Edin H. wrote:KENJAC wrote:radostan dan wrote:Mora da si se sjetio Cvijetina Mijatovića...
Druga Maja !
MajE valjda

E, nije tema al ne mogu ošućet ! On je Majo i kao takav u genitivu zvuci Maja ! Da je ona, bila bi Maja i u genitivu zvucalo bi Maje !
Jel kod druga TitA ili kod druga TitE ? Ovo o cemu ti pricam , odnosno ovo sto si ti rekao je odomacena pogreska koja se u lingvistickim krugovima zove " priznata jezicka greska"
Dakle koliko got zvucalo smijesno isparvno je reci kod Fahra a ne kod Fahre , sem ako se ne radi o zenskoj Fahriji od milja Fahri !
Vrlo zanimljivo je bilo na sjednici poglavarstva grada Dubrovnika prije par godina. Naime otvaran je most koji se trebao zvati po ocu nacije Dr Franju Tudjmanu. Odluce da se zove Most FranjE Tudjmana. Ko odluci? Pa vlast. Koja vlast? Pa ADZ ovska vlast. Dakle po deflautu nepismeni ljudi. Igrom slucaja , nadje se medju prisutnima i neko ko je skole ucio i objasni im ovo sto ja tebi objasnjavam. Covjek im fino donese knjige i lijepo im objasni da se ne brukaju. Frka , haos ....ko je on da nas uci ...ali co'jk bude u pravu. Al nece ADZ da prizna... Rezultat toga je da se most sa jedne strane zove Most FranjA Tudjmana, a sa druge strane ...e jebi me sad, ne mogu da se sjetim, mislim Jadranski ili nesto slicno !
Da , i jos nesto. Nemam namjeru nastavljat ovu diskusiju jer je unaprijed izgubljena bitka.
Izuzetak su muska imena koja se zavrsavaju na A ! Ljubiša , kod Ljubiše . Marko , kod MarkA, a zasto je onda Kemo , kod KemE?
Trast mi ! Aj nov !