Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
BHCluster

#5601 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:Čuj ti demonstracija "pacifizma, ljudskosti i dobrotvorstva" da se opravda beskičmenjaštvo.

Zadivljena sam količinom, obzirom da je obični kukavičluk u pitanju :thumbup:
Postaju svjesni svoje nemoći.
detroit-mercy

#5602 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote:Čuj ti demonstracija "pacifizma, ljudskosti i dobrotvorstva" da se opravda beskičmenjaštvo.

Duse drage :mrgreen: .
SaraFina

#5603 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote: Isto kao da prije Dejtona i dodjeljivanja Hrvatima tih gradića prvo Srbi nisu osvojili i protjerali sve (NE) srpsko s tog područja.. Mislim šta reći?

Ljudi imaju problem sa krlnologijom događanja. Ili se prave da se ne sjećaju.
Ma ja ti to ne govorim i sam sam bio protjeran i znam sve to.
Drvar nije imao tih nesrba to je etnički čisti gradić bio a i danas je skoro pa slično.

Fakat si u pravu. Kad onoj budaletini Čoviću ne predstavlja blam otići na obilježavanje protjerivanja Hrvata iz cjelokupne RS i sjesti u prvi red, šta mu znači Drvar?
I bilo koji grad drugi. Posavina u cjelini? Ništa.
SaraFina

#5604 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

BHCluster wrote:

Postaju svjesni svoje nemoći.

A gusle se na zvučnike uključe i uglas ona Lujanovićka, Knezović, Šušnjar, Raspudić i sl kad treba šta izgubljeno ili dobijeno obilježiti od munđosa.
SaraFina

#5605 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

detroit-mercy wrote:

Ne mogu da pojmim tu količinu ljudske dobrote. :D
detroit-mercy

#5606 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Mislim da bi i mi trebali malo usporit, ne dosipat ljudima so na rane :mrgreen:
Ukratko, ovo bi se moglo svesti na onu poznatu filozofsku, "Nedime dragi, sta nam ovo rade" :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#5607 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lincoln-Burrows »

Ne znam točno kako se naziva ona protestanska povorka u Belfastu svake godine gdje lojalisti slave
pobjedu nad katolicima, ma nema veze kako se zove. Ona se redovito održi u protestantskom dijelu grada
a ne u katoličkom. Povorka katolike iritira i provocira sama od sebe još da im slave u njihovom kvartu.

Ali nema veze zato tamo vlada sklad.
detroit-mercy

#5608 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote:
detroit-mercy wrote:

Ne mogu da pojmim tu količinu ljudske dobrote. :D[/quote]
Cak stavise, osupnut sam :mrgreen: .
SaraFina

#5609 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Ali sve na stranu... Meni je najtužnije kad idiličnu sliku S/H odnosa poremeti neko prebijanje Srba navijača Zvezde u HR, bacanje u more ili kad auto sa srpskim tablicama sklizne s obale...

Kad navijači repke srpske ili Zvezde i Partizana uzvikuju Ubij Hrvata da Šiptar nema brata i sl

:(
Hafis

#5610 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote:
Hafis wrote:
detroit-mercy wrote: Vego Hafisaga, kako bi na doceku danas :mrgreen: Jeste se postrojili ko pioniri nekada da docekate preCjednike :mrgreen:
Jel se moglo sta popit, pomezit pa sa precjednikom i zapjevat :mrgreen:
Jesul madzorizirani bili u prvim saffovima na doceku il su vas tutnuli negdje sa strane :mrgreen: .
A jebo ga, ta nije Erdogan amanetlija a mi lokalni sećijaši pa da mu titramo.
Čovjek brine o svom narodu i treba da je tako. Onom lokalnom življu njegov dolazak mnogo znači, a od njih ti jarane inače nikada neće moći postati Alijini Srbi. Takav je to narod u tom kraju.
Inače je stvarno bilo suvišno obilježavati ono sumorno vrijeme. Nikad se nisam jadnije osjećao kao ono ljeto 1995. Jedno su ulične borbe, a drugo je kad imaš širi obzor i tek tada shvatiš što je rat i što je ljudska sudbina.
Jes vas precjednik ukrotio :mrgreen: ma ko bubice ste.
Vego, jel se oglasio Karamatic, hocel se gadjat tomhavcima sa zrakomlata il je to rezervirano za mudzose only :mrgreen:
Ne znam ti to jarane, kome je do tih stvari više.
Nego i VAS je vaš predsjednik dobro zadao oko ANP-a. Jebo vladu, jebo parlament, jebo zakone i neke qurce palce eu integracije ako se ne pošalje taj izvještaj za ovu tekuću godinu. I onda s bismilom u NATO 2048.
SaraFina

#5611 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:Ne znam točno kako se naziva ona protestanska povorka u Belfastu svake godine gdje lojalisti slave
pobjedu nad katolicima, ma nema veze kako se zove. Ona se redovito održi u protestantskom dijelu grada
a ne u katoličkom. Povorka katolike iritira i provocira sama od sebe još da im slave u njihovom kvartu.

Ja se sjećam kako je Šušnjar i aktivisti osnovao "Heru" uz poklik "Mi sami"...

I to prije par godina. Da se dejstvovalo po "frontovima". Lijepile Plakate "Dobro došli u Herceg Bosnu"... Kako ti najednom dođe do povorke?

Ili može ruka Srbima u BiH za mir, Bošnjacima ne?
Hafis

#5612 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Jebote svaka nas furda obilazi, samo precjednik iz ''našeg reda'' ne miče iz Sarajeva. Doduše, bio je neki dan u Londonu, ne smijem duše griješiti.
detroit-mercy

#5613 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote:
Hafis wrote: A jebo ga, ta nije Erdogan amanetlija a mi lokalni sećijaši pa da mu titramo.
Čovjek brine o svom narodu i treba da je tako. Onom lokalnom življu njegov dolazak mnogo znači, a od njih ti jarane inače nikada neće moći postati Alijini Srbi. Takav je to narod u tom kraju.
Inače je stvarno bilo suvišno obilježavati ono sumorno vrijeme. Nikad se nisam jadnije osjećao kao ono ljeto 1995. Jedno su ulične borbe, a drugo je kad imaš širi obzor i tek tada shvatiš što je rat i što je ljudska sudbina.
Jes vas precjednik ukrotio :mrgreen: ma ko bubice ste.
Vego, jel se oglasio Karamatic, hocel se gadjat tomhavcima sa zrakomlata il je to rezervirano za mudzose only :mrgreen:
Nego i VAS je vaš predsjednik dobro zadao oko ANP-a. Jebo vladu, jebo parlament, jebo zakone i neke qurce palce eu integracije ako se ne pošalje taj izvještaj za ovu tekuću godinu. I onda s bismilom u NATO 2048.
Sabur, nije turski zurit :mrgreen:
Nego sva sreca imamo Cirila, nositelja europskih vrijednosti, on i Zeljanica ce pogurat da udjemo u te organizacije makar do 2047me :mrgreen:.
Ali i to naravno ako dobije dozvolu od Baje :mrgreen: .
detroit-mercy

#5614 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:Jebote svaka nas furda obilazi, samo precjednik iz ''našeg reda'' ne miče iz Sarajeva. Doduše, bio je neki dan u Londonu, ne smijem duše griješiti.
Stas, neko u Londonu sa Englezima a neko u Stolnom sa onim Slovakom :mrgreen: .
zposao

#5615 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zposao »

SaraFina wrote:
Pazi tumačenja. Kakvo slavlje tamo...? Bespotrebno je. Isto kao da prije Dejtona i dodjeljivanja Hrvatima tih gradića prvo Srbi nisu osvojili i protjerali sve (NE) srpsko s tog područja.. Mislim šta reći?

Kako mislis dodjeljivanje Hrvatima tih gradica? Ko im je dodijelio?
detroit-mercy

#5616 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

zposao wrote:
SaraFina wrote:
Pazi tumačenja. Kakvo slavlje tamo...? Bespotrebno je. Isto kao da prije Dejtona i dodjeljivanja Hrvatima tih gradića prvo Srbi nisu osvojili i protjerali sve (NE) srpsko s tog područja.. Mislim šta reći?

PreCjednik :mrgreen: .
Pa ih zejbo :mrgreen: .
Hafis

#5617 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote:
Hafis wrote:
detroit-mercy wrote: Jes vas precjednik ukrotio :mrgreen: ma ko bubice ste.
Nego sva sreca imamo Cirila, nositelja europskih vrijednosti, on i Zeljanica ce pogurat da udjemo u te organizacije makar do 2047me :mrgreen:.
To jest. Inače nam ne gine izolacija. Ali pomoć će Turska, kao i uvijek do sada. A i Bakir ima nekih shema s onim bratstvom...kako li se već zove, i ima i oni da poguraju.
Sreća pa ćemo u međuvremenu prikupiti jedno pola milijuna migranata pa ćemo onda s njima k'o Turska ucjenjivati Europu :thumbup:
zposao

#5618 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zposao »

detroit-mercy wrote:
zposao wrote:
SaraFina wrote:

Koji precjednik? Ko ima ovlasti dijeljenja Bosne?
detroit-mercy

#5619 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote:
Hafis wrote: Ne znam ti to jarane, kome je do tih stvari više.
To jest. Inače nam ne gine izolacija. Ali pomoć će Turska, kao i uvijek do sada. A i Bakir ima nekih shema s onim bratstvom...kako li se već zove, i ima i oni da poguraju.
Sreća pa ćemo u međuvremenu prikupiti jedno pola milijuna migranata pa ćemo onda s njima k'o Turska ucjenjivati Europu :thumbup:
I jos cemo ih sve naselit u Hercegovinu :mrgreen: blaga zima a oni dolaze iz toplijih krajeva :mrgreen:. Sjebali bi se u Bosni :mrgreen:.
Kad se probudis jedan da a ono umjesto Mostar pise "stolni grad Peshervar" :mrgreen:
detroit-mercy

#5620 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

zposao wrote:
detroit-mercy wrote:
zposao wrote:
Koji precjednik? Ko ima ovlasti dijeljenja Bosne?
Cuj, smijes pitatkoji preCjednik :mrgreen: H/Bovci trenutacno priznaju samo jednog vodju, Baju :mrgreen: .
detroit-mercy

#5621 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Vego Hafisaga, dje su nam Kolindica i Novica, da nisu ostali da pociste iza preCjednika :mrgreen:.
Hafis

#5622 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote: I jos cemo ih sve naselit u Hercegovinu :mrgreen: blaga zima a oni dolaze iz toplijih krajeva :mrgreen:.
Pa jest, kao što ste ih dosad naselili u Hercegovinu.
Njima je USK navigacija ugavirana u mozak baš kao i pticama selicama Afrika i pravac u onu ljepotu. Da ih pendrekom tjeraš ovamo - neće. ako i sretneš po kojeg slučajno odmah te pita kojim smjerom treba za Veliku Kladušu.
Jebat ga, ne kaže džaba ona stara šumadijska: similis simili gaudet.
zposao

#5623 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zposao »

Gluposti pises. Ja sam jasno pitao gore drugog komentatora kako moze reci da je neko hrvatima dodijelio bosanske gradove. Neka se izjasni. Zar postoje hrvatski gradovi u BiH?
Lincoln-Burrows

#5624 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lincoln-Burrows »

SaraFina wrote: Ja se sjećam kako je Šušnjar i aktivisti osnovao "Heru" uz poklik "Mi sami"...

I to prije par godina. Da se dejstvovalo po "frontovima". Lijepile Plakate "Dobro došli u Herceg Bosnu"... Kako ti najednom dođe do povorke?

Pa ta povorka me podsijeća na eventualnu proslavu u Drvaru.
Zašto misliš da bi pružio ruku Srbima a Bošnjacima ne?
horkesh

#5625 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

SaraFina wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ne znam točno kako se naziva ona protestanska povorka u Belfastu svake godine gdje lojalisti slave

Ja se sjećam kako je Šušnjar i aktivisti osnovao "Heru" uz poklik "Mi sami"...

Ovo zadnje je ključno.

Inače, za Lincolna, HDZ danas u Jajcu slavi oslobađanje "hrvatskog kraljevskog grada". U samom gradu Jajcu je, inače, prije rata živjelo više Srba nego Hrvata.
Kako javlja reporter ''Avaza'' iz Drvara Bogdan Šobat, u zraku se osjeti svečana atmosfera. Ulice se peru, na svakom kafiću su postavljene zastave Srbije, ali i entiteta Republika Srpska.
Odeš na proslavu 9. januara, zauzvrat dobiješ zabranu slavlja u Drvaru i ostalim krajiškim gradićima, plus zastave RS-a, plus Dodik svu pažnju skrenuo na NATO i blokadu državne vlade, umjesto da je sva pažnja na Čoviću i blokadi federalne vlade.

Da je HDZ voljan prema Bošnjacima pokazati 20 posto razumijevanja (nazovimo ga tako) kakvu je voljan pokazati prema Srbima, gdje bi nam kraj bio. Dodik nema nikakve, ali nikakve, efektivne ovlasti kojima može pomoći Hrvate u FBiH. Mogu udruženi na državnom nivou praviti belaje, kao što ih prave, ali u FBiH ništa ne mogu promijeniti bez volje Bošnjaka.

Al' hajd'. Svakom svoje.
Post Reply