Deblokada Sarajeva???
-
PM72
#5601 Re: Deblokada Sarajeva???
Slažem se ali nije to tema...
-
90minut
#5602 Re: Deblokada Sarajeva???
Pirpa je slika i prilika svih onih na svim stranama koji bježe od činjenica, i kako sutradan da neko mojih godina s druge strane povjeruje da se tako strašan zločin desio u Srebrenici i svuda ostalo bez obzira što ima dokaz nad dokazom?
Tek sad kad vidim postove pojedinaca koji opravdavaju Cacu, mudzahedine, trusinu, bijeli potok i još mnogo drugih zlocina shvatim i drugu stranu koji ne žele da se pomire s cinjenicama šta su radili u njihovo ime.
Ti PM još imaš obraza nekome reci da nije to tema pa ovo je prvi put da se otislo u offtopic bez tebe.
Tek sad kad vidim postove pojedinaca koji opravdavaju Cacu, mudzahedine, trusinu, bijeli potok i još mnogo drugih zlocina shvatim i drugu stranu koji ne žele da se pomire s cinjenicama šta su radili u njihovo ime.
Ti PM još imaš obraza nekome reci da nije to tema pa ovo je prvi put da se otislo u offtopic bez tebe.
- pirpa
#5603 Re: Deblokada Sarajeva???
Nemoj mi hinjavac imputirati nešto što nisam rekao, nigdje nisam spomenuo cacu već jurišnike..
već ti jednom rekoh...drugima prodaji muda pod bubrege
-
The 51st State
#5604 Re: Deblokada Sarajeva???
Kruske i jabuke, kad bi bili isti arsini za sve, po rs i hb bi sad bilo na robiji i tu je pirpa u pravu glede hinjavosti, nije fora u osporavanju i pravdanju negu u akcentiranju istih, a minimizacije i relativizacije cetnickih zlocina, uvijek neki au pair se nadje za rtu pricu, a relano osnova nema to ni po matematici i moralu ili kojem god postavljenom bazdaru.
- CPT
#5605 Re: Deblokada Sarajeva???
Mudzahedini su dosli na poziv BIH nakon nekoliko godina orgijanja "Belih vukova" i ne obratno. Opet se igramo malo relativizacije i 333tempuser wrote:Da li ovo pokusavas reci da mudzahedini nisu dobrovoljno dosli u BiH i da zarobljenim cetnicima ne bi odsjecali glave nego su se slucajno zatekli u blizini kad je ARBiH napadala na Vozucu?SA-71000 wrote:Mudzahedini ne bi nikom odsjecali glave da nas cetnici nisu prvi napali i masakrirali nas narod.Odsjecanje glava im je bila osveta za ono sto su radili..
Za normalnog i pametnog covjeka to je vjerski fanatizam, a glupan i idiot ce to da pravda i pravi razliku u ime koje vjere se radi, sad se pronadji...
Aproro izdajnika, sva sreca da ti familiju nisu branili Amir Zukic u dimijama i tu koji su se na pola rata sjetio da je proglasena mobilizacija!
-
tempuser
#5606 Re: Deblokada Sarajeva???
A ko je osim njega bio neposredni egzekutor? Komora, logostika?pirpa wrote:Nemoj mi hinjavac imputirati nešto što nisam rekao, nigdje nisam spomenuo cacu već jurišnike..
-
PM72
#5607 Re: Deblokada Sarajeva???
Pošto sam direktni učesnik svih akcija deblokade,izvinjavam se na skretanju s teme i sa velikim uživanjem ću čitati tvoje utiske sa deblokade.Opiši nam kako je tebi bilo90minut wrote:
-
90minut
#5608 Re: Deblokada Sarajeva???
Hahahahahahahahahahaha
Kmeeeeeee

Kmeeeeeee
- bilic
#5609 Re: Deblokada Sarajeva???
Ti sad nama svima kmeeeeeeeeee90minut wrote:Hahahahahahahahahahaha
Kmeeeeeee![]()
![]()
Valjda što smo jeli onaj lanc paket 7 cu .
Jesil ih ti jeo ikako . Pitanje je sad .
Ličiš mi na početak rata ... petokolonše .....
-
90minut
#5610 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma nemaš pojma o historiji između mene i njega, nema potrebe da se javljaš pogotovo s tim zadnjih upadicama. 
-
PM72
#5611 Re: Deblokada Sarajeva???
90minut wrote:Hahahahahahahahahahaha
Kmeeeeeee![]()
![]()
Uozbilji se i ispričaj nam kako tebi bi u pokušaju deblokade.
-
90minut
#5612 Re: Deblokada Sarajeva???
Nisam ranjen, kao ni ti?PM72 wrote:90minut wrote:Hahahahahahahahahahaha
Kmeeeeeee![]()
![]()
Uozbilji se i ispričaj nam kako tebi bi u pokušaju deblokade.
Kako si ono napisao zadnji put legao sam na travu i nisam se pomjerio?
Na grbavici napisao nisam ni provirio prema njoj.
A tek kako si ono napisao za alipašino da si skidao amblem mupa jer ga nisi smio nositi zbog Juke?
Imal još nešto da nam kazes?
-
PM72
#5613 Re: Deblokada Sarajeva???
Poslušaj me ,bolje ti idu one teme o fudbalu i preporuke filmova.Ovdje ispadaš glup i bezobrazan.
-
90minut
#5614 Re: Deblokada Sarajeva???
Udarila istina a?
Sve je ovo izašlo iz tvoje tastature.
-
PM72
#5615 Re: Deblokada Sarajeva???
90minut wrote:Udarila istina a?
Ja ti dao prijateljski savjet a ti po svom.A dokaži to što tvrdiš.Nađi te postove.
-
90minut
#5616 Re: Deblokada Sarajeva???
Jes' jes' ja izmislio pogotovo činjenicu da znam da si bio u u MUP-u 
-
PM72
#5617 Re: Deblokada Sarajeva???
Potrudi se i nađi post u kojem sam napisao da sam skidao amblem MUP-a kad ulazim na Alipašino.Ako to ne nađeš - bićeš zvanično proglašen lažovom.90minut wrote:Jes' jes' ja izmislio pogotovo činjenicu da znam da si bio u u MUP-u
-
90minut
#5618 Re: Deblokada Sarajeva???
E'o nemam pametnijeg poslaPM72 wrote:Potrudi se i nađi post u kojem sam napisao da sam skidao amblem MUP-a kad ulazim na Alipašino.Ako to ne nađeš - bićeš zvanično proglašen lažovom.90minut wrote:Jes' jes' ja izmislio pogotovo činjenicu da znam da si bio u u MUP-u
Kako ono nisi samo ti vec svi tvoji drugovi.
-
PM72
#5619 Re: Deblokada Sarajeva???
90minut wrote:E'o nemam pametnijeg poslaPM72 wrote:Potrudi se i nađi post u kojem sam napisao da sam skidao amblem MUP-a kad ulazim na Alipašino.Ako to ne nađeš - bićeš zvanično proglašen lažovom.90minut wrote:Jes' jes' ja izmislio pogotovo činjenicu da znam da si bio u u MUP-u![]()
Kako ono nisi samo ti vec svi tvoji drugovi.
Dakle,nisi u stanju dokazati ono što drugima imputiraš? Onda nisi samo napušeni huligan koji je dotakao životni vrhunac kad je kamenom gađao policajca u Širokom već i i lažov...
od sada si na ignor...
-
90minut
#5620 Re: Deblokada Sarajeva???
Sama činjenica da ideš u ofanzivu nakon mog napisanog je jasno svakome ko ima bar mali proces razmišljanja da je istina što sam napisao, a dokaze mi ne pada na pamet traziti od tvojih 9 hiljada postova.
Ono što sam ja napisao ne može se tek tako izmisliti vec je ono što si ti sam pisao ove ili one prilike, poyy ne javljam se više moram ici.
Ono što sam ja napisao ne može se tek tako izmisliti vec je ono što si ti sam pisao ove ili one prilike, poyy ne javljam se više moram ici.
-
tempuser
#5621 Re: Deblokada Sarajeva???
Minimalizacija i relativizacija je kad u odsjecanju glave i masakriranju svojih vojnika i civila pocnes da prizivas osvetnicke motive, ganjas procente i teorije zavjere, a to, kao sto su vec napisali, ide u prilog cetnicima i nikome drugom.The 51st State wrote:Kruske i jabuke, kad bi bili isti arsini za sve, po rs i hb bi sad bilo na robiji i tu je pirpa u pravu glede hinjavosti, nije fora u osporavanju i pravdanju negu u akcentiranju istih, a minimizacije i relativizacije cetnickih zlocina, uvijek neki au pair se nadje za rtu pricu, a relano osnova nema to ni po matematici i moralu ili kojem god postavljenom bazdaru.
Sapleli ste u pricu da se o Belim Vukovima i paljbom da se afirmativnim u vojnom smislu pljuje na zrtve jer po istim arsinima ni o X bbr i njenim jurisnicima ne smije nista pozitivno napisati. Sad se dogovorite, smije li se pisati ili ne! Jer ako pljujes po Amiru karamehmedovicu onda pljujes i 11 drugih vojnika ARBiH.
-
tempuser
#5622 Re: Deblokada Sarajeva???
Da li pozicija strane koja se brani tu stranu abolira od odgovornosti za ratne zlocine?CPT wrote:
Mudzahedini su dosli na poziv BIH nakon nekoliko godina orgijanja "Belih vukova" i ne obratno. Opet se igramo malo relativizacije i 333Nego da ponovim pitanje. Jedinice su BIH su bile "zlocinacke" jer su svakodnevno pljackale sela oko Srebrenice?
- CPT
#5623 Re: Deblokada Sarajeva???
ne, uzima se u obzir okolnosti i ne igre se relativizacije...tempuser wrote:Da li pozicija strane koja se brani tu stranu abolira od odgovornosti za ratne zlocine?CPT wrote:
Mudzahedini su dosli na poziv BIH nakon nekoliko godina orgijanja "Belih vukova" i ne obratno. Opet se igramo malo relativizacije i 333Nego da ponovim pitanje. Jedinice su BIH su bile "zlocinacke" jer su svakodnevno pljackale sela oko Srebrenice?
po toj igri mozes Amerkance u WWII izjednaciti sa nacistima jer su eto svi palili civile... jes da je jedna strana to radila sistematski/planski ali to ce mo zanemariti
da ponovim pitanje po treci put, snage ARBIH u Srebrenici su zlocinacke jer su svakodnevno pljackale sela oko Srebrenice?
-
90minut
#5624 Re: Deblokada Sarajeva???
Hahahahahaha ti nisi još svjestan da su saveznici planski spalili ljude? 
- Dozer
#5625 Re: Deblokada Sarajeva???
Eh... Ja sve ovo govorim vec, brat bratu, 12-13 godina ovdje. Sve ovo, redom. Ali, radi istine, i kako to biva na sve tri strane, ako neko "tvoj" kaze istinu, automatski se klasifikuje kao jedan od onih tamo. Imbecilno. Ali, to samo pokazuje mentalni sklop klasifikatora, a to je u 99,9% slucajeva neki nadobudni balavac koji je pred rat imao 1-10 godina, ili cak nije bio ni rodjen tada, ali danas sve zna. Navijacki, logicno..mishic wrote:Pored tri "istine" o sukobima u BiH, i viđenja tih sukoba očima stranaca (UNPROFOR, novinari, kojekakvi promatrači itd.) postoji i još jedna veoma zanimljiva "istina" a ona se zove propaganda ili podmetanje. Tom "istinom" na žalost svih nas još niko se do danas nije ozbiljno pozabavio pa su za mnoge Kapija, Markale i desetine drgih slučajeva neupitni oblici Bošnjačke samoubilačke destrukcije. Miniranje Starog mosta u Mostaru, bacanje srpske nejači lavovima u Pionirskoj dolini i još mnogo takvih i sličnih nebuloza čak su bile teme i u Hagu.
Vozuća, i općenito Mudžahedini postali su neupitne činjenice čak i za veliki broj Bošnjaka i pripadnika Armije RBiH.
No prije toga, da se razumijemo, nisam od onih koji tvrde da nije bilo zločina počinjenih i od strane pripadnika Armije RBiH. Nisam ni od onih koji jedan zločin pravdaju drugim ali Tadeuš Mazovietski to adresira sa 70% Srbi, 20% Hrvati i 10% Bošnjaci a CIA veli 90% Srbi, 8% Hrvati i 2% Bošnjaci uz napomene da su neki zločini bili sistemski, planirani, naređeni, dobro osmišljeni i pripremljeni a neki očajnički, osvetnićki potezi neodgovornih pojedinaca koje u opčem haosu koji se događao je bilo veoma teško i nemoguće kontrolisati.
Međutim velika večina nas ne zna ili i oni koji znaju često gube iz vida slijedeće. Nekoliko godina prije same agresije povela se žestoka kampanja u Srbiji (Dobrica Ćosić, Dragoš Kalajić, Brana Crnčević, Darko Tanasković...) kako u Bosni buja fundamentalizam, kako Evropi prijeti islamski radikalizam itd. itd., a dobro upućeni znaju da je svrha te i takve propagande bila da se dobije zeleno svjetlo, da se nađe saveznik i dobije rok za ono što se Memorandumom ranije zacrtalo a tada ozbiljno pripremalo. Oni koji misle da je embargo na uvoz oružja slučajnost ili pak oni koji misle da je tzv. međunarodna zajednica bila zatečena i nemoćna da zaustavi krvoproliće i sukobe i 92. i 93. i 94. grdno se varaju.
Zaustavila ih je tek onda kada su široke narodne mase zgrožene događajima prisilile svoje vlade da se ne žmiri pred tim i što je još bitnije, onda kada su sukobi doživjeli potpuni zaokret. Zaustavila je sukobe kada su Banjaluka i Doboj već bili spakovani i na točkovima i kada je žrtva poslije Vlašića, Vozuće, Ozrena, Sanskog Mosta i dr. konačno došla do oružja i krenula u nezaustavljiv pohod.
I da se vratimo onoj propagandi i memorandumskim lažima.
Kada se konačno dobilo zeleno svjetlo i krenulo u realizaciju memorandumskog plana ispostavilo se da sva prednost koju je pružala oprema, tehnika, naoružanje i drugi resursi JNA nisu dovoljni da se u dobijenim rokovima realizuju planirani zadaci i ostvare zacrtani ciljevi nego se moralo ući u političku trgovinu. Tuđmanu to došlo ko kec na desetku i onda se malo ratovalo a malo trgovalo, pogađale se dvije strane na štetu i bez pitanja treće na čiji račun je trebalo namiriti ono što se ratom izgubi.
Tada je u Srednju Bosnu najprije došla prića o Mudžahedinima a ubrzo nakon nje i Mudžahedini. I koliko ja znam nisu došli ni sa Marsa a nisu ni slijetali ni na jedan aerodrom i nisu dolazili sa Bosanskim dokumentima nego sa onim na kojima je šahovnica. Njihov dolazak u BiH kojoj nisu trebali ljudi nego oprema i naoružanje (javno je to u nekoliko navrata isticao i rahmetli Alija Izetbegović) imao je trostruk cilj.
Njihova pojava uklapala se u raniju propagandu i sada se i Tuđmanu pružila prilika "da brani Evropu" i tom odbranom opravda nož u leđa Armiji i svoju agresiju na RBiH, da najprije uzima (nagodba 30% svega što ulazi u BiH) a kasnije i opljačka dobar dio novca, hrane, opreme i naoružanja koje su prijatelji slali u BiH. Pored toga Mudžahedini su mu trebali u Srednjoj Bosni gdje je HDZ-u postalo jasno da Bošnjake i Hrvate neće moći okrenuti jedne protiv drugih dok im ne ulije strah u kosti i ne pokaže odakle im prijeti smrtna opasnost. Zato je prije Mudžahedina došla HDZ-ova priča o njima a potom i oni. Ali pazite sad, mnogi "Mudžahedini" nisu bili čak ni osunnećeni, bili su rođeni Francuzi, neposredno pred dolazak u BiH bili oslobođeni iz zatvora, pušteni prije nego što odsluže dugogodišnje robije... itd., itd.
Trenutno sam poboravio imena makar onih najžešćih kojima se BiH pravosuđe bavilo, onih koji su pobjegli i nikad uhvaćeni iz naših zatvora a čija su se imena dugo povlačila po medijima kao Lajonel i dr.
O čudnoj hijerarhiji u njihovim redovima bilo je dosta priče ali znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Ko je došao da pomogne i pogine (rahmetullahi alejhi) a ko komanduje, nosa novac, putuje, trguje, satelitskim vezama telefonira, ima nekoliko pasoša i drugih dokumenata.
Eh pazite sada, ovi što su ratovali i ginuli kao da nisu ni postojali ali ovi što su komandovali, raspolagali novcem, putovali, imali kamere, snimali itd. oni su pravili i te scene za snimanja, sjekli glave, umnožavali i dijelili snimke. Onaj kome u svemu tome nema ništa čudno, kao i onaj ko to pripiše takvom mentalitetu, zaista površno misle. Ne postoji takav mentalitet, postoje ljudi kriminalci oguglali u zločinu koji su u nečijoj funkciji, na zadatku, u sistemu, mi obićno kažemo špijuni ili obavještajci, koji su mnogo toga uradili po zadatku i napravili priću kao da je u BiH bilo na desetine hiljada Mudžahedina, da su poklali na desetine hiljada i civila i vojnika a zapravo bilo ih je upola manje nego samih Rusa. O drugima da i ne govorimo. U ostalom zar mislite da se oni Kitarovićki i danas slučajni priviđaju?!! Koliko puta je ona do sada upozorila Evropu i pominjala ogromne cifre onih koji su prijetnja ne samo Hrvatima u BiH nego i Evropi? Kako bi drugačije Evropa razumjela razlog njenog uplitanja u unutarnje stvari samostalne i suverene države? Pa još kada se zbroji to njeno lupetanje cifri i ja se uplašim. A onda mi postane jasnoi što i kako ih je moglo biti tako puno u BiH tokom dvostruke agresije na ovu zemlju.
Dakle nije da nije počinjen ni jedan zločin od strane Armije RBiH ali... Ja sam 1992. bio u Zagrebu, došao sam u Centralnu Bosnu koncem maja te godine, proživio i preživio mnogo toga o čemu je napravljena puno drugačija slika od onoga što je stvarno bilo, bio sam čak i na Vozućoj... A baveći se historijom odavno sam shvatio da se ona (historija) često frizira, pravi i prepravlja onako kako kad kome odgovara.
Bio sam i sa ljudima koji su prošli najteže golgote, gledali stradanja svojih familija, izgubili sve i u šoku danima i mjesecima poslije toga bili spremni na osvetu. Pa čak ni tada, ni oni nebi željeli da snime tu osvetu ni pod uslovom da taj snimak mogu poslati onome kome žele nanijeti bol i osvetiti se. Teško je u redovima Armije bilo razvijati psihopatološke karaktere jer za njih treba i takvo okruženje.
Erdemovići, Lukići, Arkani i ini koji su gazilii krv do koljena trenirali su, počinjali, kondicirali, hrabreni i poticani dok nisu postali monstrumi.
Nije tajna da je kriminalni milje na svim stranama najranije stao u prve redove. I nema naroda bez kriminalaca i kriminala. Motivi, ciljevi i sve ostalo mogu biti različiti ali da bi se postalo zločincem, da bi se ubijali civili, žene, djeca, starci i sl. trebalo je dosta staža u tom miljeu a trebalo je imati i okruženje znatno drgačije od klime koja se gradila u redovima Armije RBiH.
I opet ponavljam, to ne znači da ni jedan pripadnik te Armije i ni jedan Bošnjak nisu počinili ni jedan zločin. Ali i zločini se razlikuju i klasificiraju po mnogo osnova. I u miru postoje kabadahije i nasilnici ali i očajnici. I zato svako poopštavanje, izjednačavanje, kao ni pravdanje zločina ne dolazi u obzir. A nekome je ipak stalo da sve podvede pod 3 3 3...