negdje to da rješim, dok nije otišlo sve?
preporuke za nekog ko će to odraditi, možda je nešto upalo tamo pa pucka kvrcka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Haaaamar_no1 wrote:Ima li neko da preporuci dobrog majstora za automatski mjenjac u pitanju je reno megan 2011godina
koja je lampica chico sa stomakomWarashii wrote:Uclani se u klub "svjetlaca" "SERVICE" sa "cikom sa stomakom" na instrument tabli.nlt wrote:zaboravio sam napomenuti, zvuk dolazi iz volana bukvalno iz volana
Ocigledno, kao sto su ti i prije sugerisali, spula volana
Jesi li resetovao board prilikom polaska ili je potrošnja spala na takvu vrijednost?muz66 wrote:Probah prekjucer Megane III 2014.god. Karavan, 1.5 dci sa 110 KS i 6 brzina. Blago receno sam ostao iznenadjen kako se motor nosi sa poprilicno velikom karoserijom. Jako elastican motor, uvijek ima dosta rezerve snage za preticanje. Potrosnja smijesna. Board je pokazivao 4.3 na 630km dugom putu. Odlican auto.
Resetovan pred put.shlauf wrote:Jesi li resetovao board prilikom polaska ili je potrošnja spala na takvu vrijednost?muz66 wrote:Probah prekjucer Megane III 2014.god. Karavan, 1.5 dci sa 110 KS i 6 brzina. Blago receno sam ostao iznenadjen kako se motor nosi sa poprilicno velikom karoserijom. Jako elastican motor, uvijek ima dosta rezerve snage za preticanje. Potrosnja smijesna. Board je pokazivao 4.3 na 630km dugom putu. Odlican auto.
Ili sam nepismen ili je nešto drugo u pitanju:GerilacGaming wrote:Zamolio bih iskusnije forumase da mi kazu sta misle o ovome Meganu. Htio bih ga kupiti
RENAULT MEGANE 1,9 DCI KLIMATRONIK KARAVAN KOŽA (6.300 KM)
https://www.olx.ba/artikal/29411702/ren ... avan-koza/
nemoj 1.9 , od 20 trulja koje su dolazile u bosch servis , 15 ih ne valja , vecinom glava , trazi 1.5 i benzinceGerilacGaming wrote:Zamolio bih iskusnije forumase da mi kazu sta misle o ovome Meganu. Htio bih ga kupiti
RENAULT MEGANE 1,9 DCI KLIMATRONIK KARAVAN KOŽA (6.300 KM)
https://www.olx.ba/artikal/29411702/ren ... avan-koza/
puno trosi pa se manje vozaThrottle wrote:Kako ima karavan iz 2002ge sa 170.000Doduse benzin
Ako ti se da zikvati radnje i servise mozes proci jeftinije.Better Man wrote:Uskoro ću trebati raditi veliki servis na Megane 3 i imam jedno pitanje. Šta je povoljnije. Odvući auto u servis i da oni to sve urade i ja platim ili da ja kupim dijelove i odvućem im i platim im samo ruke?
Mislim da mogu, jer u farovima imaju predvidjena mjesta za dnevna svjetla.NediM17 wrote:Zna li neko da li se na Generationu prije facelifta mogu aktivirati dnevna svjetla? Postoje sijalice u farovima za DRL.
Upravo kako su ti rekli, možeš kupovati sam, pa malo birati kvalitet remena, pumpe itd.Better Man wrote:Uskoro ću trebati raditi veliki servis na Megane 3 i imam jedno pitanje. Šta je povoljnije. Odvući auto u servis i da oni to sve urade i ja platim ili da ja kupim dijelove i odvućem im i platim im samo ruke?
Na megan3 se mogu aktivirati. Kod mene su kratka svjetla upaljena cim se motor starta neovisno na kojoj je poziciji rucica svjetala. To je tako jer je kupljen nov u BiH i nastiman je tada 2009. Godine za nase trziste. U gumi su rekli da mogu aktivirati dnevna svjetla i cijena je 50KM +pdv. Kod privatnika je cijena 20KM.NediM17 wrote:Ako ti se da zikvati radnje i servise mozes proci jeftinije.Better Man wrote:Uskoro ću trebati raditi veliki servis na Megane 3 i imam jedno pitanje. Šta je povoljnije. Odvući auto u servis i da oni to sve urade i ja platim ili da ja kupim dijelove i odvućem im i platim im samo ruke?
Ako ti se ne da zafrkavati, nazovi Gumu i Halilovica, neka daju ponude, odes gdje je povoljnije i zdravo.
Zet je prosle godine odradio u Gumi.
Zna li neko da li se na Generationu prije facelifta mogu aktivirati dnevna svjetla? Postoje sijalice u farovima za DRL.
Na forumima sam nasao:
"Daylight Scandinavia = upališ auto, automatski se pale kratka i poziciona svjetla. Ručicom na volanu gasiš kratka tako da upališ samo poziciju. Gore stražnja poziciona svjetla, cijelo vrijeme.
Daylight = upališ auto, pale se posebna dnevna svjetla, posebne 20W žarulje smještene između kratkih svjetala i žmigavca. Ne gore standardna kratka svjetla, osim kada ih sam upališ ručicom na volanu. Ne gore stražnja poziciona svjetla."
U Gumi kazu da se ne mogu aktivirati na Generationu, ali ja bas nisam siguran u to.