English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#5601 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Pa i onaj je hajvan dao za Pastorea 40miliona, jel i on toliko vrijedi?! Kako ba ne shvatate da ovi hajvani sa lovom dizu enormno cijenu igracima, sto neko realno duplo manje vrijedi, naftasi ponude duplo vise da se ne peglaju i ne cjenkaju bezze s klubovima...Cuj Pastore 40mil... :roll:
ultima_palabra

#5602 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:Pa i onaj je hajvan dao za Pastorea 40miliona, jel i on toliko vrijedi?! Kako ba ne shvatate da ovi hajvani sa lovom dizu enormno cijenu igracima, sto neko realno duplo manje vrijedi, naftasi ponude duplo vise da se ne peglaju i ne cjenkaju bezze s klubovima...Cuj Pastore 40mil... :roll:
Pastore pravi razliku na terenu, to se vidjelo i u današnjoj utakmici PSG... za takvog igrača nije grehota dati 40 miliona, za Modrića jeste, po meni.
Madrid

#5603 Re: English Premier League

Post by Madrid »

Po cemu je Pastore bolji od Hazarda recimo ? :D
BHF_Manijak

#5604 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa i onaj je hajvan dao za Pastorea 40miliona, jel i on toliko vrijedi?! Kako ba ne shvatate da ovi hajvani sa lovom dizu enormno cijenu igracima, sto neko realno duplo manje vrijedi, naftasi ponude duplo vise da se ne peglaju i ne cjenkaju bezze s klubovima...Cuj Pastore 40mil... :roll:
Pastore pravi razliku na terenu, to se vidjelo i u današnjoj utakmici PSG... za takvog igrača nije grehota dati 40 miliona, za Modrića jeste, po meni.
Nisam to htio reci Ultima ba, ok, pravi razliku, ali reci da je taj covjek u istom rangu cijene(skoro) sa jednim Torresom koji je dokazana svjetska klasa, ili recimo da je skoro pa duplo skuplji od jednog Robbena, Riberya, Mate, itd itd...Ne mogu se vise sjetiti manje placenih a boljih igraca, uglavnom, kvalitet mozda jeste(priznajem nisam ga nikad gledo) ali vrijedan 40mil eura, al u qrcu, da nije Arapa, Rusa, pickih materni, cijene bi i dalje varirale do maksimalnih 30-40-50mil eura! :wink:
Koolin1

#5605 Re: English Premier League

Post by Koolin1 »

zlaataan wrote:
just principe wrote:
BHF_Manijak wrote:Jebo vas Modric ba, ko da je on danas top tema...Arma-sarama jes to ti zivotati pa toliko energicno branis sve sto je preko Save??? :-? :roll:

Ma stvarno je Modric preplacen, mislim za citavu sezonu nemati 5 asistencija za jednog veznjaka je stvarno premalo :roll:
Čovjek u ligi zadnje dvije godine ima po 3 gola i 3 asistencije, i za njega 45 miliona eura. :-)
Nasri je prosle sezone imao samo jednu asistenciju... a veznjak je. svega 8 asistencija od kako je dosao u Arsenal... (informacija sa Bluemoon foruma)

Luka Modric je odlican igrac, to je pokazao dosta puta do sad, to dali vrijedi toliko je druga prica, sigurno da nijedan igrac ne vrijedi onoliko koliko klubovi plate za njih...
quasar

#5606 Re: English Premier League

Post by quasar »

To sto je Nasri do sad upisao malo asistencija vise govori o Arsenalovim napadacima. Ocigledno je bilo danas da covjek zna proturiti loptu, pogoditi igraca u pravo vrijeme, nije sebican i tu je samo falio neko ko zna da utrpa.

Ocigledno i da Luki, tj. Spursima fali egzekutor.
ultima_palabra

#5607 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:
ultima_palabra wrote:
Nisam to htio reci Ultima ba, ok, pravi razliku, ali reci da je taj covjek u istom rangu cijene(skoro) sa jednim Torresom koji je dokazana svjetska klasa, ili recimo da je skoro pa duplo skuplji od jednog Robbena, Riberya, Mate, itd itd...Ne mogu se vise sjetiti manje placenih a boljih igraca, uglavnom, kvalitet mozda jeste(priznajem nisam ga nikad gledo) ali vrijedan 40mil eura, al u qrcu, da nije Arapa, Rusa, pickih materni, cijene bi i dalje varirale do maksimalnih 30-40-50mil eura! :wink:
Torres nije odigrao dobre utakmice ima 2 godine, Robben i Ribery redovno pauziraju po pola sezone... sve se to uzima u obzir. Kad uzmeš u obzir još da su rijetki igrači takve klase koji bi došli u PSG, onda je cijena razumljiva.

Druga stvar je što svi ti transferi u doba ekonomske krize nemaju smisla ;-)
Lakat Jebić

#5608 Re: English Premier League

Post by Lakat Jebić »

quasar wrote:To sto je Nasri do sad upisao malo asistencija vise govori o Arsenalovim napadacima. Ocigledno je bilo danas da covjek zna proturiti loptu, pogoditi igraca u pravo vrijeme, nije sebican i tu je samo falio neko ko zna da utrpa.

to je to. gdje ces bendtneru asistirat, more s broda ne bi pogodio
Koolin1

#5609 Re: English Premier League

Post by Koolin1 »

Lakat Jebić wrote:
quasar wrote:To sto je Nasri do sad upisao malo asistencija vise govori o Arsenalovim napadacima. Ocigledno je bilo danas da covjek zna proturiti loptu, pogoditi igraca u pravo vrijeme, nije sebican i tu je samo falio neko ko zna da utrpa.

to je to. gdje ces bendtneru asistirat, more s broda ne bi pogodio
Isto se moze reci i za Krauca... Modric je odlican veznjak, glupo je osporavati to. Bit ce veliko pojacanje u slucaju da ode u Chelsi...
todd_smith

#5610 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Realno lik vrijedi 25 milliona, jedini veznjak koji trenutno vrijedi 40milliona za mene je Snijeder, covjek je rodjen za Engleske lige, i ima sve sto ima i Modric i vise, sto njega ne ganjaju, ne ide mi u glavu nikako
belafonte

#5611 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Ovdje se mnogo potcjenjuje Modrić, ne kazem da vrijedi 40 miliona funti, 35 miliona bi mi bila posljednja ponuda, uzmi ili ostavi, ali takav profil igrača treba ko suho zlato koncepciji Chelsea...
Chelsea-u ne treba Sneider, za golove i asistencije iz sredine postoji Lampard, Chelsea-u treba playmaker, onaj koji igru pravi, onaj što diže tempo i spušta ga, onaj što razigrava sve ostale igrače, taj igrač treba Chelsea-u...
Pokušalo se sa Essienom, ali njega su dokrajčile povrede, realno limitiran je kreativno da bude taj tip igrača, a boljeg od Modrića na toj poziciji nema u EPL-u, kažu Pastore - mnogo puta su se klubovi iz EPL-a opekli na tim Argetincima-kreatorima, Modrić je veliki profesionalac i ako će ti 35 miliona funti donijeti titulu ja to smatram dobro uloženim novcem...

Ma Modrić dolazi, gotovo je to, pokaže će vam čovjek šta znači igra Chelsea sa njim i bez njega... SAF, Dalglish, 'Arry - za njih je Modrić najbolji igrač lige za prošlu sezonu, ali jok 'ta će SAF, ja mu žvaku posuđivo...
Lucas Leiva

#5612 Re: English Premier League

Post by Lucas Leiva »

To sto govorite za Modrica, a gdje su vam dokazi??? Sta kaze statistika??? Koliko je golova dao, koliko namjestio?
Nikad nista specijalno od njega nisam vidio, ono sto on radi na terenu moze da radi i prosjecan sahista!Inteligentan je, ali to nije odlika fudbalera! Meni se vezni igraci dijele na one koji razbijaju igru i one koji namjestaju golove, sve ostalo je prodaja magle! Modric spada u ostalo!
Džordan Henderson je za Modrića fudbalski genije!
Da vrijedi 40 miliona dali bi to bez problema Chelsa i City... ako je Roman za onu curicu Torresa iskesirao 50, zasto nebi za navodno najboljeg veznog dao 40!
todd_smith

#5613 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

belafonte wrote:Ovdje se mnogo potcjenjuje Modrić, ne kazem da vrijedi 40 miliona funti, 35 miliona bi mi bila posljednja ponuda, uzmi ili ostavi, ali takav profil igrača treba ko suho zlato koncepciji Chelsea...
Chelsea-u ne treba Sneider, za golove i asistencije iz sredine postoji Lampard, Chelsea-u treba playmaker, onaj koji igru pravi, onaj što diže tempo i spušta ga, onaj što razigrava sve ostale igrače, taj igrač treba Chelsea-u...
Pokušalo se sa Essienom, ali njega su dokrajčile povrede, realno limitiran je kreativno da bude taj tip igrača, a boljeg od Modrića na toj poziciji nema u EPL-u, kažu Pastore - mnogo puta su se klubovi iz EPL-a opekli na tim Argetincima-kreatorima, Modrić je veliki profesionalac i ako će ti 35 miliona funti donijeti titulu ja to smatram dobro uloženim novcem...

Ma Modrić dolazi, gotovo je to, pokaže će vam čovjek šta znači igra Chelsea sa njim i bez njega... SAF, Dalglish, 'Arry - za njih je Modrić najbolji igrač lige za prošlu sezonu, ali jok 'ta će SAF, ja mu žvaku posuđivo...
Essien je dosao kao jaca zamjena za Makelele-a, Essien nikada nije igrao u poziciji playmejkera za Chelsea, nego da sjedi ispred odbrane
Better Man

#5614 Re: English Premier League

Post by Better Man »

todd_smith wrote:Realno lik vrijedi 25 milliona, jedini veznjak koji trenutno vrijedi 40milliona za mene je Snijeder, covjek je rodjen za Engleske lige, i ima sve sto ima i Modric i vise, sto njega ne ganjaju, ne ide mi u glavu nikako
Ne da ima sve sto ima Modric, vec je daleko kvalitetom ispred Modrica! Modric je precijenjen igrac, igrac koji nikad nece biti vodja na terenu.
bato99

#5615 Re: English Premier League

Post by bato99 »

Modrić je svjetska klasa ali se slažem da je precijenjen
vaučer

#5616 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Modrić je mislim tip igrača kao Xabi Alonso.
Takve je veznjake bespredmetno gledati kroz asistencije i golove, to nije njihov posao niti ih se po tom može suditi.

Cijena od 35-40 miliona funti je prepuhana, tu nema spora. Doduše svi mi i dalje razmišljamo u nekim 'pre-Man City' okvirima, pitanje je hoće li se ikad opet normalizirati taj cjenik. Sedamnaestogodišnji Chamberlain ide u Arsenal za 15 miliona funti, kako onda prigovoriti za cijenu 25- godišnjeg, dokazanog Modrića s pet godina na ugovoru.

Uglavnom cijene su otišle u ku'a i ako imaš plati za onog koji ti treba, a Chelseau Luka treba.
BHF_Manijak

#5617 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Lucas Leiva wrote:Ako City bude konkurisao za titulu, ja cu konkurisati za spansko prijestolje!
Samo da pitam jesi se kandidovo?! :lol: :lol: :lol: :roll:
ultima_palabra

#5618 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:Modrić je mislim tip igrača kao Xabi Alonso.
Takve je veznjake bespredmetno gledati kroz asistencije i golove, to nije njihov posao niti ih se po tom može suditi.

Cijena od 35-40 miliona funti je prepuhana, tu nema spora. Doduše svi mi i dalje razmišljamo u nekim 'pre-Man City' okvirima, pitanje je hoće li se ikad opet normalizirati taj cjenik. Sedamnaestogodišnji Chamberlain ide u Arsenal za 15 miliona funti, kako onda prigovoriti za cijenu 25- godišnjeg, dokazanog Modrića s pet godina na ugovoru.

Uglavnom cijene su otišle u ku'a i ako imaš plati za onog koji ti treba, a Chelseau Luka treba.
Slažem se, samo je Xabi nemjerljivo jači i bolji defanzivac.

I uglavnom su rijetki ti igrači koji daju ritam timu i kontrolišu pas igru, a to onda podrazumijeva i višu cijenu... i Madrid se onomad morao isprsiti za Xabija, jer jednostavno nije bilo drugih opcija ili su bile nedostupne.
Obuca9

#5619 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

bato99 wrote:Modrić je svjetska klasa ali se slažem da je precijenjen
Džeko je svjetska klasa. Modrić je samo jedan u nizu igrača, kakvih ima na bacanje.
vaučer

#5620 Re: English Premier League

Post by vaučer »

hz__semir wrote:
Džeko je svjetska klasa. Modrić je samo jedan u nizu igrača, kakvih ima na bacanje.
Jer Džeko daje golove?
Modrić svoj posao na terenu obavlja ništa lošije nego Džeko svoj.
Korisnicko ime

#5621 Re: English Premier League

Post by Korisnicko ime »

vaučer wrote:
hz__semir wrote:
Jer Džeko daje golove?
Modrić svoj posao na terenu obavlja ništa lošije nego Džeko svoj.
:thumbup:

Dajte ljudi, ne postoji u Premiershipu igrac koji bolje prenosi loptu iz faze odbrane u fazu napada od Modrica. Covjek nije tu zbog golova ili asistencija. On je tu da igru tima ucini sto brzom i tecnijom. Perfektan igrac za Chelsea. I neophodan ako misle do titule...

A njegovu utakmicu u nedjelju ne treba komentarisati. Covjek nije ni pokusavao da igra...
quasar

#5622 Re: English Premier League

Post by quasar »

Pretjerujete i idete u krajnosti. Fudbal je timska igra. Svaki pojedinac zavisi od kvaliteta saigraca. Jedan drugog dizu ili spustaju.
Luka je izvrstan igrac, kao sto je i Edin. Ovisno od saigraca, pokazuju sta su u stanju. Luki bi vjerovatno bilo bolje u Chelsiju zbog koncentracije kvaliteta, a Chelsiju treba taj profil igraca. Na trzistu ih ocigledno nema na bacanje jer im ne bi cijena bila 40 milja.
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#5623 Re: English Premier League

Post by čoksa08 »

BHF_Manijak wrote:
Lucas Leiva wrote:Ako City bude konkurisao za titulu, ja cu konkurisati za spansko prijestolje!
eno kralj huan karlo abdicirao kad je procitao ovu izjavu lucasa :lol:
i kad je vidio dzeku kako rastura totenham :dance:
Last edited by čoksa08 on 31/08/2011 11:28, edited 1 time in total.
Lucas Leiva

#5624 Re: English Premier League

Post by Lucas Leiva »

BHF_Manijak wrote:
Po tvojoj logici i Wolverhampton konkurise trenutno jednako kao i oni! Ostajem pri svom, City je smece od ekipe, sa morem preplacenih igraca, oni ne mogu kupiti igrace koji su bolji od Unitedovih i Liverpoolovih! Nema takvih na trzistu!
Isto ovako su igrali i prosle godine, nikakve razlike! Oni nisu kandidati za titulu, to je mali provincijski klub!
quasar

#5625 Re: English Premier League

Post by quasar »

Ucis li španski? :mrgreen:
Post Reply