Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#5601 Re: Panini sličice

Post by Baltazar_khan »

tvrda verzija švapskog albuma.
doktor78

#5602 Re: Panini sličice

Post by doktor78 »

Baltazar_khan wrote:tvrda verzija švapskog albuma.
Uh... Ovo je teška perverzija
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5603 Re: Panini sličice

Post by mali_milojica »

SZ2S-X1I2-H56I
gonzalez

#5604 Re: Panini sličice

Post by gonzalez »

Kako ide? Sakupljate li?
Mijenjate li se? Gdje? Ovdje tanko. Ona grupa na fejsu, također. Na piku više prodaju, nego što mijenjaju.
Jel još uvijek rano ili je stvarno Brazil bio mega bum?!
hekaton

#5605 Re: Panini sličice

Post by hekaton »

Evo danas uzeo desetak paketica...nema srba...tri hrvata i cak pet igraca paname. Od top igraca dosao suarez :)
Poceo sam odmah lijepiti kad je bilo sp u brazilu skupljao sam pa na kraju sve polijepio u album sa tvrdim koricama ovaj put moze i obicni.
Samo jebiga nema onog osjecaja kad dodje neko od nasih...eh moj meša i skupljanje slicica si mi morao pokvariti pljuc :sad:
c_g

#5606 Re: Panini sličice

Post by c_g »

Brazil je bio boom.
Fakat se manje skuplja, ali ovi na trafici govore da narod kupuje, ali očigledno manje nego prije 4 godine, pa je i manjak duplih. Grupe na FB su mrtve doslovno.
Ja sam za sad na oko 300 popunjenih a imam oko 50tak duplih. Fino ide za sad, kad bude 100, onda ganjat ljude, ovako ne izlazi mi se radih 4-5 novih, nema fajde.
Baltazar_khan

#5607 Re: Panini sličice

Post by Baltazar_khan »

jeste li dobili koju na prvoj stranici? kako ide sa grbovima? ja dobio u jednom paketiću broj 4 i grb egipta :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#5608 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

Ne sekirajte se, ima nas dosta, ali još uvijek radimo laganim tempom.

Ima likova po grupama sa već popunjenim albumom, jednom frajeru fale samo dvije sličice.

Meni to stvarno nije gušt, ljudi ba, tek je 7. april, do Svjetskog dva mjeseca. Polako, popunit će se, ne valja žuriti.
Baltazar_khan wrote:jeste li dobili koju na prvoj stranici? kako ide sa grbovima? ja dobio u jednom paketiću broj 4 i grb egipta :mrgreen:
Koliko si uzeo sličica? Ja sam pravo dobar sa grbovima i generalno zlatnim, s obzirom na to kakav je ljudima prosjek. Imam broj 1, sličica FIFA fair play, i imam grbove Brazila, Koreje, Nigerije i Paname. Na manje od 140 sličica, to fakat nije loše kad vidim kako ljudi dobiju po desetak među 500 sličica.
Baltazar_khan

#5609 Re: Panini sličice

Post by Baltazar_khan »

Muhamed Đakmić wrote:
Koliko si uzeo sličica? Ja sam pravo dobar sa grbovima i generalno zlatnim, s obzirom na to kakav je ljudima prosjek. Imam broj 1, sličica FIFA fair play, i imam grbove Brazila, Koreje, Nigerije i Paname. Na manje od 140 sličica, to fakat nije loše kad vidim kako ljudi dobiju po desetak među 500 sličica.
pa do sad sam uzeo oko 15 paketića. ono dok je brazil bio znao sam po 3-4-5 na dan :mrgreen: ovako po 2 na dan uzimam i idem lagano bez nervoze :oops: :mrgreen:

tako znači hoće te grbovi :thumbup:
gonzalez

#5610 Re: Panini sličice

Post by gonzalez »

Muhamed Đakmić wrote:Ne sekirajte se, ima nas dosta, ali još uvijek radimo laganim tempom.

Ima likova po grupama sa već popunjenim albumom, jednom frajeru fale samo dvije sličice.

Meni to stvarno nije gušt, ljudi ba, tek je 7. april, do Svjetskog dva mjeseca. Polako, popunit će se, ne valja žuriti.
Baltazar_khan wrote:jeste li dobili koju na prvoj stranici? kako ide sa grbovima? ja dobio u jednom paketiću broj 4 i grb egipta :mrgreen:
Najniža sličica mi je broj 11, Spartak stadion. To sve govori. Od grbova, samo jedan, Engleska. Haman ću ja biti među tim ljudima iz tvoje zadnje rečenice. :sad: :shock:
Zaista ne kontam lika kojem 7 dana nakon izbacivanja sličica i albuma fale dvije. Why, why, why?!
cyprus

#5611 Re: Panini sličice

Post by cyprus »

Ja tanak sa zlatnim... Imam samo grbove Japana i Španije... Istina imam i dvije od onih što dolaze na kraju - Argentince i Špance kako dižu pehar...

Od stadiona - samo Spartak...

Ukupno oko 90 sličica - 6 duplih...

Najviše imam Španaca (7 sličica), a najtanji sam sa Messijevim i Ronaldovim :-D - nijedan Argentinac ni Portugalac...
cyprus

#5612 Re: Panini sličice

Post by cyprus »

Danas dobih prvog Egipćanina... I to kakvog...

Image

Dvije stvari...

Prvo, ja bih mu u paintu meščini bolje nakalemio glavu nego što su to oni napravili :-)

Od svih učesnika prvenstva, El Hadarija će mi bit najzanimljivije pratit... Odlučio sam zbog njega i zbog Salaha navijat za Egipat na ovom prvenstvu :mrgreen: Jbt, lik ima 45 godina i još je prvi golman Egipta... Debitovo za reprezentaciju 96-te, kad i Mirsad Dedić za nas :mrgreen: Izvjesno je da će postavit rekord za najstarijeg igrača na SP svih vremena, i to ubjedljivo... Buffon ako hoće da to sruši, morat će nastupiti za osam godina :mrgreen:

Sjećam ga se kao dosta harizmatičnog lika iz onih pohoda Egipta na onih nekoliko titula prvaka Afrike zaredom prije 10 godina... I tad je bio metuzalem :mrgreen:
c_g

#5613 Re: Panini sličice

Post by c_g »

Ronaldo je igrač kojeg sam najviše puta do sada dobio. Sjećam se prije, glavne zvijezde, nema teoretske da dobiješ, hiljadu paketića treba da otvoriš, a sad ko šale dolaze.

Image

Stadioni meni za sad loše idu, imam 2 samo.
gonzalez

#5614 Re: Panini sličice

Post by gonzalez »

cyprus wrote:Danas dobih prvog Egipćanina... I to kakvog...
Sjećam ga se kao dosta harizmatičnog lika iz onih pohoda Egipta na onih nekoliko titula prvaka Afrike zaredom prije 10 godina... I tad je bio metuzalem :mrgreen:
Ako imaš golmana Irana, usporedi njih dvojicu, izgledom ne zna se koji je stariji, a Essam mu otac može biti!! :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#5615 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

c_g wrote:Ronaldo je igrač kojeg sam najviše puta do sada dobio. Sjećam se prije, glavne zvijezde, nema teoretske da dobiješ, hiljadu paketića treba da otvoriš, a sad ko šale dolaze.

Image

Stadioni meni za sad loše idu, imam 2 samo.
Bas , kad se sjetim Ronaldinha, mozda tri slicice puste u prodaju u Sarajevo pa haj ga ubodi :lol:
Muhamed Đakmić

#5616 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

Kad sam 1998. godine dobio Ronalda, bio je to uspjeh svjetskih razmjera. Ko ima Ronalda, album je popunjen :lol: A interesantno, kompletno moje tadašnje društvo ga je imalo, iako je vrijedio za jako rijetku sličicu.

Danas nema takvog meraka, valjda što se fudbal puno više prati i sve je zbog interneta puno dostupnije, pa ne postoji nekakva aura misterioznosti ni oko jednog fudbalera.
Dope_Man

#5617 Re: Panini sličice

Post by Dope_Man »

Muhamed Đakmić wrote:Kad sam 1998. godine dobio Ronalda, bio je to uspjeh svjetskih razmjera. Ko ima Ronalda, album je popunjen :lol:
Eh kad se sjetim... jos djecurlija bili, nismo ni imali nesto love. U nasem drustvu kome su starci davali pola marke za hranu svaki dan bio kralj, a onaj s markom bozanstvo :D Ali smo se peljali i uzimali na razne igre djecu iz skole pa bi imali i po 200-300 slicica u rukama stalno, i onda smo za brazilce davali po 5-6 pa navise. Sjecam se dobro da sam za Ronalda i Rivalda (koje je meni bio jos vazniji) dao po 30 slicica. Kad je neki mali izvadio u spilu nisam pitao nista, samo mu rekao biraj koliko treba.. poslije toga kao da je citav svijet moj :D
AmiĐa_Idriz

#5618 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

Dope_Man wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Kad sam 1998. godine dobio Ronalda, bio je to uspjeh svjetskih razmjera. Ko ima Ronalda, album je popunjen :lol:
Eh kad se sjetim... jos djecurlija bili, nismo ni imali nesto love. U nasem drustvu kome su starci davali pola marke za hranu svaki dan bio kralj, a onaj s markom bozanstvo :D Ali smo se peljali i uzimali na razne igre djecu iz skole pa bi imali i po 200-300 slicica u rukama stalno, i onda smo za brazilce davali po 5-6 pa navise. Sjecam se dobro da sam za Ronalda i Rivalda (koje je meni bio jos vazniji) dao po 30 slicica. Kad je neki mali izvadio u spilu nisam pitao nista, samo mu rekao biraj koliko treba.. poslije toga kao da je citav svijet moj :D
A dobro i ovom s druge strane, nakupi se bruku sliba za jednu :D

"Imam, imam, nemam, imam *ušmrkne i vrati slinu nazad u nos* imam..."...lijepa vremena :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5619 Re: Panini sličice

Post by mali_milojica »

Dope_Man wrote:
1990 album mi pri kraju,fali par sličica i ona najvaznija Maradona. Ja kod rodjaka bio,dodjem kući, Maradona unutra :shock:
Sta je bilo, mati vidjela kod nekog malog i zamjenila. Rekoh koliko si sličica dala (imao oko 300 duplih) ? Kaže jedna za jednu :shock: :lol:
Tražio mali 50 sličica ona mu očitala bukvicu kako to ne valja i da nije lijepo i mali pristane i uzeo sličicu Van Bastena :D
Muhamed Đakmić

#5620 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

:lol: pa se ti mijenjaj sa odraslim ljudima :lol:
AmiĐa_Idriz

#5621 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

:lol: :lol:
sve_ovo_ja

#5622 Re: Panini sličice

Post by sve_ovo_ja »

AmiĐa_Idriz wrote:
Dope_Man wrote:
A dobro i ovom s druge strane, nakupi se bruku sliba za jednu :D

"Imam, imam, nemam, imam *ušmrkne i vrati slinu nazad u nos* imam..."...lijepa vremena :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dope_Man

#5623 Re: Panini sličice

Post by Dope_Man »

mali_milojica wrote:
Dope_Man wrote: Eh kad se sjetim... jos djecurlija bili, nismo ni imali nesto love. U nasem drustvu kome su starci davali pola marke za hranu svaki dan bio kralj, a onaj s markom bozanstvo :D Ali smo se peljali i uzimali na razne igre djecu iz skole pa bi imali i po 200-300 slicica u rukama stalno, i onda smo za brazilce davali po 5-6 pa navise. Sjecam se dobro da sam za Ronalda i Rivalda (koje je meni bio jos vazniji) dao po 30 slicica. Kad je neki mali izvadio u spilu nisam pitao nista, samo mu rekao biraj koliko treba.. poslije toga kao da je citav svijet moj :D
1990 album mi pri kraju,fali par sličica i ona najvaznija Maradona. Ja kod rodjaka bio,dodjem kući, Maradona unutra :shock:
Sta je bilo, mati vidjela kod nekog malog i zamjenila. Rekoh koliko si sličica dala (imao oko 300 duplih) ? Kaže jedna za jednu :shock: :lol:
Tražio mali 50 sličica ona mu očitala bukvicu kako to ne valja i da nije lijepo i mali pristane i uzeo sličicu Van Bastena :D
Hahahah mogu misliti klinca kako se poslije shebao :D

Moj najbolji trejd je bio kad smo jaran i ja zajedno dali mozda oko 100tinjak slika za dva paketa nekakvih slatkisa. Sreli neko dijete, nosi mali dva paketa, povelika, puni lizala, bombona itd.. neotpakovani iz radnje. Vidi mali imamo slicice i pridje da ponudi. Imali smo slatkisa za mjesec dana, a tih 100tinjak slika bio samo dio naseg zajedickog steka od oko 700 u to vrijeme. Jos uz sebe svakako imali samo duple pa nista sto smo dali nam nije bilo bitno, nosali za peljanje :D
cyprus

#5624 Re: Panini sličice

Post by cyprus »

mali_milojica wrote:1990 album mi pri kraju,fali par sličica i ona najvaznija Maradona. Ja kod rodjaka bio,dodjem kući, Maradona unutra :shock:
:lol: :lol: :thumbup:
ExNihilo

#5625 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Ljudi ba, dajte kodova. Skoro sam potrošio paketiće. :D
mali_milojica wrote:
Dope_Man wrote:
Ekstra priča. :D
Post Reply