Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Maraschino

#5601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

vaca wrote: Moj komentar se nije odnosio isključivo na podebljanu recenicu. Usput stvarno ne razumijem potrebu većine forumaša za vrijeđanjem i nekim kao cinizmom. Ja to vidim kao slabost i nezrelost. Ako ne možeš normalno da komuniciraš zaobiđi me svegati ili ću ja tebe...

Ovdje se održavaju workshopi, podstiče naoružavanje i spremaju 'organizovane akcije u urbanim sredinama' a ja sam u stanju paranoje? Ponavljam, nikakva secesija se neće desiti. Uključi mozak abacija i vidjećeš da se scenario ponavlja od izbora do izbora! Glumci isti...
no sikiriki vaca...

internet je cudo...svi znaju sve tako da nema tajnih akcija a'la ''svijeca ispred kuce'''...
draganbl

#5602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Previše sam energije proveo danas pokušavajući da prezentujem realne probleme sa kojima se elektroprenos danas susreće.
Ovo što si napisao je gomila gluposti i pokušaću, u svom posljednjem postu na ovoj temi da tu svoju tvrdnju dokažem.
hercegovac_pravi wrote: Dragane, mjesas babe i zabe. Nije stvar u prenosu vec u infrastrukturi. Ti posmatras situaciju kakva je sada...dakle pc u sastavu BiH.
Naravno da posmatran situaciju kakva je sada. A kako treba da je posmatram, onako kako je bilo za vrijeme Kulina bana? Prosto nevjerovatno kakvu si rečenicu napisao.
hercegovac_pravi wrote: Dodo posmatra nadolazece oluje koje ce ga primorati da ima mjesto za novu (ili vec postojecu :dance: ) infrastukturu koja ce mu omoguciti nesmetani protok energije u Banja Luku. U tom grmu lezi zec. Zato Dodo zeli da se ponovo formiraju Elektroprenos Pc-a i Elektroprenos Federacije.....i da se postojeca infrastruktura "podijeli".... Nekako mi cudno da ti ovo ne vidis ili ne zelis da vidis?
Ja sam u svojim postovima opisivao trenutno stanje, a ne kakvo će biti. Šta želi Dodik, a šta Tihić, a šta Silajdžić, a šta Komšić... Ja ne želim ništa od toga.
hercegovac_pravi wrote: Vidis smjer/direkcija prenosa elektricne enegije se odradjuje u tzv. razvodnim stanicam ili"petljama" (koje imaju puno transformatora, viskoko-naponskih sklopki, rastavljaca.....itd...itd..) kako se zovu u narodu. Medjutim da bi doveo energiju do "petlje" i usmjerio je na zeljenu "adresu" moras posjedovati infrastrukturu koja ce ti dovesti energiju na zeljenu petlju i infrastrukturu koja ce je odvesti sa te petlje i dovesti do Banja Luke. Upravo taj princip "rasporeda opterecenja na jednom sistemu omogucuje" Tuzli da uzima struju iz Mitrovice a Banja Luci od ..bog zna gdje.
Ti sad meni koji o tome znam barem 20 puta više od prosječnog građanina (izvinjavam se ako si doktorirao na energetici) našao nešto objašnjavati.
hercegovac_pravi wrote:
E vidis ako se ta infrastruktura fizicki prekine ...... hebo princip "rasporeda opterecenja" jer jedan sistem vise ne postoji (tj. njegova infrastruktura) a posto sistem ne postoji onda neminovan rezulat koji slijedi je ?????? Banja Luka bez struje.
Evo ga. Kakva infrastruktura da se fizički prekine. Struja sa istoka RS na zapad RS putuje posred Federacije. Već sam napisao da ne putuje ona automobilom. Nemaš ti blage beze.
hercegovac_pravi wrote: Nadam se da ti je sada jasno u cemu je problem. Kakva raspodjela kakvi bakraci.......pa bas u toj "raspodijeli" pc prolazi ko bubreg u loju.
Po čemu ti zaključuješ da je u raspodjeli bilo ko prošao ko bubreg u loju?
Jesi li imao uvid u tokove novca?
Ono što je najvažnije, i oko čega se lome koplja jeste 130 miliona (mada ja mislim da je mnogo više), koje NISU RASPODJELJENi I STOJE BLOKIRANi, zbog želje bošnjačkog dijela rukovodstva da sve prigrabe sebi.
Maraschino

#5603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

draganbl,

Ono što je najvažnije, i oko čega se lome koplja jeste 130 miliona (mada ja mislim da je mnogo više), koje NISU RASPODJELJENi I STOJE BLOKIRANi, zbog želje bošnjačkog dijela rukovodstva da sve prigrabe sebi.
dragane,

procitas li ti ista ili samo kao ekspert iznosis svoje konstrukcije...

OHR jasno imenovao opstruktore, Vlada RS prkosi ignorisanjem i tužbama
Najveći problem je nepoznata sudbina 150 miliona KM sa računa Elektroprijenosa BiH, a koji je predviđen za ulaganja
24.09.2009. 16:16

- OHR očekuje da će se Vlada RS, kao jedan od vlasnika Elektroprijenosa, konačno aktivno uključiti u rješavanje nakupljenih problema - kazao je danas na pres-konferenciji Frane Maroević, direktor komunikacija OHR-a.

Približavanje isteka mandata generalnog direktora Elektroprijenosa Dušana Mijatovića prijetilo je daljnjim pogoršanjem situacije u ovoj kompaniji i potencijalno ugrožavalo kontinuitet snabdijevanja električnom energijom građana Bosne i Hercegovine. Stoga je u petak, prije isteka mandata generalnog direktora, visoki predstavnik donio odluku da mu produži mandat i time osigura kontinuiran rad kompanije.

- Potreba za ovom odlukom je bila tim veća što se Upravni odbor Elektroprijenosa BiH nije sastao već više od godinu dana jer su članovi iz Republike Srpske bojkotirali najmanje 10 posljednjih sjednica - dodao je Maroević.

Najveći problem je nepoznata sudbina približno 150 miliona KM, koji bi se trebao nalaziti na računu Elektroprijenosa BiH, a koji je predviđen za ulaganja.

Podsjetio je da je Komisija za budžet i financije parlamenta BiH 2008. zatražila reviziju u Elektroprijenosu BiH.

Međutim, generalni direktor Elektroprijenosa, Mijatović, nije dozvolio revizorima da obave taj posao. Također, nije izvršena ni nezavisna financijska revizija Elektroprijenosa BiH za 2008., usprkos zakonskoj obavezi.

- Međunarodna zajednica je uložila stotine miliona eura u obnovu i moderniziranje elektroenergetske infrastrukture u BiH. Elektroprijenos BiH je ostvario dobit od 13,5 miliona KM u 2007. i 21 milion KM u 2008. Republika Srpska je dobila 3,4 miliona KM u 2007. godini i 2,1 milion KM u 2008. godini na ime poreza na dobit, jer je sjedište kompanije u Banjoj Luci. Federacija nije dobila ništa - kazao je Maroević obraćajući se novinarima.

U ovoj kompaniji otvoreno je 100 novih radnih mjesta u Banjoj Luci. Eletroprijenos je 2006. i 2007. više investirao u infrastrukturu za prijenos električne energije u Republici Srpskoj (52,4 posto) nego u Federaciji (47,6 posto).

- Od 2008. vlasti Republike Srpske opstruiraju ovo poduzeće - dodao je.

Zaključcima od 11. septembra Vlada RS-a je pokušala jednostrano izdvojiti RS iz Elektroprijenosa BiH, što je prouzrokovalo reakciju ambasadora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira. Situacija u Elektroprijenosu se od tada pogoršava zbog aktivnosti i opstrukcija vlasti RS-a i njihovih predstavnika, na što je u nekoliko navrata upozorilo i Vijeće za provedbu mira.

- Iz ovih razloga visoki predstavnik je jednostavno produžio postojeći mandat generalnog direktora (iz RS). Ako on ne odluči baviti se svojim poslom onda mora postojati mehanizam da kompanija funkcionira. Sada je sve na Mijatoviću - rekao je.

Na pitanje novinara šta će se desiti ako se utvrdi da Mijatović ne dolazi na posao, Maroević je kazao da je visoki predstvanik utvrdio mehanizam prema kojem se bira jedan od drugih direktora za generalnog direktora.

- Treba da se utvrdi da li je Mijatović na svom radnom mjestu jer je danas peti dan od odluke visokog predstavnika, a do kraja sedmice ćemo imati taj podatak - kaže Maroević.

Vlada RS neće primjenjivati Inzkove zaključke

Vlada RS-a zaključila je danas u Banjoj Luci da ne prihvata „pokušaj“ visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka da nametne zakone od 18. septembra, s obzirom na to da su oni u suprotnosti s odlukom Fiskalnog vijeća BiH o raspodjeli sredstava sukcesije, važećim zakonim o državljanstvu i pravilima korporativnog upravljanja kao i osnovnim principima za otvaranje tržišta električne energije, i RS neće ih implementirati.

Entitetska vlada navodi da ne prihvata da se mijenja način odlučivanja i uvodi princip proste većine u Elektroprijenosu BiH, te stoga nalaže članovima iz RS-a u organima te kompanije, da ne učestvuju u njihovom radu i posebno zadužuje članove Upravnog odbora iz RS-a da ne učestvuju u radu tog tijela dok članovi Skupštine akcionara ili njihovi zastupnici ne usaglase načine i pristupe za rješavanje problema u Elektroprijenosu BiH.

Također, Vlada će, zaključeno je, kod nadležnih sudova "pokrenuti sudske sporove, i podnijet će prijave protiv svih visokih predstavika za BiH", u zemljama iz kojih oni dolaze, za kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te s tim u vezi nalaže Ministarstvu pravde da osigura potrebnu dokumentaciju za pripremu tužbi. Istovremeno Vlada će, dodaje se, razmotriti sve mogućnosti za zaštitu svojih prava u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

U zaključcima koje je novinarima na pres-konferenciji saopćio ministar industrije, energetike i razvoja RS-a Slobodan Puhalac se navodi i da entitetska vlada ne prihvata proširenje nadležnosti Državne elektroenergetske regulatorne komisije na oblast proizvodnje, distribucije i snabdijevanja za Distrikt Brčko.

- Vlada ne prihvata nalog supervizora za Brčko Distrikt, koji nije u skladu s konačnom Arbitražnom odlukom o Brčko Distriktu i RS ne može dozvoliti da se na takav način otuđuje imovina akcionara. Eventualna primjena naloga bi nanijela štetu RS-u od 16 miliona KM - zaključeno je.

Konstatira se i da, pošto je nastupila blokada Elektroprijenosa BiH, a zbog neodložne potrebe kontinuiranog obavljanja elektroprenosne djelatnoisti, ona se mora obavljati po posebnim uvjetima koje će utvrditi Vlada.

- Ovaj zaključak s obrazloženjem će se dostaviti: Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu, generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, svim potpisnicima i garantima Dejtonskog mirovnog sporazuma, radi ukazivanja na permanentno kršenje ovog sporazuma - navodi entitetska vlada i također nalaže JU „Službeni glasnik RS“, Banja Luka, da ne objavljuje zakone i odluke koje je visoki predstavnik za BiH donio, a koji se odnose na zakone RS-a.

Ističe se i da je Vlada RS „kao strana potpisnica Aneksa X Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH, dala mandat visokom predstavniku u BiH da tumači isključivo Aneks X tog sporazuma, i konstatuje da je visoki predstavnik za BiH prekoračio ta ovlašćenja, kao i bonska ovlašćenja, kojima nije dobio pravo da nameće zakone.
dallton

#5604 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

hercegovac_pravi wrote:
Frankyee wrote:Izgleda ovde niko ne primjecuje da Dodik ima od kontrolom vise naoruzanih ljudi sa dugim cijevima ( i vjerovatno malo tezim stvarims) nego bilo ko drugi u BiH.

A osim toga Dodik je sad javno stavio do znanja da BiH institucije vise ne postoje za njega i njegove sljedbenike. Da li ce Inzko da natjera Dodikove da glasaju u Vladi ili Parlamentarnoj skupstini.

Tako da Dodiku niko nista nemoze ni silom ni politikom.

A sa druge Federalne strane izdajnik Sulejman Tihic = Fikret Abdic ce vrlo brzo da smisli novi Prud da izvuce Dodika. Jedino ce stradati Bosnjaci u RS kao i do sada.

Stanje je vrlo tesko i ovo nece lako da se smiri, .....
calm down "frankyee" ....situacija je "under control" nista nije kao sto izgleda .....te stvari sa dugim cijevima i Miletom..... :lol: :lol:
tacno tako @hercegovac...dajte ljudi cemu frka, stvari se krecu u ispravnom smjeru, samo gledajte i malo strpljenja (ako neko nema zivaca, moze uzeti lexaurin :D )...smijte se i uzivajte u prepucavanju na relaciji dodo-incko- et al., bez uplitanja bilo koga...
lesinar_banjaluka

#5605 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

@andrej...

radujem se svakom tvom postu,jako uvazavam tvoje misljenje...

ali ne znam na koji sam te nacin razocarao sa ovim postom...sve sto sam napisao jeste SUROVA istina(ili barem JEDNA OD)...koju bi svi trebali prihvatiti...

*ne razumem ... gde ti vidis NACIONALIZAM,VELIKU SRBIJU u mom proslom postu?
lesinar_banjaluka

#5606 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

kao sto se protivim preglasavanju u elektro-prenosu(na ime - vise napacenog naroda)...

tako sam se isto protivio,kada se u banja luci pokusala progurati prica o novoj hidroelektrani na vrbasu...jer,kazu lokalni mocnici...RS ne moze biti nezavisna sa ovom sturkturom,zapadnoj RS nedostaje energije,moramo praviti hidroelektranu,jer nam u suprotnom sarajevo moze preseci dovod energije...

-moje je pitanje bilo,A ZASTO BI SARAJEVO PRESEKLO PROTOK ENERGIJE?

*ja sam istinski za drzavu BIH,ali u onom obliku u kojem prema srbima nece biti diskriminacija! za sada,ne vidim taj momenat,sto ne znaci..da sam usao u nacionalne torove
Frankyee

#5607 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

dallton wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Frankyee wrote:Izgleda ovde niko ne primjecuje da Dodik ima od kontrolom vise naoruzanih ljudi sa dugim cijevima ( i vjerovatno malo tezim stvarims) nego bilo ko drugi u BiH.

A osim toga Dodik je sad javno stavio do znanja da BiH institucije vise ne postoje za njega i njegove sljedbenike. Da li ce Inzko da natjera Dodikove da glasaju u Vladi ili Parlamentarnoj skupstini.

Tako da Dodiku niko nista nemoze ni silom ni politikom.

A sa druge Federalne strane izdajnik Sulejman Tihic = Fikret Abdic ce vrlo brzo da smisli novi Prud da izvuce Dodika. Jedino ce stradati Bosnjaci u RS kao i do sada.

Stanje je vrlo tesko i ovo nece lako da se smiri, .....
calm down "frankyee" ....situacija je "under control" nista nije kao sto izgleda .....te stvari sa dugim cijevima i Miletom..... :lol: :lol:
tacno tako @hercegovac...dajte ljudi cemu frka, stvari se krecu u ispravnom smjeru, samo gledajte i malo strpljenja (ako neko nema zivaca, moze uzeti lexaurin :D )...smijte se i uzivajte u prepucavanju na relaciji dodo-incko- et al., bez uplitanja bilo koga...
Situacija u BiH je u rukama SANU a Dodik je izvrsitelj i prema tome dok nasi najveci dusmani potezu prvi potez nije moguce da je bilo sta "pod controlom". Jednostavo svi mehanizmi odbrane su blokirani osim ako Bosnjaci ne uzvrate "nelegalnim" sredstvima.

Nacelnik Generalstaba = Srbin
Direktor Sipe= Srbin ( Dodikov covjek )
Predsjednik Vlade = Srbin ( Dodikov covjek )

koje su to snage koje mogu zaustaviti Dodika? PL vise ne postoji a i ako se podigne onda ce biti proglasena teroristima. Zbog Tihiceve kadrovske politike BiH nema Ministra Sigurnosti, ....Na desnoj obali Drine su regrutni centri Ravnogoraca i puna skladista oruzja koje nije pod kontrolom NATO jedinica ko sto je oruzje Oruzanih Snaga BiH.
BaileyS

#5608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BaileyS »

lesinar_banjaluka wrote:kao sto se protivim preglasavanju u elektro-prenosu(na ime - vise napacenog naroda)...

tako sam se isto protivio,kada se u banja luci pokusala progurati prica o novoj hidroelektrani na vrbasu...jer,kazu lokalni mocnici...RS ne moze biti nezavisna sa ovom sturkturom,zapadnoj RS nedostaje energije,moramo praviti hidroelektranu,jer nam u suprotnom sarajevo moze preseci dovod energije...

*ja sam istinski za drzavu BIH,ali u onom obliku u kojem prema srbima nece biti diskriminacija! za sada,ne vidim taj momenat,sto ne znaci..da sam usao u nacionalne torove
Problem je sto Srbi iz entiteta zele konsenzus i ravnopravnost samo na drzavnom nivou dok na entitetskom nemaju nista protiv preglasavanja i diskriminacije.

Radi se o dva sasvim razlicita i nepomirljiva pristupa problemu, Bosnjaci su za ravnopravnost i konstitutivnost na cijeloj teritoriji BiH dok su Srbi iz entiteta a i Hrvati koji prizeljkuju onaj treci za uniju tri unitarne, centralizovane, jednonacionalne drzavice. Sve ono sto politicari iz Banjaluke zele na drzavnom nivou nema sanse da bi primijenili na entitetskom i u tome je problem a ne u samom postojanju entiteta.
Last edited by BaileyS on 25/09/2009 00:15, edited 3 times in total.
hercegovac_pravi

#5609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

draganbl wrote:Previše sam energije proveo danas pokušavajući da prezentujem realne probleme sa kojima se elektroprenos danas susreće.
Ovo što si napisao je gomila gluposti i pokušaću, u svom posljednjem postu na ovoj temi da tu svoju tvrdnju dokažem.
hercegovac_pravi wrote: Dragane, mjesas babe i zabe. Nije stvar u prenosu vec u infrastrukturi. Ti posmatras situaciju kakva je sada...dakle pc u sastavu BiH.
Naravno da posmatran situaciju kakva je sada. A kako treba da je posmatram, onako kako je bilo za vrijeme Kulina bana? Prosto nevjerovatno kakvu si rečenicu napisao.
hercegovac_pravi wrote: Dodo posmatra nadolazece oluje koje ce ga primorati da ima mjesto za novu (ili vec postojecu :dance: ) infrastukturu koja ce mu omoguciti nesmetani protok energije u Banja Luku. U tom grmu lezi zec. Zato Dodo zeli da se ponovo formiraju Elektroprenos Pc-a i Elektroprenos Federacije.....i da se postojeca infrastruktura "podijeli".... Nekako mi cudno da ti ovo ne vidis ili ne zelis da vidis?
Ja sam u svojim postovima opisivao trenutno stanje, a ne kakvo će biti. Šta želi Dodik, a šta Tihić, a šta Silajdžić, a šta Komšić... Ja ne želim ništa od toga.
hercegovac_pravi wrote: Vidis smjer/direkcija prenosa elektricne enegije se odradjuje u tzv. razvodnim stanicam ili"petljama" (koje imaju puno transformatora, viskoko-naponskih sklopki, rastavljaca.....itd...itd..) kako se zovu u narodu. Medjutim da bi doveo energiju do "petlje" i usmjerio je na zeljenu "adresu" moras posjedovati infrastrukturu koja ce ti dovesti energiju na zeljenu petlju i infrastrukturu koja ce je odvesti sa te petlje i dovesti do Banja Luke. Upravo taj princip "rasporeda opterecenja na jednom sistemu omogucuje" Tuzli da uzima struju iz Mitrovice a Banja Luci od ..bog zna gdje.
Ti sad meni koji o tome znam barem 20 puta više od prosječnog građanina (izvinjavam se ako si doktorirao na energetici) našao nešto objašnjavati.
hercegovac_pravi wrote:
E vidis ako se ta infrastruktura fizicki prekine ...... hebo princip "rasporeda opterecenja" jer jedan sistem vise ne postoji (tj. njegova infrastruktura) a posto sistem ne postoji onda neminovan rezulat koji slijedi je ?????? Banja Luka bez struje.
Evo ga. Kakva infrastruktura da se fizički prekine. Struja sa istoka RS na zapad RS putuje posred Federacije. Već sam napisao da ne putuje ona automobilom. Nemaš ti blage beze.
hercegovac_pravi wrote: Nadam se da ti je sada jasno u cemu je problem. Kakva raspodjela kakvi bakraci.......pa bas u toj "raspodijeli" pc prolazi ko bubreg u loju.
Auuu Dragane pa nemoj biti nervozan. Nema potrebe da se kvalificaramo kao experti i/ili neznalice. I ne trebas da gledas situaciju kakva je bila u vrijeme Kulina bana...hebiga tad nije bilo elektrodistribucije, nevjerovatno kakvu si glupost napisao. Medjutim da se vratimo temi pa da ti objasnim kako ti ustvari ne zelis da znas u cemu je poenta. Odprilike ovako....
Sasvim mi je jasno da struja u pc ide preko federacije i obratno. A sada pitanje....Kuda ce ta struja ici ako Mile sutra proglasi nezavisnost ???? Mislis i dalje preko federacije !??? ili ce se mozda voziti autom (uputi nas neznalice) ????? Ili ce mozda biti preusmjerena (preko onih "petljica") preko postojece infrastrukture u Brckom koja,vidi cuda, vise nije u vlasnistvu pc-a ???
U tvoje licno znanje iz energetike nebih ulazio.....ono je samo tvoje ...... ali iz stvari koje navodis...mislim da svoje znanje precijenjujes. Isto tako, moje znanje/neznanje iz oblasti energetike je samo moje tako da ga je najlakse dokazati argumentima a ne licnim napadima.
A za ovo "bubreg u loju" upravu si ..nisam imao uvid u protok novca.......ali sam procitao izvjestaj OHR-a koji kaze istu stvar.
P.S ponovo procitaj moja pitanja, pa se presaberi, pa onda odgovori...mozes slobodno iznosti argumente tehnicke prirode.....valjda cu te razumjeti nekako...!
Last edited by hercegovac_pravi on 25/09/2009 00:20, edited 2 times in total.
CRNOGORAC

#5610 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CRNOGORAC »

Ne znam zbog čega se toliko bojite Dodika!On demokratskim sredstvima štiti svoj narod a ne ugrožava druga dva naroda!Najveća opasnost Bošnjacima su Hrvati!Dobiju li Hrvati treći entitet,Bošnjaci će postati getoizirani,nešto slično kao Palestinci!Sve dok imate FBIH,dobro će vam biti!
Hladan kao led

#5611 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hladan kao led »

CRNOGORAC wrote:Ne znam zbog čega se toliko bojite Dodika!On demokratskim sredstvima štiti svoj narod a ne ugrožava druga dva naroda!Najveća opasnost Bošnjacima su Hrvati!Dobiju li Hrvati treći entitet,Bošnjaci će postati getoizirani,nešto slično kao Palestinci!Sve dok imate FBIH,dobro će vam biti!
ma ne boji se dodika niko nego narod se nada da ce dodik zapalit vatru ko radovan 1992 pa da vidimo cija majka crnu vune prede :lol:
dallton

#5612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Frankyee wrote:
Situacija u BiH je u rukama SANU a Dodik je izvrsitelj i prema tome dok nasi najveci dusmani potezu prvi potez nije moguce da je bilo sta "pod controlom". Jednostavo svi mehanizmi odbrane su blokirani osim ako Bosnjaci ne uzvrate "nelegalnim" sredstvima.

koje su to snage koje mogu zaustaviti Dodika? PL vise ne postoji a i ako se podigne onda ce biti proglasena teroristima. Zbog Tihiceve kadrovske politike BiH nema Ministra Sigurnosti, ....Na desnoj obali Drine su regrutni centri Ravnogoraca i puna skladista oruzja koje nije pod kontrolom NATO jedinica ko sto je oruzje Oruzanih Snaga BiH.
moram ti reci da si poceo gubiti vezu s realnoscu...i @crnogorac niko se ne boji dodika, nego se polako vrsi veliko raspremanje
hercegovac_pravi

#5613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

lesinar_banjaluka wrote:kao sto se protivim preglasavanju u elektro-prenosu(na ime - vise napacenog naroda)...

Hvala lesinar@
Ovo boldirano je ono sto pokusavam objasniti [email protected] to je ono sto on ne zeli da vidi. Medjutim nije ni Bosnjo vise blentav ko 90-te.
CRNOGORAC

#5614 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CRNOGORAC »

Hladan kao led wrote:
CRNOGORAC wrote:Ne znam zbog čega se toliko bojite Dodika!On demokratskim sredstvima štiti svoj narod a ne ugrožava druga dva naroda!Najveća opasnost Bošnjacima su Hrvati!Dobiju li Hrvati treći entitet,Bošnjaci će postati getoizirani,nešto slično kao Palestinci!Sve dok imate FBIH,dobro će vam biti!
ma ne boji se dodika niko nego narod se nada da ce dodik zapalit vatru ko radovan 1992 pa da vidimo cija majka crnu vune prede :lol:
Ne prizivaj rat!Rat nikom dobro nije donio!
Šta sutra da izbije rat,stradali bi svi ali najviše bi stradali Hrvati i Muslimani!Amerika je oslabila,ne bi imao ko da ih brani!Zato ti kažem,rat nikom dobro neće donijeti!Ako ne možete da živite zajedno,kao u braku,razvedite se,kao Čehoslovačka,mirnim putem,RS i FBIH!
hercegovac_pravi

#5615 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Frankyee wrote:
dallton wrote:
hercegovac_pravi wrote: calm down "frankyee" ....situacija je "under control" nista nije kao sto izgleda .....te stvari sa dugim cijevima i Miletom..... :lol: :lol:

frankyee@
ponovo ti kazem da ne trebas gubiti zivce...... "relax and enjoy THE ride" ......... Ovi sto su sijali sada treba da zenju,,,,,jesen stigla dunjo moja :thumbup: :thumbup:
hercegovac_pravi

#5616 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

CRNOGORAC wrote:
Hladan kao led wrote:
Šta sutra da izbije rat,stradali bi svi ali najviše bi stradali Hrvati i Muslimani!Amerika je oslabila,ne bi imao ko da ih brani!Zato ti kažem,rat nikom dobro neće donijeti!Ako ne možete da živite zajedno,kao u braku,razvedite se,kao Čehoslovačka,mirnim putem,RS i FBIH!
Uranio :thumbup: kako je bilo ??
CRNOGORAC

#5617 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CRNOGORAC »

RS je međunarodnim ugovorima priznata,kao i FBiH!Pitanje je samo,da li može FBiH da opstane,zbog hrvatskog nacionalizma!
bijelo_dugme

#5618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

CRNOGORAC wrote:RS je međunarodnim ugovorima priznata,kao i FBiH!Pitanje je samo,da li može FBiH da opstane,zbog hrvatskog nacionalizma!
:lol:
dallton

#5619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

CRNOGORAC wrote:
Hladan kao led wrote:
@crnogorac, pa NATO je u bih intervenirao da spasi karadzicevu vojsku i srbe od bjega i traktorijade, a ne da spase bosnjake ili hrvate ...bosanci su se sami spasili, tri godine je svijet gledao i nista nije ucinio..

a inace, cini se da ne znas situaciju na terenu u bih..citat od dodika "mi s puskom nemamo sanse ni dva dana" :D

ovo je jarane moj crnogorski lagani rasplet situacije, nema vise jna, tenkova, aviona, nema ni milosevica ni ludih masa u srbiji, druga su ovo vremena skroz...to sto sjeme zla sporo umire nije problem, naduracemo, ovo je sad napredak nemjerljiv u odnosu sta smo prezivjeli...da je srpskim stratezima 92 neko rekao da ce se ovako stvari zavrsiti, oni bi se nasmejali i rekli "ma bezi bre budalo" - al eto i naucno fantasticni filmovi su moguci u bosni :D
zavrzlama

#5620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Sve ovo sto se desava u vezi elektroprenosa i dodikovih fasistickih prijetnji je ustvari uvod u puno veca talasanja na Balkanu nego sto je samo rijec o nekoj brobi za ekonomsku prevlast i slicne stvari koje velikosrbi poturaju u cilju da uspavaju probosanske snage....Dodikovo ponasanje je putokaz kojim ce ici srbija u narednom periodu,a srbija je odlucila da zrtvuje ulazak u EU da bi sacuvala cetnistvo i velikosrpstvo...te velikosrpske(tadiceve) teze kako srbija hoce i u EU i u NATO i da sacuva Kosovo je samo trik za naivne i politicki nepismene..ovo sto radi dodik je znak frustracije i slabosti rs-a jer rs nema sanse ni 1% da izvrsi secesiju ,a srbiji je receno da zaboravi i na Kosovo i na BIH....velikosrbi pokusavaju da idu sistemom"otmenog propadanja" u nadi da u situaciji sto gore to bolje isprepadaju MZ i da ih prislile da pocnu kao opciju za rjesenje Balkanske krize ponude podjelu BIH,vec vidjena losa strateska kalkulacija velikosrba koja ih je kostala nestankom srba iz Hrvatske,odlaskom bratske CG ,gubljenjem Kosova i sad izazivaju sudbinu da BIH srbi izgube definitivno i BIH...u slucaju da Dodik pokusa secesiju,samo bi ubrzao uspostavu normalne BIH....zasto pametni znaju...
Mezzo-x

#5621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:42, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by -LIBERO- »

Ljudi kako pusite tu pricu jos uvijek (mislim na ovu ekipu iz RS-a)

O kakvoj majorizaciji i dominaciji Sarajeva pricate :shock:
Pa Sarajevo,kao politicki subjekt,nikada nije bilo razjedinjenije i slojevitije...od silnih talova,stranackih i privatnih,do sujeta i nesposobnosti.

Samo pogledajte glavne funkcije i ministarska mjesta u organima BIh,PA 70% tih glavnih mjesta imaju kadrovi iz SNSDA.

zar ako ejdna strana,kao sto dodik i njemu slicni pokusavaju profurati pricu,ima kao neke tajne planove o majorizaciji svega sto je srpsko :roll: ,il o stopiranju elektricne energije (ne mogu da vjerujem da vam i tu spiku prosipaju) za BL i dijelove RS-a od strane sarajeva...zar mislite da bi se trpilo da je tolika kolicina najodgovornijih,i to onih najoperativnijih mjesta u zajednickim institucijama bas u rukama Srba.

Daj ne pusite te spike i te kvazi razloge.

Jedini razlog zasto se zateze sa medjunarodnom zajednicom je strah Dodika i njemu najblize strukture zbog toga sto se ubrzano u tuzilastu BiH ,azurira i skuplja materijal za tuzbu prema Dodiku i njemu slicnima,za ogromnu kolicinu pronevjerenog novca od privatizovanih drzavnih firmi RS-a.

zar je to tako tesko shvatiti :shock:
Samo je fazon u tome,da covjek koji ne vidi drugi izlaz u datom momentu moze biti cak i spreman sviju nas zajedno uvuci u neko sranje,jer mozda smatra da u dodatnom haosu ima vise sanse da se izvuce od spremane optuznice.

Pa sjetite se samo,prije kao ove frke oko EP...koji su bili najglasniji i skoro pa JEDINI pozivi iz struktura vlasti RS-a

Pa pozivi za odlazak OHRa i medjunarodnog tuzilastva iz BiH.

Ni jedna ,a ni druga evropska organizacija ni na koji nacin ne ugrozava postojanje RS-a,ni jedni ,a ni drugi ni na koji nacin ne ugrozavaju prava i slobode bilo kojeg srbina ,kao pojedinca,na prostorima BiH (grijesim li? )..itd...itd.

Jedini onaj ko moze imati problema sa ove dvije institucije su kriminogene strukture na svim mgucim stranama i u svim mogucim strankama,ukljucujuci u cijelu tu pricu i Dodika sa svojim pajdasima.

Samo pravna drzava,i samo ravnopravsnost svih naroda i svih gradjana na svakom centu ove BiH...i svi smo zadovoljni :thumbup:
hercegovac_pravi

#5623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

CRNOGORAC wrote:RS je međunarodnim ugovorima priznata,kao i FBiH!Pitanje je samo,da li može FBiH da opstane,zbog hrvatskog nacionalizma!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rece i osta ziv......cini mi se da si ti ipak malo umoran od puta......de ti malo odmori pa navrati.......
Hladan kao led

#5624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hladan kao led »

CRNOGORAC wrote:
Hladan kao led wrote:
decko, bio sam ja u ratu i znam sta je rat i ne trebas mi epske price pricat o tome. nikad vise ona druga strana nece biti onako jaka kao sto je bila 1992 a mi nikad vise onako slabi ko sto smo bili pa u mom selu sad ima vise oruzja nego sto je bilo 1992 na 2 opstine. sto se tice amerike evo je ojacala i krece nabolje. nego ti gledaj da sacuvas ono malo cetinja sto ti je ostalo i ne brigaj nasu brigu :lol:
BaileyS

#5625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BaileyS »

CRNOGORAC wrote:
Malo morgen @crnogorac. Kad se vi razvedete od pola drzave onda cemo i mi. FBiH i RS nemaju nista slicno sa Ceskom ili Slovackom, entiteti u BiH su unutrasnje uredjenje i tu nema suvereniteta. Oba entiteta mogu postojati dok je drzave BiH.

Nikome nije do rata i upravo zato se i borimo protiv politike koju vodi Dodik jer to je politika iskljucivosti, politika koja vodi u sukobe.
Locked