Baudelaire wrote:Vidi što vas se realnih okupilo. Mašala
Ja mislim da bi Unitedu trebala dva veznjaka, ne jedan nego dva. I da bi promjena sistema godila da bi se moglo ići u korak sa španskim ekipama. Mislim da trebaju djecu u omladinskim kategorijama selektirati više po tehničkim, a manje po fizičkim predispozicijama.
Malo cu duze o ovome.Ne zamjerite.
Tesko da ce doci do mijenjanja sistema.To je dugotrajan i spor proces.
Otocke ekipe ce uvijek imati nesto svoje u igri.Te odlike ce im nekad donositi dobro a nekad ne.
Mislim da oni ne mogu nesto drasticno mijenjati.
Sitne korekcije su moguce.
U svakom slucaju je potreban neki miks koji se po pitanju Uniteda moze desiti dovodjenjem dva igraca koja u sebi nose ono sto trenutno oni nemaju.
A to je ta energicnost i sposobnost odolijevanja presingu kao i mogucnost oduzimanja posjeda lopte te iznosenje igre kroz sredinu terena preko igraca
koji to znaju i smiju.
United takvih igraca trenutno nema.Govorim o veznom redu.Krila Uniteda su udarna snaga.
U momentima kada treba da organizuju napad nekad imam osjecaj da su vezni igraci Uniteda previse staticni,da se ne otvaraju i da ne ulaze u prostore u kojima bi mogli primiti loptu i na taj nacin osloboditi muka odbrambene igrace koji iznose loptu i koji su pod pritiskom protivnika te nemaju mogucnost da pokrenu igru.
Kada su pod pritiskom sve se svodi na dalekometna ispucavanja odbrambenih igraca pa onda sta Rooney i eventualno krila (Young,Nani i Valencia) odrade (ako i dodju do lopte).
Jedino Paul Scholes uvijek trazi loptu i od njega krece neka napadacka igra.Ali Scholes ne moze raditi ono sto je radio prije deset godina.Pogotovo ako je pod pritiskom.Tu mu treba podrska tj.igraci koji znaju unijeti loptu i prenijeti igru preko sredine terena.
Ocit primjer je sinocnja utakmica.
Protivnik koji se Unitedu unese u lice i vrsi konstantan presing zna da United nema mogucnost da se organizuje kada ima posjed lopte.
Dokle god ne bude imao igrace koji mogu uraditi ovakve stvari United nece dobro prolaziti sa ekipama koje igraju fudbal slican A.Bilbaou.A takvih ekipa je sve vise.