te neki Šarčevići, Jeleči i Bojići) vam stvara totalno krivi dojam, jer što je njihova veća prisutnost u tim medijima to im je manja podrška koju imaju među BiH Hrvatima
lazes, nije dvije trecine bh Hrvata vec dvije trecine bh hrvatskog glasackog tijela koje se odazvalo na izbore... po tvom ispade da je izlaznost na izborima 100% a znamo da je malo veca od 50%
and

#5619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

damke71 wrote:
hizo ramidovic wrote:nemojte tako...pa zar vi mislite da je lahko opljackati konvoj sa islamistima i radikalima?
znate li vi koliko se treba pripremati za taj herojski cin? i koja tek hrabrost treba da se izvede takvo nesto?
zato nam danas navedeni heroji na svojim plecima nose i europske vrijednosti...zar stvarno mislite da je to tako jednostavno?
vjerovatno je lakse doministra policije Leutara dic u zrak, ubit kojeg policajca i povratnika u Travnik, sve u miru,a sta ste spremni u ratu tamo gdje ste jaci vidjeli smo dobro...vama u 18 % (babo vam drzi ostalih 5%) Je kolektivno ispran mozak, mantre su vam svima iste....
kmeče o ugroženosti, a vidi eroja. 50% stanovnika na 18 %.
pokazali ste hrabrost u ratu, dok smo se borili sa jna koja vam je preorala hrvatsku vi se prislonili da glumite eroje.
još karitasov konvoj kad napadoste, vrhunac hrabrosti :zzzz:
Hafis

#5620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:
Hafis wrote:

100%, sve u skladu sa izbornim rezultatima.
Izgleda da mi je nešto promaklo.
Veliš ''izbornim rezultatima''. Pretpostavljam da misliš na rezultate iz 2014. ?

A o ovim budućim izborima i njihovim rezultatima je rano još govoriti. Vidjet ćemo kako će izgledati izborni zakon i hoće li se moći nakon izbora ''nategnuti'' potrebna šestErica ''Hrvata'' u Domu naroda. Inače, ništa od posla...rahat patnja i dalje.
Hafis

#5621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

and wrote:
damke71 wrote:
hizo ramidovic wrote:nemojte tako...pa zar vi mislite da je lahko opljackati konvoj sa islamistima i radikalima?
znate li vi koliko se treba pripremati za taj herojski cin? i koja tek hrabrost treba da se izvede takvo nesto?
zato nam danas navedeni heroji na svojim plecima nose i europske vrijednosti...zar stvarno mislite da je to tako jednostavno?
vjerovatno je lakse doministra policije Leutara dic u zrak, ubit kojeg policajca i povratnika u Travnik, sve u miru,a sta ste spremni u ratu tamo gdje ste jaci vidjeli smo dobro...vama u 18 % (babo vam drzi ostalih 5%) Je kolektivno ispran mozak, mantre su vam svima iste....
pokazali ste hrabrost u ratu, dok smo se borili sa jna koja vam je preorala hrvatsku vi se prislonili da glumite eroje.
Gdje si se ti sinji kukavče borio. Jesi al' s ženama oko konzervi iz donacija :lol:
and

#5622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote:
damke71 wrote: vjerovatno je lakse doministra policije Leutara dic u zrak, ubit kojeg policajca i povratnika u Travnik, sve u miru,a sta ste spremni u ratu tamo gdje ste jaci vidjeli smo dobro...vama u 18 % (babo vam drzi ostalih 5%) Je kolektivno ispran mozak, mantre su vam svima iste....
Gdje si se ti sinji kukavče borio. Jesi al' s ženama oko konzervi iz donacija :lol:
to ti mama pričala? što me provali :lol: :lol:
balks

#5623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

To što se u patrijotskim medijima prezentiraju mišljenja stranki i pojedinaca koje velika većina Hrvata u BiH ne podržava (HNS tj.bivši NHI, te neki Šarčevići, Jeleči i Bojići) vam stvara totalno krivi dojam, jer što je njihova veća prisutnost u tim medijima to im je manja podrška koju imaju među BiH Hrvatima[/quote]
lazes, nije dvije trecine bh Hrvata vec dvije trecine bh hrvatskog glasackog tijela koje se odazvalo na izbore... po tvom ispade da je izlaznost na izborima 100% a znamo da je malo veca od 50%[/quote]

Dobru bi akrobaciju napravio od mog posta.
To što si napisao ne mjenja bit, ali dobar pokušaj umnjenja napisanog.
Koliku onda podršku imaju ovi koji su gosti po emisijama FTV-a i zastupaju drugačiju politiku?
and

#5624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

damke71 wrote:
ušće wrote:
damke71 wrote: A sta ce jadnicak, nervoza ga hvata, nece korida u lCevljanovicima tek u osmom mjesecu...ko ce iscekat da zapjevaju srpske novokomponirane pjesmice, srce zaigra na pradjedovske note....
Jes dobro si ja za vikend u Holiday-hotelu na Jankomiru naslušah se novih Hrvatskih hitova ...Pitah se da nisam zalutao na Zvjezdaru usred Beogarda ...
Kralju, Zagreb multietnicki grad, Srba ima kolko hoces, za razliku od Sarajeva koje je 99 % jednonacionalno, ako meni ne vjerujes, kupi Avaz, pa pogledaj u onom prilogu gdje predstavljaju Sarajevske djake, Hrvata ili Srbina mozes nac u svakom petnaestom razredu.....hvala na paznji
doviđenja.
kako je u multietničkoj lištici?
Hafis

#5625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

and wrote:
damke71 wrote:
ušće wrote: Kralju, Zagreb multietnicki grad, Srba ima kolko hoces, za razliku od Sarajeva koje je 99 % jednonacionalno, ako meni ne vjerujes, kupi Avaz, pa pogledaj u onom prilogu gdje predstavljaju Sarajevske djake, Hrvata ili Srbina mozes nac u svakom petnaestom razredu.....hvala na paznji
doviđenja.
kako je u multietničkoj lištici?
Kroničar. Probat ću polako pisati da me razumiješ.

Čovjek je htio naglasiti da je Zagreb danas multietnički grad u odnosu na Sarajevo koje je to nekada zaista bilo, ali danas definitivno više nije.
Što se tiče ''Lištice'' ona je uvijek bila etnički izrazito homogena čaršija, i prije 100 godina a tako je i danas.
Post Reply