BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

strongmen

#5601 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

3000 je nerealno.potrošit, više marketinški trik
a valja svaki mjesec kihnut 40 KM potrošio ne potrošio
nagibSA wrote:Ma ko pravi puno prometa, za njega i jeste postpaid, mislim da je tu mtel najbolji. Za mene je prepaid, nemam ni 10ak-15 min razgovora mjesecno :) Slagalica ko rodjena za mene. Sve se uglavnom svodi na internet.
pa slagalica je ubila i sve pretplate
ponavljam, pokaži mi osim mtela koja za 30 KM daje 600 minuta
Last edited by strongmen on 04/02/2018 23:56, edited 1 time in total.
zrakomlat

#5603 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Nije bilo prije 3-4 dana 100 %. Možda nisu sve bili ažurirali, kako su redizajnirali stranicu.
zippoo87

#5604 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

cuj pretplata problem nekome...pretplata je zakon
ja prije 2 mjeseca ugasio pretplatu,nakon nekih 6-7 godina koristenja i evo jos se nisam navikao...cim pocnem raditi opet cu ukljuciti...ovo da mislim imam li kredita,koliko mogu pricati,nije za mene
sto se tice prekoracenja...mozda sam jednom nabio 10-15 KM vise i "prekoracio"...to nema veze sa zdravim razumom i logikom...niti ces bezveze zivkati koga,niti ces sta prekoraciti
onda na pretplati ti je jeftiniji i poziv,dobijes uvijek nesto interneta i tako
meni je racun uvijek oko 20ak KM dolazio i to mi je ok iznos za telefon ...prepaid je smece i sto je najgore,kosta vise nego pretplata a mnogi se tjese da ne kosta...ali saberi svako dopunjavanje kredita,dokup interneta,skuplje minute i podvuci na crtu pa ceste vidjeti da je skuplje nego da uzmete neku pretplatu od 20ak KM
rovac13

#5605 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Moje iskustvo je kontra od zippoo.
Presao sa pretplate na dopune jer je jeftinije :D

Mozes li opisat situaciju sa cega si presao na sta,pa ti pretplata jeftinija ???
strongmen

#5606 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

spram slagalice svaka je pretplata sada smješna
nemaš ti šta razmišljat
napuni 50 ili 100 KM kredita
napravi prvi dokup za 20 KM od 400 minuta i za 15 KM 5 giga i sa njihovih 5 eto 10 GB

400 minuta i 10 giga za 35 KM sa opcijom prenosa nepotrošnih u naredni mjesec
čik pokaži mi ijednu pretplatu
toliko o tome da je pretplata jeftinija

kad budeš blizu potrošenih minuta, vjerovatno kad ostane 20 minuta, lijepo ti stigne sms i obavjesti te o tome pa ti onda opet dokupiš 200 za 10 KM
10 puta bolje od bilo kakvih pretplata
nagibSA

#5607 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

strongmen wrote:spram slagalice svaka je pretplata sada smješna
nemaš ti šta razmišljat
napravi prvi dokup za 20 KM od 400 minuta i za 15 KM 5 giga i sa njihovih 5 eto 10 GB

kad budeš blizu potrošenih minuta, vjerovatno kad ostane 20 minuta, lijepo ti stigne sms i obavjesti te o tome pa ti onda opet dokupiš 200 za 10 KM
Tako nekako, posle samo 'odrzavas' bonuse u zivotu sa najmanjim dopunama, ili ako ti treba i vece.

Sto se tice postpaida ko bas mnooogo razgovara dobra je mtelova Pretplata: M, imas 3000 minuta i 4GB za 36KM. Ostalo stvarno nema sta da trazi pored slagalice.

Mada slazem se i sa tobom, velika stvar je prenos neiskoristenih bonusa.
zrakomlat

#5608 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:spram slagalice svaka je pretplata sada smješna
nemaš ti šta razmišljat

Pa s te strane, s tom računicom si u pravu 100 %. Bolja je jedino za te pare mtelova s ugovorom od 2 godine. Ima 3000 min i meni sasvim dovoljnih 4gige neta. Ali zato ta nema ugovora, nemas nikakvu obavezu.
zippoo87

#5609 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

rovac13 wrote:Moje iskustvo je kontra od zippoo.
Presao sa pretplate na dopune jer je jeftinije :D

Mozes li opisat situaciju sa cega si presao na sta,pa ti pretplata jeftinija ???
ja sam na bh mobileu
koristio mini 15 pretplatu godinama...max racuni dolazili do 30 i koju km...prosjek 20-23 KM
dodje mi i 500 MB plus sam jos 500 MB imao u moj izbor
ljetos sam jednom ili dva puta potrosio tu gigu neta,jer sam bio van kuce i gdje nisam imao ni wifi

sto se potrosnje tice i ostalog,nisam to pratio...koristio telefon kada mi treba,niti jednom nisam pomislio koliko cu potrositi ...
ovo sada ,gdje dopunim pa par poziva i ode petak a nije problem koliko sam potrosio,nego je problem sto mozda necu imati kredita kada mi zatreba
o koristenju interneta da ne pricam...nisam niti jednom upalio 3g ,jesam 1-2 aktivirao onaj net na 24 sata,1,5 KM 24 sata

tebi je mozda jeftinije,jer samo internet koristis...pa onda odaberes neku opciju interneta...ali sveukupno razgovori i internet,meni je tu pretplata zakon i jedva cekam da se vratim ...meni su ovi bonovi i dopune nekako fukarluk,nije to za mene :D
ali neka svako koristi sta mu odgovara...vidim neki spominjete neku slagalicu,svaki operater ima u ponudi neku uslugu koja je bolja od konkurencije
rovac13

#5610 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

zippoo87 wrote:sto se potrosnje tice i ostalog,nisam to pratio...koristio telefon kada mi treba,niti jednom nisam pomislio koliko cu potrositi
Kako onda mozes reci da je neka pretplata jeftinija od dopuna ako nikad nisi pratio ni mislio o tome :? :? :?

Nista konkretno nisi rekao.
Ja mislim da je ta mini 15 jedno od gorih rjesenja na danasnjem vremenu.

Evo konkretni podaci.

Bio na eronet pretplati super 25 koja kosta sa pdv oko 30 KM
-200 minuta prema svima
-1000sms
-2 GB + flat
-bilo dobro nikad nisam razmisljao hocul potrosit uglavnom je ostajalo svega

Presao na bh telekom ultra dopune:
-tarifa opusteno kosta 20KM sa pdv
-200 minuta prema svima
-300 sms
-1,5 GB
-opet ne mislim hocul potrosit
-opet mi ostaje viska,visak minuta se prenosi u sledeci mjesec

Konkretno ova bht ultra mi je jeftinija od eronet pretplate na kojoj sam bio.

Ako sad predjem ponovo na eronet slagalicu dopune:
-200 minuta
-1,5 GB
-kosta 15 KM
Opet dovoljno za moje potrebe a jos jeftinije.

Ni na jednoj ovoj opciji na dopune nema sikirancije ima li dovoljno na racunu ode kredit i to sto ti pricas.
Svega ima dovoljno i svega ostana viska.

To sto tebi ode kredit ti si kriv za to.
Zasto korsitis te najskuplje tarife :?
strongmen

#5612 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

rovac13 wrote:
-200 minuta prema svima
-300 sms
-1,5 GB

-200 minuta
-1,5 GB
-kosta 15 KM
i to je spram bhtelekom mini15 pretplate na kojoj je većina a koja za 17,5 KM daje 70tak minuta i 500 MB
opet, toliko o "jeftinijoj" pretplati

a gdje je još činjenica da nema prenosa nepotrošenih minuta i giga na tarifi "opušteno" dok na mini15 minute je moguće samo jednom prenijeti
Ali_G

#5613 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Trajanje paketa se racuna od novog mjeseca ili od datuma dokupa pa mjesec dana?
Dokupim 200minuta, ostane mi 50 i prije kraja isteka paketa dopunim 50. Da li neiskoristene minute od tih novih 100 opet mogu prenijeti u slijedeci mjesec?
rovac13

#5614 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

nagibSA wrote:okle 1.5 gb neta na bht opusteno :-?
Bila akcija ako preneses broj iz druge mreze imas gratis 12 mj po 1gb + 500mb u paketu = 1,5 gb
strongmen

#5615 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Ali_G wrote:Trajanje paketa se racuna od novog mjeseca ili od datuma dokupa pa mjesec dana?
Dokupim 200minuta, ostane mi 50 i prije kraja isteka paketa dopunim 50. Da li neiskoristene minute od tih novih 100 opet mogu prenijeti u slijedeci mjesec?
valjda pitaš za Slagalicu, treba ipak naglasit

dokup se računa od datuma dokupa pa mjesec dana
dokupio si 200 minuta za 10 KM i dan prije isteka ti ostalo 50
nadopuniš ili za 3 KM 30 minuta
ili za 5 KM 80 minuta (dakle nema 5o minuta)
i imaš sabrano 130 minuta sljedeći mjesec (50 prenos i 80 kupljenih za 5 KM)
i tako iz mjeseca u mjesec vrtiš
zippoo87

#5616 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

rovac13 wrote:
zippoo87 wrote:sto se potrosnje tice i ostalog,nisam to pratio...koristio telefon kada mi treba,niti jednom nisam pomislio koliko cu potrositi
Kako onda mozes reci da je neka pretplata jeftinija od dopuna ako nikad nisi pratio ni mislio o tome :? :? :?

Nista konkretno nisi rekao.
Ja mislim da je ta mini 15 jedno od gorih rjesenja na danasnjem vremenu.

Evo konkretni podaci.

Bio na eronet pretplati super 25 koja kosta sa pdv oko 30 KM
-200 minuta prema svima
-1000sms
-2 GB + flat
-bilo dobro nikad nisam razmisljao hocul potrosit uglavnom je ostajalo svega

-200 minuta prema svima
-300 sms
-1,5 GB

-200 minuta
-1,5 GB
-kosta 15 KM
Opet dovoljno za moje potrebe a jos jeftinije.

Ni na jednoj ovoj opciji na dopune nema sikirancije ima li dovoljno na racunu ode kredit i to sto ti pricas.
Svega ima dovoljno i svega ostana viska.

To sto tebi ode kredit ti si kriv za to.
Zasto korsitis te najskuplje tarife :?
al ga i ti zakomplikova druze
ono sto ja mislim pod "pretplata" je da unaprijed imas odredjen neki iznos koji ces platiti a to isto imas i kod ovog sto si ti naveo...dakle za odredjen fiksni iznos imas fiksno minute,sms i internet...po meni je i to pretplata,samo sto se ne zove tako :D...razlika je jedino sto ne potpises ugovor a i ugovor te nicim ne vezuje,osim ako ne uzmes neki uredjaj ili opremu

ali,evo da ti se zahvalim na ovoj informaciji,jer nisam ni znao za ovaj paket opusteno...gledao sam da idem na pretplatu na extra paket ali ovdje dobijes duplo vise minuta i smsa ali manje interneta
realno,trebalo bi mi barem 1 GB interneta,500 MB je malo ali opet,mozda cu sada na ovoj lokaciji gdje inace koristim mobilni internet imati net preko unifi-ja , (nisam jos provjerio) pa mi i nece trebati toliko mobilnog neta

uglavnom cu vidjeti izmedju ova dva paketa neki,jer mi skuplji ne treba i ovo je sasvim dovoljno za moje potrebe
vješalica

#5617 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vješalica »

Vizionar 1985 wrote:
vješalica wrote:zna li iko kako frcera bonus na halooo kad se uclanis u klub
dopunis racun i kako obracunaju bonuse za minute sms i sta jos?
Kako znam nema bonusa minuta i sms, nego imas na dopunu, samo ne znam koliko jer ni ja nisam upratio ali sto vise dopunis sa lovom to veci bonus dobijes.
haj ok vidjecemo
hvala
Cupko_

#5618 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

strongmen wrote:Čupko
imaš li kakve insajderske info
jel se povećao broj korisnika, naročito prenesenih brojeva iz bhtelekoma
bilo bi mi drago da jeste, da se ovima lagano počnu osipat ultraši ne bi li došli pameti
lično sam doprinjeo tome prenosom dva ultra broja
Detaljne informacije ne mogu ovdje dijeliti ali ono što je evidentno je da je broj prenesenih brojeva (naročito iz BH Telecom-a) u porastu svakodnevno, na postpaidu naročito otkada postoji akcijski cjenik za prijenos broja, te na prepaidu otkako je startala Slagalica.

Vezano za ono sinoć što si pitao za poruku obavijesti pri isteku paketa, SMS poruka se dobije kada se dođe na posljednjih 80MB kao i 60 minuta prije isteka paketa (ovo važi samo za internet pakete). Za paket razgovora i SMS-ova, poruka obavještenja dođe samo nakon isteka samog paketa.

@zrakomlat - Uvoznik MEIZU-a je MOBIS kao i za većinu ostalih telefona u ponudi tako da je i garancija (2 godine) njihovog servisa (MESC). Cijena je 312KM kao što sam ti sinoć i napisao.
strongmen

#5619 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

hm
ako ikako možeš sugeriši da MORAJU uvesti sms obavjest kada minute budu blizu minimalca, npr. ostane još 30
inače code za provjeru stanja minuta je
*111*1*2#
nagibSA

#5620 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

strongmen, nije ni to strasno, dodas sve code precice u jedan contact u dialer i dva tapa te dijeli /izbacis precicu na hmescreen/. Automatizujes jednom mjesecno da salje poruke /zavisno kako ti sta odgovara/ par sati prije isteka / moze vala i par minuta i sekundi, da se ne zaboravi i to je to. Nesto svakako moras slati da produzis trajanje. :)
strongmen

#5621 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ne kontaš o čemu se radi tu
problem je da ti ne istekne bonus minuta prije isteka datuma važenja, tj. da na vrijeme dobiješ obavjest da je blizu minimuma
u protivnom, po isteku počne da obračunava minute po "normalnoj" tarifi od 0,20 skidajući kredit

sličan problem imali ultraši bhtelekoma kada dopune bijednih 50 MB na dan za marku, pa im ne javi da su potrošili MB ili da im je isteko rok trajanja, pa onda roka internet po 0,50 KM za 1 MB skidajući kredit
zrakomlat

#5622 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
Detaljne informacije ne mogu ovdje dijeliti ali ono što je evidentno je da je broj prenesenih brojeva (naročito iz BH Telecom-a) u porastu svakodnevno, na postpaidu naročito otkada postoji akcijski cjenik za prijenos broja, te na prepaidu otkako je startala Slagalica.

Vezano za ono sinoć što si pitao za poruku obavijesti pri isteku paketa, SMS poruka se dobije kada se dođe na posljednjih 80MB kao i 60 minuta prije isteka paketa (ovo važi samo za internet pakete). Za paket razgovora i SMS-ova, poruka obavještenja dođe samo nakon isteka samog paketa.

@zrakomlat - Uvoznik MEIZU-a je MOBIS kao i za većinu ostalih telefona u ponudi tako da je i garancija (2 godine) njihovog servisa (MESC). Cijena je 312KM kao što sam ti sinoć i napisao.
Hvala na info :thumbup:

A šta ti je taj akcijski cijenik za prijenos broja kod postpaida?
Izvini što te peglam :D
nagibSA

#5623 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Da da, pa i to cu gledati da sredim. Preko taskera da sabira minute / 60+10 sekundi, pa ne mozes bukvalno sabrati trajanje poziva, malo je komplikovanije /, pa da mi izbaci npr. notifikaciju kad ostane malo. :)

Jbg imas android, iskoristi potencijal, mnoge su stvari moguce, uz neku dozu znanja...

Ne koristis ga samo za facebook i instagram... :D

Ovo su namjerno odradila da ti ne javlja, da zakucis malo skuplje tarife, nisu ni oni bolji po tom pitanju od mtel i bht. Ne moze bas sve u tvoju korist, mora biti sitnih zackoljica...
Last edited by nagibSA on 05/02/2018 18:42, edited 4 times in total.
Cupko_

#5624 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:

Hvala na info :thumbup:

A šta ti je taj akcijski cijenik za prijenos broja kod postpaida?
Izvini što te peglam :D
Poseban cjenik gdje su uređaji koji su sniženi isključivo za prijenos broja (ovisno od tarife i uređaja, neki i po >70-80%).
Cupko_

#5625 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

nagibSA wrote:Da da, pa i to cu gledati da sredim. Preko taskera da sabira minute / 60+10 sekundi, pa ne mozes bukvalno sabrati trajanje poziva, malo je komplikovanije /, pa da mi izbaci npr. notifikaciju kad ostane malo. :)

Jbg imas android, iskoristi potencijal, mnoge su stvari moguce, uz neku dozu znanja...

Ne koristis ga samo za facebook i instagram... :D

Ovo su namjerno odradila da ti ne javlja, da zakucis malo skuplje tarife, nisu ni oni bolji po tom pitanju od mtel i bht. Ne moze bas sve u tvoju korist, mora biti sitnih zackoljica...
Javlja ti da je potrošeno odmah po iskorištenoj zadnjoj minuti/SMS poruci, samo ti ne javi prije, ali imaš kod kojim ćeš provjeriti.
Post Reply