Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jefferson

#5601 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

ahuseino wrote:
jefferson wrote:Ne znam sta vi mislite, ali se nije uspio prodati s govorom!
Isto kao da je u ucionici i predaje, bez konkretnih najava osim za MMS, sve ostalo je ono u nasem stilu "mi se zalazemo."
Bojim se da republikanci imaju s ovim jebenog jokera u rukavu 2012 godine.
Nisam gledao/slusao, ali ga generalno ne volim slusati na govorima. Nervira me kako je oprezan dok prica pa mi vise izgleda da mi prica ko da sam retardiran. Puno kaze a nista ne rekne.

Vise me interesuju djela; govori su samo PR firefighting.

Cuj sjesce sa BP egsekjutivima da se dogovori oko eskrou akaunta... :-)
Eki to... :shock: nidze veze.

Trebalo je okupirati zaljev vojskom isti dan kada je puklo, unajmiti najvece naucnike i inzinjere bez obzira koliko kosta, imati 4 solucije paralelne, i na kraju BP-ju ispostaviti bill. Svakako su im kvoterli profiti u milijardama; more se cvaknut malo... ili puno...

Mogu misliti koliko ce ih ovo kostati u tuzbama slijedecih par godina.

Treba kupit stok u BP-ju uskoro...
Ma dobro, znam i ja da je ovaj govor bio slamka spasa kada su u pitanju ankete i brojevi. Ono sto hocu da kazem je da mu to nije uspjelo.
Na kraju ce ispasti ono cega sam se bojao, da ce jedini uspjeh biti to sto je postao prvi crni predsjednik!
simpozijum delirijum

#5602 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

ova ekoloska i naravno uvijek je prati i ljudska katastrofa u zaljevu Meksika je u klasi Cernobila , i mozda , ako se ne zaustavi ? bit ce jos gora i po eko-sistem i po ljude u pogodjenom regionu a i mnogo sire
500 000 barela nafte ili vise , dnevno curi iz dezintegrisane busotine na dnu mora
ono sto se vidi na video -snimcima je samo varka BP -a i ekipe za zavaravanje , nije u pitanju nekakva puknuta cijev , vec se usljed explozije gasa koja je potopila gigantsku platformu , morsko dno rascijepilo !
u pitanju su pukotine iz kojih lipte gigantske kolicine nafte i gasa iz bivse busotine koja je oko 5 kilometra duboko u stijeni
po opisu geoloskih strucnjaka , to vise lici na vulkan , sjebali su majmuni dio zemljine kore i oslobodili rezerve nafte i gasa koje su milionima godina bile zarobljene u stijenama kilometrima duboko
sve zbog nemara i gramzivosti BP i ostalih korporacija , igra sa osjetljivim balansom i iscrpljivanje resursa ove planete a zaobilazeci sve norme sigurnosti dovelo je do katastrofe koju neki Americki naucnici nazivaju planetarnom katastrofom
nije ni cudo da nemaju rjesenja
nafta i dalje curi na sve strane pod ogromnim pritiskom
javljaju se i sulude ideje (ili jedino rjesenje koje su Rusi u doba SSSR primjenili , navodno ?)
ubaciti nuklearnu bombu sto dublje i aktivirati exploziju koja bi konacno na taj nacin "zavarila " raspuknutu stijenu i zaustavila naftni vulkan
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... #idc-cover
neka nam je svima sa srecom , trebace nam , pogotovo sa Obamom nesposobnim , koji nema muda da kaze koliki je u stvari belaj i zatrazi pomoc i medjunarodne zajednice jer ja mislim da ovo USA ne moze sama rjesiti :run:
ahuseino

#5603 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

simpozijum delirijum wrote:ova ekoloska i naravno uvijek je prati i ljudska katastrofa u zaljevu Meksika je u klasi Cernobila , i mozda , ako se ne zaustavi ? bit ce jos gora i po eko-sistem i po ljude u pogodjenom regionu a i mnogo sire
500 000 barela nafte ili vise , dnevno curi iz dezintegrisane busotine na dnu mora
ono sto se vidi na video -snimcima je samo varka BP -a i ekipe za zavaravanje , nije u pitanju nekakva puknuta cijev , vec se usljed explozije gasa koja je potopila gigantsku platformu , morsko dno rascijepilo !
u pitanju su pukotine iz kojih lipte gigantske kolicine nafte i gasa iz bivse busotine koja je oko 5 kilometra duboko u stijeni
po opisu geoloskih strucnjaka , to vise lici na vulkan , sjebali su majmuni dio zemljine kore i oslobodili rezerve nafte i gasa koje su milionima godina bile zarobljene u stijenama kilometrima duboko
sve zbog nemara i gramzivosti BP i ostalih korporacija , igra sa osjetljivim balansom i iscrpljivanje resursa ove planete a zaobilazeci sve norme sigurnosti dovelo je do katastrofe koju neki Americki naucnici nazivaju planetarnom katastrofom
javljaju se i sulude ideje (ili jedino rjesenje koje su Rusi u doba SSSR primjenili , navodno ?)
ubaciti nuklearnu bombu sto dublje i aktivirati exploziju koja bi konacno na taj nacin "zavarila " raspuknutu stijenu i zaustavila naftni vulkan
link;
neka nam je svima sa srecom , trebace nam , pogotovo sa Obamom nesposobnim , koji nema muda da kaze koliki je u stvari belaj i zatrazi pomoc i medjunarodne zajednice jer ja mislim da ovo USA ne moze sama rjesiti :run:
Gdje si procito da se dno rascijepilo?

Ne bi me zacudilo koliko su tajnoviti.

Ako je termo-nuklearna explozija jedina opcija, onda sretno nam, specijalno vama dole... ideja se javila prije nekoliko sedmica, ja sam mislio suludo; ali ako je istina da je to pukotina u vidu jedne rascjepline na dnu a ne samo otkinuto okno, a uz to BP prikriva i kupuje vrijeme dok busi relief wells negdje blizu sa svjesnom kolateralnom stetom koja moze biti velicine 40% zaljeva, onda mi termo-nuklearna opcija ne zvuci tako daleko.

Jer ako je pukotina, onda se i ne moze zatvoriti... vec samo pumpaju sa strane pa koliko ispumpaju dok ne presusi. A vjerujem da nema tih pumpi koje mogu prakticno ispumpati ista znacajno u usporedbi s onim sto ce iscuriti uzimajuci u obzir brzinu curenja.

Gdje si nasao da je pukotina?
GOLFER

#5604 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by GOLFER »

ahuseino wrote:
simpozijum delirijum wrote:ova ekoloska i naravno uvijek je prati i ljudska katastrofa u zaljevu Meksika je u klasi Cernobila , i mozda , ako se ne zaustavi ? bit ce jos gora i po eko-sistem i po ljude u pogodjenom regionu a i mnogo sire
link;
Gdje si procito da se dno rascijepilo?

Ne bi me zacudilo koliko su tajnoviti.

Ako je termo-nuklearna explozija jedina opcija, onda sretno nam, specijalno vama dole... ideja se javila prije nekoliko sedmica, ja sam mislio suludo; ali ako je istina da je to pukotina u vidu jedne rascjepline na dnu a ne samo otkinuto okno, a uz to BP prikriva i kupuje vrijeme dok busi relief wells negdje blizu sa svjesnom kolateralnom stetom koja moze biti velicine 40% zaljeva, onda mi termo-nuklearna opcija ne zvuci tako daleko.

Jer ako je pukotina, onda se i ne moze zatvoriti... vec samo pumpaju sa strane pa koliko ispumpaju dok ne presusi. A vjerujem da nema tih pumpi koje mogu prakticno ispumpati ista znacajno u usporedbi s onim sto ce iscuriti uzimajuci u obzir brzinu curenja.

Gdje si nasao da je pukotina?
nisam neki strucnjak ali ako je istina da toliko nafte curi onda nam se svima ne pise dobro...
simpozijum delirijum

#5605 Re: President Barack Hussein Obama!!!

59-60 dan kako nafta curi i curi ?
nemaju rjesenja !
sta vam zdrava logika govori ?
najmodernija tehnologija , najmocnije nacije na planeti ?
nafta i dalje curi !
hiljadama tona dnevno !
to je sve sto mogu reci !
ako treba upotrijebiti i nuklearno oruzje da se ta katastrofa zaustavi ?
predsjednice Obama ?
uradi to ! ( pitaj Ruse ! oni su to vec odradili par puta , navodno )
jefferson

#5606 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:59-60 dan kako nafta curi i curi ?
nemaju rjesenja !
nafta i dalje curi !
hiljadama tona dnevno !
predsjednice Obama ?
Pusti se ti zdrave logike, gdje pise da je pukotina?
Mozda za tebe zdrava logika, za mnoge nije!
Dno da bi se rascjepilo to moze da uradi samo tektonski pokret a ne jebena busotina, jer je busotina oko milju duboka u dnu! Zdrava logika? Svasta!
ahuseino

#5607 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:59-60 dan kako nafta curi i curi ?
nemaju rjesenja !
nafta i dalje curi !
hiljadama tona dnevno !
predsjednice Obama ?
Pusti se ti zdrave logike, gdje pise da je pukotina?
Mozda za tebe zdrava logika, za mnoge nije!
Dno da bi se rascjepilo to moze da uradi samo tektonski pokret a ne jebena busotina, jer je busotina oko milju duboka u dnu! Zdrava logika? Svasta!
Ja sam ga pito', iskreno jer sam cuo neku glasinu vrlo slicnu prije par sedmica da se dno shift, i da kao zato ne mogu da 'poprave'. Nisam strucan ali jesam izdaleka :D ... pukotina mi zvucalo pravo far fetched... samo on ponovi... vjerovatno dobar glas daleko se cuje, ne znam...

Logicki, koliko bi i vlada pustila u javnost da se zna da je previse jebena situacija...? :P :P :P :P :wink: :wink:
jefferson

#5608 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Stvar je u tome sto se to ne moze tek tako sakriti. Tu su upetljani Nizozemci, mekikanci i norvezani jos od pocetka maja, i sakriti nesto takve velicine kada na tome radi nekoliko hiljada ljudi je van svake pameti!
Druga stvar, da je pukotina u zemlji, do sada bi prakticno bazen vec iscurio komplet. Ne zaboravi da bi pukotina morala biti duboka preko milje. To znaci da je moguc samo tektonski pokret, koji nije bas cest na tom podrucju jer se nalazi dosta sjevernije od karibske pukotine.
Takve pukotine se ne javljaju u duzini od nekoliko metara (sto bi bilo dovoljno da iscuri komplet bazen nafte do sada) nego u duzini od nekoliko km, sto znaci da bazen iscurio ako ne za nekoliko sati onda za par dana.
Takodje, i pored svog ovog sranje, jos uvijek ovo nije najgora ekoloska katastrofa kada je u pitanju nafta. Izljevanje nafte u Kuvajtu 1991 je jos uvijek 10 puta vece, dok je meksicka naftna platforma iz 1979g curila 3 mjeseca i i dalje je 5 puta veca od ove.
simpozijum delirijum

#5609 Re: President Barack Hussein Obama!!!

pa naravno da se ne moze sakriti, na plazama zapadne Floride , obalama i mocvarama Luizijane , posljedice su vidljive
a sezona uragana je u toku , vec kruze vicevi da kada narucis skampe , konobar te pita ;" hocete li bezolovni ili dizel ?" :D
zasto ne zacepe tu rupu ako je tako jednostavno ?
sta je problem ? vec tri mjeseca blamaze i opravdanja , te ovo te ono , a rjesenja nema
mogu poslati ljude na mjesec a ne mogu zacepiti jednu rupu ?

ma hajde !
nafta curi u hiljadama tona dnevno
ja odoh na plazu da se iskupam u okeanu dok jos mogu
Jack Be Nimble

#5610 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Isto kao da je u ucionici i predaje, bez konkretnih najava osim za MMS, sve ostalo je ono u nasem stilu "mi se zalazemo."
Ja vec glasao za Palin :D
Jack Be Nimble

#5611 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Znamo mi kako da se otarasimo Britanskog sranja :-D

jefferson

#5612 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:pa naravno da se ne moze sakriti, na plazama zapadne Floride , obalama i mocvarama Luizijane , posljedice su vidljive
a sezona uragana je u toku , vec kruze vicevi da kada narucis skampe , konobar te pita ;" hocete li bezolovni ili dizel ?" :D
zasto ne zacepe tu rupu ako je tako jednostavno ?
sta je problem ? vec tri mjeseca blamaze i opravdanja , te ovo te ono , a rjesenja nema
mogu poslati ljude na mjesec a ne mogu zacepiti jednu rupu ?

ma hajde !
nafta curi u hiljadama tona dnevno
ja odoh na plazu da se iskupam u okeanu dok jos mogu
O cemu ti? Ja govorim o sakrivanju procjepa za koji si ti rekao da postoji!
Ali otprilike ovaj post govori koliko imas veze sta se desava!
jefferson

#5613 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Jack Be Nimble wrote:
Jesil je gledao na Bill O'Rilley??
Cak je i on popizdio :D
Jack Be Nimble

#5614 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

jefferson wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Jesil je gledao na Bill O'Rilley??
Cak je i on popizdio :D
Bill O'Reiley-a nisam gledao od 2003. Zbog cega je popizdio?
luciferino

#5615 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luciferino »

A sta mislite o ovome... Meni Obamino (ne)reagovanje i pustanje jednoj kompaniji da mu prchka po zalivu nisu nikako bili jasni (bez obzira na to koliko Ameri vole naftu). Mozda je razlog bio sljedeci:
1) nafta curi na velikoj dubini gdje je pristup otezan, vjerovatno nemoguc
2) ako Obama "otjera" BP i recimo posalje vojsku, tj. preuzme odgovornost i pokusa zaustaviti isticanje, a to mu bas i ne podje za rukom, sta onda?
3) Ovako je fino pustio BP da se muchi, oni su ispali kreteni, a Obama ce im, kao pravi pravcati Amerikanac, skupo naplatiti
4) Uz sve to, Obama moze iskoristiti ovu katastrofu (i mislim da hoce 100%) da pogura pricu o alternativnim izvorima energije, ekologiji, zelenilu, itd.

Mislim, sve je to ljigavo, barem meni, al' hajde...
Jack Be Nimble

#5616 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

luciferino wrote:A sta mislite o ovome... Meni Obamino (ne)reagovanje i pustanje jednoj kompaniji da mu prchka po zalivu nisu nikako bili jasni (bez obzira na to koliko Ameri vole naftu). Mozda je razlog bio sljedeci:

2) ako Obama "otjera" BP i recimo posalje vojsku, tj. preuzme odgovornost i pokusa zaustaviti isticanje, a to mu bas i ne podje za rukom, sta onda?
Prijedlog zasto nije odma koristio vojsku je za mene malo glup, jer sta god da bi se desilo (vojska upsjela ili ne) bilo bi 'sto trosis nas porez na to kada je BP odgovoran za tu naftu'. Opet bi bilo da vlada indirektno pomaze nekoj firmi a ljudi placaju.
jefferson

#5617 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Ma ne gledam ga ni ja, nego vidio na Daily Show!
Al, evo nasao sam na youtube, malo je duze nego djelovi na daily show.
jefferson

#5618 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

luciferino wrote:A sta mislite o ovome... Meni Obamino (ne)reagovanje i pustanje jednoj kompaniji da mu prchka po zalivu nisu nikako bili jasni (bez obzira na to koliko Ameri vole naftu). Mozda je razlog bio sljedeci:
1) nafta curi na velikoj dubini gdje je pristup otezan, vjerovatno nemoguc
3) Ovako je fino pustio BP da se muchi, oni su ispali kreteni, a Obama ce im, kao pravi pravcati Amerikanac, skupo naplatiti
4) Uz sve to, Obama moze iskoristiti ovu katastrofu (i mislim da hoce 100%) da pogura pricu o alternativnim izvorima energije, ekologiji, zelenilu, itd.

Mislim, sve je to ljigavo, barem meni, al' hajde...
Sorry, ali vojska nema tehnologiju da zacepi ovo. Jedini koji imaju tehnologiju jest naftna industrija, a BP je treci po velicini igrac u svijetu!
luciferino

#5619 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luciferino »

Nema tehnologiju izgleda niko, u tome i jeste problem i o tome i govorim. Sto bi Obama preuzimao nemogucu misiju?
Ma bilo bi mi pravo shega da ne zivim na istoj planeti. :roll:
ahuseino

#5620 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Jack Be Nimble wrote:

Prijedlog zasto nije odma koristio vojsku je za mene malo glup, jer sta god da bi se desilo (vojska upsjela ili ne) bilo bi 'sto trosis nas porez na to kada je BP odgovoran za tu naftu'. Opet bi bilo da vlada indirektno pomaze nekoj firmi a ljudi placaju.
Ne, ljudi ne placaju... ispostavi se bill BP-ju.
Tako da meni to ne bi bilo glupo nego expeditivno. Pa cak i na nacin da se, uz vrhunske istrazivace sa US univerziteta, koriste svi BP resursi, tehnologija i personell... samo pod vodstvom cvrsce ruke koja ima stvaran equity in the issue.
simpozijum delirijum

#5621 Re: President Barack Hussein Obama!!!

ja sam odnedavno , naveo problem "hiperamerikanizma"
to znaci ; " ma mi smo najbolji , mi smo carevi planete !"
jeste ali u kurc..u :lol:
e !? pa ! bas nije tako !
cak je i Iran ponudio razumno rjesenje (Kaspijsko more i njma se desilo pa popravili ), Rusija (koja ima mnogo vece iskustvo )
ali?
ponosni Americki luzeri ne jebu !
pa ! dobro !
unistite par drzava USA zbog vlastitoga ponosa
jefferson

#5622 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ja sam odnedavno , naveo problem "hiperamerikanizma"
cak je i Iran ponudio razumno rjesenje (Kaspijsko more i njma se desilo pa popravili ), Rusija (koja ima mnogo vece iskustvo )
ali?
pa ! dobro !
aha, amerikanci ovo amerikanci ono. Ti fakat imas problem s amerikom, a problem koji ti imas s amerikom sam redovno vidjao u imigrantskim zajednicama ne samo bosanaca, nego mnogih drugih naroda.
Uglavnom, za sve sto im se u zivotu desava kriva je amerika. Za sve dobro, neka stara drzava i neka stara sjecanja.
Kao sto sam i njima rekao i tebi cu: Karta u jednom pravcu je najbolje rjesenje. Cinjenica da si u americi i uzivas beneficije te zemlje govori o tvom stvarnom misljenju o toj drzavi, stoga manje kaki molim te.
I da, ovo se nije desilo irancima jer postoji ogromna razlika izmedju otvorene busotine na dubini od 1.6km, i plitkih busotina.
spreca

#5623 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

ali?
pa ! dobro !

Sjecas se one pomornice Kursk koja je nastradala pomoc nudili Svedani evropa itd. ali rusi odbili pomoc i pogide preko 100 ljudi ako se ne varam i to se naziva ponos
jefferson

#5624 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

spreca wrote:
ali?
pa ! dobro !

Sjecas se one pomornice Kursk koja je nastradala pomoc nudili Svedani evropa itd. ali rusi odbili pomoc i pogide preko 100 ljudi ako se ne varam i to se naziva ponos
Jos pocetkom maja u rjesavanje situacije su ukljuceni Norvezani (Statoil), Holandjani (Shell) kao i Meksikanci
Od prije par dana preko 500 brodova koji skupljaju naftu su pod stranim zastavama, a najbolji strucnjaci iz cijelog svijeta su ukljuceni u to.
Pusti delirujuma, puno gleda Fox News!
simpozijum delirijum

#5625 Re: President Barack Hussein Obama!!!

nisam geolog , ali ono sto sam procitao i koliko' sam skonto'; kada buse u stijeni , zaljevaju istovremeno i specijalnim cementom ili betonom da stijenke bushotine dihtuje , a u sredini se postavlja celicna cijev kroz koju pici nafta i gas
prva rupa je skoro metar siroka , pa onda kako se busi dublje promjer se suzava i suzava sve do otprilike 20 cenata
BP je da bi ustedio i ubrzao proces , nije postovao postupak
sada vertikalno ta bushotina curi na sve strane ( kao probuseno vatrogasno crijevo )
ja sam se pogresno izrazio da je u pitanju pukotina horizontalna na morskome dnu
curi nafta i gas vertikalno i erodira stijene i curi sve vise
opcija atomske bombe ma kako zastrasujuce zvucala ( pa ako pukne duboko u stijeni i ne mora biti megatonska , vec male snage ) je mozda ipak dobra opcija i sa manjom nuklearnom napravom ima i malo radijacije
uglavno, evo danas nova frka za BP
lagali su koliko nafte curi
sada govore o 100 000 barela ( ne galona !) dnevno
u Rusiji i Iranu bi streljali direktore BP -a za to (zasluzeno )
Obama ?
mutav!
pa zaustavi to sranje nekako
normalno da se nerviram jer zivim na Floridi
koliko hiljada ribara i turistickih radnika ostaje bez posla u zaljevu Mexika ?
a sto se tice beneficija gospodine Jeffersone ovdje u USA ?
ja radim kvalifikovani posao ovdje ( muralista , dizajner , air-brush i sve na sto se farba fata ' :D )
auti , brodovi , djecje sobe , reklame , super preljep posao ,ja uz moga Boss-a smo najbolji u regiji , krvavo i tesko smo stekli taj ugled , a beneficije ?
stretan kada dobijem cek u petak , puna saka brade

a kada sam prao sudje malteme kao "robijas "i radio na baustelama ?
imao 30 dana placenoga godisnjega , placeno bolovanje , osiguranje , Bozicnicu i svasta nesto cak i kartu za javni prevoz
ovdje radim specijalisticki posao i boga molim da se ne razbolim ili ozljedim , jer si taraba u USA tada
ovdje su radnici robovi !
i Americki radnici takodjer
cijedi te dokle moze i umri
srecom moj Boss je car i dobar covjek vrhunski umjetnik , ali opet neda povisicu mamu mu ! :-D

mnogi drugi nisu te srece da smiju i pitati za povisicu ( otkaz odma )
Post Reply