Sa'voxe vracaj pare,raskrinkan sisarajevoxxxx wrote:mirsek wrote:Ne kontam sto ubacujes snimke koje sam licno pogledao prije par mjeseci a ti ih prodajes kao neke najnovije dokaze za napredak FSA tj. Al nusre kako i sami ucesnici galame na videu, kada ce ti ih svako ko imalo ozbiljnije prati ovu temu demantirat ili osporiti u u roku od par minuta.sarajevoxxxx wrote:Homs: FSA zauzela vojne baze u predgrađu Homsa
Cestovna komunikacija Tedemur-Al Suhne-Dejr Zur pod kontrolom FSA
Jedino sve vise sa raznim postovima i slikama otkrivas kako se vjerovatno finansiras iz sehare al fahdove dzamije da siris smutnju i selektivno optuzujes samo one koji su protivni interesima pastira sa arapskog poluotoka koji su dobili na lotu naftu i pokusavaju sacuvati svoje guzice i silne ferarije od naroda koji bi ih lincovao prvom prilikom kad bi mu se uvela demokratija po zapadnom receptu.sory za video, zaista nije bilo namjerno
Vijest o zauzimanju baza i kontrole puta Tedemur-Al Suhne-Dejr Zur je istinita
http://www.facebook.com/MAJLES.ELKESWEH ... ion=stream
- Nije bilo namjerno, tražio sam potvrdu informacije zauzimanja ovog mjesta u Al Suhni, i naišao na ovaj video, misleći da se radi o istoj vijesti ubacio sam i video, to je to.
Sirija
- Co0l
#5601 Re: Sirija
- hape
#5602 Re: AW: Sirija
Ispade Orient-News nesto kao Reuters. Steta sto djelimicno ekstra postove kvaris postavljanjem vijesti sa ovog sajta. Smijes se (s pravom) kad neko postavi vijest sa advance, a ova tvoja stranica nije nista drugo. Samo sto je ono Asadovo smece a ovaj orient news vehabijsko smece.
- harač
#5603 Re: Sirija
jedina pozitivna stvar ovog rata, jeste što se Balkan čisti vehabija; želim im svu sreću u što bržem odlasku u lijepi dženet, u što većem broju
-
5 0 5
#5604 Re: Sirija
harač wrote:jedina pozitivna stvar ovog rata, jeste što se Balkan čisti vehabija; želim im svu sreću u što bržem odlasku u lijepi dženet, u što većem broju
- Stjui
- Challenger__
#5606 Re: Sirija
...
Ne dijelim vaš optimizam. Ja sam duboko uvjeren da se kreatori američke politike svom snagom rukovode političkom filozofijom koja glasi "što gore, to bolje", ili, još preciznije - što drugima gore, to nama bolje.
Oni stvaraju, održavaju i navode ovog monstruma. Taj njihov monstrum je jedan giga-dron koji treba da destabilizuje i zapali, Bliski i Srednji istok, sjever Afrike, u perspektivi kavkasko-kaspijski dio Rusije, zapadnu Kinu i naravno - Evropu. Njih okean dijeli od njihovih monstruma.
Okean.
Ne dijelim vaš optimizam. Ja sam duboko uvjeren da se kreatori američke politike svom snagom rukovode političkom filozofijom koja glasi "što gore, to bolje", ili, još preciznije - što drugima gore, to nama bolje.
Oni stvaraju, održavaju i navode ovog monstruma. Taj njihov monstrum je jedan giga-dron koji treba da destabilizuje i zapali, Bliski i Srednji istok, sjever Afrike, u perspektivi kavkasko-kaspijski dio Rusije, zapadnu Kinu i naravno - Evropu. Njih okean dijeli od njihovih monstruma.
Okean.
- harač
#5607 Re: Sirija
oni se raduju svojoj herojskoj smrti i šehitlučenju; ja se samo pridružujem njihovoj sreći i želim da se što brže i masovnije presele u raj; ko ne ode u siriju taj je kukavica i podanik šejtana!cetmi wrote:Još ako SAD otvori front između dvije Koreje, pa se oslobodimo i ovih radikalnih komunista koji se raduju tuđoj smrti. Bilo bi lijepo konačno vidjeti da smo i taj proces uspješno završili, po svim evropskim ekološkim standardima.505sCrtom wrote:harač wrote:jedina pozitivna stvar ovog rata, jeste što se Balkan čisti vehabija; želim im svu sreću u što bržem odlasku u lijepi dženet, u što većem brojuhehehehe. bas sam se pitao prije nekih desetak godina, kako ce se amerikanci nositi sa svojim produktom u evropi. jer, i nije bas da im trebaju ovdje. ali mudri su oni, kada ga istrosis u bih, samo ga posalji na recikliranje negdje gdje im je potrebno za ubit' i unesrecit' jos muslimana. jeftiniji su nego dron. a i raspadaju se brze. better for environment.
- Co0l
#5608 Re: Sirija
Ovim majmunima selefijskim svasta se nesto moze prigovoriti,ja prvi bih imao stosta da im kazem,ali da su kukavice sigurno ne.harač wrote: oni se raduju svojoj herojskoj smrti i šehitlučenju; ja se samo pridružujem njihovoj sreći i želim da se što brže i masovnije presele u raj; ko ne ode u siriju taj je kukavica i podanik šejtana!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5609 Re: Sirija
u pravu si ... pravac sirija u borbu za spas čovječanstva od sila zla i tame plaćam ti kartu u jednom pravcuharač wrote: oni se raduju svojoj herojskoj smrti i šehitlučenju; ja se samo pridružujem njihovoj sreći i želim da se što brže i masovnije presele u raj; ko ne ode u siriju taj je kukavica i podanik šejtana!
-
5 0 5
#5610 Re: Sirija
e ne uvidjas bitnu razliku. "radikalni komunisti" nisu fanatizmom istrenirani moroni koji bi isli ubijati neke tamo ili zrtvovati svoj dragocijeni zivot zbog bilo kakvog idiotizma (a mozda i jesu. ne znam. vidjet cemo). moras biti imbecil kada iz bosne odes u neku vukojebinu da umres, a pogotovo kada dobrovoljno pristanes da budes lutak na konopcu nekih tamo prdonja. prirodna selekcja je majka.cetmi wrote: Još ako SAD otvori front između dvije Koreje, pa se oslobodimo i ovih radikalnih komunista koji se raduju tuđoj smrti. Bilo bi lijepo konačno vidjeti da smo i taj proces uspješno završili, po svim evropskim ekološkim standardima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5611 Re: Sirija
jbg išlo se i u španiju boriti
kako porediti siriju danas i španiju koje ono 1938. ili 1939. ?
-
5 0 5
#5612 Re: Sirija
postoji neka razlika ali i slicnost. mozda najbitnija razlika je u tih 80 godina. no, ovi nasi sirijci se idu boriti dolje za neku svoju politicku ideju. jer, ako cemo pravo, otisli su da ubijaju muslimane. s toga prakticno jesu politicki a ne religijski fanatici. s druge strane, a gledajuci iz svog iskustva iz 90tih, mudzosi koji su ovdje dolazili, dolazili su samo iz dva razloga. prvi je "zagrobni zivot". a drugi je, spijun, one ili one strane... ne vjerujem da je ista drukcije i kod ovih danasnjih.Black swan wrote:jbg išlo se i u španiju boriti
- Stjui
#5613 Re: Sirija
ma de bolancetmi wrote: Ti i ovaj gore se radujete i šprdate sa pogibijom rahmetli Muaza Šabića, borca ARBiH, čiji je jedan brat poginuo za ovu zemlju, druga dva ranjena. Mediji su objavili da se nikad ni sa kim nije zamjerio u komšiluku, da je bio čestit i živio od poljoprivredne proizvodnje. Halalio se sa svojom majkom i otišao, jer nije više mogao gledati teror Assadovog režima.
- AleksoMKD
#5614 Re: Sirija
Interesantan prikaz stranih donacija. Ko koliko daje i kako:
http://www.theguardian.com/news/datablo ... CMP=twt_gu
Vidi ti Kuvajta
http://www.theguardian.com/news/datablo ... CMP=twt_gu
Vidi ti Kuvajta
-
_majevica_
#5615 Re: Sirija
Vidi druze.Nema niko protiv nekog drugacijeg nacina ispoljavanja vjere il religije.Mi Bosnjaci imamo ovde u BiH svojcetmi wrote:Ti i ovaj gore se radujete i šprdate sa pogibijom rahmetli Muaza Šabića, borca ARBiH, čiji je jedan brat poginuo za ovu zemlju, druga dva ranjena. Mediji su objavili da se nikad ni sa kim nije zamjerio u komšiluku, da je bio čestit i živio od poljoprivredne proizvodnje. Halalio se sa svojom majkom i otišao, jer nije više mogao gledati teror Assadovog režima.505sCrtom wrote:e ne uvidjas bitnu razliku. "radikalni komunisti" nisu fanatizmom istrenirani moroni koji bi isli ubijati neke tamo ili zrtvovati svoj dragocijeni zivot zbog bilo kakvog idiotizma (a mozda i jesu. ne znam. vidjet cemo). moras biti imbecil kada iz bosne odes u neku vukojebinu da umres, a pogotovo kada dobrovoljno pristanes da budes lutak na konopcu nekih tamo prdonja. prirodna selekcja je majka.cetmi wrote: Još ako SAD otvori front između dvije Koreje, pa se oslobodimo i ovih radikalnih komunista koji se raduju tuđoj smrti. Bilo bi lijepo konačno vidjeti da smo i taj proces uspješno završili, po svim evropskim ekološkim standardima.
S obzirom da se ja molim Bogu, doduše po hanefijskom mezhebu, periodično pustim pomalo i brade, po vašim kriterijima ja sam vehabija i znam da i meni isto ovo želite kao i njemu. Kao što vam ja nisam nikad ništa nažao uradio nije vam to uradio ni Muaz, tako da vjerujem da i meni isto mislite.
Ja nikad neću biti na strani režima koji civile ubija hemijskim oružjem i divim se svakom našem čovjeku koji se odlučio otići da se taj režim sruši, bez obzira kolika mu je brada i da li uopće vjeruje u Boga.
Radije ću biti na njihovoj strani nego na strani ministra Radončića koji bi da kreira svoja pravila kako mu u Banjaluci kažu (pogledati današnju izjavu iz Banjaluke). Ili da budem u istom košu sa vama dvojicom koji želite smrt ljudima koje nikad niste vidjeli niti upoznali.
Vi se čak usuđujete nazvati te ljude kukavicama. Vas dvojica koji godinama pišete protiv tih ljudi na forumu. A tebi su iz Zenice blizu i Šerići i Arnauti, a ovom Tuzlaku su Lipovice na nekih 15 km. Što ne odete i ne kažete tim ljudima u oči ovo što pišete po forumima.
mezheb,obicaje tradiciju,kulturu,jezik...u sustini sve sto cini narod Bosnjacima specificnim u poredjenju sa drugim razlicitim narodima....znaci ove razlicitosti su karakteristike i identitet svakog naroda.Znaci sustina je da imaju
svi pokreti demokratske slobode u granicama drzave uvazavajuci zakone i obicaje drugih naroda u nekoj drzavi.
Vehabije u BiH nisu opasne dok ne ugrozavaju zakone drzave BiH kao i slobode drugih naroda il druga udruzenja naroda.
Posebna je prica ako smo samo posmatraci i ucesnici u diskusijama sa svojim misljenjima i komentarima dok postujemno slobode javnog izrazavanja(sloboda govora) ne krseci zakone javnog izrazavanja(govorom mrznje il drugim oblikom izrazavanja koji smisljeno upucuje na krsenje zakona)...Posebno je opet opasno ici u druge drzave i aktivno
ucestvovati u krsenju zakona te druge drzave.Recimo nas sad neki gradjanin iz BiH ode u Francusku i opljacka banku
il ubije nekog tamo Francuza nezadovoljan njegovim politickim stavom.Naravno snosice sankcije i postoji zakon koji obavezuje drzave da medjusobno suradjuju u sprovodjenju zakona..il kao u navedenom slucaju u slucaju Sirije..
ode tamo i aktivira se u ratu u drugoj zemlji....Prvo nasa zemlja nije u ratu niti se zvanicno opredijelila na cijoj je
strani u ratu koji se vodi u Siriji...druga stvar mozemo samo komentarisati o ratu u Siriji...niti je dopusteno da na bilo koji nacin ucestvujemo u ratu u Siriji u pogledu finansiranja,slanjem oruzija i ljudstva,....to je direktno ucestvovanje
u sukobu u zvanicnoj drzavi Siriji ako bi to organizovano radila BiH...To ako ilegalno aktivno ucestvujemo kao dobrovoljci il akteri u nekom dogadjaju u drugoj drzavi ugrozava se direktno bezbjednost i sigurnost vlastite zemlje.Vidi primjer Kenije...ajd ona preko UN slala u Somaliju jedinice i ako je to jedini zakonski recimo pravdani nacin slati svoje jedinice u trece zemlje...sta se dogodilo...Najrobi.Zamisli da nasi gradjani idu u susujedne drzave i ucestvuju u nemirima stavljajuci se kao dobrovoljci na jednu stranu u nemirima u susjednim drzavama...dal protiv rezima il nekom njihovom sukobu u drzavi..Ev recimo odu bosanci kao dobrovoljci u Vojvodinu da podrze opoziciju...imal to smisla i zakonskog osnova za odlazak dobrovoljaca...Nema.Pokusavam ovim postom samo opisati odlazak dobrovoljaca u sukob u Siriji...mozda nisu primjeri dobri..al smisao je da gradjani jedne drzave ne treba da se mijesaju u sukobe u toj zemlji mimo zakonskih institucija(UN) koje su jedino ovlastene da donose odluke i poduzimaju potrebne korake u cilju smirivanja sukoba u nekoj trecoj zemlji.Nedavno je to bila inicijativa za skupstinu BiH...ev ima dobar jedan tekst u srbijanskoj politici nedavno
plasiran...http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ji.lt.html
Da li je moguće sprečiti odlazak u rat u Siriji
-
sarajevoxxxx
#5616 Re: Sirija
U toku je nova žestoka ofanziva režimskih snaga na dijelove Homsa koji su u potpunom okruženju a najviše na mjesta Džuretu Al Šijah, Al Kusur, i Al Karabis. Od samog jutra režim teškom artiljerijom, tenkoviskim granatama, raketama zemlja-zemlja, minobacačkim granatama, čak i eksplozivnim bocama, zasipa dijelove Homsa, a sve u nakani da iz nekoliko pravaca prodre na teritorij koji je pod kontrolom FSA.
-
sarajevoxxxx
#5617 Re: Sirija
Navodno režimske snage u Homsu izvode najžešći napad još od pada Halidije.
-
sarajevoxxxx
#5618 Re: Sirija
Od jutros tri zračna napada režimskih aviona na Homs, na Al Kusuru najgore.
-
sarajevoxxxx
#5619 Re: Sirija
Žestoke borbe i u Bab Hudu...
Homs, Bab Hud jutros
Homs, Bab Hud jutros
-
sarajevoxxxx
#5620 Re: Sirija
Pad rakete zemlja-zemlja na stari dio grada Homsa 26.09.2013
-
5 0 5
#5621 Re: Sirija
ne radujem se ja nicemu. da sam se ja pitao, taj bivsi borac arbih je mogao naci posao u svom gradu, baviti se necim korisnim za ovo drustvo, brinuti se za svoju familiju. no, on je izabrao da ode na drugi kraj svijeta i da istjeruje pravdu. koja je njegova motivacija, ne znam. osim vjere, ne vidim nista zajednicko. mozda to suosjecaje u patnji. ali pate svi tamo. ne samo jedni kako ovaj, kako ja sumnjam, americki bot koji najvjerovatnije sjedi u kancelariji u washingtonu, i posta automatski ove linkove strave i uzasa, da bi jos naivnih a emotivnih idiota uzelo pusku i dobrovoljno postao pijun na ruskosirijskoamerickoizraelskoj karti smrti. to je moje vidjenje situacije glede tih bosanaca koji idu tamo. pa mi ih je onda i zao da su tako surovo izmanipulirani, covjekom koji vjerovatno leti na dorucak, as we speak, u svojem helikopteru negdje iznad manhattana, a natopljenog njihovom krvi. drugi razlog moze biti motivacija zagrobnim zivotom i sve sto to donosi. ne znam koji je razlog kretenskiji za izgubiti zivot od ova dva. trebali su se drzati vjere malo umjerenije. doktrina koju su slijedili dosla im je glave, prerano. zato kazem prirodna selekcija. mozda nisu ni zasluzili da prezive. isto kao i onih 20 hiljada djece koje je umrlo danas na planeti, zbog gladi i kojekavih bolescina. ako ne placem zbog njih, necu valjda i zbog nekoga ko je imao sansu da prezivi i svjesno ju je prokockao.cetmi wrote: Ti i ovaj gore se radujete i šprdate sa pogibijom rahmetli Muaza Šabića, borca ARBiH, čiji je jedan brat poginuo za ovu zemlju, druga dva ranjena. Mediji su objavili da se nikad ni sa kim nije zamjerio u komšiluku, da je bio čestit i živio od poljoprivredne proizvodnje. Halalio se sa svojom majkom i otišao, jer nije više mogao gledati teror Assadovog režima.
S obzirom da se ja molim Bogu, doduše po hanefijskom mezhebu, periodično pustim pomalo i brade, po vašim kriterijima ja sam vehabija i znam da i meni isto ovo želite kao i njemu. Kao što vam ja nisam nikad ništa nažao uradio nije vam to uradio ni Muaz, tako da vjerujem da i meni isto mislite.
Ja nikad neću biti na strani režima koji civile ubija hemijskim oružjem i divim se svakom našem čovjeku koji se odlučio otići da se taj režim sruši, bez obzira kolika mu je brada i da li uopće vjeruje u Boga.
Radije ću biti na njihovoj strani nego na strani ministra Radončića koji bi da kreira svoja pravila kako mu u Banjaluci kažu (pogledati današnju izjavu iz Banjaluke). Ili da budem u istom košu sa vama dvojicom koji želite smrt ljudima koje nikad niste vidjeli niti upoznali.
Vi se čak usuđujete nazvati te ljude kukavicama. Vas dvojica koji godinama pišete protiv tih ljudi na forumu. A tebi su iz Zenice blizu i Šerići i Arnauti, a ovom Tuzlaku su Lipovice na nekih 15 km. Što ne odete i ne kažete tim ljudima u oči ovo što pišete po forumima.
a sto ne odem da im kazemu lice. pa zar ne vidis jarane koliko je to zatucano doktrinom. pa glavu bi mi odsjekli da me sretnu. srecom, postoje nacini da se iznese misljenje, bez takvih susreta. a koje koristis i ti isto kao i ja. a neko i zloupotrebljava.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5622 Re: Sirija
teroristi i ubice poznatiji kao vlada u damasku
jel mišljenje koje imate o stranim borcima u siriji koji se bore na strani FSA i sirijskog naroda imate i o hezbolahu šiitskim paravojskama iz iraka i dobrovoljcima iz irana
i oni se bore za šerijat i obavljaju svoju džihadsku dužnost za spas asadovog režima na poziv ajatolaha dženetija ...
da li su i oni su islamisti i džihadisti
jesu li i oni mundžosi bradonje tekbiraši i teroristi
jel mišljenje koje imate o stranim borcima u siriji koji se bore na strani FSA i sirijskog naroda imate i o hezbolahu šiitskim paravojskama iz iraka i dobrovoljcima iz irana
i oni se bore za šerijat i obavljaju svoju džihadsku dužnost za spas asadovog režima na poziv ajatolaha dženetija ...
da li su i oni su islamisti i džihadisti
jesu li i oni mundžosi bradonje tekbiraši i teroristi
Last edited by japin_mutapi on 26/09/2013 14:52, edited 1 time in total.
- Point.
#5623 Re: Sirija
Po meni, samo bolestan insan, budaletina, moze da se halali sa svojom rodjenom majkom, zenom, djecom i ode u jebenu Siriju da glavu gubi zbog tamo nekog smrdljivog Assada. Pa sta je bitnije covjeku muslimanu, vjerniku, rodjena familija i djeca ili neki tamo Assad i fole borba za islam, a protiv islama? To mi nikako ne ide u glavu i takve ne treba sazaljavati ni sekunde. Ukoliko ih ima jos po BiH, nek idu i nek se nevracaju a i njihovi simpatizeri, sto im se dive.cetmi wrote:
Ti i ovaj gore se radujete i šprdate sa pogibijom rahmetli Muaza Šabića, borca ARBiH, čiji je jedan brat poginuo za ovu zemlju, druga dva ranjena. Mediji su objavili da se nikad ni sa kim nije zamjerio u komšiluku, da je bio čestit i živio od poljoprivredne proizvodnje. Halalio se sa svojom majkom i otišao, jer nije više mogao gledati teror Assadovog režima.
Kakvi god da su Assadovi alawiti, ipak su muslimani i nema te sile da moze da opravda odlazenje "islamskih" boraca iz drugih zemalja u Siriju i da tamo idu u jihad protiv muslimana. Ovo isto vazi i za Assadovce, nista ne moze opravdati ubijanje sopstvenog naroda i to jos hemijskim oruzjem. Problem Sirije nije nas problem, zar nemamo neprijatelja koji nam visi o glavi u svojoj avliji? Al jok, lakse je bradatoj budali, kukavici otici u susjednu Siriju i tamo ostavljati kosti. A djeca nek zive bez oca.
-
underwater
#5624 Re: Sirija
Ovo najbolje pokazuje shupljoglavost ideologije bradatih samoproglasenih mudztehida.cetmi wrote: Muaz Šabić nije otišao u Siriju da opljačka banku, a da jeste i da je u takvoj namjeri poginuo niko ga ne bi žalio. On je tamo otišao kao bivši pripadnik ARBiH da brani ono u šta vjeruje. Nema nikakve sumnje da će njegov mezar biti obilježen i da će on u budućnosti biti na spisku onih koji su položili život za slobodu sirijskog naroda. Moguća je situacija kao i kod nas, da za jedne bude šehid, a za druge neprijatelj, ali je sigurno da će za jednu grupu biti šehid.
Pa bolan samo pogledaj te komercijalne filmske uradke koje gore neumorno postaju tvoja zabludjela braca.
Ideologija PROSJACENJA, ista kao sto je bila i u Bosni. Obavezno tekbiranje svake 3 sekunde, a sve da se prikupi PARA od donacija. Te proklete ZLE pare.
Moderni Jezidi ... sve cete vi pokriti fetvama i objasnjenima. Za pare vi idete, za pare!!!! NIjedan nije otiso dzabe.
Vasa "grupa" kako kazes, to sto ce nekakav Muaz ZA VAS biti sehid je komercijala .... kontas.
Njega se vi bojte ....Njega ... Allaha Uzvisenog .....a ne gledajte misljenja nekakvih grupa ...praznoglavi duhovni i stvarni prosjaci.
-
underwater
#5625 Re: Sirija
Pa reci onda (ako nisi samo obican BLEFER) reci i javno JEMIN donesi DA IDU DZABE za Siriju, tj da ne dobivaju para!!!cetmi wrote:Allah me sačuvao još od rođenja od mogućnosti da Islam slijedim na način sa kojim bi bili zadovoljni ovi u Nedždu ili ovi iz Teherana, tako da me se ove tvoje teorije ne dotiču.
Tu sve pocinje i zavrsava, to su vam bogovi, ONI KOJI VAS PLACAJU, za Allaha se ide DZABA, za Njegov Raziluk!
Reci eto ovde da nije tako, da ti se odma izvinem i u ruku te poljubim, O ti zastitnice siromasnih i porobljenih u dalekoj Siriji...