Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
shmizlica

#5601 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

oooooooooo narodeeeeee :-D sretna nam 2015. :) i bez :pusi2: :D
zateznistub

#5602 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zateznistub »

13. dan

malo nikorete malo elektricna...ulavnom napola lud, al' nedam se!
quarterback

#5603 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

imam i ja elektricnu ali nisam htio da jednu ovisnost mijenjam drugom, 20 dana od kako nisam zapalio i kao da nisam nikada ni pusio medjutim posto znam sebe iz vremena kada sam prvi put prestao na 8 godina, pitanje ponovnog trosenja cigara je samo pitanje vremena, mozda ne za godinu dvije ali u roku od 10 sigurno

pusio 13, pa 8 prestao, pa pusio 2,5, pa prestao prije 20 dana

sada je problem sto opuhah frizider, jeftinije mi je bilo pusiti a mozda i zdravije :lol:
merimas

#5604 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by merimas »

drugi profil wrote:Ma vidi. Ja sam ovih 6 godina cesto razmisljao o toj podvali. Zapravo sam postao veliki neprijatelj pusenja jer sam shvatio da je to podvala i prevara. Niko ti na pocetku ne kaze da je to droga sa koje se ne mozes skinuti i da ce ti tesko nastetiti zdravlju. Da ce ti za 20 godina zdravi zubi poceti ispadati i da ces imati asfaltiran kamenac na njima koliko god da ih peres.
Nista bolja ti nece biti ni pluca, i opste zdravstveno stanje koliko god zavaravao sebe da nema posljedica.
Tek vidis kad se rjesis cigara koliko si zdraviji.
Zato su mi cigare i duhan postali neprijatelji i zato ima zelju da svima kazem sta je to i kakva je to podvala iz najnizih pobuda. Radi materijalne koristi proizvodjac ti prodaje bolest, pa cak ti i vlastita drzava umjesto da te stiti od tog, muze ko zadnju budalu jer zna da ces platiti. Da hoce da cijenom odbiju pusace, onda bi trebali odmah sutra proglasiti najjeftiniju kutuju 15 maraka, pa ko je kreten nek i dalje pusi. Ali ne, nego pomalo na feninge to rade da se klijentela privikne.
I sve je to jedna velika prevara i podvala. Ko ima razuma shvatice. Ko nije savladao ovisnika ili nema kapacitet da shvati, taj ce reci da mu je ceif.
Kakav ba ceif? Sjecate li se prve cigare? Jel vam ona bila ceif ili ste kasljali i rigali? Pametan zna sta je tijelo htjelo da vam kaze.
Svaka cast za dobar zakljucak.
šatirana_ljubičica

#5605 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by šatirana_ljubičica »

merimas wrote:
drugi profil wrote:Ma vidi. Ja sam ovih 6 godina cesto razmisljao o toj podvali. Zapravo sam postao veliki neprijatelj pusenja jer sam shvatio da je to podvala i prevara. Niko ti na pocetku ne kaze da je to droga sa koje se ne mozes skinuti i da ce ti tesko nastetiti zdravlju. Da ce ti za 20 godina zdravi zubi poceti ispadati i da ces imati asfaltiran kamenac na njima koliko god da ih peres.
Nista bolja ti nece biti ni pluca, i opste zdravstveno stanje koliko god zavaravao sebe da nema posljedica.
Tek vidis kad se rjesis cigara koliko si zdraviji.
Zato su mi cigare i duhan postali neprijatelji i zato ima zelju da svima kazem sta je to i kakva je to podvala iz najnizih pobuda. Radi materijalne koristi proizvodjac ti prodaje bolest, pa cak ti i vlastita drzava umjesto da te stiti od tog, muze ko zadnju budalu jer zna da ces platiti. Da hoce da cijenom odbiju pusace, onda bi trebali odmah sutra proglasiti najjeftiniju kutuju 15 maraka, pa ko je kreten nek i dalje pusi. Ali ne, nego pomalo na feninge to rade da se klijentela privikne.
I sve je to jedna velika prevara i podvala. Ko ima razuma shvatice. Ko nije savladao ovisnika ili nema kapacitet da shvati, taj ce reci da mu je ceif.
Kakav ba ceif? Sjecate li se prve cigare? Jel vam ona bila ceif ili ste kasljali i rigali? Pametan zna sta je tijelo htjelo da vam kaze.
Svaka cast za dobar zakljucak.
:thumbup:
shmizlica

#5606 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

đeste raja, hajmo kolektivno sad po jednu :pusi2:

:mrgreen:
zahebavam, samo malo da se javim i pozdravim :) gdje ste, kako ste, slušatel :-D ja kotrljam, ponekad mi padne na pamet al poučena ranijim iskustvima ne hvatam se te štaimavezejednu :mrgreen: i ko kaže da iskustvo nije najbolja škola :)
LaLuna

#5607 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by LaLuna »

hajd vala, al samo virtuelno :pusi:

evo ja 14 mjeseci izdrzala ... i sad se javljaju krize, al prevarim ih nekako :D

kako li nam novi kolacici guraju?
Last edited by LaLuna on 10/02/2015 12:45, edited 1 time in total.
quarterback

#5608 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

kod mene su se krize pocele javljati nakon 3/4 godine od prestanka
shmizlica

#5609 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

quarterback wrote:kod mene su se krize pocele javljati nakon 3/4 godine od prestanka
ne reci da je bila ona štaimavezejedna :trema:

laluna :thumbup:
LaLuna

#5610 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by LaLuna »

nakon 3-4 godine :shock: pa jesi izdrzao?

shmizlica, bila je kod mene proslog ljeta staimavezejedna :skoljka: al me nije dovela do jos jedne, tako da ne mora ni to nista znaciti
shmizlica

#5611 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ma ja jel jednu odoh k vrapcu :lol: i onda se mjesecima opet borim, tako da više nema ni te jedne :mrgreen:
quarterback

#5612 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

shmizlica wrote:
quarterback wrote:kod mene su se krize pocele javljati nakon 3/4 godine od prestanka
ne reci da je bila ona štaimavezejedna :trema:

laluna :thumbup:
ma ne, puno gore od toga, od pocetka sam znao da zapaliti jednu, pa i povuci jedan dim znaci poceti ponovo pusiti tako da nisam uopste o tome razmisljao, opasnije je kada postavis stvari na sljedeci nacin

sto sam prestao pusiti kada volim da to radim i u tome uzivam

i onda kazes ok, malo mi je doslo pa ce proci, pa opet za mjesec dana ista misao, pa opet isto pitanje iz godine u godinu, ono neki lijep momenat tipa okupilo se drustvo lijepo ti - e da je zapaliti

pa sjedis na nekom molu, ljeto, lijepo, proslo 6/7 godina od prestanka - eh da je zapaliti

i dr...

dakle definitivno nakon toliko godina ne mozemo govoriti o navici jer je previse vremena proslo i onda kazes jebiga ja to volim, ocito je da volim kad mi nedostaje nakon toliko vremena i onda kazes sebi pa dobro sto onda da ne pusim kad u tome uzivam i volim to

jeste, postoje zdravstveni, materijalni i drugi razlozi ali iskljucimo materijalne, ostanu logicki (nelogicno je placati za nesto cime sebi stetis i niko te ne tjera da to radis nego si stetis svjesno i jos to placas) te zdravstveni, ali posto ste bivsi pusaci znate i sami da o tome niste razmisljali intenzivno dok ste pusili nego mozda povremeno, ono naumpadne vam da nije dobro i onda to zaboravite sljedecih mjesec dana, kada ste prestali to ste uzeli kao jedan od motiva trazeci bilo sta da se drzite za to....

da ne pametujem dalje a mogao bih stranice ispisati o razmisljanjima, uopste nije pitanje kada su ponovo poceti pusiti zato sam, kako sam i rekao, upaljace koji su mi uspomena samo sklonio privremeno

vjerujem da cu do kraja zivota gurati ovako, naizmjenicno periodi od po par godina pusenja i nepusenja, previse volim da bih prestao, previse sam svjestan uticaja na zdravlje i novcanik da bih kontinuirano pusio
Last edited by quarterback on 10/02/2015 13:48, edited 1 time in total.
quarterback

#5613 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

LaLuna wrote:nakon 3-4 godine :shock: pa jesi izdrzao?

shmizlica, bila je kod mene proslog ljeta staimavezejedna :skoljka: al me nije dovela do jos jedne, tako da ne mora ni to nista znaciti
http://forum.klix.ba/cigarete-odvikavan ... #p10960235
shmizlica

#5614 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

šta ja znam....kako god skontam više je razloga protiv nego za....taj kratkotrajni ćeif naspram onog okusa zvanog bljak poslije, smrada pepeljare, odjeće, sobe....dobro je i ovako, čak šta više :-D
ka0406

#5615 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Ma Smizli ... jesi li to ti :)

Ja zagazih u 3.godinu ... eno muz kreno od srijede .. potpuna sam mu podrska...

Sta je sa ostalom ekipom od prije par godina.. nemam vremena iscitavati unazad .. Dr.Profil , Ljutiajvar, ...

Svi novi koji pokusavate prestati ... SRETNO !!!!
shmizlica

#5616 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

jesam ka, to sam ja :-D

nek je mužu sretno :thumbup: a nešto nam se stari slabo javljaju... :) valjda se zaboravile muke početničke :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5617 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote:šta ja znam....kako god skontam više je razloga protiv nego za....taj kratkotrajni ćeif naspram onog okusa zvanog bljak poslije, smrada pepeljare, odjeće, sobe....dobro je i ovako, čak šta više :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Fakat mi smijesno kada ovo izlazi iz tvojih usta :lol: :lol: :lol:
I am Happy

#5618 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

ka0406 wrote:Ja zagazih u 3.godinu ... eno muz kreno od srijede .. potpuna sam mu podrska...
Svaka cast :thumbup: kad se sjetim da smo svi do "jucer" kukali po forumu kako je tesko prestati :lol:
shmizlica

#5619 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

I am Happy wrote:
shmizlica wrote:šta ja znam....kako god skontam više je razloga protiv nego za....taj kratkotrajni ćeif naspram onog okusa zvanog bljak poslije, smrada pepeljare, odjeće, sobe....dobro je i ovako, čak šta više :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Fakat mi smijesno kada ovo izlazi iz tvojih usta :lol: :lol: :lol:
išššš ti :skoljka:

:mrgreen:
I am Happy

#5620 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Bujrum :D
Image
shmizlica

#5621 Re: Cigarete, odvikavanje