Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Straza
#5602 Re: Poplave u cijeloj BiH
Abdullah Zukic Molim vas objavite ovo:
Hitno su potrebni hrana, voda za pice, lijekovi i sva ostala humanitarna pomoc u Doboju u naselju Potkamen-Prizrenska, gdje su ugrozene kuce Bosnjackih povratnika o kojima niko nista ne izvjestava koji su zarobljeni u svojim kucama zbog prevelikog vodostaja rijeke Sprece (preko 2m)
Unaprijed hvala od svih potkamenjana
Zaboravio sam napomenuti da ovdje nema ni struje ni vode ni telefona, tako da smo potpuno izolirani
Potkamen Doboj........ Istinske heroje imate u Doboju u naselju Potkamen koji su jos uvijek pod vodom, ti momci su spasili preko 500 mjestana u dvije ulice sa samo jednim ribarskim camcem ( ulica Potkamen i Ustanicka) momci su danonocno izvlacili stare i djecu u prvom mahu a poslije i ostale.bez icije pomoci prepusteni sami sebi to su pravi heroji, ponosim se svima vama iz Potkamena a posebno posada neustrasivoj na celu sa Muretom i Vagom RESPECT . Dragi moji novinari ako zelite pricu istinsku idite tamo oni se jos uvijek bore jer se voda tamo jos nije povukla bore se jos uvijek prepusteni sami sebi...SVAKA CAST MOMCI HEROJI NASI
Osobe za kontakt su Sejfo Ibrahimovic i Refik Suljkic, koji ima camac kojim mozete razvuci to po naselju, i puno vam hvala unaprijed
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 6462_n.jpg[/img]
Hitno su potrebni hrana, voda za pice, lijekovi i sva ostala humanitarna pomoc u Doboju u naselju Potkamen-Prizrenska, gdje su ugrozene kuce Bosnjackih povratnika o kojima niko nista ne izvjestava koji su zarobljeni u svojim kucama zbog prevelikog vodostaja rijeke Sprece (preko 2m)
Zaboravio sam napomenuti da ovdje nema ni struje ni vode ni telefona, tako da smo potpuno izolirani
Potkamen Doboj........ Istinske heroje imate u Doboju u naselju Potkamen koji su jos uvijek pod vodom, ti momci su spasili preko 500 mjestana u dvije ulice sa samo jednim ribarskim camcem ( ulica Potkamen i Ustanicka) momci su danonocno izvlacili stare i djecu u prvom mahu a poslije i ostale.bez icije pomoci prepusteni sami sebi to su pravi heroji, ponosim se svima vama iz Potkamena a posebno posada neustrasivoj na celu sa Muretom i Vagom RESPECT . Dragi moji novinari ako zelite pricu istinsku idite tamo oni se jos uvijek bore jer se voda tamo jos nije povukla bore se jos uvijek prepusteni sami sebi...SVAKA CAST MOMCI HEROJI NASI
Osobe za kontakt su Sejfo Ibrahimovic i Refik Suljkic, koji ima camac kojim mozete razvuci to po naselju, i puno vam hvala unaprijed
- agnostic_front
#5603 Re: Poplave u cijeloj BiH
ha ha, raskopušin humor nadjebao monty python-a
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5604 Re: Poplave u cijeloj BiH
Takodjer, lavovski su se borili.O'zone wrote:Ja sam stvarno ponosan na sve one ljude koji su se žrtvovali ovih dana da pomognu ljudima koji su pogodjeni ovim strašnim vremenskim nepogodama i od svog srca im želim sve najbolje u životu i da nikad vise ne budu u potrebi da ovako djeluju.
Samo sam ljuta na ljude koji nisu htjeli da se evakuisu na vrijeme pa onda rizikuju hem svoje hem njihove zivote kasnije.
- vješalica
#5605 Re: Poplave u cijeloj BiH
ti izgleda ne znaš šta je dopis....a kamoli da si ga pročitaoTirkiz wrote:dobro su ovo odradili.Šveđanin wrote:
Dopisi nisu pravno obvezujuci akti.
Pravno obvezujuci akti su Uredbe, Direktive i Odluke koje da bi stupile na snagu moraju biti objavljene u Sluzbenom listu.
npr: u toku nekog strajka radnika...direktor posalje Dopis da radnici prekinu strajk i naravno radnici prekinu strajk![]()
![]()
![]()
tako da je izgledno da u dopisu stoji odredba na koju se pozivaju
- brown.sugar
#5606 Re: Poplave u cijeloj BiH
"Porodici koja je pogođena poplavama stavljam na raspolaganje svoju vikend kuću u Begluku (u blizini Sarajeva) . Ako neko od prijatelja zna takvu porodicu neka mi se javi!
Molim prijatelje da podijele ovu objavu kako bi stigla do onih kojima je potrebna pomoć.
tel. 061 224 084"
Molim prijatelje da podijele ovu objavu kako bi stigla do onih kojima je potrebna pomoć.
tel. 061 224 084"
- Ma ja ba
#5607 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma nije valjda!ladyblue18 wrote: Boga mi ces i ti na odmor ako ne prekines pa nastavite u banovicima.![]()
Ja rekoh istinu - vidim i tebe istina zulja!
Umjesto da ne dozvoljavas da blate i prozivaju sportiste i strance za koje nemaju pojma da li pomazu ili ne ( a pomazu), ti se nesto kofrcis i kao treniras strogocu.
Slobodno salji u Banovice. Evo vec mi i suza kanu niz lice, jer necu imati pristup na ovako "visoko reputacioni" forum.
- Cholina_Lokica
#5608 Re: Poplave u cijeloj BiH
U ovim svim spiskovima potrebnih stvari, nesto ne vidim pelene za odrasle, ili sam fulila. Kako god vjerujem da ima i puno onih kojima trebaju
- CoCoLoCo
#5609 Re: Poplave u cijeloj BiH
jbte al su te pelene skupe u pm, i djete imat danas zajeban trosak pravodaxon wrote:Zavisi od veličine i broja komada u pakovanju, uglavnom, velika pakovanja (65 . 70 kom.), između 20 i 30 KM.It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko reći cijenu najobičnijeg pakovanja dječijih pelena ?
Hoću sa kolegama da skupimo love, pa da kupimo to i pošaljemo u Zenicu jer tamo ima puno djece..
- Kal El
#5610 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno ,svoje zapostaviStraza wrote:Abdullah Zukic Molim vas objavite ovo:
Pomozite im!
-
mefistofilis
#5611 Re: Poplave u cijeloj BiH
hahahahah pa ovdje pise da im je ovo daily allowance.agnostic_front wrote:korisnik.1 wrote:
Na ovoj fotografiji je preko pola milje maraka. Aferim za mlade Kuvajćane
ako je fakat istina da je na slici pola milje maraka ovi bi sami mogli popraviti svu stetu nacinjenu poplavama
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5612 Re: Poplave u cijeloj BiH
Fulila si. Iščitaj sve ponovo slovo po slovo.Cholina_Lokica wrote:U ovim svim spiskovima potrebnih stvari, nesto ne vidim pelene za odrasle, ili sam fulila. Kako god vjerujem da ima i puno onih kojima trebaju
Ja nigdje ne vidjeh školskipribor.
- Logovan
#5613 Re: Poplave u cijeloj BiH
Japan, Luksemburg, Njemačka, Amerika, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Itaija, itd... Hvala svima.Inter1908 wrote:Evo i Japan na pomaze
http://www.24sata.hr/svijet/u-bih-jos-u ... inu-367105
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5614 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jes vala bas me nesto zulja izmedju rebara, znaci to je.Ma ja ba wrote:Ma nije valjda!ladyblue18 wrote: Boga mi ces i ti na odmor ako ne prekines pa nastavite u banovicima.![]()
![]()
Ja rekoh istinu - vidim i tebe istina zulja!
Umjesto da ne dozvoljavas da blate i prozivaju sportiste i strance za koje nemaju pojma da li pomazu ili ne ( a pomazu), ti se nesto kofrcis i kao treniras strogocu.Treba da se sramite kakve komentare dopustate, od nacionalizma do blacenja sportasa i tudjih drzava!!!!!!!
Slobodno salji u Banovice. Evo vec mi i suza kanu niz lice, jer necu imati pristup na ovako "visoko reputacioni" forum.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “ignorisanje upozorenja”
» Ma ja ba
14 dana
- vješalica
#5615 Re: Poplave u cijeloj BiH
bilo je na tv-u nabrajao neki lik iz crvenog krsta danas,toga se dobro sjećamCholina_Lokica wrote:U ovim svim spiskovima potrebnih stvari, nesto ne vidim pelene za odrasle, ili sam fulila. Kako god vjerujem da ima i puno onih kojima trebaju
-
omar little
#5616 Re: Poplave u cijeloj BiH
bile su pelene za odrasle na spiskovima potrebstina. obicno kazu pelene za djecu i odrasle.Cholina_Lokica wrote:U ovim svim spiskovima potrebnih stvari, nesto ne vidim pelene za odrasle, ili sam fulila. Kako god vjerujem da ima i puno onih kojima trebaju
- duminjo
#5617 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ti lesinari uvijek nesto i iskopaju i daj boze da si u pravu.ladyblue18 wrote:Ne smiju da pricaju ali su onako rekli nekom neznancu, pa je kcerka isto tako u duhu tajne nastavila da siri vijest.titinho wrote:http://www.kurir-info.rs/doboj-krije-st ... ak-1373489
Nije provjerena informacija ali ako je i priblizan broj onda je to velika katastrofa![]()
Ako ima vecih lesinara od novinara...
Ja se bojim brojke kad se voda povuce
Last edited by duminjo on 18/05/2014 00:39, edited 1 time in total.
- CoCoLoCo
#5618 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne misli se doslovno pobogu, daily allowance je kao kod nas dzeparac, djeca istresla kasice i to je to, dushe male.mefistofilis wrote:hahahahah pa ovdje pise da im je ovo daily allowance.agnostic_front wrote:korisnik.1 wrote:
Na ovoj fotografiji je preko pola milje maraka. Aferim za mlade Kuvajćane
ako je fakat istina da je na slici pola milje maraka ovi bi sami mogli popraviti svu stetu nacinjenu poplavama
![]()
![]()
![]()
- dustaban
#5619 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nevjerovatno koliko nervoze i nesporazuma u ovoj raspravi. Jedni druge optuzuju da nista ne rade, a najvjerovatnije silno grijese ili je cak situacija sasvim suprotna (slabo je iko od koristi dok je na forumu) pa onda ona slika onih sto bacaju smece, ispade da je stvar sasvim drugacija nego pomislismo, pa onda ovo prozivanje politicara, ko je se sliko na terenu ko nije...
Sve su to besmislice. Ovo jeste prirodna nepogoda i mi ocito na takve stvari nismo navikli. Mi smo nazalost dobri poznavaoci LJUDSKIH nepogoda i to se vidi i po ovoj raspravi, sjebasmo se da nadjemo KO JE KRIV za ove poplave!
Naravno ima gresaka u pripremama za ovakve stvari, u ponasanju nadleznih sluzbi itd... ali generalno gledajuci sumnjam da se ista moglo vise napraviti. Sve je ovo veoma LOGICNO i veoma POUCNO.
Logicno u smislu da nema nista logicnije da se sve one bespravno izgradjene favele nakarikane na strminama moraju kad tad srozati ko kule od karata, logicno u smislu da oni kojima su ukinuli vojsku da ne bi ratovali, nemaju vojsku koja spasava u poplavi, logicno u smislu da oni koji imaju dvanaest drzava u jednoj, nemaju koordinaciju u ovakvim stvarima...
POUCNO i, nadam se, korisno je to sto smo, valjda, konacno shvatili da dijelimo iste rijeke, iste oblake i iste prirodne kataklizme. To sto konjina Dodik ide u Beograd kad mu se narod davi da ubjedi Srbiju da Doboj, Modrica, Bijeljina... PRIPADAJU SRPSKOJ A NE BOSANSKOJ POPLAVI... e to je nesto sto, ako se ispostavi da ce ga to odrzati na vlasti, dokazuje da su sve nase nesrece, ukljucujuci i ovakve prirodne, ne samo LOGICNE vec i veoma POZELJNE!
Sve su to besmislice. Ovo jeste prirodna nepogoda i mi ocito na takve stvari nismo navikli. Mi smo nazalost dobri poznavaoci LJUDSKIH nepogoda i to se vidi i po ovoj raspravi, sjebasmo se da nadjemo KO JE KRIV za ove poplave!
Naravno ima gresaka u pripremama za ovakve stvari, u ponasanju nadleznih sluzbi itd... ali generalno gledajuci sumnjam da se ista moglo vise napraviti. Sve je ovo veoma LOGICNO i veoma POUCNO.
Logicno u smislu da nema nista logicnije da se sve one bespravno izgradjene favele nakarikane na strminama moraju kad tad srozati ko kule od karata, logicno u smislu da oni kojima su ukinuli vojsku da ne bi ratovali, nemaju vojsku koja spasava u poplavi, logicno u smislu da oni koji imaju dvanaest drzava u jednoj, nemaju koordinaciju u ovakvim stvarima...
POUCNO i, nadam se, korisno je to sto smo, valjda, konacno shvatili da dijelimo iste rijeke, iste oblake i iste prirodne kataklizme. To sto konjina Dodik ide u Beograd kad mu se narod davi da ubjedi Srbiju da Doboj, Modrica, Bijeljina... PRIPADAJU SRPSKOJ A NE BOSANSKOJ POPLAVI... e to je nesto sto, ako se ispostavi da ce ga to odrzati na vlasti, dokazuje da su sve nase nesrece, ukljucujuci i ovakve prirodne, ne samo LOGICNE vec i veoma POZELJNE!
-
5 0 5
#5620 Re: Poplave u cijeloj BiH
Upozorenje građana Maglaja: Stvari koje nam šaljete prodaju se,molimo vas da hranu dajete direktno u ruke!
http://inboks.ba/upozorenje-gradana-maglaja-stvari-koje-nam-saljete-prodaju-semolimo-vas-da-hranu-dajete-direktno-u-ruke/
http://inboks.ba/upozorenje-gradana-maglaja-stvari-koje-nam-saljete-prodaju-semolimo-vas-da-hranu-dajete-direktno-u-ruke/
- agnostic_front
#5621 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jedan njihov dinar je preko 5 maraka. Doduše u prvi mah mi se učinilo da su 4 novčanice od 20 dinara, a izgleda da su 3. Ipak oko 500 maraka je tu otprilike.mefistofilis wrote:hahahahah pa ovdje pise da im je ovo daily allowance.
![]()
![]()
![]()
-
mefistofilis
#5622 Re: Poplave u cijeloj BiH
nisam ja mislio nista negativno CoCo, samo sam se nasalio a jbg pise daily
pozdrav
pozdrav
-
5 0 5
- CoCoLoCo
#5624 Re: Poplave u cijeloj BiH
i know care, mislio sam da doslovno mislis, no hard feelings.
-
crnoplavo
#5625 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... emilu.html
foto galeriju silaska mještana planinskih područja Orahovice i Nemile ka centru Nemile - prvi susret sa hranom, vodom, odjećom, prva mogućnost da se nakon dva-tri dana provedena u šumi na kiši, presvuče
Last edited by crnoplavo on 18/05/2014 00:48, edited 1 time in total.