Koga vidite kao nasljednika ako ode Prosinečki?
“Begića. Predsjednika, Dinu Begića. Dino Begić neka preuzme ekipu, jer je puno grešaka napravio pa neka sada napravi još jednu”, kazao je Blažević.
Šta želite reći?
“Da se nije reprezentacija vodila u vitalnom dijelu kako treba. Ja da sam dao njima da se petljaju nikad ne bih ništa napravio. Onda kad su se počeli petljati sa strane, Portugal me zaj*ebao na jedan način nešportski. Ja sam imao privilegiju da sam vodio jednu toliko nadarenu momčad. Toliko smo nadareni da nismo smjeli ostati nezapamćeni”, objasnio je Blažević i kazao:
“On ne može izbjeći tu odgovornost. On je jedan divan čovjek kojeg sam ikako koristio i onda je dobio funkciju pa se počeo praviti kako mu je funkcija pamet dala i prebacila ga pamet”.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#5601 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
-
markomilanov
#5602 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Apaluz za tvoj predlog,ako sam ja za ignore,kako bi vodio razgovor sa onim iz šumske ili lištice.Muhamed Đakmić wrote:Ama ignore totalni, svaki put neko odgovori.
- Muhamed Đakmić
#5603 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
Mi smo se na Svjetsko prvenstvo kvalifikovali isključivo zahvaljujući igračima, jednim dijelom selektoru, to nije imalo nikakve veze sa nekakvim komitetima.
Sva ova pljuvačina po Misimoviću, Bajeviću itd očito izvire iz činjenice da su oni lobirali da Prosinečki postane selektor ispred Amara. Bilo bi pošteno da ovi koji ih najviše prozivaju objasne i cijelu priču pozadinsku, jer očito neka pozadinska ima, za nas koji smo manje upućeni.
Mi smo se na Svjetsko prvenstvo kvalifikovali isključivo zahvaljujući igračima, jednim dijelom selektoru, to nije imalo nikakve veze sa nekakvim komitetima.
Sva ova pljuvačina po Misimoviću, Bajeviću itd očito izvire iz činjenice da su oni lobirali da Prosinečki postane selektor ispred Amara. Bilo bi pošteno da ovi koji ih najviše prozivaju objasne i cijelu priču pozadinsku, jer očito neka pozadinska ima, za nas koji smo manje upućeni.
- nosara
#5604 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Dosadan si malkice, mi izgidosmo, a ti se zezas. Radi nesto drugo, okreci dnevni, bilo sta...markomilanov wrote:Apaluz za tvoj predlog,ako sam ja za ignore,kako bi vodio razgovor sa onim iz šumske ili lištice.Muhamed Đakmić wrote:Ama ignore totalni, svaki put neko odgovori.
- nosara
#5605 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Sve si rekao, lobirala bagra i izlobirala kitu. U cemu je problem sto se trazi odgovornost? Ko im jebe mater...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
- Radio Sarajevo
#5606 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Može i Bjelica, i on je Srbin 
- Muhamed Đakmić
#5607 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Što se nije tražila odgovornost kad su obnovili Papetu ugovor, a potom odabrali Mešu pa i njemu obnovili ugovor?nosara wrote:Sve si rekao, lobirala bagra i izlobirala kitu. U cemu je problem sto se trazi odgovornost? Ko im jebe mater...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5608 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Neće oni nigdje. Zgrada se tek namjestila, kud će?!
- AmiĐa_Idriz
#5609 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ćiro se gubi ko Maradona, danas jedno sutra drugo.
- Radio Sarajevo
#5610 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa ne igraju oni na terenu, niti sastavljaju tim.
Neću da ispadne da branim Savez, ali ja stvarno ne vidim po čemu su oni krivi za poraze od Finske i Armenije. Stvorili su sve uslove, platili letove, terene, pripreme, pizde materine...
Mislim da nigdje u svijetu Savez ne pada nakon neuspjeha igrača i selektora.
Neću da ispadne da branim Savez, ali ja stvarno ne vidim po čemu su oni krivi za poraze od Finske i Armenije. Stvorili su sve uslove, platili letove, terene, pripreme, pizde materine...
-
markomilanov
#5611 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
sredio juče dečju sobu,kupio nove krevete za djecu,plaćam ih na šest meseci,bila neka akcija,ja jedini dajem predloge i ozbiljan sam,vi samo pljute po savezu,sve legende su prošle kroz savez,sve smo istrošilim,hoćemo ponovo u krug džemo,jusf,mišo,bake,nosara wrote:Dosadan si malkice, mi izgidosmo, a ti se zezas. Radi nesto drugo, okreci dnevni, bilo sta...markomilanov wrote:Apaluz za tvoj predlog,ako sam ja za ignore,kako bi vodio razgovor sa onim iz šumske ili lištice.Muhamed Đakmić wrote:Ama ignore totalni, svaki put neko odgovori.
-
last mohicans
#5612 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Najgore sto im niko ne jebe mater. Sve nesto stidljivo, bojazljivo. Svi se peru, pa i Misimovic je rekao da se igrači malo trebaju preispitati, a sam je bio igrač. Ni sam nije briljirao u svim utakmicama. Svi nose podjednaku odgovornost. Prosinecki je ispao najkorektniji. Čovjek vidio da ne ide, doviđenja i prijatno. Sad ko je prevagnuo za njegov izbor i dao mu šansu treba da nas i vadi iz govana. Alispahic je fino objasnio za Kolašinca i Besica. Da se razumijemo, jesu Englezi kenjci kad pretjeraju s kritikama, ali iste stvari se spocitavaju obojici, posebno Kolašincu koji nije igrač za nazad, definitivno. Ako ce asistirati za jedan gol, a biti kriv za dva,tri...jebaji ga onda. Nek igra Civic od kojeg i ne očekujemo nesto ofanzivno.
- Altsa
#5613 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Izuzev ako nisu sugerisali sa strane koji ce igrac igrati. Sve je moguce. nagadam.Radio Sarajevo wrote:Pa ne igraju oni na terenu, niti sastavljaju tim.
- Radio Sarajevo
#5614 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
markomilanov wrote:Apaluz za tvoj predlog,ako sam ja za ignore,kako bi vodio razgovor sa onim iz šumske ili lištice.Muhamed Đakmić wrote:Ama ignore totalni, svaki put neko odgovori.
Nikako. Zašto bismo s njima pričali?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5615 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Nećemo. Idu mlađi naraštaji.
Ništa dinosauri, samo neki mlad trener.
- Radio Sarajevo
#5616 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma sugerisanje se radi u svakoj zemlji na svijetu. Hrvatski i srpski savez vodi mafija, kod nas je ipak to na nešto drugačijem nivou. Lopovluka ima, menadžerskih interesa takođe, ali daleko od toga da mu ne neko sastavljao tim.Altsa wrote:Izuzev ako nisu sugerisali sa strane koji ce igrac igrati. Sve je moguce. nagadam.Radio Sarajevo wrote:Pa ne igraju oni na terenu, niti sastavljaju tim.
- Muhamed Đakmić
#5617 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Mislim da je puno veći uzrok stanja u našem fudbalu hronični nedostatak novca. I ne vidim na koji način će to savez riješiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5618 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Fine su inekcije dobili od SP i LN, realno.Muhamed Đakmić wrote:Mislim da je puno veći uzrok stanja u našem fudbalu hronični nedostatak novca. I ne vidim na koji način će to savez riješiti.
Za savez poput našeg, nije to baš malo.
Problem je što su oni većinu tih para zavrnuli.
Jasno da je onda nedostatak.
Biće tek nedostatak ako se ne plasiramo na EP.
-
markomilanov
#5619 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Postavlja se pitanje autoriteta i iskustva,nijedan mladi trener iz bih nema internacionalno iskustvo,jake utakmice.Tomahawk11 wrote:Nećemo. Idu mlađi naraštaji.
- nosara
#5620 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Interesuje me samo ovo, najsvjezije. Imali su idealnog, predlozio ga spasilac bh nogometa, oni izlobirali zutu laz i ublehu.Muhamed Đakmić wrote:Što se nije tražila odgovornost kad su obnovili Papetu ugovor, a potom odabrali Mešu pa i njemu obnovili ugovor?nosara wrote:Sve si rekao, lobirala bagra i izlobirala kitu. U cemu je problem sto se trazi odgovornost? Ko im jebe mater...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
Ostavke, bagro!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5621 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ako je tako, onda Ćiru da im jebe majku. Da ne mozgamo previše.markomilanov wrote:Postavlja se pitanje autoriteta i iskustva,nijedan mladi trener iz bih nema internacionalno iskustvo,jake utakmice.Tomahawk11 wrote:Nećemo. Idu mlađi naraštaji.
- kamberovica polje
#5622 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
S obzirom da je kiti protukandidat bio morž izbor je krajnje opravdannosara wrote:Sve si rekao, lobirala bagra i izlobirala kitu. U cemu je problem sto se trazi odgovornost? Ko im jebe mater...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
- agent_zero
- Muhamed Đakmić
#5624 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa šta bi ti uradio sa tim parama?Tomahawk11 wrote:Fine su inekcije dobili od SP i LN, realno.Muhamed Đakmić wrote:Mislim da je puno veći uzrok stanja u našem fudbalu hronični nedostatak novca. I ne vidim na koji način će to savez riješiti.
Za savez poput našeg, nije to baš malo.
Problem je što su oni većinu tih para zavrnuli.
Jasno da je onda nedostatak.
Biće tek nedostatak ako se ne plasiramo na EP.
-
north
#5625 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
te su pare davno potrošene
...odmah je trebalo odvojiti određeni procenat i fokus staviti na infrastrukturu...motivisati klubove sa značajnim sredstvima gdje bi i oni dio uložili i napravili normalne terene....samo pravi tereni bi poboljšali kvalitet domaće lige za 30%...da ne pričamo o ostaloj popratnoj infrastrukturi...
Generalno Robert rezultatski nije napravio ništa, ali sam ubijeđen da sada sa "konja" idemo na "magarca"..ne zato što ne postoji bolji, nego što ne vidim kako do boljeg doći......silaznom pitanjom se ide odavno već, baš kao i sama repka i igrači koji su svake kvalifikacije lošiji i još se postepeno neki opraštaju...dakle krupnim koracima ka 4 šeširu

Generalno Robert rezultatski nije napravio ništa, ali sam ubijeđen da sada sa "konja" idemo na "magarca"..ne zato što ne postoji bolji, nego što ne vidim kako do boljeg doći......silaznom pitanjom se ide odavno već, baš kao i sama repka i igrači koji su svake kvalifikacije lošiji i još se postepeno neki opraštaju...dakle krupnim koracima ka 4 šeširu