Ne znam sta ocekujes da ti ljudi kazuquarterback wrote:uzimao sam ranije preko pika ali uglavnom sam se licno nalazio sa ljudima, prvi put da mi treba neka elektronika a da covjek nije u sarajevu
trebam za par dana naruciti od ovog covjeka ekran za tablet, da li vam se cini da je prodavac ok ?
http://www.olx.ba/profil/Beco12358
nisam jos nista uzimao preko brze dostave, pretpostavljam da covjeku trebam reci isporuku brzom dostavom uz mogucnost otvaranja posiljke ili?
hvala
Prevaranti na PIK-u
- Herr Flick
#5601 Re: Prevaranti na PIK-u
-
quarterback
#5602 Re: Prevaranti na PIK-u
pa vidi, da sam napisao da me covjek zajebao ovdje bi bilo 480 postova kako mu se na profilu vidi da je lopov, kako sam trebao ovako i ovako a ne tako i tako...Herr Flick wrote:Ne znam sta ocekujes da ti ljudi kazuquarterback wrote:uzimao sam ranije preko pika ali uglavnom sam se licno nalazio sa ljudima, prvi put da mi treba neka elektronika a da covjek nije u sarajevu
trebam za par dana naruciti od ovog covjeka ekran za tablet, da li vam se cini da je prodavac ok ?
http://www.olx.ba/profil/Beco12358
nisam jos nista uzimao preko brze dostave, pretpostavljam da covjeku trebam reci isporuku brzom dostavom uz mogucnost otvaranja posiljke ili?
hvalaTi to sam moras odlucit
dakle ocekujem trenutnu pamet umjesto naknadne pameti, da se kaze sta treba a ne kako nije trebalo
uostalom znas i sam, vidio si neki dan kako su svi prepametni kada neko drugi naleti
-
quarterback
#5603 Re: Prevaranti na PIK-u
hvala drug, iako nisam nesto upucen i meni se cini da su validni dojmoviKvaziExpert wrote:Lik mi djeluje regularan.
jos samo da mi neko kaze u vezi brze dostave, koliko sam shvatio ona moze biti sa mogucnoscu otvaranja paketa i bez toga, i to trebam naglasiti prodavcu - da mi dozvoli da otvorim paket
pretpostavljam da je to slanje sa pouzecem tj da placam kod preuzimanja, kada otvorim paket i vidim da je to - to
hvala puno drug
- kafanski_covjek
#5604 Re: Prevaranti na PIK-u
Euroexpress i obavezno naglasiti da se pregleda a mozes i da isprobas pa tek onda da platis
-
quarterback
#5605 Re: Prevaranti na PIK-u
hvala puno gospodo

-
zrakomlat
#5606 Re: Prevaranti na PIK-u
_BataZiv_0809 wrote:Ma nije ba, frajer se zalio na prevaru, Kinaski ga preveslao da je to on, ovaj se upecao ko sivonja, Kinaski dobio Banovice
-
Nepass
#5607 Re: Prevaranti na PIK-u
Mozes li molim te staviti linkove, posto za par sedmica treba da selim pa da znam koga da zovem.Amazonka27 wrote:nađem na piku oglas za prevoz stvari...profil sa najviše prepruka je bio naravno prvi izbor. Zovnem lika, može može, sve moze..dogovorimo se za sutra...sjedi čekaj i čekaj...zovemo ga, ne javlja se. Drugi put, treći put... nazovem drugog prevoznika i završimo sve za pola sata. Ovom spucam recenziju na piku...kad javlja seeeee..eto znaš iskrs'o problem, de izbrisi komentar. Reko neću. Eto, displej se pokvario pa nisam vidio ko zove. ne zanima me.
Elem, kod tih preporuka za Usluge...vidi se npr 68 preporuka...ali u tih 68 su ubrojane i one negativne...kojih može biti vise nego pozitivnih. to je po meni jedan mali BUGić koji bi se trebao srediti...
Jeli bilo kakve stete na stvarima?
- KB9
#5608 Re: Prevaranti na PIK-u
kako imas obraza poredit pik i ebay?seoBIH wrote:Pa ne vidim naplatu drugih artikala? Mada ja bih i automobile, tu je keš
Ne kontam fakat šta je čudno. Vidi se da niste odmakli dalje od brdovitog balkana. Prodao sam 20tak knjiga preko ebaya i uredno naplaćena objava, kao i provizija pri prodaju. Pored toga i na paypalu naplaćeno
Pa i prodaja preko agencije je uz proviziju. Sve u svemu i ja bih naplaćivao. Drugo je što ja sada drkam kurac po kiksu.
- Amazonka27
#5609 Re: Prevaranti na PIK-u
ppNepass wrote:Mozes li molim te staviti linkove, posto za par sedmica treba da selim pa da znam koga da zovem.Amazonka27 wrote:nađem na piku oglas za prevoz stvari...profil sa najviše prepruka je bio naravno prvi izbor. Zovnem lika, može može, sve moze..dogovorimo se za sutra...sjedi čekaj i čekaj...zovemo ga, ne javlja se. Drugi put, treći put... nazovem drugog prevoznika i završimo sve za pola sata. Ovom spucam recenziju na piku...kad javlja seeeee..eto znaš iskrs'o problem, de izbrisi komentar. Reko neću. Eto, displej se pokvario pa nisam vidio ko zove. ne zanima me.
Elem, kod tih preporuka za Usluge...vidi se npr 68 preporuka...ali u tih 68 su ubrojane i one negativne...kojih može biti vise nego pozitivnih. to je po meni jedan mali BUGić koji bi se trebao srediti...
Jeli bilo kakve stete na stvarima?
- CaneBos
#5610 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema bug-a tu, udjes u preporuke i tacno vidis koliko ima pozitivnih, koliko negativnih.Amazonka27 wrote:nađem na piku oglas za prevoz stvari...profil sa najviše prepruka je bio naravno prvi izbor. Zovnem lika, može može, sve moze..dogovorimo se za sutra...sjedi čekaj i čekaj...zovemo ga, ne javlja se. Drugi put, treći put... nazovem drugog prevoznika i završimo sve za pola sata. Ovom spucam recenziju na piku...kad javlja seeeee..eto znaš iskrs'o problem, de izbrisi komentar. Reko neću. Eto, displej se pokvario pa nisam vidio ko zove. ne zanima me.
- CaneBos
#5611 Re: Prevaranti na PIK-u
Dobro ti rece covjek, porediti ebay i pik..po bilo kojoj osnovi..mislimseoBIH wrote:Tipični BošnjoSve u BIH free, čim ode vani prilagodi se svemu, pa tako recimo i plaćanju objave. Primjera radi Ebay uzima fee prodaje. Pa tako nije par KM na nekretninu od 100.000 već par hiljada.
![]()
![]()
- seoBIH
#5612 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam poredio ebay, vec sam naveo da se na većini velikih oglasnika vrši plaćanje pri objavi za artikle kao sto su nekretnine.
Ako je nekome potreban drugi primjer, eto ne moras ici do ebaya, njuskalo.hr koji je isti tip pika .
'ta će Bošnjo, sve bi džabalesku, pa dobio donacija, misli da cijeli svijet tako funkcioniše
Sreća ne živimo u HR, neki bi uradili harakiri, jer je objava oglasa na godinu dana za nekretnine oko 100KM.
http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=he ... tent_id=86
Da se razumijemo, svi mi volimo besplatno, ali mrzim neargumentovane izjave. Evo i sam drug sere jer je platio 100KM za objavu nekretnine na njuskalu, a nakon 3 mjeseca istu prodao za 130k

Ako je nekome potreban drugi primjer, eto ne moras ici do ebaya, njuskalo.hr koji je isti tip pika .
'ta će Bošnjo, sve bi džabalesku, pa dobio donacija, misli da cijeli svijet tako funkcioniše
Da se razumijemo, svi mi volimo besplatno, ali mrzim neargumentovane izjave. Evo i sam drug sere jer je platio 100KM za objavu nekretnine na njuskalu, a nakon 3 mjeseca istu prodao za 130k
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5613 Re: Prevaranti na PIK-u
i u njemačkoj nema nelegalnih nekretnina
samo poredimo
samo poredimo
-
r_faruk
#5614 Re: Prevaranti na PIK-u
Na njuskalu sam 60KM platio oglas za nekretninu...
- Filter
#5615 Re: Prevaranti na PIK-u
sestro, koji tablet?quarterback wrote:hvala puno gospodo![]()
mozda ti mogu pomoci
-
quarterback
#5616 Re: Prevaranti na PIK-u
bhtelecomax vivax tpc- 9150Filter wrote:sestro, koji tablet?quarterback wrote:hvala puno gospodo![]()
mozda ti mogu pomoci
- CaneBos
#5617 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije isto platiti oglas za prodaju artikla/nekretnine od 100-200k i placati 5KM da se izdvoji oglas za artikal koji kosta 50 tak KM ili vise, a najvise je takvih oglasa, samim tim ne nudeci realnu skalu cijena za izdvajanje artikala spram njihove prodajne vrijednosti, ucjenjuju one kojima je hitno nesto prodati, jer alternativne e prodajne platforme u BiH nema.seoBIH wrote:Nisam poredio ebay, vec sam naveo da se na većini velikih oglasnika vrši plaćanje pri objavi za artikle kao sto su nekretnine.
'ta će Bošnjo, sve bi džabalesku, pa dobio donacija, misli da cijeli svijet tako funkcionišeSreća ne živimo u HR, neki bi uradili harakiri, jer je objava oglasa na godinu dana za nekretnine oko 100KM.
Da se razumijemo, svi mi volimo besplatno, ali mrzim neargumentovane izjave. Evo i sam drug sere jer je platio 100KM za objavu nekretnine na njuskalu, a nakon 3 mjeseca istu prodao za 130k![]()
Ne znam sta je ovde tako tesko shvatiti. I uopste se ne radi o dzabalesku bosnjo mentalitetu koji spominjes, radi se o cistom ucjenjivackom monopolizmu, a s tim se nikada necu sloziti.
- seoBIH
#5618 Re: Prevaranti na PIK-u
Opet idemo u krajnost. Priča je počela oko nekretnina i plaćanja istih. Nisam ništa rekao. Naravno da je neralno plaćati 5KM za artikal od par desetina KM. Mislim suvisna je rasprava, necemo ici dalje, jer slozimo se da se ne slazemo
Ja sam samo naveo da se plaća i kod drugih, imali konkurenciju ili ne, na kraju se plaća.
- Truba
- Truba
#5621 Re: Prevaranti na PIK-u
zaključana tema o torabiju nisam mogao podići
-
channel10
#5622 Re: Prevaranti na PIK-u
Imate li vi problem da kod otvaranja nekog artikla, ne otvara i slike koje su postavljene i koje se mogu otvoriti prilikom ulaska na pik preko telefona?
- mali Ninja
#5623 Re: Prevaranti na PIK-u
postovanje, htio bih poceti odavde, na forumu. Moram prijaviti jednog prodavača za nekorektnu i neljudsku trgovinu, a nadasve prevarantsku.
Naime radi se o instant cesmi delimano, koju sam kupio od te osobe jer sam u pitanjima na artiklu vidio da covjek daje garanciju na cesmu 30 dana, pogledah njegov profil i vidim brdo posudja i ostalih stvari, te stoga misleci da je trgovac profesionalan, obavili smo trgovinu bez cjenkanja i vrlo brzo.
nakon nepunih 5 dana, grijac cesme je prestao raditi. Ok, desava se, naravno kome ne treba i kad ne treba, jer nama je zaista cilj da cesma radi, druge mogucnosti grijanja vode nemamo. Javim se gospodinu ponovo i kazem o cemu se radi, on kaze zao mi je ali nama dobavljac ne garantuje za cesme, ok reko imate u pitanjima na tu cesmu da vi garantujete 30 dana na ispravnost cesme, zbog toga sam je i narucio, hocete li da vam posaljem cesmu pa da je vi popravite ili da vam posaljem racun kada je mi popravimo, kaze ne znam o cemu pricate i ne vidim razloga zasto bi ja platio popravku (imam cijeli razgovor na viberu), da bih ja provjerio pitanja koja je on uredne precesljao, obrisao sve vezano za tu garanciju 30 dana
.
radi se o ovom covjeku
http://www.olx.ba/profil/Konig_Posudje
sad bih molio nekog sa slicnim iskustvom da mi kaze sta mi je dalje ciniti, da li imam osnovu prijaviti inspekciji ovakav postupak?
Naime radi se o instant cesmi delimano, koju sam kupio od te osobe jer sam u pitanjima na artiklu vidio da covjek daje garanciju na cesmu 30 dana, pogledah njegov profil i vidim brdo posudja i ostalih stvari, te stoga misleci da je trgovac profesionalan, obavili smo trgovinu bez cjenkanja i vrlo brzo.
nakon nepunih 5 dana, grijac cesme je prestao raditi. Ok, desava se, naravno kome ne treba i kad ne treba, jer nama je zaista cilj da cesma radi, druge mogucnosti grijanja vode nemamo. Javim se gospodinu ponovo i kazem o cemu se radi, on kaze zao mi je ali nama dobavljac ne garantuje za cesme, ok reko imate u pitanjima na tu cesmu da vi garantujete 30 dana na ispravnost cesme, zbog toga sam je i narucio, hocete li da vam posaljem cesmu pa da je vi popravite ili da vam posaljem racun kada je mi popravimo, kaze ne znam o cemu pricate i ne vidim razloga zasto bi ja platio popravku (imam cijeli razgovor na viberu), da bih ja provjerio pitanja koja je on uredne precesljao, obrisao sve vezano za tu garanciju 30 dana
radi se o ovom covjeku
http://www.olx.ba/profil/Konig_Posudje
sad bih molio nekog sa slicnim iskustvom da mi kaze sta mi je dalje ciniti, da li imam osnovu prijaviti inspekciji ovakav postupak?
- Warashii
#5624 Re: Prevaranti na PIK-u
Kojoj inspekciji? Ako nije radnja nemas takvih inspekcija. Ako je radnja, ako si dobio fiskalni racun i garanciju nesto mozes ganjati, ako ti se da.
-
quarterback
#5625 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/artikal/23451451/deli ... a/#pitanja
vidis ti, napisao danas da nema garancjije u komentarima ....
vidis ti, napisao danas da nema garancjije u komentarima ....