Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

pemanapemani

#55926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 02/02/2026 20:56
pemanapemani wrote: 02/02/2026 20:21 Revizija presude protiv Srbije vs. Rezolucija o Srebrenici u UN.

Za mene od 2017.,SDA više nije proBiH stranka.
A Zvizdic, SDA emisar koji je sudjelovao u obaranju revizije?

Ili je on dobio pomazanje. :mrgreen:
Što se mene tiče nije.

Nije on lopov, on je samo drzao merdevine Bakiru. :)

Opet, kad se stavi sve na kamaru, revizija i dovođenje genocidnog psihopatskog četnika u Sarajevo i Srebrenicu ništa ne može nadmašiti.

Zvizdic je napustio SDA u ušao u realnu neizvjesnost sa trojkom, opet je bar mrvicu bolji od SDA.

Znači, 10 godina vremena za reviziju, od 2007. do 2017.
Bakir u Predsjednistvu, Komsic od tih 10, 7 godina u Predsjednistvu...

Jednostavno, sa izdajom, javaslukom i lijenosti po pitanju revizije presude protiv Srbije se ništa ne može porediti.
SaraFina

#55927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

SaPnA wrote: 02/02/2026 20:45 I da neko javi Domagoju da ima štovaoce njegovog lika, djela i istrazivackog novinarstva ovdje na forumu.
Domagoj Margetić

ISLAMISTIČKI TERORIZAM NA JUGU EUROPE

Knjigu posvećujem Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebno uspomeni moje prabake Agneze Antal iz Bijeljine. I Dariju Kordiću, i njegovoj obitelji, koji danas proživljavaju patnju i osvetu međunarodnih moćnika jer su sudjelovali u borbi Hrvatskoga naroda u BiH za opstanak na vjekovnim kršćanskim, katoličkim, hrvatskim ognjištima.
https://www.057info.hr/vijesti/2023-07- ... jenio-ime/
SaraFina

#55928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

SaraFina wrote: 02/02/2026 21:24
SaPnA wrote: 02/02/2026 20:45 I da neko javi Domagoju da ima štovaoce njegovog lika, djela i istrazivackog novinarstva ovdje na forumu.
Domagoj Margetić

ISLAMISTIČKI TERORIZAM NA JUGU EUROPE

Knjigu posvećujem Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebno uspomeni moje prabake Agneze Antal iz Bijeljine. I Dariju Kordiću, i njegovoj obitelji, koji danas proživljavaju patnju i osvetu međunarodnih moćnika jer su sudjelovali u borbi Hrvatskoga naroda u BiH za opstanak na vjekovnim kršćanskim, katoličkim, hrvatskim ognjištima.
https://www.057info.hr/vijesti/2023-07- ... jenio-ime/
Hrvatski novinar Domagoj Margetić, poznat po pisanju na opskurnim, ali posljednjih godina najviše na nekim zadarskim lokalnim portalima, doživio je duhovnu preobrazbu: prešao je na pravoslavlje! Kako javlja srpski Blic Margetić, inače Židov, obred krštenja obavio je u manastiru Tavna, a promijenio je i ime u Stefan.

– Morate imati duhovni odmak od svakodnevnog, od banalnog. To je upravo to. Morate misliti o vjeri. Ja nisam bio vjernik, nisam bio kršten, nisam bio ni u jednoj vjeroispovijesti, ali sam odrastao sa pravoslavnim vjernicima. Ta duhovnost pravoslavna mi je bila najtoplija, najduhovnija, najbliža, najintimnija. Intimno najbliža. Zato sam se odlučio krstiti, rekao je Margetić za Blic.

Domagoj je djetinjstvo proveo u Bijeljini, Semberiji i na obroncima Majevice, pa je mjesto krštenja, kako kaže, logičan izbor.
tramvajtrojka

#55929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Danguba wrote: 02/02/2026 20:52
Haris.ba wrote: 02/02/2026 20:47
Danguba wrote: 02/02/2026 20:34 Jebes Hayat, privatni medij ALI sto Trojka ne zavrsi BHT?

Imam osjecaj da je ovo dogovoreno da se dize prasina oko Hayata da ih se ne pita za BHT.
Sta da zavrsi? Nista bez Evrope (citaj visoki predstavnik).
Pa kako druze :D pa kako?
Ko je na vlasti???

Sada ce troleri, pa tako je bilo i sa SDA.
Hebes SDA, dajte vi uradite nesto po cemu bi se razlikovali od SDA i prestanete njih spominjati.
Problem BHT je od 2005 koji je kulminirao od 2015e kad je rtrs u potpunosti prestao plaćati
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#55930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

tramvajtrojka wrote: 02/02/2026 21:26
Danguba wrote: 02/02/2026 20:52
Haris.ba wrote: 02/02/2026 20:47

Sta da zavrsi? Nista bez Evrope (citaj visoki predstavnik).
Pa kako druze :D pa kako?
Ko je na vlasti???

Sada ce troleri, pa tako je bilo i sa SDA.
Hebes SDA, dajte vi uradite nesto po cemu bi se razlikovali od SDA i prestanete njih spominjati.
Problem BHT je od 2005 koji je kulminirao od 2015e kad je rtrs u potpunosti prestao plaćati
Tacnije sa 6. mjesecom 2017. godine kada je prestala naplata preko telekom operatera koji su skupljenu taksu prebacivali na jedinstveni račun koja se dijelila u zakonskim procentima. I tada je, da budemo pošteni, najviše uplaćivao M:Tel
Danguba

#55931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

no_sekirli wrote: 02/02/2026 21:15
Danguba wrote: 02/02/2026 20:54
no_sekirli wrote: 02/02/2026 20:51

Ima li neki realan nacin da samo Trojka zavrsi problem sa BHTom? Vidjeli smo da u drzavnom proracunu ne moze proci zbog osovine HDZ-SNSD, sud ne radi nista da prisilno naplati od RTRSa, dio Federacije ne dobija racune pa cak i oni koji bi platili, ne placaju, a vecina ne zeli platiti.
Jedino da VP otkine od dobiti Cetralne banke kao sto ke za Viaduct i odbije entitetima i distriktu u nekom omjeru, ili da 10 kantona da iz neke pricuve svojih proracuna, ili da BHRT digne svim privatnim unajmljivacima svojih repetitora cijene pa da namire.
Ima li kakvo smisleno rjesenje, a da se mogu zaobici rusitelji drzave?
Onda bih i ja mogao biti vlast.
Samo vici, nije do mene. :-)

Da je laHko biti politicar, politicar bi bio svako...ili bas jeste. :D

Treba nesto ispregovarati.
E jebga, nije to tako tesko ni ispregovarati.

Npr. ovi iz Trojke nazovu Covica i kazu mu daj da rijesimo BHT u proracunu, potpisujemo ti IZ, i nazovi Mileta i rijesi s njim da to prodje.
Znaci, moze se to ispregovarati u 3 minute, ali to nije rjesenje problema, jer za 3 godine BHT ili netko treci ce doci u isti ili slican problem. Pa onda nova ucjena i u krug...

Evo ti budi iskren, pa reci je li do Trojke, konkretno u slucaju BHT.
Jeste.

Prije formiranja vlasti stavi se sve na papir.
Uspostave se crvene linije da se zna oko cega nema pregovora i onda ide ''ti meni ja tebi''.

Sta je Trojka uradila, dala i previse samo da bude dio vlasti a kada su shvatili da su izigrani, bilo je kasno.
Naravno da to nece priznati.

Dodik i Covic su upravo tako napravili, spiskove zelja i dosta toga su ostvarili.

Sjecam se Zajednička kontaktna tačka BiH za saradnju s Europolom, godinama SDA tu nije popustala a Trojka je odmah prihvatila sto je Dodik trazio i sada imamo da njihovo MUP ima direktnu liniju sa INTERPOL i EUROPOLom i da je sjediste gdje je Dodik zelio i da je prvi predstavnik BiH pri EUROPOL-u u Den Haagu bit će iz MUP-a Republike Srpske.

Dodik je sve uradio da smijeni Osmicu jer im je smetao i jer je drzao konce u svojim rukama. Isao je tako daleko da je fakultetu uzeo licencu samo da njemu poniste diplomu. Odmah su postavili svog covjeka ''poznatog taksistu'' i ukinuli crnu listu za mnoge kojima je bio zabranjen ulazak u BiH.
Predali su kompletnu sigurnost u njihove ruke, finansije, UIO, Granicnu policiju i sve sto je bitno da bi dobili neko nebitno ministarstvo za Hurtica, Tasnjicu, i MVP...odbranu ne moze niko ugroziti pa i to moze Trojci.

...dokle treba da nabrajam?
A_A_AKCIJA

#55932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 02/02/2026 20:42 dini i trojki ne odgovara da komšić govori,
Nemoj više, molim te

:shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Auf! Evo ne znam Senade. Okej!
archi_a

#55934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

A_A_AKCIJA wrote: 02/02/2026 21:45
Nemoj više, molim te

:lol:
Odbi više, stranački podklaune. Najgore je kad ono umisli da je kao deklarisani glasač trojke avangarda. Pljuc
palermo

#55935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

archi_a wrote: 02/02/2026 21:48
Nemoj više, molim te

Odbi više, stranački podklaune. Najgore je kad ono umisli da je kao deklarisani glasač trojke avangarda. Pljuc
Sumnjas u avangardu ove drzave :shock:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 02/02/2026 20:56
pemanapemani wrote: 02/02/2026 20:21 Revizija presude protiv Srbije vs. Rezolucija o Srebrenici u UN.

Za mene od 2017.,SDA više nije proBiH stranka.
A Zvizdic, SDA emisar koji je sudjelovao u obaranju revizije?

Ili je on dobio pomazanje. :mrgreen:
Ako mene licno pitas, Zvizdic je uvijek bio i uvijek ce biti supak.

Ali nije da neko tjera sve clanove SDA da izgovaraju sehadet jer je Seka psovala Boga na nekom kolegiju. :kiss:
A_A_AKCIJA

#55937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 02/02/2026 21:48
Nemoj više, molim te

Ti kada ostaneš sam i umoran od ovog agresivnog lajanja,.znaš da sam ja upravu, a da se ti drogiraš vlastitim lažima, jer si kukavica da to sebi priznaš.
archi_a

#55938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Konakoviću, parkiraj i ugasi bager, molim te ko Boga. Nemoj više lobirati, dobro je sve. :lol:
Danguba

#55939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote: 02/02/2026 21:47 Auf! Evo ne znam Senade. Okej!
Znam Bogami. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

archi_a wrote: 02/02/2026 21:54 Image

Konakoviću, parkiraj i ugasi bager, molim te ko Boga. Nemoj više lobirati, dobro je sve. :lol:

8)
no_sekirli

#55941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Danguba wrote: 02/02/2026 21:45
Spoiler
Show
Danguba wrote: 02/02/2026 20:54

Onda bih i ja mogao biti vlast.
Samo vici, nije do mene. :-)

Da je laHko biti politicar, politicar bi bio svako...ili bas jeste. :D

Treba nesto ispregovarati.

Npr. ovi iz Trojke nazovu Covica i kazu mu daj da rijesimo BHT u proracunu, potpisujemo ti IZ, i nazovi Mileta i rijesi s njim da to prodje.
Znaci, moze se to ispregovarati u 3 minute, ali to nije rjesenje problema, jer za 3 godine BHT ili netko treci ce doci u isti ili slican problem. Pa onda nova ucjena i u krug...

Jeste.

Uspostave se crvene linije da se zna oko cega nema pregovora i onda ide ''ti meni ja tebi''.

Sta je Trojka uradila, dala i previse samo da bude dio vlasti a kada su shvatili da su izigrani, bilo je kasno.

Dodik i Covic su upravo tako napravili, spiskove zelja i dosta toga su ostvarili.

Sjecam se Zajednička kontaktna tačka BiH za saradnju s Europolom, godinama SDA tu nije popustala a Trojka je odmah prihvatila sto je Dodik trazio i sada imamo da njihovo MUP ima direktnu liniju sa INTERPOL i EUROPOLom i da je sjediste gdje je Dodik zelio i da je prvi predstavnik BiH pri EUROPOL-u u Den Haagu bit će iz MUP-a Republike Srpske.

Dodik je sve uradio da smijeni Osmicu jer im je smetao i jer je drzao konce u svojim rukama. Isao je tako daleko da je fakultetu uzeo licencu samo da njemu poniste diplomu. Odmah su postavili svog covjeka ''poznatog taksistu'' i ukinuli crnu listu za mnoge kojima je bio zabranjen ulazak u BiH.
Predali su kompletnu sigurnost u njihove ruke, finansije, UIO, Granicnu policiju i sve sto je bitno da bi dobili neko nebitno ministarstvo za Hurtica, Tasnjicu, i MVP...odbranu ne moze niko ugroziti pa i to moze Trojci.

Jebga druze, potegnes pricu za BHRT i trazis rjesenje za taj problem, a onda krenes hvaliti Osmicu, isto da je lik JE Hoover, a ne obicni krivotvoritelj diploma.
Danguba

#55942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

no_sekirli wrote: 02/02/2026 21:59
Spoiler
Show

Jeste.

Jebga druze, potegnes pricu za BHRT i trazis rjesenje za taj problem, a onda krenes hvaliti Osmicu, isto da je lik JE Hoover, a ne obicni krivotvoritelj diploma.
Haj da je i to ali je visoka cijena.
Takvih na svakom koraku sa laznim diplomama ali on je smetao.

BHT je trebao da bude na tom spisku za pregovore ali to je za njih ''macku o rep''.
I tu smo dobro prosli kako su dobri pregovaraci.
Ima li ista da je Trojka uspjesno zavrsila?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#55943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Njih bagerise nas zatrpava :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

no_sekirli wrote: 02/02/2026 21:59
Spoiler
Show

Jeste.

Osmica dobar, zrtva zavjere i ukidanja fakulteta samo da njemu naskode
Finasije drzala SDA, Trojka dala SNSD-u
UIO drzao DF, Trojka dala HDZ-u
Granicnu policiju drzao SBB, Trojka ga dala NES-u

:lol: :lol:
Danguba

#55945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Ovo sve postaje :lol:
:run:
A_A_AKCIJA

#55946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Avdina raja

archi_a

#55947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

_BataZiv_0809 wrote: 02/02/2026 21:59

8)
I skoro.godinu dana kasnije, svi sa crne liste skinuti, gostuju i trguju direktno sa trumpovom administracijom, dok su sve institucije blokirane, dok se usvajaju budžeti uz brisanje stavki za finansiranje-pomoć javnom servisu, institucijama kulture. Još uvijek se obaraju dnevni redovi i ne održavaju sjednice. Čak i "rastureni" milorad dobaci do Vašingtona. A selfie ministri iz trojke se svađaju sa građanima na društvenim mrežama. Naučili, NIŠTA. Ne lobirajte više, ko Boga vas molim. Dobro.je sve. 8)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

archi_a wrote: 02/02/2026 22:12
_BataZiv_0809 wrote: 02/02/2026 21:59

8)
I skoro.godinu dana kasnije, svi sa crne liste skinuti, gostuju i trguju direktno sa trumpovom administracijom, dok su sve institucije blokirane, dok se usvajaju budžeti uz brisanje stavki za finansiranje-pomoć javnom servisu, institucijama kulture. Još uvijek se obaraju dnevni redovi i ne održavaju sjednice. Čak i "rastureni" milorad dobaci do Vašingtona. A selfie ministri iz trojke se svađaju sa građanima na društvenim mrežama. Naučili, NIŠTA. Ne lobirajte više, ko Boga vas molim. Dobro.je sve. 8)
Sta je danas Dodik?
Kako je prosao sudski postupak protiv njega?
Sta se desilo sa zakonima koje je usvojio?
archi_a

#55949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Tako da je ismijao kompletan sistem, sudski, tužilački, sigurnosni, granični, ismijao državu i nastavlja da ismijava svakodnevno. Vidjet ćeš ti šta je dodik.
Više bi običan građanin dobio da pljune političara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

*Ne NES-u, DNS-u :lol:

Vidjet ces ti sta je Dodik :lol: :lol:

Kako se divite Dodiku i kako od njega pravite vanzemaljca to nisu istine
Post Reply