Moja tv net 36KM - trenutni popust=33KM
Telefon Socijalni paket 4,90 KM
Sve ukupno 38KM što je mnogo manje od 51KM ili 49 KM
Treba samo pametno upotrijebiti glavu, što mi bosanci ne činimo često
P.S Moja tv full je trenutno 44 KM još koji dan
Moderator: Benq
STB ima posebno konfiguraciju , sto znaci i posebne IP adrese preko kojih radi , na BHT modemu LAN 2 i lan 3 su konfigurisani da automatski rade za IPTV tj stb sto znaci taj svoj wi fi router ukljucujes u lan 1 da bi imao dhcp i izlaz na net a stb-ovi moraju biti na BHT modemu na lan 2-3johnyB wrote:Može li mi neko pomoći- uveo sam moja tv net i htio bih da koristim svoj wifi router fritzbox 7390 umjesto ovog njihovog. Internet i telefon je lahko poštimati ali me interesuje televizija - moram li nešto prtljati po lan portovima ili je dovoljno da priključim set top box na lan 2 preko kojega se može konektovati na internet?
Hvala unaprijed za pomoć
Nebih se slozio da si prosao manje - evo iz kojeg razloga ti imaš socijalni paket ok . ali taj paket nema povlastice i popuste kao sto ima fiksni unutar paketa moja tv.johnyB wrote:Vrlo rado:
Moja tv net 36KM - trenutni popust=33KM
Telefon Socijalni paket 4,90 KM
Sve ukupno 38KM što je mnogo manje od 51KM ili 49 KM
Treba samo pametno upotrijebiti glavu, što mi bosanci ne činimo često![]()
P.S Moja tv full je trenutno 44 KM još koji dan
Tako da ne smatram da si išta dobio osim da imaš početni pretplatnički račun 38 km . sa kojim češ sigurno doći do 49 plus dodatno .neograničen govorni saobraćaj na fer osnovi prema brojevima svih fiksnih telefonskih mreža u BiH. Fer osnova: 1.500 besplatnih minuta za pozive prema brojevima fiksnih telefonskih mreža u BiH, odnosno prema fiksnoj mreži BH Telecoma i fiksnim mrežama drugih operatora u BiH, uz naplatu naknade za uspostavu poziva u slučaju poziva prema drugim fiksnim mrežama BiH, po cijeni 0,034 KM. Uspostava poziva se ne naplaćuje za pozive unutar fiksne mreže BH Telecoma.
neograničen SMS saobraćaj unutar fiksne mreže BH Telecoma
mogućnost izbora jednog telefonskog broja iz BH Mobile mreže (Najbroj) prema kojem se pozivi naplaćuju po cijeni sa popustom, u iznosu od 0,11 KM/min
dodatne usluge: Prezentacija broja pozivaoca (CLIP), Preusmjeravanje poziva (na zauzeće, bez odgovora, bezuslovno), Konferencijska veza- tri učesnika, Zabrana odlaznih poziva (samostalno), Poziv na čekanju i Skraćeno biranje.
u slučaju korištenja negeografske numeracije za fiksni telefonski priključak, dodatno su omogućene sljedeće telefonske usluge: Pozivanje zadnjeg propuštenog poziva, Preusmjeravanje poziva (u slučaju neregistrovanog modema), Ponovno biranje zadnjeg poziva, Zaključavanje linije, Lista poziva (propuštenih, biranih, dolaznih) na TV prijemniku, Preuzimanje dolaznog poziva po indikaciji na TV prijemniku, Identifikacija pozivajućeg broja na TV prijemniku, Odbijanje poziva, Upravljanje pozivima koristeći meni na TV prijemniku, TV adresar, Poziv sa TV menija, "Ne uznemiravaj".
Imaš PPjohnyB wrote:Hvala na konkretnom odgovoru ali nažalost znači mrka kapa jer sam ja mislio da isključim ovaj BHT router i da sve obavim preko fritzboxa jer on podrzava u potpunosti iptv ali ako moram da ga nakačim iza ovog njihovog routera onda nema svrhe.
Drugi telefon mozes bez popusta.shape of despair wrote:Meni nedaju drugi telefon. Na pretplati sam 3 mjeseca(sve uredno placeno) i uz predodžbu ugovora o radu na neodredeno i JS3100 obrasca sam odma kupio telefon. Medutim sad nemogu drugi jer je jos kao rano, tek sam presao na pretplatu. Cike iz podrske kazu da moze na dva saltera kazu da nemoze
koju IP adresu dobijes kad se nakacis na internet?Sovex wrote:Pozdrav narode,
Jel neko uspio odraditi port forwarding na Innbox v44 VDSL modemu. Forwarding rule se uredno doda u sekciji Advanced setup->NAT ali nista se ne dogodi ni nakon restartaNisam siguran da se uredjaj moze prebaciti u Bridged mode obzirom da je MojaTV Net paket u pitanju? Ima li kakva caka? Da li se uopste isplati zvati 1444 radi ovih stvari?
Hvala
Uredjaj se moze prebaciti u bridge mode, to ti i jeste rjesenje, pakaet mojatv nema nikakvu ulogu u tome.Sovex wrote:Pozdrav narode,
Jel neko uspio odraditi port forwarding na Innbox v44 VDSL modemu. Forwarding rule se uredno doda u sekciji Advanced setup->NAT ali nista se ne dogodi ni nakon restartaNisam siguran da se uredjaj moze prebaciti u Bridged mode obzirom da je MojaTV Net paket u pitanju? Ima li kakva caka? Da li se uopste isplati zvati 1444 radi ovih stvari?
Hvala
Hvala, zovem ih sutraing-ecc wrote:Uredjaj se moze prebaciti u bridge mode, to ti i jeste rjesenje, pakaet mojatv nema nikakvu ulogu u tome.Sovex wrote:Pozdrav narode,
Hvala
1444 moze pomoci oko prebacivanje route ----> bridge
Ima, ali nije tacno, najbolje ti je zvati poslovnice i pitati da li imaju odredjeni uredjaj.shape of despair wrote:Da li negdje na portalu bhtelecoma ima uvid u stanje mobitela po poslovnicama?
Ili nazvati 1444 pa ptati njih u kojoj poslovnici imaju taj i taj uredjaj, pa onda poslovnicu nazvati i rezervisati ako ih ima pravo malo.arnes_king wrote:Ima, ali nije tacno, najbolje ti je zvati poslovnice i pitati da li imaju odredjeni uredjaj.shape of despair wrote:Da li negdje na portalu bhtelecoma ima uvid u stanje mobitela po poslovnicama?
Nece biti povecanja brzina niti izmjene ponude do kraja prve polovine 2018 godine. Za kasnije ne znam, mada ne vjerujem da ce doci do promjene aktuelnih ponuda i paketa.IstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
Iskreno i realno, to je katastrofa. Narod će sve više prelaziti na telemah zbog ovoga..ElRe wrote:Nece biti povecanja brzina niti izmjene ponude do kraja prve polovine 2018 godine. Za kasnije ne znam, mada ne vjerujem da ce doci do promjene aktuelnih ponuda i paketa.IstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
vec godinu dana kako sam se rijesio BHT i rahat, niti puca konekcija niti se desava da ne radi kablovska/digitala , a sve to za istu cijenu...IstinitaPoruka wrote:Iskreno i realno, to je katastrofa. Narod će sve više prelaziti na telemah zbog ovoga..ElRe wrote:Nece biti povecanja brzina niti izmjene ponude do kraja prve polovine 2018 godine. Za kasnije ne znam, mada ne vjerujem da ce doci do promjene aktuelnih ponuda i paketa.IstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
Info iz prve ruke biti ce povecanja uskoroIstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para