Hoće li protjerati nas Bošnjake ili ćemo postati građani EU preko noći?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zrakomlat
#55951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
nles
#55952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao da sam to vec jednom cuo... tamo negdje pocetkom 1992.Milenkov buraz wrote: ↑24/07/2022 18:01 Ljudi šta vam je, mislim da ništa od ovoge neće biti, barem ne u obliku u kojem se neki nadaju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na šta uvježban? Na niz poluistina i poluinformacija?
Opravdavanje Komšićevog nerada pa se dešava ono što nas sve isto boli, ali ne... Krivci su neki drugi, koji su se drznuli reći da car gol.
Čovjek koji ne zna voditi vlastitu stranku bi trebao raditi za ovu državu. Kako da ne.
-
Lex77
#55954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mom ocu je početkom 1991. godine tajnica Srpkinja ( ne po zanimanju) rekla: Bit će logori.nles wrote: ↑24/07/2022 20:19Kao da sam to vec jednom cuo... tamo negdje pocetkom 1992.Milenkov buraz wrote: ↑24/07/2022 18:01 Ljudi šta vam je, mislim da ništa od ovoge neće biti, barem ne u obliku u kojem se neki nadaju.
On nije vjerovao.
-
AtillaS
#55955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ovdje bitno ko šta misli. Ovo je kraj i ove države i svega za šta smo se zalagali sa željom da postanemo normalno društvo. Nema EU, nema NATO-a, nema ničega.Milenkov buraz wrote: ↑24/07/2022 18:01 Ljudi šta vam je, mislim da ništa od ovoge neće biti, barem ne u obliku u kojem se neki nadaju.
-
mishic
#55956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA PRIJETI HAPŠENJIMA?: "Hrvati imaju na raspolaganju visokorangirane ljude u pravosuđu i na čelu Federacije, sada je trenutak da..."
Odavno su pažljivi analitičari upozoravali na činjenicu da rušenje i devastacija BiH države i društva u velikoj mjeri kreće od pravosuđa. Govorilo se i pisalo i o pojedincima i o sistemu koji je potpuno zarobljen što zbog političke šape nad tim sistemom što zbog nepotizma kojim se godinama pravosuđe pretvaralo u dinastije unutar kojih skoro ni jedan pojedinac nije mogao doći na iole odgovorniju funkciju ako nije pripadao klanu ili bio umrežen i zarobljen korupcionaškim aferama.
Eh sada za takvo stanje imamo i direktno priznanje i da smo pravna država nakon ove izjave uslijedila bi masovna hapšenja. No kako nismo i kako mi pravosuđa i nemamo nego plaćamo mafiju tako ni zbog ovoga kao i zbog najtežih oblika kriminala hapšenja nema. Vjerovatno neće biti ni ozbiljnije ograde od eventualnih časnih pojedinaca u tom sistemu ne samo zbog toga što su takvi rijetki nego i zbog toga što se čupanje iz takvih ralja smatra izdajom i kako čujemo, može biti opasno.
Ovo je samo još jedan od čitavog niza slučajeva uzurpacije vlasti do mjere da je čitav sistem zarobljen. I ujedno ovo je još jedan od pokazatelje zbog čega se vodi ovako bespoštedna borba za vlast u BiH. Ako ima neko kome to do sada nije bilo jasno ovo direktno priznanje je sve pojasnilo i ogolilo. Kakvi narodi, kakva njihova prava, kakvi nacionalni interesi ?!! Ovo je borba za moć koja donosi i profit a narod je samo paravan iza koga se to krije.
Odavno su pažljivi analitičari upozoravali na činjenicu da rušenje i devastacija BiH države i društva u velikoj mjeri kreće od pravosuđa. Govorilo se i pisalo i o pojedincima i o sistemu koji je potpuno zarobljen što zbog političke šape nad tim sistemom što zbog nepotizma kojim se godinama pravosuđe pretvaralo u dinastije unutar kojih skoro ni jedan pojedinac nije mogao doći na iole odgovorniju funkciju ako nije pripadao klanu ili bio umrežen i zarobljen korupcionaškim aferama.
Eh sada za takvo stanje imamo i direktno priznanje i da smo pravna država nakon ove izjave uslijedila bi masovna hapšenja. No kako nismo i kako mi pravosuđa i nemamo nego plaćamo mafiju tako ni zbog ovoga kao i zbog najtežih oblika kriminala hapšenja nema. Vjerovatno neće biti ni ozbiljnije ograde od eventualnih časnih pojedinaca u tom sistemu ne samo zbog toga što su takvi rijetki nego i zbog toga što se čupanje iz takvih ralja smatra izdajom i kako čujemo, može biti opasno.
Ovo je samo još jedan od čitavog niza slučajeva uzurpacije vlasti do mjere da je čitav sistem zarobljen. I ujedno ovo je još jedan od pokazatelje zbog čega se vodi ovako bespoštedna borba za vlast u BiH. Ako ima neko kome to do sada nije bilo jasno ovo direktno priznanje je sve pojasnilo i ogolilo. Kakvi narodi, kakva njihova prava, kakvi nacionalni interesi ?!! Ovo je borba za moć koja donosi i profit a narod je samo paravan iza koga se to krije.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#55957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Točno, tajnica.
Jeste, Bošnjak je. Po prezimenu
Jeste, Bošnjak je. Po prezimenu
- Chmoljo
#55958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Do neki dan su nas uvjeravali kako u stvari postoji plan, kako je Komšić genijalan, kako je Bake ipak uradio neke dobre stvari i nije na kraju išao kontra države i svog naroda, kako je Bisera rasturila sa lobiranjem.
Šta sad?
Pa ništa, HDZ će dovijeka biti faktor u vlasti i uvijek će birati SDA koja im je dala sve što je trebalo. SDA ne bi, ali će ipak pretrpiti zbog države.
Čila miča gotova priča. Dok se par kantona bude koprcalo, ozbiljne stvari su se rastalile, robija je zaslužnima sada dalja nego ikada. Šta će jadni, uvijek su bili tu kad je bilo najteže.
Ostaje samo da još vidimo koliki nivo bahatosti smo spremni trpiti. Ali ne sumnjam da je naš sabur dramatično veliki.

Šta sad?
Pa ništa, HDZ će dovijeka biti faktor u vlasti i uvijek će birati SDA koja im je dala sve što je trebalo. SDA ne bi, ali će ipak pretrpiti zbog države.
Čila miča gotova priča. Dok se par kantona bude koprcalo, ozbiljne stvari su se rastalile, robija je zaslužnima sada dalja nego ikada. Šta će jadni, uvijek su bili tu kad je bilo najteže.
Ostaje samo da još vidimo koliki nivo bahatosti smo spremni trpiti. Ali ne sumnjam da je naš sabur dramatično veliki.
- muha_sa
#55959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo zvanicno il je rekla kazala 
-
plavi_E
#55960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi nikako dobro upratio. Ja sam u vezi shmitovog zakona rekao da je pobjeda etnickog nad gradjanskim. A za ostalo vec danima pokusavam saznati da li iko na ovoj temi zna kako se nominuje premijer, kako se odlucuje u Domu Naroda, kakve tajne blokade koristi Covic i niko ni mukajet. Nepopznavanje tih stvri mnogima ne smeta da daju ekpertize o shmitovom zakonu.
-
Novak20
#55961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako sam nešto naučio u životu, to je da skočim pa kažem hop.skafiskafsnjak wrote: ↑24/07/2022 19:42Kome glumis?Novak20 wrote: ↑24/07/2022 19:32
Sikter.
Ne vrijeđam i ne zezam nikoga niti mi je tuđa nesreća duhovna hrana.
Uz to, ne vjerujem MZ, Schmidtu , OHR. Bošnjačka politika će dobiti 8-9 odluka u svoju korist, hrvatska možda jednu. Nametnuti kompromis tek treba potjerati nove kompromise. I to je bolje nego status quo i rahat politike, a patnja stanovnika BiH.
Likuj slobobno, nije frka.
Hr politicari odradili bolji posao. Ko je nama kriv sto imamo retarde.
Zato shvabo, sikter. Kmeči nekom drugom.
-
AtillaS
#55962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne radi se o ravnopravnoj borbi u kojoj bi to moglo tako da važi.skafiskafsnjak wrote: ↑24/07/2022 19:42
- Chmoljo
#55963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I da, maestralno je odigrano na kartu genocida. Fantaatično iskorišteno za budućnost djece koja je izgubila svoje očeve i braću.
Srbi će dobiti imovinu, Hrvati kontrolu države, a Bošnjacima se neće niko protiviti kad kažu da su žrtve genocida.
Maestralno.
Srbi će dobiti imovinu, Hrvati kontrolu države, a Bošnjacima se neće niko protiviti kad kažu da su žrtve genocida.
Maestralno.
- Chmoljo
- BHCluster
#55965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
BTW Niko u ovoj drzavi ne radi, da radi ne bi bilo ovako! A Komsic je samo pogodan izgovor za vlastiti ne rad.Chmoljo wrote: ↑24/07/2022 20:21Na šta uvježban? Na niz poluistina i poluinformacija?![]()
Opravdavanje Komšićevog nerada pa se dešava ono što nas sve isto boli, ali ne... Krivci su neki drugi, koji su se drznuli reći da car gol.
Čovjek koji ne zna voditi vlastitu stranku bi trebao raditi za ovu državu. Kako da ne.
-
palermo
#55966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plavi_E wrote: ↑24/07/2022 20:39
Nisi nikako dobro upratio. Ja sam u vezi shmitovog zakona rekao da je pobjeda etnickog nad gradjanskim. A za ostalo vec danima pokusavam saznati da li iko na ovoj temi zna kako se nominuje premijer, kako se odlucuje u Domu Naroda, kakve tajne blokade koristi Covic i niko ni mukajet. Nepopznavanje tih stvri mnogima ne smeta da daju ekpertize o shmitovom zakonu.
A zasto bi to iko morao znati. Evo, odgovori.mi ti, da.li ovaj zakon ( ovo sto je izaslo u medijima) odgovara HDZ- u ili ne.
Odnosno hrvatskoj politici. Jednostavno pitanje
- Chmoljo
#55967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako to tačno opravdava Komšića kojem se kliče?BHCluster wrote: ↑24/07/2022 20:43BTW Niko u ovoj drzavi ne radi, da radi ne bi bilo ovako! A Komsic je samo pogodan izgovor za vlastiti ne rad.Chmoljo wrote: ↑24/07/2022 20:21
Na šta uvježban? Na niz poluistina i poluinformacija?![]()
-
plavi_E
#55968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neznam i ne sramim se toga sto neznam. Znas li ti kako se imenuje Premijer Federacije? Znas li tako se odlucuje u Domu Naroda Federacije? Znas li ti kakvim se blokadama sluzi Covic pri blokadi federacije?palermo wrote: ↑24/07/2022 20:44plavi_E wrote: ↑24/07/2022 20:39
A zasto bi to iko morao znati. Evo, odgovori.mi ti, da.li ovaj zakon ( ovo sto je izaslo u medijima) odgovara HDZ- u ili ne.
Odnosno hrvatskoj politici. Jednostavno pitanje
- Login77777
#55969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://istraga.ba/mati-tadicu-u-avgust ... ka-mijana/
Mati Tadiću u avgustu ističe mandat: HDZ opstruira izbor novog sudije Ustavnog suda BiH i preferira Zvonka Mijana za nasljednika
- Chmoljo
#55970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pozivanje na VNI koji bi trebao ići na ustavni sud kojeg namjerno ne popunjava predsjednik federacije.
Eto ti blokade.
Ne znma šta će od svega ispasti. Hrvati iz Goražda koji to nisu jesu slika i prilika apsurdnost etničkog vladanja i naravno da su budalaština, ali oslikavaju kako se vlast ne može zasnivati na nečemu što je tako neodređen pojam.
Odnosno, zasnivanje vlasti na nečemu što nije činjenica već izjava o stanju kakose ko trenutno osjeća je apsurdno, i na tome insistiraju nacionalisti svih fela. Nemilice su do apsurda dovodili svi, ali HDZ ponajviše jer najviše želi kontrolu svog opljačkanog plijena i mirne penzionerske dane za svoje prvake.
Da neki policijski čarapaši ne upadaju u kuće kad su ovi u poznim godinama kao dio puta prema EU. Intenzivirano kada je Sanader poglabao.
SDA isto to želi, ali mora glumiti da ne želi tvog svojih glasača, a najviše zbog onih koji ih mrze, jer predstavlja još jaču podijeljenost države i prijeti da apstinenti preglasaju njihovu biračku mapineriju. Podijeljenošću misle da će jedni drugima tako efikasno zaštititi leđa. HDZ i SDA dakle. Sva frka oko Komšića je samo izgovor za to. Za dom naroda. Odavno to tupim.
Kakav Mostar u Hrvatskoj, kakve budalaštine.
HDZ može dobiti svih 17 članova u Domu naroda Federacije, ako će im blokada biti svedena na VNI koji će strogo propisati kriterije za povlačenje tog pitanja. I na prohodnost VNI prema istavnom sudu koji neće biti blokiran.
Pa onda neće moći ucjenjivati svaki popišani zakon samo zato da bi jetrvina zaova člana glavnog odbora HDZ mogla biti primljena na budžet.
Hrvatima svakako treba omogućiti da s eosjećaju dijelom ove zemlje, da imaju kontrolu na svojim životima (što im posebno omogućava postojanje kantona), ali ucjene na nivou federacije u vidu VNI moraju biti kontrolisane činjenično, pravno i argumentovano i koegzistencija može početi.
Ali na fer osnovi.
A ne da budemo žrtve pokušaja Jelke Miličević da Bevandinoj prvoj rodbini nametne dodatne prihode kroz pravilnik o fiskalizaciji gdje bi sve firme u federaciji plaćale. Nije da bi se SDA bunila. Imaju i oni svojih takvih firmi, ali nemaju prostora biti bezobrazni prema svom narodu ko HDZ.
A ono realano, HDZ za bošnjake baš boli kurac.
-
palermo
#55971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa.znam da.se ne.moze.usvojiti nijedan zakon a da ne.prode Dom naroda. Sta trebam jos znati ?
-
nles
#55972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pandakonda wrote: ↑24/07/2022 18:59 dok HNS nece biti zadovoljan jer su im izbijeni elementi blokade.

i da se napokon mozemo posvetiti drugim problemima.

Probosanska strana sigurno vise dobija ovim zakonom i nadam se da ce se ponasati racionalno i da ne treba od MZ praviti neprijatelja.

- Thorgerson
#55973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve veze ima Schmidt sto mi od 1990 biramo nacionalne stranke?plavi_E wrote: ↑24/07/2022 20:39Nisi nikako dobro upratio. Ja sam u vezi shmitovog zakona rekao da je pobjeda etnickog nad gradjanskim. A za ostalo vec danima pokusavam saznati da li iko na ovoj temi zna kako se nominuje premijer, kako se odlucuje u Domu Naroda, kakve tajne blokade koristi Covic i niko ni mukajet. Nepopznavanje tih stvri mnogima ne smeta da daju ekpertize o shmitovom zakonu.
Kaze bilo bi isto. Pa ne bi bilo isto. Ne moze bit isto.
I onda vidjeli sta su nam te stranke uradile, i sta mi radimo? Opet idemo istim putem i nakon 1996. I to jos vecim zarom. Ok, naboj je tu aj mozda ljudi krenu gradjanskim putem... qrac. Evo do dan danas sve isto.
I kao onda kriv nekakav lik svabo tu.
Nije on nista kriv.
Vecina ovdje HOCE torove. Kraj price. Demokratija je takva.
To sto 50 % hadalja ne glasa i sad se cudi svemu. Sad je kasno.
- Chmoljo
#55974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nemaju za koga
- skafiskafsnjak
#55975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam Bosnjak ...Novak20 wrote: ↑24/07/2022 20:39Ako sam nešto naučio u životu, to je da skočim pa kažem hop.skafiskafsnjak wrote: ↑24/07/2022 19:42
Kome glumis?
Likuj slobobno, nije frka.
Zato shvabo, sikter. Kmeči nekom drugom.
Aj fck off
Last edited by skafiskafsnjak on 24/07/2022 21:22, edited 1 time in total.