nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#5601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ti Arapi su zaostala bahata stoka koja se nikada neće prilagoditi civilizovanom svijetu. A sve ih je više ovde zbog raznih interesa. Baš lijepo nam se piše...
tempuser

#5602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Gorane jebe se meni za pilote trkace i divljake sve dok mene ne diraju, sklonim se, odmaknem, dam desni zmigavac, ali kada taj isti ne jebe ni mene ni moju porodicu jer mu se zuri, onda skontas sto se mirzet ne sklanja...
Istina je na pola puta zustre rasprave mirzet vs ostali, ja sam ambivalentan na sve kada su mi zena i dijete suputnici ali bas zbog njih gubiti glavu radi budala necu i ustupke tipa bjezi na bankinu sklanjaj se jer se gazdi zuri i ima pare da plati/podplati policiju.
Ja razumijem o cemu pises, samo ne razumijem tu logiku kako ces tjeranjem inata k'o Mirzet postici da ti je dijete sigurnije, a voznja brz sokova?!
Bakir1

#5603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Sta postizes bjezanjem sa puta svakoj susi?
Sta postizes ako shorgas sebe bjezeci sa puta ?
Ne inatim se ne dozivljavam uzmem telefon i nazovem muriju, meni je savjest cista, samo znam da ne skacem ko seoska mlada na bankinu radi svake kite kojoj se zuri...
Ko je brzi prodje, ustupke tipa bjez odAvde ne pravim
condy

#5604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Joj oko cega palamudite :roll:

Ako je neko papak, ti budi kontra, nemoj i ti da postanes papak i to je to. Vozi kako propisi nalazu, pazi na svoju sigurnost, i ne radi nista nepromisljeno u nekom afektu

Skontajte da papku na cesti ti nista ne mozes. Mozes samo napraviti jos gore sranje ako se krenes sa njim natezat u voznji, napravit lancani sudar, uvuci u sudar jos nekoga i sl.

Ko god je imao nezgodu ne ponovila mu se. Ali to ne znaci da on sad moze radit kako se njemu cefne iz revolta. Ne mozes jaro, jer ces tako ti ubiti direktno ili posredno nekog tako sto ces ga uvuci u udes ganjajuci se sa papkom. Ako to radis onda si i ti papak koji nista nije naucio iz te nesrece. Budi kontra papku, demonstriraj kulturu voznje a ne krkanluk.
tempuser

#5605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Sta postizes bjezanjem sa puta svakoj susi?
Sta postizes ako shorgas sebe bjezeci sa puta ?
Ne inatim se ne dozivljavam uzmem telefon i nazovem muriju, meni je savjest cista, samo znam da ne skacem ko seoska mlada na bankinu radi svake kite kojoj se zuri...
Ko je brzi prodje, ustupke tipa bjez odAvde ne pravim
Postizem da samo moje dijete i ja u toj situaciji sigurniji nego da tjeram neke inate. Mene vise nego dovoljan razlig
530i

#5606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ako i ne računamo faktor ljudi i života glupo je i ogrebati auto radi budale, nek je šteta i 50 ili 100 maraka. To zna svako ko se ikad zezo sa policijom i osiguranjima...
Samo treba i znati voziti i pratiti saobraćaj...od junačenja i tjeranja inata ništa pametno nema.
KB9

#5607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

dobro protiv papaka ne pali, to i jest poenta svega
drug_profi

#5608 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

condy wrote:Joj oko cega palamudite :roll:

Ako je neko papak, ti budi kontra, nemoj i ti da postanes papak i to je to. Vozi kako propisi nalazu, pazi na svoju sigurnost, i ne radi nista nepromisljeno u nekom afektu

Skontajte da papku na cesti ti nista ne mozes. Mozes samo napraviti jos gore sranje ako se krenes sa njim natezat u voznji, napravit lancani sudar, uvuci u sudar jos nekoga i sl.

Ko god je imao nezgodu ne ponovila mu se. Ali to ne znaci da on sad moze radit kako se njemu cefne iz revolta. Ne mozes jaro, jer ces tako ti ubiti direktno ili posredno nekog tako sto ces ga uvuci u udes ganjajuci se sa papkom. Ako to radis onda si i ti papak koji nista nije naucio iz te nesrece. Budi kontra papku, demonstriraj kulturu voznje a ne krkanluk.
Bravo majstore. Najjasnije moguce receno.

Poslano sa Tipfeler mašine
mirzet87sa

#5609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Nemate vi tri ciste, pogotovo ovaj kome je ultimatum ogrebati auto. Jednom kada vas te budale izbace, pogotovo kada ste sa porodicom, obidjete sve i jednu bolnicu a dijete ostane s posljedicama, zena nepokretna, promijenit ces gledanje na svijet. Ne spasavas ti njih sklanjajuci im se, nit osiguravas "mir u autu" samo testiras svoju srecu. Na tim brzinama svaki sudar je blazi od pada s ceste, to nek vam svima bude jasno. Ja takve (bakir1) s merakom docekam, bjeze jer vide da im ne prolazi. Bolje on u jarak, frontalni, nego ja. Moja porodica je meni najbitnija, a vjerujem da je i svima vama. Spreman sam svaku tu budalu koja naleti na mene izbaciti s ceste, ono sto sam prosao ja ne moraju moji saputnici.
Last edited by mirzet87sa on 20/08/2016 16:35, edited 1 time in total.
zateznistub

#5610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

530i wrote:Ako i ne računamo faktor ljudi i života glupo je i ogrebati auto radi budale, nek je šteta i 50 ili 100 maraka. To zna svako ko se ikad zezo sa policijom i osiguranjima...
Samo treba i znati voziti i pratiti saobraćaj...od junačenja i tjeranja inata ništa pametno nema.
:thumbup:
nightvision

#5611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Razumijemo mi tebe, ali tjerajuci mak na konac na osnovu vlastitog iskustva mozes samo dozivjeti isto. Slazem(o) se s tobom da ne treba bjezat u jarak ali ne dati nekome da te pretekne zato sto je puna ili zato sto hajvan divlja brzinom nema logike ako jednim pritskom kocnice mozes sprijeciti belaj sa ko zna kakvim posljedicama, onda ne bi trebalo biti dileme sta ces uraditi.
mirzet87sa

#5612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ne razumijes, da razumijes nr bi pisao to sto pises. Gdje i kad sam rekao da ne dam nikome da me prestigne? Slabo se vi vani vozate po ovim dionicama, a vidim bakir1 ih tek otkrio, pa i nemate predstavu kako saobracaj tu funkcionise.
alipasijaner

#5613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Meni je ovaj mirzet jasan k'o dan, prezivio udes, ima traumu koju sad preslikava u svoj stil voznje cestom
medjutim glumeci mad max-a jedino sto mozes postici je da budes saucesnik u ubistvu nekog nevinog ko dolazi iz suprotnog
smjera tjerajuci svoj kapric da neces da se sklonis nekom bolidu.

Sto se mene tice ko god hoce da me pretekne moze, kome mogu pomoci u preticanju da mu se sklonim, prikocim ili ubrzam u zavisnosti
od situacije uradicu to, niko nije bezgrijesan i na kraju krajeva nekada i ja mogu napraviti gresku, pogresnu procjenu i nadam se da ce mi u tom trenutku neko pomoci ne da ne ubijem sebe nego da ne ubijem nekog ko dolazi ni kriv ni duzan iz suprotnog smjera.

Hajde djeco u pamet.. a ne u inat..
mirzet87sa

#5614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Druze, ne glumim ja nikakvog mad maxa. Ko god krene da prestize, nek me prestize, ja nikada gasao dodao ne bih da me ne moze prestici, to je umnobolno. Sam kazem i ponavljam, pustim te, pomognem ti ali DALJE od mene. Nemoj mi brutalnih uleta gdje svjesno rizikujes da me izbijes, prestizi ali se kloni mene, to je sve.
nightvision

#5615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Covjece sam sebe pobijas pricom, ali eto de hajde, nije bitno.
klaki

#5616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

popustite ba momka, nista pogresno i lose nije govorio niti je ono o cemu prima agresivna i manijacka voznja, a to ako je neko picka za volanom pa mu mirzetov stav smeta i u glavi ima sliku divljaka za volanom to je druga prica
mirzet87sa

#5617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ne pobijam, ni u jednom postu. Izvlacite, pisete, onako kako hocete i okrecete onako kako vama odgovara. Od prvog, do zadnjeg posta pisem da brze od ogranicenja ne vozim, ne guslam, ako nekoga ometam ja se sklonim. Ako je moja voznja prespora, ja se sklonim. Nikada gasa dao nisam nekome ko je u fazi prestizanja, niti mi je kada palo na pamet, obicno prikocim s tim da nema niko iza mene. U gradskoj guzvi, koloni, ne pustam nikoga ko koristi izlazne trake za prestizanje, suprotan smijer, prolazak kroz crveno, uvaljivanje pred semafor da mi se nasilno ubaci. Van grada, pogotovo u situacijama opisanim u postu od @Bakir1 iste pustim da me prestizu, ne ganjam se s njima niti me je to ikada palo na pamet. Ukoliko dodje do nasilnog uvaljivanja, neuspjesnog preticanja, ubacivanja, skretanja s svoje trake, ja im jednostavno ne dam da se uvali ispred mene i time krene da me "izgurava" s ceste. Bujrum, krenuo si da prestizes, prestizi. Nemoj ometati mene u voznji, ne dovodi mene u opasnost jer cu ti odgovoriti na istu. Za van gradske kolone sam takodjer pisao, ne dozvoljavam uvaljivanje ispred sebe i kraj. Prestizi, ne branim ti ali se ispred mene u koloni gdje svi idemo mic po mic uvaliti neces. Vama ako je ovo sto ja radim pokusaj ubistva, gori ste vi koji se uspanicite pa opalite punim po kocnici, a pri tome strada neko iza ni kriv ni duzan! Ili u najgorem slucaju, odletite s ceste.
alipasijaner

#5618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

mirzet87sa wrote: U gradskoj guzvi, koloni, ne pustam nikoga ko koristi izlazne trake za prestizanje
koje su to "izlazne" trake u gradu koje neko koristi za prestizanje?
mirzet87sa wrote:Ukoliko dodje do nasilnog uvaljivanja, neuspjesnog preticanja, ubacivanja, skretanja s svoje trake, ja im jednostavno ne dam da se uvali ispred mene i time krene da me "izgurava" s ceste.
Znaci ti si spreman da ne dignes nogu s gasa i pustis bolida ispred sebe znajuci da ce se bolid zakucati u auto koje dolazi iz suprotnog smjera

mirzet87sa wrote:Vama ako je ovo sto ja radim pokusaj ubistva
Ne moras povuci okidac da bi bio ubica, ovo sto ti radis je pomaganje u nehoticnom ubistvu, s tim da ti to radis s predumisljajem...
tempuser

#5619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ne konta mirzet da je pitanje vremena kad ces mu se neko uvaliti sve da su za volanom 3 neustrasiva mirzeta i odnijet ga sa ceste ko da ga nije bilo, da uvijek ima i brzi, i jaci I gluplji, a vjerovatno mu se ipravo to i desava jer se svako cese tamo gdje ga svrbi!
Ned071

#5620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

Izlazna traka za prestizanje... Misli covjek na morone koji, npr, zaobidju kolonu trakom skroz lijevo za skretanje ka rtv domz i uvale se opet desno u raskrsnici, tik prije tramvajske
mirzet87sa

#5621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ned071 wrote:Izlazna traka za prestizanje... Misli covjek na morone koji, npr, zaobidju kolonu trakom skroz lijevo za skretanje ka rtv domz i uvale se opet desno u raskrsnici, tik prije tramvajske
Kod masinske, poste, pofalici, drinska, put zivota, cak sam dozivio prestizanje preko autobuskog prosirenja.. Da, takvima se ne sklonim, nek se zapuca. Nek ginu, ja necu, a nece se izvuci ni na moju milost. Uvijek moze on kociti, ne moram ja.
mirzet87sa

#5622 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

A za ludje od mene, vazda nosim knjizicu da mu sastavim klempu kroz prozor, zna goran najbolje..
mirzet87sa

#5623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Na kraju krajeva, kad pucamo teoriju sta bi bilo kad bi bilo, ti svojim kocenjem mozes sastaviti lika iza sebe pa ga pri tome i ubiti. Gledaj malo i s zadnje perspektive, ne prednje. Ili jos dalje, iza tebe sleper a ti po kocnici, raznese te.. Sbbkbb 8)
zateznistub

#5624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

:-)
supercali

#5625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:
Ned071 wrote:Izlazna traka za prestizanje... Misli covjek na morone koji, npr, zaobidju kolonu trakom skroz lijevo za skretanje ka rtv domz i uvale se opet desno u raskrsnici, tik prije tramvajske
Kod masinske, poste, pofalici, drinska, put zivota, cak sam dozivio prestizanje preko autobuskog prosirenja.. Da, takvima se ne sklonim, nek se zapuca. Nek ginu, ja necu, a nece se izvuci ni na moju milost. Uvijek moze on kociti, ne moram ja.
Covjece kontas li ti da taj nece kociti nego ce ici na tebe da izbjegne sudar
Znaci ti sam sebi prizivas jarak livadu rijeku ili sta je vec sa strane
Ako ide kamion na mene a ti pored ubrzavas skrenut cu u tebe i odosmo i ti i ja svirati oblacima posebno prema mostaru uz neretvu
Kontas li ti to ili treba crtati
Post Reply