Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#5601 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

wewa wrote:Dovoljno je pogledati americki Senat pa vidjeti koliko ke rasizam ukorijenjen u tamosnjem drustvu.
Da, ali bitno je da Naomi Campbell može histerisati i bacati mobitele na osoblje. :roll:
Niemand

#5602 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Primjer je besmislen jer se uzima jedna crna žena koja funkcioniše unutar industrije koja je ispunjena ljudima koji
žive životnim stilom i ponašanjem miljama dalekom od životnog stila i ponašanja većine običnog svijeta. Tako da ona
nije norma, nego izuzetak.
Otkud tebi uopste to da je naomi norma mjesto izuzetka? Da te napomenem, ja to nisam rekla. Vec sam pojasnila cega je naomi primjer. Mozda sam trebala navesti i opru, da me ne optuzujes da navodim naomi kao primjer ispred citave populacije.
:x

A wewo, pa eto, ispade se feminizam koji kako kazes za fokus ima prava zena, u slobodno vrijeme bavi pravima ostalih. Sto meni nije dovoljno, a srecom, moguce se zalagati i prosto za postivanje ljudskih prava. Pa nebitno jel se radi o potlacenoj djevojcici il djecaku u kini.
almir90

#5603 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Ali u Amrici je po popisu 50,6% ženske populacije, koje imau prava da se kandiduju za Senat koji se spominje. Pitanje se postavlja zašto žene ne glasaju i ne podržavaju druge žene?
triconja

#5604 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Nesto vako kad skontam one crkve i njihove nake misije pokrstavanja lokalnog zivlja je dobar primjer vodjenja primjerom a bogami i upotrebe analogije magarac i mrkva na stapu da bi preobratili lokalno zivlje.

Nesto nisam siguran da ovi ostali pokreti (koji primaju donacije ko i crkve) slicno nesta rade. Opet je to do ljudi, ha ja.
dale cooper

#5605 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Primjer je besmislen jer se uzima jedna crna žena koja funkcioniše unutar industrije koja je ispunjena ljudima koji
žive životnim stilom i ponašanjem miljama dalekom od životnog stila i ponašanja većine običnog svijeta. Tako da ona
Otkud tebi uopste to da je naomi norma mjesto izuzetka? Da te napomenem, ja to nisam rekla. Vec sam pojasnila cega je naomi primjer. Mozda sam trebala navesti i opru, da me ne optuzujes da navodim naomi kao primjer ispred citave populacije.

A wewo, pa eto, ispade se feminizam koji kako kazes za fokus ima prava zena, u slobodno vrijeme bavi pravima ostalih. Sto meni nije dovoljno, a srecom, moguce se zalagati i prosto za postivanje ljudskih prava. Pa nebitno jel se radi o potlacenoj djevojcici il djecaku u kini.
Pa malo mi je u oči upalo to što si od svih poznatih i zaslužnih afro amerikanaca ti sjetila baš Naomi Cambell i to
sa ovim primjerom bacanja mobitela na osoblje.
wewa

#5606 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:

Pa bujrum, zalazi se. Mogu i muskarci sta uraditi za sebe, nek se organizuju ako smatraju da su im ugrozena prava. Ja sam apsolutno za aktivizam.
wewa

#5607 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

almir90 wrote:Ali u Amrici je po popisu 50,6% ženske populacije, koje imau prava da se kandiduju za Senat koji se spominje. Pitanje se postavlja zašto žene ne glasaju i ne podržavaju druge žene?
Mislim da ova tema nudi odlicno objasnjenje zasto je to tako. Zene su vrlo rijetko podrska drugim zenama, nazalost.
MarlboroGold

#5608 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Kad bi muškarci počeli tražiti svoja prava fokus bi im bio feminizam...
almir90

#5609 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Al' kako samo vučete na svoju ruku i samo probirete selektivno informacije, a ako se ukaže na nešto što vam nije na ruku onda ide malo agresivniji pristup, ukoliko ne djeluje agresivno ubjeđivanje tada se prelazi na ignorisanje - i želite neke da vas neko ozbiljno shvaća.
MarlboroGold

#5610 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: Vremena se jesu donekle promijenila, ali to i dalje ne čini ropstvo i sistemski rasizam kojim su afro amerikanci bili
izloženi nečemu što se treba zaboraviti, posebice zato što takva razmišljanja i rezenovanja još uvijek nisu poslata
na smetljište istorije.
Nisu i neće nikad biti poslati na smetljište. Tako i dan danas imaš npr. naciste u Njemačkoj koji imaju kod kuće portret Hitlera. Šta ćeš... tako je i ostaće.
triconja

#5611 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote: Vremena se jesu donekle promijenila, ali to i dalje ne čini ropstvo i sistemski rasizam kojim su afro amerikanci bili
izloženi nečemu što se treba zaboraviti, posebice zato što takva razmišljanja i rezenovanja još uvijek nisu poslata
na smetljište istorije.
Nisu i neće nikad biti poslati na smetljište. Tako i dan danas imaš npr. naciste u Njemačkoj koji imaju kod kuće portret Hitlera. Šta ćeš... tako je i ostaće.
Ali zato jaro moi ovi feministicki pokreti moraju se posrat u igrice al ono bas :lol:
MarlboroGold

#5612 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote:
na smetljište istorije.
Ali zato jaro moi ovi feministicki pokreti moraju se posrat u igrice al ono bas :lol:
Nije toliko zbog feminizma koliko zbog političke korektnosti... to je još gore. Nemam ja ništa protiv jakih žena i sličnog u igricama... ali mi je nepojmljivo gledati žene u igri u vezi drugog svjetskog rata kako napadaju nacističke baze i ostalo. Ako već govoriš o stvarnim događajima, onda govori kako i jeste bilo.
Last edited by MarlboroGold on 16/02/2019 22:32, edited 1 time in total.
dale cooper

#5613 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
na smetljište istorije.
Pa upravo zato i ne treba te stvari trpati pod tepih niti govoriti - šta je šta hoćete, bolje vam je nego što je bilo.
A upravo ovi primjeri što je Niemand spominjala idu smjeru takve vrste relativizacije.
Bloo
Globalna šefica

#5614 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Nije toliko zbog feminizma koliko zbog političke korektnosti... to je još gore. Nemam ja ništa protiv jakih žena i sličnog u igricama... ali mi je nepojmljivo gledati žene u igri u vezi drugog svjetskog rata kako napadaju nacističke baze i ostalo. Ako već govoriš o stvarnim događajima, onda govori kako i jeste bilo.
Misliš kaop Marija Bursać?
Lepa Radić?
wewa

#5615 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Razija Omanović?
Bloo
Globalna šefica

#5616 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Image
MarlboroGold

#5617 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: Nije toliko zbog feminizma koliko zbog političke korektnosti... to je još gore. Nemam ja ništa protiv jakih žena i sličnog u igricama... ali mi je nepojmljivo gledati žene u igri u vezi drugog svjetskog rata kako napadaju nacističke baze i ostalo. Ako već govoriš o stvarnim događajima, onda govori kako i jeste bilo.
Lepa Radić?
Govorio sam konkretno o battlefieldu na kojeg je i triconja mislio... imaš neke misije u kojima su žene u glavnim ulogama infiltrirale nacističke baze u Norveškoj ovo ono, a nije tako bilo. Ne mogu se tačno sjetiti...
wewa

#5618 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote:Kad bi muškarci počeli tražiti svoja prava fokus bi im bio feminizam...
Navika - zla muka.
Niemand

#5619 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Pa malo mi je u oči upalo to što si od svih poznatih i zaslužnih afro amerikanaca ti sjetila baš Naomi Cambell i to
sa ovim primjerom bacanja mobitela na osoblje.
Posto znam da nisi idiot nit malouman, nije mi jasno kakve veze imaju svi zasluzeni i poznati afroamerikanci sa mojim primjerom, jer ono, ponavljam, ja nisam birala predstavnika il primjer za normu neke populacije, pa ono, uzela najgori primjer, vec sam lijepo napisala da je naomi jedinka i primjer da nekad i sad nije isto, da jos jednom nacrtam, iako su u proslosti crne zene poprilicno propatile, danas crna zena zvana naomi kempbel moze biti sta god hoce, i historija nema nikakav uticaj na ponasanje razmazene manekenke. Sve to kao odgovor na post od blo.

Al sto se mene tice, izvoli, projiciraj sta hoces.
MarlboroGold

#5620 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
na smetljište istorije.
Pa upravo zato i ne treba te stvari trpati pod tepih niti govoriti - šta je šta hoćete, bolje vam je nego što je bilo.
A upravo ovi primjeri što je Niemand spominjala idu smjeru takve vrste relativizacije.
Isto tako ne treba ni smarati o historiji ako su neke stvari, obrasci ponašanja i ostalo skoro pa marginalizirani da u nekim kulturuma skoro da više i ne postoje.
Npr. gdje je danas prisutno nekadašnje ropstvo? Kad odgovoriš na ovo onda probaj shvatiti da se ta retorika (white supremacy i slična sranja) ne može tek tako odnositi na današnja dešavanja.
Last edited by MarlboroGold on 16/02/2019 22:44, edited 3 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#5621 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Govorio sam konkretno o battlefieldu na kojeg je i triconja mislio... imaš neke misije u kojima su žene u glavnim ulogama infiltrirale nacističke baze u Norveškoj ovo ono, a nije tako bilo. Ne mogu se tačno sjetiti...
a Battlefiled je historijski precizna igra?
triconja

#5622 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
Lepa Radić?
Bf v im nikad halalit necu i bojkotujem ih :lol:
triconja

#5623 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: Govorio sam konkretno o battlefieldu na kojeg je i triconja mislio... imaš neke misije u kojima su žene u glavnim ulogama infiltrirale nacističke baze u Norveškoj ovo ono, a nije tako bilo. Ne mogu se tačno sjetiti...
Bila je do tad :(
MarlboroGold

#5624 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
U kampanjama uvijek bila.
annoy

#5625 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Istina je da je ropstvo i danas nazalost veliki problem, al najmanje na zapadu
Image
A u Americi su mnogi, mnogi bijelci dali svoje zivote u borbi za okoncavanje ropstva
Btw tamo su i mnogi imucni crnci bili robovlasnici
Ne znam, dokad ce tjerat sve bijelce da osjecaju kolektivnu krivnju za grijehe svojih predaka, s time da je ropstvo nesto sto nije uopce svojstveno iskljucivo bjelackim civilizacijama, koje su svoje robovlasnicke prakse i ukinule dok to nije slucaj u nekim drugim dijelovima svijeta
Pa mislim, znamo kakvi sistemi u proslosti su zagovarali kolektivnu krivnju
Post Reply