Republika Turska
- Co0l
#5601 Re: Republika Turska
Kiki jos uvijek misli da su za HDP u Istanbulu samo Kurdi glasali...
-
TarikDz
#5602 Re: Republika Turska
Pa cak i da su samo Kurdi glasali; da ima muda izbaciti link vidijeli bi kolko je to % u IstaNbulu. Ali nema muda. Zelio sam ga sacekati ali evo:Co0l wrote:Kiki jos uvijek misli da su za HDP u Istanbulu samo Kurdi glasali...
http://www.bugun.com.tr/secim/2015/hdp-secim-sonucu
Znaci u IstaNbulu su dobili tada 10,5% glasova. To znaci da ih ima milion i pol a ne 4 miliona Kiki.
Uvecao si im brojku za faktor 3.
Last edited by TarikDz on 06/06/2016 22:09, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#5603 Re: Republika Turska
Dijete drago, bas si me slatko nasmijao....TarikDz wrote:
Daj link na te cifre sto izbacujes.
http://secim.haberler.com/2015/istanbul ... sonuclari/
Dakle, tri-cetiri puta vise glasova nego u nekim prethodnim izborima. Kada im se broj poveca, kada se oslobode straha, idu bez problema na 30% u Istanbulu i mnogim drugim gradovima gdje su Turci vecina.
Erdogan je u velikoj panici. Moli Turkinje da radjaju vise svaki mjesec dana. Govori da im prijeti katastrofa. Nista to nije bezveze starac.
-
TarikDz
#5604 Re: Republika Turska
Tada su masovno Turci glasali za HDP jer su bili nezadovoljni Erdoganovom politikom. Cega se tacno Kurdi boje da glasaju za HDP?Kikibombona wrote:Dijete drago, bas si me slatko nasmijao....TarikDz wrote:
Daj link na te cifre sto izbacujes.
http://secim.haberler.com/2015/istanbul ... sonuclari/
Dakle, tri-cetiri puta vise glasova nego u nekim prethodnim izborima. Kada im se broj poveca, kada se oslobode straha, idu bez problema na 30% u Istanbulu i mnogim drugim gradovima gdje su Turci vecina.
Erdogan je u velikoj panici. Moli Turkinje da radjaju vise svaki mjesec dana. Govori da im prijeti katastrofa. Nista to nije bezveze starac.
30%?
- Kikibombona
#5605 Re: Republika Turska
Djecak, govorio sam o junskim/julskim izborima...TarikDz wrote:Pa cak i da su samo Kurdi glasali; da ima muda izbaciti link vidijeli bi kolko je to % u IstaNbulu. Ali nema muda. Zelio sam ga sacekati ali evo:Co0l wrote:Kiki jos uvijek misli da su za HDP u Istanbulu samo Kurdi glasali...
http://www.bugun.com.tr/secim/2015/hdp-secim-sonucu
Znaci u IstaNbulu su dobili tada 10,5% glasova. To znaci da ih ima milion i pol a ne 4 miliona Kiki.![]()
Uvecao si im brojku za faktor 3.
U ponovljenim izborima, nakon kristalnih noci, broj je pao za nesto vise od 100 000... Al' to je atmosfera linca, straha. Kada se Kurdi toga oslobde, tek ce se onda vidjeti pravo stanje.U Istanbulu je na junskim ili julskim izborima, ne znam vise kada je tacno bilo, HDP dobio preko milion glasova. Uracunaj u to izlaznost, maloljetne koji nemaju pravo glasa, one koji su glasali za AKP i CHP, pa ces dobiti pravu cifru.
Bio je dokumentarac na Al Dzaziri u Kurdima oko Ankare, koji su tu doselili sa istoka zemlje. Vecina su na teritoriju velicine BiH (skoro toliko). Ljudi su govorili da su Kurdi, ponosni Kurdi, ali da ce glasati za AKP jer ne zele probleme. Ljudi su u strahu, posebno tamo gdje su manjina. U Turskoj im se moze svasta desiti. Znaju oni to veoma dobro. Kada postanu vecina, kada razbiju strah, onda cemo vidjeti.
-
TarikDz
#5606 Re: Republika Turska
Ti ocito pricas neke bajke. Kakvih 4 miliona Kurda u Istanbulu. HDP je se profilirao bio kao gradjanska stranka i za njih su tada glasali svi. To uopste nije Kurdijska Partija tada bila. I tada je dobio 10,3% glasova. Znaci ako Istanbul ima 15 miliona stanovnika i cak da su samo Kurdi glasali za HDP a nisu, opet bi to znacilo da ih ima 1,5 miliona.Kikibombona wrote:
Bio je dokumentarac na Al Dzaziri u Kurdima oko Ankare, koji su tu doselili sa istoka zemlje. Vecina su na teritoriju velicine BiH (skoro toliko). Ljudi su govorili da su Kurdi, ponosni Kurdi, ali da ce glasati za AKP jer ne zele probleme. Ljudi su u strahu, posebno tamo gdje su manjina. U Turskoj im se moze svasta desiti. Znaju oni to veoma dobro. Kada postanu vecina, kada razbiju strah, onda cemo vidjeti.
U Turskoj se glasa anonimno. Ubacis listic bez imena i prezimena i niko nezna sta si glasao. Tako je u svim zemljama svijeta pa i Turskoj. Taj strah je znaci bajka jos jedna koju si izmislio.
- Co0l
#5607 Re: Republika Turska
Ma bolan,istanbulski Kurdi su toliko asimilirani da me ne bi cudilo da ih je vise za Brku glasalo nego za HDP,kao sto je vjerovatno veliki broj hipstera,pedera,lezbejki i generalno onih 'iz' Gezi parka glasalo za HDP samo iz inata.
-
TarikDz
#5608 Re: Republika Turska
Kikiju su iz nekog razloga Kurdi toliko dragi da ih je za svaki slucaj pomnozio sa faktor tri kako u Istanbulu tako i u Trskoj. HDP je u svojoj historiji dobio najvise 10% glasova u Turskoj a po Kikiju Turska ima 18 miliona Kurda i samo sto nisu preuzeli Tursku.Co0l wrote:Ma bolan,istanbulski Kurdi su toliko asimilirani da me ne bi cudilo da ih je vise za Brku glasalo nego za HDP,kao sto je vjerovatno veliki broj hipstera,pedera,lezbejki i generalno onih 'iz' Gezi parka glasalo za HDP samo iz inata.
Legenda ziva. Vjerovatno ce i onih 10% Hrvata u Tuzli preuzeti Tuzlu.
- Kikibombona
#5609 Re: Republika Turska
Jesi se prvo uvjerio da nemas pojma i da mi nisi dostojan rival na ovoj temi!??TarikDz wrote:
Tada su masovno Turci glasali za HDP jer su bili nezadovoljni Erdoganovom politikom. Cega se tacno Kurdi boje da glasaju za HDP?
30%?![]()
![]()
![]()
I bolji od tebe su odlazili devastirani sa ove teme!
Turci masovno glasali za HDP!???
HDP je etiketirana kao izdajnicka, pro-PKK, teroristicka stranka. Uocio ponovljenih izbora gorili su uredi HDP u vecini turskih gradova. Rulja je palila a policija nijemo posmatrala. Kurdi su prebijani. Postavljao sam ovdje snimke i slike do je bilo aktuelno. Desetine spaljenih ureda, prebijanje Kurda. Cak smo mogli vidjeti policajca kako zasipa kamenicama autobus za registarskim tablama grada Dijarbakir.
Mnogi uredi su zapaljeni
https://www.youtube.com/watch?v=avo9arx_Dmo
Unistavane su kurdske trgovine
https://www.youtube.com/watch?v=TJTOa6YFHJg
Prebijeni Kurd cini mi se u Ankari... ne mogu se sjetiti, a mrsko mi guglati
http://i.imgur.com/HoZYWR1.jpg
Represija i nasilje nad Kurdima je rasprostranjeno i veoma poznato... Pisao sam ti o dokumentarcu Kurdkinje iz Istanbula koju je otac odgojio kao Turkinju kako bi izbjegla neprijatnosti koje je on imao. Medjutim, to je samo privremeno, ti su ljudi ipak svjesni ko su i sta su. Isto kao kod nas, mnogi su se pod pritiskom izjasnjavali kao Srbi ili Hrvati, ali su se vratili u svoje jato kada je za to doslo vrijeme. Tako ce biti i sa Kurdima. Sigurno ces dozivjeti da budu vecina u Turskoj. Mlad si ti, vidi se. A Erdogan neka place i moli Turkinje da radjaju. Gotovo je sad.
- Co0l
#5610 Re: Republika Turska
Slabe ti to sve veze ima sa tim ko je za koga glasao.
-
TarikDz
#5611 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:
Represija i nasilje nad Kurdima je rasprostranjeno i veoma poznato... Pisao sam ti o dokumentarcu Kurdkinje iz Istanbula koju je otac odgojio kao Turkinju kako bi izbjegla neprijatnosti koje je on imao. Medjutim, to je samo privremeno, ti su ljudi ipak svjesni ko su i sta su. Isto kao kod nas, mnogi su se pod pritiskom izjasnjavali kao Srbi ili Hrvati, ali su se vratili u svoje jato kada je za to doslo vrijeme. Tako ce biti i sa Kurdima. Sigurno ces dozivjeti da budu vecina u Turskoj. Mlad si ti, vidi se. A Erdogan neka place i moli Turkinje da radjaju. Gotovo je sad.![]()
Vidis ovdje pravis kardinalnu gresku u koracima. Da bi bio svjestan da si Kurd moras se razlikovati od Turcina. To moze na nekoliko nacina:
1)Boji koze
2)Religiji
3) Jeziku
Kurdijski jezik je zabranjen u zadnjih 100 godina i ne uci se u skolama. Kurdi ne znaju da pricaju taj jezik barem zadnjih 5 generacija. Pored toga su iste vjere kao i Turci. I uz sve to te sistem odgaja kao Turcina.
To je dovelo do toga da su se Kurdi u zadnjih 100 godina u potpunosti asimilirali u Tursku naciju jer jezik nisu mogli zadrzati. Ako je tv koji gledas Turski, jezik u skoli Turski, jezik kojim su pricali tvoji pra baka i pra dedo Turski onda ti pricas jezikom Turskim.
Ako ti pricas jezikom Turskim i ako je sistem odgojio tvoju pra baku i pra dedu da volis Attaturka i Tursku onda si ti Turcin bez obzira sto imas porijeklo Kurdijsko.
Turska drzava je tu asimilaciju toliko zestoko provela prije 80 godina da je cak prezimena Bosnjacka, Kurdijska ili ALbanska nasilno mjenjala. Tako da se ti ljudi prepoznavaju po tome da su Kurdi iz prepricavanja a razmisljanje im je Kurdijsko koliko je razmisljanje jednog Jovana Divjaka Srpsko.
Ta asimilacija je se zavrsila svugdje u Turskoj osim u malom pojasu na granici sa Irakom. Zato HDP ili bilo koja druga Kurdijska partija nikada na zapadu Turske nije dobila znacajan broj glasova. Vecinom oko 4% a u historijskom trenutku, kada su bili ogromni protesti protiv Erdogana i kada su i Turci poceli iz protesta glasati za HDP je dobila i 10%. I to je sve. No HDP se ni tada kao ni danas nije profilirala kao Kurdijska vec kao gradjanska.
Nikakvih misterioznih Kurda nema ispod radara koji su se tu sakrivali na proslim izborima jer niti jedna Kurdijska partija nije presla 10% glasova u historiji Turske a bilo ih je na tovar.
- Kikibombona
#5612 Re: Republika Turska
Pises napamet, na temelju svojih zelja. Ja bih da baratam sa cinjenicama.TarikDz wrote:
Vidis ovdje pravis kardinalnu gresku u koracima. Da bi bio svjestan da si Kurd moras se razlikovati od Turcina. To moze na nekoliko nacina:
1)Boji koze
2)Religiji
3) Jeziku
Kurdijski jezik je zabranjen u zadnjih 100 godina i ne uci se u skolama. Kurdi ne znaju da pricaju taj jezik barem zadnjih 5 generacija. Pored toga su iste vjere kao i Turci. I uz sve to te sistem odgaja kao Turcina.
To je dovelo do toga da su se Kurdi u zadnjih 100 godina u potpunosti asimilirali u Tursku naciju jer jezik nisu mogli zadrzati. Ako je tv koji gledas Turski, jezik u skoli Turski, jezik kojim su pricali tvoji pra baka i pra dedo Turski onda ti pricas jezikom Turskim.
Ako ti pricas jezikom Turskim i ako je sistem odgojio tvoju pra baku i pra dedu da volis Attaturka i Tursku onda si ti Turcin bez obzira sto imas porijeklo Kurdijsko.
Turska drzava je tu asimilaciju toliko zestoko provela prije 80 godina da je cak prezimena Bosnjacka, Kurdijska ili ALbanska nasilno mjenjala. Tako da se ti ljudi prepoznavaju po tome da su Kurdi iz prepricavanja a razmisljanje im je Kurdijsko koliko je razmisljanje jednog Jovana Divjaka Srpsko.
Ta asimilacija je se zavrsila svugdje u Turskoj osim u malom pojasu na granici sa Irakom. Zato HDP ili bilo koja druga Kurdijska partija nikada na zapadu Turske nije dobila znacajan broj glasova. Vecinom oko 4% a u historijskom trenutku, kada su bili ogromni protesti protiv Erdogana i kada su i Turci poceli iz protesta glasati za HDP je dobila i 10%. I to je sve. No HDP se ni tada kao ni danas nije profilirala kao Kurdijska vec kao gradjanska.
Nikakvih misterioznih Kurda nema ispod radara koji su se tu sakrivali na proslim izborima jer niti jedna Kurdijska partija nije presla 10% glasova u historiji Turske a bilo ih je na tovar.
Imamo odlican primjer u Iraku. I tamo su Kurdi bili u groznoj situaciji. Genocid, etnicka ciscenja, arabizacija, zabrana politickog djelovanja, sikaniranja, suzbijanja kurdskog jezika i kulture... sve preslikano kao u Turskoj... Veliki broj Kurda se morao prikloniti Sadamu i njegovom rezimu da bi opstao. Forisrao se iracki nacionalizam. Mnogi Kurdi su bili dio te politike. U svakom narodu je veliki broj oportunista, pragmatika. Moras se prikloniti, pognuti glavu. Nema ti druge.
Al' hop-cup, udari Amer na Sadama! Kurdi ugledase svoju sansu i scepase autonomiju. Odmah se svi sjetise da su Kurdi, proradi kurdski nacionalizam. Irak zamrzise SVI. Sada je situacija takva da u Iraku neces naci Kurda koji voli Irak. Imas konzervativne, ljevicarske, komunisticke, islamisticke,... sve moguce partije... SVE I JEDNA ZELI REFERENDUM I NEZAVISNOST.
Potpuno ista prica u Siriji. Da ne ponavljam. Potpuno ista. Cim su prodisali, nacionalizam proradio. Sada je u punoj pari stampanje udzbenika na kurdskom. Pratim to, ne mozes vjerovati koliko se tome raduju.
Ne mozes nekoga natjerati da bude Iracanin, Turcin ili Sirijac. Mozes ga natjerati da se tako pise, ali ga ne mozes natjerati da tako osjeca. Moze tebe vlast natjerati da u javnosti govoris kako je dobar Ante Pavelic, ali te ne moze natjerati da ga volis i da svoje dijete ucis da ga voli. Pa to je toliki idiotluk da ja nemam rijeci. Za uspjesnu asimilaciju je potrebno puno vise od sto godina. Imas primjer Iraka i Sirije, mucni malo glavom i sve ce ti se samo kazati.
Drugi problem sa Kurdima u Turskoj je sto HDP ima masovnu podrsku simpatizera PKK. Mnogi Kurdi u Turskoj ne vole PKK. To je cinjenica. Posebno ne vole Kurdi sa izrazenim islamskim i plemenskim identitetom. Poznato je da se PKK izrazito protiv plemenskim podjelama. PKK je zakleti neprijatelj plemenima. Ni sa islamom ne gaje bas dobre odnose. Ti konzervativni Kurdi, sa izrazenim plemenskim i islamskim identitetom, HDP vide kao ispostvu PKK. I to je veliko breme za HDP. Jedan prijatelj iz Turske mi je pricao kako HDP nastoji u stranku ubaciti islamske klerike kako bi pridobili te Kurde. Veliki je to izazov i posao, objediniti Kurde ljevicare i plemena/islamiste. Kada bi recimo HDP i Barzani izasli zajedno na izbore u Turskoj, isli bi hladno preko 20%. Za to nema sanse, ali eto, 'nako kazem, ne bi li nesto skontao...
HDP se predstavlja kao gradjanska stranka. To je tacno. I danas se tako predstavljaju. Isto tako, tacno je da su ih sve turske partije oznacile kao izdajnike, teroriste, separatiste, spijune... PRIJE IZBORA... Pa ako su Turci glasali za kurdske nacionaliste, teroriste, separatiste i spijune 2015, meni je iznimno drago!
-
TarikDz
#5613 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Pises napamet, na temelju svojih zelja. Ja bih da baratam sa cinjenicama.
Imamo odlican primjer u Iraku. I tamo su Kurdi bili u groznoj situaciji. Genocid, etnicka ciscenja, arabizacija, zabrana politickog djelovanja, sikaniranja, suzbijanja kurdskog jezika i kulture... sve preslikano kao u Turskoj... Veliki broj Kurda se morao prikloniti Sadamu i njegovom rezimu da bi opstao. Forisrao se iracki nacionalizam. Mnogi Kurdi su bili dio te politike. U svakom narodu je veliki broj oportunista, pragmatika. Moras se prikloniti, pognuti glavu. Nema ti druge.
Svo moje znanje se temelji na osnovu relevantnih izvora I znam mnogo Turaka I Kurda. Znam Kurde i Istocne Turske koji navijaju za Galatasaray. Ni u ludilu nisu svi Kurdi u Istocnoj Turskoj ostali van asimilacije.
Ti brkas pojmove. Kurdi u Iraku su Kurdi. Ti Kurdi govore Kurdijskim jezikom kao i njihovi preci. Kurdi u Turskoj ne govore Kurdijskim jezikom i neznaju ga bas kao i njihove pra bake i pra dede. Oni su Kurdi mozda po krvi (Ako tako nesto postoji i neki koji imaju srecu imaju i prezime Kurdijsko) ali njihov jezik i samosvjest je Turska.
Znaci asimilacija Kurda, Bosnjaka i Albanaca nije bio neki ho-ruk process vec dobro smisljen process koji je poceo prije 100 godina sa mlado Turskim pokretom i stvaranjem Turske drzave.
Kurd iz Iraka zna da je Kurd po jeziku i samosvjesti. "Kurd iz Turske" zna da je Turcin po jeziku i samosvjesti. To tebi ocito ne ide u glavu. Moze ti se to ne svidjati ali to je tako. Kurdi u Iraku su se morali pokoriti sadamu ali oni su bili Kurdi. Kurdi u Turskoj su asimilirani u Tursku naciju na samom pocetku narodnih preporoda u svijetu i na samom pocetku stvaranja modernih nacija i to prije 100 godina. To je process koji je zavrsen i irreversibilan je. Naravno da znamo da postoji oko 4 miliona Turaka Bosnjackog porijekla u Turskoj i 20 milliona Turaka Kurdijskog porijekla ali ti ljudi su asimilirani u Tursku naciju. Sustina njihovog identiteta, jezika, vjere i pogleda na svijet je odredjena Turskom kulturom i nacijom. Oni pipadaju Turskoj naciji i tako je system odgajao njihove pra bake i dede.
Upravo je to razlog zasto kada Turska otvoreno masakrira Kurde u Kobaniju i bombarduje Kurde u Iraku avijacijom, Istanbul daje 4% glasova za partiju koja ima Kurijske boje.
Vecinom Kurdi koji u zapadnoj Turskoj glasaju za Kurdisjke partije su imigranti iz Istocne Turske. Ima ih bruka po hotelima da rade na Turskom primorju jer u Istocnoj Turskoj vlada bijeda i onda doalze na zapad da ciste hotele ili da rade na recepcijama ili da rade u fabrikama.
No ne postoji iluzija da asmilacija Bosnjaka , Kurda, Albanaca , Uygura, Tatara jos nije zavrsena. Taj process je davnih dana zavrsen.
- Kikibombona
#5614 Re: Republika Turska
Jesi procitao analizu Hurijeta?TarikDz wrote:
Svo moje znanje se temelji na osnovu relevantnih izvora I znam mnogo Turaka I Kurda. Znam Kurde i Istocne Turske koji navijaju za Galatasaray. Ni u ludilu nisu svi Kurdi u Istocnoj Turskoj ostali van asimilacije.
Ti brkas pojmove. Kurdi u Iraku su Kurdi. Ti Kurdi govore Kurdijskim jezikom kao i njihovi preci. Kurdi u Turskoj ne govore Kurdijskim jezikom i neznaju ga bas kao i njihove pra bake i pra dede. Oni su Kurdi mozda po krvi (Ako tako nesto postoji i neki koji imaju srecu imaju i prezime Kurdijsko) ali njihov jezik i samosvjest je Turska.
Znaci asimilacija Kurda, Bosnjaka i Albanaca nije bio neki ho-ruk process vec dobro smisljen process koji je poceo prije 100 godina sa mlado Turskim pokretom i stvaranjem Turske drzave.
Kurd iz Iraka zna da je Kurd po jeziku i samosvjesti. "Kurd iz Turske" zna da je Turcin po jeziku i samosvjesti. To tebi ocito ne ide u glavu. Moze ti se to ne svidjati ali to je tako. Kurdi u Iraku su se morali pokoriti sadamu ali oni su bili Kurdi. Kurdi u Turskoj su asimilirani u Tursku naciju na samom pocetku narodnih preporoda u svijetu i na samom pocetku stvaranja modernih nacija i to prije 100 godina. To je process koji je zavrsen i irreversibilan je. Naravno da znamo da postoji oko 4 miliona Turaka Bosnjackog porijekla u Turskoj i 20 milliona Turaka Kurdijskog porijekla ali ti ljudi su asimilirani u Tursku naciju. Sustina njihovog identiteta, jezika, vjere i pogleda na svijet je odredjena Turskom kulturom i nacijom. Oni pipadaju Turskoj naciji i tako je system odgajao njihove pra bake i dede.
Upravo je to razlog zasto kada Turska otvoreno masakrira Kurde u Kobaniju i bombarduje Kurde u Iraku avijacijom, Istanbul daje 4% glasova za partiju koja ima Kurijske boje.
Vecinom Kurdi koji u zapadnoj Turskoj glasaju za Kurdisjke partije su imigranti iz Istocne Turske. Ima ih bruka po hotelima da rade na Turskom primorju jer u Istocnoj Turskoj vlada bijeda i onda doalze na zapad da ciste hotele ili da rade na recepcijama ili da rade u fabrikama.
No ne postoji iluzija da asmilacija Bosnjaka , Kurda, Albanaca , Uygura, Tatara jos nije zavrsena. Taj process je davnih dana zavrsen.
Ljudi kazu, uoci izbora 2015, ako kurdska stranka sada ne predje cenzus, na narednim izborima sasvim sigurno hoce, jer je udio Kurda u Turskoj sve veci. I prosli su 2015. Na narednim izborima ce imati jos bolji rezultat.
Dakle, sami Turci isticu da Kurdi imaju strasan natalitet, pisu kako je Erdogan radi toga zabrinut, a ti ovdje kontriras svima njima. Erdogan kaze da ce se 2038. suociti sa katastrofom. Erdogan mole Turkinje da radjaju vise. Svi su pokazatelji tu. Jedino se ti pravis slijep. Ne znam zasto? Tesko ti zbog toga?
Program asimilacije zvanicno propao. HDP u Istanbulu uze milion glasova. Kada se oslobode straha, uzet ce 2 miliona. Tocak se pokrenuo. Na istoku zemlje HDP je potukao sve turske stranke zajedno. Da zajedno izadju na izbore, izgubili bi, HDP bi ih pregazio sve zajedno.
Ne mozes nekoga natjerati da bude one sto nije. Mozes ga prisiliti da se krivo predstavlja, ali on u sebi dobro zna sta je. To su pokazali istanbulski Kurdi. Pokazali su i Kurdi u Adani i Gaziantepu. Ako hoces, naci cu za tebe dokumentarac Al Dzazire. Djevojka se rodila u Istanbulu, ne zna beknuti kurdski. Al' kaze da je Kurdkinja, da je svjesna svojih korijena i da joj to niko ne moze oduzeti. Kaze da je pod prisilom odgajana kao Turkinja. Znaju to bolje Kurdi od nas dvojice. Mislis da kuci, u porodicnoj atmosferi, ne razgovaraju o tome, da ne isticu kako su Kurdi!??
- insomnia78
#5615 Re: Republika Turska
Kasandro i dalje tekfiri, prekraja mape i zbraja krvna zrnca 
- commendatore
#5616 Re: Republika Turska
smanjuje im se prirastaj bogme
jos na prvom snimku coek veli nemoj ga ubit samo mu noge rani
vidis da su merhametli i prema teroristima 
jos na prvom snimku coek veli nemoj ga ubit samo mu noge rani
- asurbanipal
#5617 Re: Republika Turska
Najmanje jedanaest ljudi poginulo, a više ranjeno u jutrošnjem napadu na policijski autobus u centru Istanbula. Napad se desio u historijskom i turistički atraktivnom dijelu grada, blizu Beyazit trga, Sveučilišta i Fatihove džamije.
Istanbul bomb attack: At least 11 people killed in blast 'targeting police bus' during rush hour in Turkey
http://www.independent.co.uk/news/world ... 68431.html
-
haos1
- Opetja033
#5619 Re: Republika Turska
Govor mrznje, otvorena podrska terorizmu, itd, itd. Komentar prijavljen.haos1 wrote:Turci samo lete u vazduh posljednje vrijeme, kao i njihov dragi Istanbul, lol.
Postaće Turska ratna zona.
- jogurt_
#5620 Re: Republika Turska
Istanbul ka turistička destinacija će biti izbrisan sa moje liste. 
- Kikibombona
#5621 Re: Republika Turska
Opetja me preduhitrio. Ne bih prijavljivao komentar, ali sam se spremio za kritiku. Fakat ne znam koji je problem sa tobom Haos. Zapitaj se da li je normalno zeljeti nesrecu bilo kome.
- Opetja033
#5622 Re: Republika Turska
Sta je junacino, brises svoju podrsku terorizmu i brises govor mrznje?haos1 wrote:.
Nema veze, kasno ti je. Ono sto si napisao nije otislo u "vazduh".
- Opetja033
#5623 Re: Republika Turska
Ti se fakat pitas sta je njegov problem?Kikibombona wrote:Opetja me preduhitrio. Ne bih prijavljivao komentar, ali sam se spremio za kritiku. Fakat ne znam koji je problem sa tobom Haos. Zapitaj se da li je normalno zeljeti nesrecu bilo kome.
- Kikibombona
#5624 Re: Republika Turska
Ako aludiras da je ceto ili stasau, mislim da grijesis. Sjecam ga se sa teme o vojnoj opremi koju sam jos davno otvarao gdje se zalagao da se ABiH treba naoruzati i tako neprijatelja odvratiti od novog pokusaja napada. To sam siguran. Pamcenje me odlicno sluzi. Cini mi se da je imao pro-ABiH pisanje na jos jednoj temi, ali nisam siguran.Opetja033 wrote:Ti se fakat pitas sta je njegov problem?Kikibombona wrote:Opetja me preduhitrio. Ne bih prijavljivao komentar, ali sam se spremio za kritiku. Fakat ne znam koji je problem sa tobom Haos. Zapitaj se da li je normalno zeljeti nesrecu bilo kome.
Ocigledno ima neki drugi problem sa Turcima. Mozda je SDPeovac, pa mu se gadi Baketovo flautanje sultanu.
-
haos1
#5625 Re: Republika Turska
Turska je daleko od BiH, isto kao i Rusija, pa podrška jednom ili drugom ne znači da imam išta protiv BiH. A što se tiče na podršku terorizmu, pa pogledajte samo pisanje turkofila na temu genocid nad armenima, pa će biti sve jasno. Protivnik sam terorizma kao što je već bilo vidljivo, ali nije mi odbojno nekad uzvratit istim mjerama koje neki uopce ne smatraju teristickim u Damasku, Alepu, itd.. Što bi onda izuzetak bila Turska? 20 milijuna kurda živi u toj državi, a oni nemaju nikakva prava.Kikibombona wrote:Ako aludiras da je ceto ili stasau, mislim da grijesis. Sjecam ga se sa teme o vojnoj opremi koju sam jos davno otvarao gdje se zalagao da se ABiH treba naoruzati i tako neprijatelja odvratiti od novog pokusaja napada. To sam siguran. Pamcenje me odlicno sluzi. Cini mi se da je imao pro-ABiH pisanje na jos jednoj temi, ali nisam siguran.Opetja033 wrote:Ti se fakat pitas sta je njegov problem?Kikibombona wrote:Opetja me preduhitrio. Ne bih prijavljivao komentar, ali sam se spremio za kritiku. Fakat ne znam koji je problem sa tobom Haos. Zapitaj se da li je normalno zeljeti nesrecu bilo kome.
Ocigledno ima neki drugi problem sa Turcima. Mozda je SDPeovac, pa mu se gadi Baketovo flautanje sultanu.