Ukrajina

Post Reply
Putinov_covijek

#5601 Re: Ukrajina

Post by Putinov_covijek »

Bodkin wrote:
Putinov_covijek wrote:NATO nije bio ujedinjen protiv Srbije jer eto Grcka nije ucestvovala. :-)

Evo krenuo razarac Amiricki u Crno More da odrzi vjezbu sa pravoslavnom bracom Bugarima i Rumunima te da se pokazu zubi braci Rusima:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=820389

Koga boli kurac za Grke?

Ucestvovala je Francuska; najveci pravoslavni prijatelj na zapadu (historijski). Oni su ucestvovali na Kosovu; imali su svoje tesko topnistvo na Igmanu sa kojim su gadjali Srpske polozaje oko Sarajeva. Ucestvovalo je 12 Turskih f16 aviona prilikom bombardovanja Srpskih snaga na Kosovu (mozes misliti ironije), ucestvovala je Italija, Njemacka, Velika Britanija, Nizozemska, Amerika... Ceo svet skoro vas je bombardovao i na kraju ste ga popusili; izgubili Kosovo i ocrnjeni totalno pred svijetskom javnoscu.

Taj jedan F117 avion ne vrijedi koliko vrijedi jedno Kosovo. A oni su unistili i pola infrastrukture Srbije, bolnice, cak obdanista, sve sto valja od vojske JNA, avijaciju JNA, komunikaciju itd.
humano
Zasluzeno. ;)
Razarač USS Trakstun (Truxtun) isplovio je u četvrtak iz grčke luke Souda, kako bi učestvovao u zajedničkim vojnim vežbama sa oružanim snagama Rumunije i Bugarske, saopštila je američka mornarica, a prenosi AFP.
Man of steel

#5602 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

CungaLunga wrote:
nihoniho wrote: Je li Crna Gora zauzela stav? :)
Naravno;
Vlada Crne Gore je (bez ikakve rezerve) danas prihvatila zaključke Saveta EU o Ukrajini i podržala Vladu Ukrajine.

Juče je policija Crne Gore zabranila miting podrške Putinu tzv "Srpske liste" (razblažena verzija CG Dveri) u Beranama.
Šta drugo očekivati od vazalskih zemalja nego da klimaju glavom.
krater

#5603 Re: Ukrajina

Post by krater »

karanana wrote:ovi ruski dzipovi ne izgledaju lose. nesto tipa njihovog hummera.
ko im radi ovo? lada?
http://en.wikipedia.org/wiki/GAZ_Tigr :D
Tijana_NS

#5604 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

General War wrote:
Tijana_NS wrote:
Lajavikrelac wrote:Evo da ti ja kažem, kolega iznad je poprilično objasnio, taj avion je oboren pukom slučajnošću. Primjećen je od strane osmatrača jer je nisko letio, u tom pravcu su opalili Nevu i paf! El Condor pada....A ne nekom supertajnom tehnologijom :-?
A ne proizvodi se više iz prostog razloga - jer je zastario. Zamijenio ga Raptor.
Hvala, polemiku sam zapocela jer je jedan forumas ovde hvalio americku tehnolosku superiornost u odnosu na rusku, pa sam samo slikovitim primerom objasnila da nije bas sve tako kao sto govore BBC i CNN. Borbenim avionom nikad nisam letela, niti cu :-)

Usput, nije F117-a jedini avion koji je srusen 1999-te.
@Tijana, F117 je tehnologija iz pocetka osamdesetih kao i F 16 sa kraja sedamdesetih...i pliz nemoj u vojnu terminologiju...nema se tu sta porediti niti ima olakotnih okolnosti...avion je sredstvo a kosovo je cilj pa da su oborili i sve F117.
Ps.
Dobro da jos nije pomenula rusenje B2 u hrvatskoj :lol:
Cilj je bilo uspostavljanje novih pravila, pri cemu je NATO pakt trebalo da preuzme ulogu " svetskog policajca " i pri tom potpuno obezvredi ulogu UN i SB u buducnosti. Zato su u bombardovanje Srbije i krenuli, ignorisuci
stavove Kine i Rusije po tom pitanju. U buducnosti bi probleme stvarali i resavali iskljucivo u skladu sa svojim interesima.
Kako se zavrsilo, to svi znamo. Doneta je rezolucija 1244, pri kojoj je Srbiji garantovano da Kosovo ostaje njen sastavni deo. U Srbiju nije usao NATO, vec KFOR.

A ti si jako naivan ako mislis da je NATO akciju pokrenuo da bi zastitio jadne Albence od Slobe.

I ne da mi se o tome vise presipati iz supljeg u prazno na tu temu. :lol:
CungaLunga

#5605 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

Tijana_NS wrote: U Srbiju nije usao NATO, vec KFOR.
Nije kita, vec cuna.
http://www.aco.nato.int/kfor.aspx
Tijana_NS

#5606 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

CungaLunga wrote:
Nije kita, vec cuna.
Razlika je bitna, ali ne mislim da bi ti ukapirao ni da ti nacrtam :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5607 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kal El wrote:Sad su i "djevojke" počeli sa srbuju :lol: ma bjaži

pojaČanja stižu su sviH strana...a bitnuĆe prrrpeeee kad udare turKi :mrgreen:
General War

#5608 Re: Ukrajina

Post by General War »

Tijana_NS wrote:
Cilj je bilo uspostavljanje novih pravila, pri cemu je NATO pakt trebalo da preuzme ulogu " svetskog policajca " i pri tom potpuno obezvredi ulogu UN i SB u buducnosti. Zato su u bombardovanje Srbije i krenuli, ignorisuci
stavove Kine i Rusije po tom pitanju. U buducnosti bi probleme stvarali i resavali iskljucivo u skladu sa svojim interesima.
Kako se zavrsilo, to svi znamo. Doneta je rezolucija 1244, pri kojoj je Srbiji garantovano da Kosovo ostaje njen sastavni deo. U Srbiju nije usao NATO, vec KFOR.

A ti si jako naivan ako mislis da je NATO akciju pokrenuo da bi zastitio jadne Albence od Slobe.

I ne da mi se o tome vise presipati iz supljeg u prazno na tu temu. :lol:
MA nije Tijana nigdje rezolucija 1244 ne garantuje Srbiji da ostaje kosovo u njenom sastavu...vec dok :
1. Promovisanje uspostavljanja značajne autonomije i samouprave na Kosovu, do konačnog rešenja, uz potpuno uzimanje u obzir Dodatka 2 i dogovora iz Rambujea (S/1999/648);
Putinov_covijek

#5609 Re: Ukrajina

Post by Putinov_covijek »

Jucer je Kosovo pocelo sa izgradnjom svoje prve zvanicne armije:

Armija ce biti sastavljena od 5000 vojnika i 3000 rezervista. Oni ce biti dodatak postojecoj miliciji koja je nesto izmedju policije i vojske.Dakle vojni potencijali Albanaca se pojacavaju.

Ovo je ta milicija koju su imali do sada. Naoruzani laksin naoruzanjem. Bit ce zanimljivo pratiti koje ce naoruzanje biti nabavljeno za armiju.

Last edited by Putinov_covijek on 06/03/2014 23:32, edited 1 time in total.
CungaLunga

#5610 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

Tijana_NS wrote:
CungaLunga wrote:
Nije kita, vec cuna.
Razlika je bitna, ali ne mislim da bi ti ukapirao ni da ti nacrtam :)
Tesko ti je crtati sa tri prsta, pa bolje nemoj :)
p206

#5611 Re: Ukrajina

Post by p206 »

Sve ovo zveckanje oružjem "naprednih zemalja, sa naprednom tehnologijom"(kako je to više puta ponovljeno ovdje na forumu) pokazuje da mi generalno, kao ljudska vrsta, nismo ništa napredovali u ovih nekoliko hiljada godina koliko znamo za sebe. A to je prilično jadna i poražavajuća činjenica.
Man of steel

#5612 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

CungaLunga wrote:Smrad se širi: Četnički cirkus gostuje na Krimu

Koljemo po kućama, povoljno

Image

Image

Image

Image

Amerika im odlikovala čiča Dražu a oni joj ovako vraćaju?

Pih, nije ni čudo što kažu da se smrad četnika osjeti kako vjetar puše.

Zaista je teško biti na strani Rusije kad vidiš da im ovi pravoslavni Talibani isto drže stranu, a znaš da bi te svaki od njih već sutra zaklao kao zeca.

Ali i pored toga sam siguran jednu stvar. Sutra opet kad budemo ratovali sa ovakvim to će biti zbog toga što je neko u Briselu i Vašingtonu u tome vidio svoj interes, a ne u Moskvi i Rusiji.
McMoy

#5613 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Image
valensija

#5614 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Zeman: Ukrajinska kriza je zbog Kosova

Ova kriza bila bi daleko manje duboka da ne postoji jedan presedan. Presedan Kosova", poručio je češki predsednik.

Image

PRAG - Predsednik Češke Miloš Zeman rešenje krize na Krimu vidi u federalizaciji Ukrajine, a upozorio je da je problem ovako dubok zbog presedana Kosova.

"Rešenje sadašnje krize bila bi federalizacija Ukrajine a u okviru te federalizacije jačanje autonomije Krima, koja i sada postoji pošto Krim ima svoj parlament i svoju vladu", preneo je Zemanovu ocenu njegov portparol Jirži Ovčacek.

"Ova kriza bila bi daleko manje duboka da ne postoji jedan presedan. Presedan Kosova", poručio je češki predsednik. On je dodao da preporučuje federalizaciju Ukrajine zato što odluka da Rusija anektira teritoriju Krima vodi samo ka eskalaciji sukoba.
Man of steel

#5615 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

nKrkan wrote:Kad zapad zaprijeti Rusiji sankcijama

Image
Evo i orginal snimak.

Nije ni Putin vesla sis'o.

Zna da im sa Zapada rade o glavi punih sto godina, pa tako i sva dešavanja u Ukrajini nisu ništa novo nego još jedan pokušaj da im se na finjaka zabiberi.

Samo što je on ovaj put preskočio nekoliko poteza i automatski stavio karte na sto izvlačeći tešku artiljeriju :D
radostan dan

#5616 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War wrote:
radostan dan wrote:mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
Ne nego iz Brisela ako hoces da znas (francuska krtica javljala pravce letova) a ciljevi su bili najavljivani i odobravani u NATO stabu...
nemam ja šta -da ako hoću da znam-...meni rođak steva iz sremčice emigriro ko mali na zapad, bio kuvar stiv na nosaču, skonto kad su poslali nevidljivog, poslo poruku tetki ruži, tetka ruža poslala sestrića žiku, jer nije imala na računu, da usmeno kaže bratu koji je rento lazanskom stan, brat reko lazanskom, lazanski okrenuo par brojeva, sve bilo zauzeto, jedino šandor u buđanovcima bio slobodan, kaže-eto ga ide, šandor bazuku i spršti ga...

poslije sve bilo montirano da se ne ofira rođak steva/stiv jer mu ostalo 3 godine do penzije, a onom pilotu poturili dvojnika da ga izvuku za njihovu javnost, a orginal vozač nevidljvog nije htio iz srbije, oženio se, poslije otišo u hilandar.
solar7

#5617 Re: Ukrajina

Post by solar7 »

p206 wrote:Sve ovo zveckanje oružjem "naprednih zemalja, sa naprednom tehnologijom"(kako je to više puta ponovljeno ovdje na forumu) pokazuje da mi generalno, kao ljudska vrsta, nismo ništa napredovali u ovih nekoliko hiljada godina koliko znamo za sebe. A to je prilično jadna i poražavajuća činjenica.
Dobro zapazenje samo da znas da si na zalost preusamljen sa njim na kugli zemljanoj,kojom opet vladaju tipovi kao Putko(slicno se zvao nazvati konj u mom kraju),ali opet konj je plemenitió bice za razliku od ovog.I sad se mnogi dive tom istom za kog je konj dostojanstvo postojanja i svemu sto on ima u svojim rukama,iako to isto sto je u njegovim rukama nas moze opet vratiti nazad tih nekoliko hiljada Godina,i sta je jos gore to sve ima i ona druga strana kojoj se opet neki drugi dive
General War

#5618 Re: Ukrajina

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:
radostan dan wrote:mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
Ne nego iz Brisela ako hoces da znas (francuska krtica javljala pravce letova) a ciljevi su bili najavljivani i odobravani u NATO stabu...
nemam ja šta -da ako hoću da znam-...meni rođak steva iz sremčice emigriro ko mali na zapad, bio kuvar stiv na nosaču, skonto kad su poslali nevidljivog, poslo poruku tetki ruži, tetka ruža poslala sestrića žiku, jer nije imala na računu, da usmeno kaže bratu koji je rento lazanskom stan, brat reko lazanskom, lazanski okrenuo par brojeva, sve bilo zauzeto, jedino šandor u buđanovcima bio slobodan, kaže-eto ga ide, šandor bazuku i spršti ga...

poslije sve bilo montirano da se ne ofira rođak steva/stiv jer mu ostalo 3 godine do penzije, a onom pilotu poturili dvojnika da ga izvuku za njihovu javnost, a orginal vozač nevidljvog nije htio iz srbije, oženio se, poslije otišo u hilandar.
OK, priznajem da moj info "ako hoces da znas" nije ni blizu pouzdan kao tvoj, i ujedno se izvinjavam na nenamjernoj gresci i neobjektivnom samopouzdanju nicim potkrepljenim :lol:
tnnt

#5619 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

ovi Srbiću nisu pri sebi
raspisali se o zlom NATO paktu i još gorem EU
a ližu svima dupe nebi li ih primili što prije u NATO i EU
NATO i EU bi trebali dobro razmisliti, jer primaju ruskog vazala u članstvo :D
radostan dan

#5620 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War dana 07/03/2014 00:09

OK, priznajem da moj info "ako hoces da znas" nije ni blizu pouzdan kao tvoj, i ujedno se izvinjavam na nenamjernoj gresci i neobjektivnom samopouzdanju nicim potkrepljenim :lol:

nije problem, i ovo sam ti ispričo u povjerenju, nemoj širiti...
Tijana_NS

#5621 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

tnnt wrote:ovi Srbiću nisu pri sebi
raspisali se o zlom NATO paktu i još gorem EU
a ližu svima dupe nebi li ih primili što prije u NATO i EU
NATO i EU bi trebali dobro razmisliti, jer primaju ruskog vazala u članstvo :D
Mislim da NATO u Srbiji toliko dobro stoji, da ga cak ni Cedomir Jovanovic ne spominje u predizbornom programu, jer ne bi presao cenzus :D ... Malo si se preracunao u tom pogledu :-)
tnnt

#5622 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Tijana_NS wrote: Mislim da NATO u Srbiji toliko dobro stoji, da ga cak ni Cedomir Jovanovic ne spominje u predizbornom programu, jer ne bi presao cenzus :D ... Malo si se preracunao u tom pogledu :-)
teško da sam se preračunao, naravno da želite u EU
serete po njoj i kobajagi se protivite, ali vrlo dobro znate da vam je to zadnja slamka spasa :D
Tijana_NS

#5623 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

tnnt wrote:
Tijana_NS wrote: Mislim da NATO u Srbiji toliko dobro stoji, da ga cak ni Cedomir Jovanovic ne spominje u predizbornom programu, jer ne bi presao cenzus :D ... Malo si se preracunao u tom pogledu :-)
teško da sam se preračunao, naravno da želite u EU
serete po njoj i kobajagi se protivite, ali vrlo dobro znate da vam je to zadnja slamka spasa :D
Naravno, kad vidimo kako su se usrecili Rumuni i Bugari sa EU, odmah pozelimo da postanemo clanica unije.
lajkujMe

#5624 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Jel to pricate o rusenju f-117 1999 u Srbiji, to sto je srusen je cista sreca i teska bahatost NATO komande dovoljno je reci da pored tog aviona samo je jos jedan avion oboren i nada ispaljeno je 700 PVO raketa i uspjeh su 2 aviona.

A kazem cista sreca i bahatost od Natoa je to sto nisu mijenjali letacke rute, NATO je imao standardizovane rute leta preko Srbije, nakon nekog vremena Srbi su to skontali i postavili PVO u skladu s tim.

A F-117 je fakticki oboreno na slijepo. Nakon toga Nato je skontao fazon i poceo koristiti nepredvidive rute leta.

Dosta o tome, Rusija nema te anticke pvo sisteme nego najmodernije koji bi satrali bilo koje konvencionalne avione NATO'a jedino stealth avioni imaju sanse a to su B2 i Raptor uz masu bespilotnih letjelica omeksali bi rusku odbranu :D
tnnt

#5625 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Tijana_NS wrote: Naravno, kad vidimo kako su se usrecili Rumuni i Bugari sa EU, odmah pozelimo da postanemo clanica unije.
pa Rumunji i Bugari su bili desetlječima iza vas, sada ste tu negdje
tako da ti je primjer odličan :P

evo sad provjerih, prešišali su vas
gdp Srbija 10 722
Rumunjska 12722
Bugarska 14103

razlika će rasti iz godine u godinu :D
Last edited by tnnt on 07/03/2014 00:40, edited 1 time in total.
Post Reply