BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
johnyB

#55901 Re: BHTelecom All About

Post by johnyB »

Vrlo rado:
Moja tv net 36KM - trenutni popust=33KM
Telefon Socijalni paket 4,90 KM
Sve ukupno 38KM što je mnogo manje od 51KM ili 49 KM :bih:
Treba samo pametno upotrijebiti glavu, što mi bosanci ne činimo često :thumbup: :bih:
P.S Moja tv full je trenutno 44 KM još koji dan
Dr_Help
BHTelecom podrška

#55902 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

johnyB wrote:Može li mi neko pomoći- uveo sam moja tv net i htio bih da koristim svoj wifi router fritzbox 7390 umjesto ovog njihovog. Internet i telefon je lahko poštimati ali me interesuje televizija - moram li nešto prtljati po lan portovima ili je dovoljno da priključim set top box na lan 2 preko kojega se može konektovati na internet?
Hvala unaprijed za pomoć
STB ima posebno konfiguraciju , sto znaci i posebne IP adrese preko kojih radi , na BHT modemu LAN 2 i lan 3 su konfigurisani da automatski rade za IPTV tj stb sto znaci taj svoj wi fi router ukljucujes u lan 1 da bi imao dhcp i izlaz na net a stb-ovi moraju biti na BHT modemu na lan 2-3
Dr_Help
BHTelecom podrška

#55903 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

johnyB wrote:Vrlo rado:
Moja tv net 36KM - trenutni popust=33KM
Telefon Socijalni paket 4,90 KM
Sve ukupno 38KM što je mnogo manje od 51KM ili 49 KM :bih:
Treba samo pametno upotrijebiti glavu, što mi bosanci ne činimo često :thumbup: :bih:
P.S Moja tv full je trenutno 44 KM još koji dan
Nebih se slozio da si prosao manje - evo iz kojeg razloga ti imaš socijalni paket ok . ali taj paket nema povlastice i popuste kao sto ima fiksni unutar paketa moja tv.
to znaci da ti imas taj socijalni paket sa kojeg ne smijes uopste razgovarati sa mobitelima i imaš 100 besplatnih minuta za razgovor prema fiksnoj mreži BH Telecoma
a u paketu moje tv imas neogranićenu fiksnu telefoniju prema svim operaterima uz uspostavu od 0.03 pf a prema telekomu uspotstava je besplatna. a ostatak u moja tv je ovaj
neograničen govorni saobraćaj na fer osnovi prema brojevima svih fiksnih telefonskih mreža u BiH. Fer osnova: 1.500 besplatnih minuta za pozive prema brojevima fiksnih telefonskih mreža u BiH, odnosno prema fiksnoj mreži BH Telecoma i fiksnim mrežama drugih operatora u BiH, uz naplatu naknade za uspostavu poziva u slučaju poziva prema drugim fiksnim mrežama BiH, po cijeni 0,034 KM. Uspostava poziva se ne naplaćuje za pozive unutar fiksne mreže BH Telecoma.
neograničen SMS saobraćaj unutar fiksne mreže BH Telecoma
mogućnost izbora jednog telefonskog broja iz BH Mobile mreže (Najbroj) prema kojem se pozivi naplaćuju po cijeni sa popustom, u iznosu od 0,11 KM/min
dodatne usluge: Prezentacija broja pozivaoca (CLIP), Preusmjeravanje poziva (na zauzeće, bez odgovora, bezuslovno), Konferencijska veza- tri učesnika, Zabrana odlaznih poziva (samostalno), Poziv na čekanju i Skraćeno biranje.
u slučaju korištenja negeografske numeracije za fiksni telefonski priključak, dodatno su omogućene sljedeće telefonske usluge: Pozivanje zadnjeg propuštenog poziva, Preusmjeravanje poziva (u slučaju neregistrovanog modema), Ponovno biranje zadnjeg poziva, Zaključavanje linije, Lista poziva (propuštenih, biranih, dolaznih) na TV prijemniku, Preuzimanje dolaznog poziva po indikaciji na TV prijemniku, Identifikacija pozivajućeg broja na TV prijemniku, Odbijanje poziva, Upravljanje pozivima koristeći meni na TV prijemniku, TV adresar, Poziv sa TV menija, "Ne uznemiravaj".
Tako da ne smatram da si išta dobio osim da imaš početni pretplatnički račun 38 km . sa kojim češ sigurno doći do 49 plus dodatno .
nije isto razgovarati 100 minuta i razgovarati 1500m
johnyB

#55904 Re: BHTelecom All About

Post by johnyB »

Hvala na konkretnom odgovoru ali nažalost znači mrka kapa jer sam ja mislio da isključim ovaj BHT router i da sve obavim preko fritzboxa jer on podrzava u potpunosti iptv ali ako moram da ga nakačim iza ovog njihovog routera onda nema svrhe.
A što se tiče kućnog broja, koristi se svakako samo ponekad tako da je svejedno.
Last edited by johnyB on 04/03/2018 22:05, edited 1 time in total.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#55905 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

johnyB wrote:Hvala na konkretnom odgovoru ali nažalost znači mrka kapa jer sam ja mislio da isključim ovaj BHT router i da sve obavim preko fritzboxa jer on podrzava u potpunosti iptv ali ako moram da ga nakačim iza ovog njihovog routera onda nema svrhe.
Imaš PP
arnes_king

#55906 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Ima li kakav insider da zna kada ce kod BHT biti S9/+ dostupan? Zvanicni datum izlaska je 16 Mart, a kod nas jos ni traga...
shape of despair

#55907 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Meni nedaju drugi telefon. Na pretplati sam 3 mjeseca(sve uredno placeno) i uz predodžbu ugovora o radu na neodredeno i JS3100 obrasca sam odma kupio telefon. Medutim sad nemogu drugi jer je jos kao rano, tek sam presao na pretplatu. Cike iz podrske kazu da moze na dva saltera kazu da nemoze
kakaljin

#55908 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

shape of despair wrote:Meni nedaju drugi telefon. Na pretplati sam 3 mjeseca(sve uredno placeno) i uz predodžbu ugovora o radu na neodredeno i JS3100 obrasca sam odma kupio telefon. Medutim sad nemogu drugi jer je jos kao rano, tek sam presao na pretplatu. Cike iz podrske kazu da moze na dva saltera kazu da nemoze
Drugi telefon mozes bez popusta.
Sovex

#55909 Re: BHTelecom All About

Post by Sovex »

Pozdrav narode,

Jel neko uspio odraditi port forwarding na Innbox v44 VDSL modemu. Forwarding rule se uredno doda u sekciji Advanced setup->NAT ali nista se ne dogodi ni nakon restarta :( Nisam siguran da se uredjaj moze prebaciti u Bridged mode obzirom da je MojaTV Net paket u pitanju? Ima li kakva caka? Da li se uopste isplati zvati 1444 radi ovih stvari? :)

Hvala
ado_sar

#55910 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

Sovex wrote:Pozdrav narode,

Jel neko uspio odraditi port forwarding na Innbox v44 VDSL modemu. Forwarding rule se uredno doda u sekciji Advanced setup->NAT ali nista se ne dogodi ni nakon restarta :( Nisam siguran da se uredjaj moze prebaciti u Bridged mode obzirom da je MojaTV Net paket u pitanju? Ima li kakva caka? Da li se uopste isplati zvati 1444 radi ovih stvari? :)

Hvala
koju IP adresu dobijes kad se nakacis na internet?
ing-ecc

#55911 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Hvala
Uredjaj se moze prebaciti u bridge mode, to ti i jeste rjesenje, pakaet mojatv nema nikakvu ulogu u tome.
1444 moze pomoci oko prebacivanje route ----> bridge :D
Sovex

#55912 Re: BHTelecom All About

Post by Sovex »

ing-ecc wrote:

Hvala
Uredjaj se moze prebaciti u bridge mode, to ti i jeste rjesenje, pakaet mojatv nema nikakvu ulogu u tome.
1444 moze pomoci oko prebacivanje route ----> bridge :D
Hvala, zovem ih sutra :thumbup: :thumbup:
shape of despair

#55913 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Da li negdje na portalu bhtelecoma ima uvid u stanje mobitela po poslovnicama?
arnes_king

#55914 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

shape of despair wrote:Da li negdje na portalu bhtelecoma ima uvid u stanje mobitela po poslovnicama?
Ima, ali nije tacno, najbolje ti je zvati poslovnice i pitati da li imaju odredjeni uredjaj.
kakaljin

#55915 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

arnes_king wrote:
shape of despair wrote:Da li negdje na portalu bhtelecoma ima uvid u stanje mobitela po poslovnicama?
Ima, ali nije tacno, najbolje ti je zvati poslovnice i pitati da li imaju odredjeni uredjaj.
Ili nazvati 1444 pa ptati njih u kojoj poslovnici imaju taj i taj uredjaj, pa onda poslovnicu nazvati i rezervisati ako ih ima pravo malo.
ELdinPaja

#55916 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

Upratih kod prijatelja ovu Balkaniku TV, zasto je BH Telecom nema u ponudi??? Mislim da je kanal cak i FTA na satelitu, hajmo Telecom dajte ovaj kanal, a sto se tice uvodjenja ostalih kanala u ponudu, ako treba svaki dan cu pisati post dok se ne ubace: Visat paket kanala, Prva paket kanla, N1 obavezno, ACM, SciFi, AXN kanali, Nova TV, Doma TV, RTL ostatak kanala, mislim da imaju jos dva vrijedna paznje pored RTL Living bolje i to nego lokalni otpad, O2Tv, HRT4, TNT Kids domaci kanal za malu raju, MTV Live HD i naravno da se ubace HD kanali u osnovnu ponudu, a ne u dodatni paket k'o da su HD kanali neka ekskluziva, ljudi moji 2018 je godina vecina kanala je u HD-u. Ako ne mozete ispuniti sve :lol: onda barem ove najtrazenije :) Dobro ste bili krenuli sa Viacom kanalima, nemojte sada tu stati, konkurencija vas vec guta :skoljka:
PlusSA

#55917 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Druže i ti si troll dobro dosao u klub :lol:

Cudi me da nisu stavili obavijest da imaju cak dva kanala za šaban ligu danas u 15.00 sati. :mrgreen: :thumbup:
IstinitaPoruka

#55918 Re: BHTelecom All About

Post by IstinitaPoruka »

Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
ElRe

#55919 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

IstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
Nece biti povecanja brzina niti izmjene ponude do kraja prve polovine 2018 godine. Za kasnije ne znam, mada ne vjerujem da ce doci do promjene aktuelnih ponuda i paketa.
arnes_king

#55920 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Sta je ovo BHT ove godina skroz zakazao, kao da nece ni nabavljati nove Samgung Galaxy modele. Svi ostali vec imaju u ponudi prednarudzbe, kod ovih nista, ni traga ni glasa, a prve isporuke prednarudzbi pocinju za par dana.
IstinitaPoruka

#55921 Re: BHTelecom All About

Post by IstinitaPoruka »

ElRe wrote:
IstinitaPoruka wrote:Da li neko zna da li će doći po povećanja brzine interneta u BHTelekomu (download i upload) ? Imam ugovor za moju tv full još par mjeseci, ali ako ne povećaju brzinu (najbitnija za mene), odoh na telemah gdje je 8x veća brzina za isti paket - isto para
Nece biti povecanja brzina niti izmjene ponude do kraja prve polovine 2018 godine. Za kasnije ne znam, mada ne vjerujem da ce doci do promjene aktuelnih ponuda i paketa.
Iskreno i realno, to je katastrofa. Narod će sve više prelaziti na telemah zbog ovoga..
djama

#55922 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

IstinitaPoruka wrote:
ElRe wrote:
Iskreno i realno, to je katastrofa. Narod će sve više prelaziti na telemah zbog ovoga..
vec godinu dana kako sam se rijesio BHT i rahat, niti puca konekcija niti se desava da ne radi kablovska/digitala , a sve to za istu cijenu...
PlusSA

#55923 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Info iz prve ruke biti ce povecanja uskoro
Al toplog obroka malo im je 13km ide to ja 16km :mrgreen: :thumbup: :D
ELdinPaja

#55924 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

M1 Family krenuo sa radom, pa kontam dal cemo ga dobiti u ponudu jer imamo i druga dva kanala. Doduse dosta repriza, al radije cu gledati i reprize, nego raskrsnicu na TV Visoko :mrgreen:
radiostar

#55925 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

pohvala ovaj put
u ponedjeljak podnesen zahtjev za paket mojatv phone, prikljuceno u srijedu, tj. danas.
vogosca, nikakva stela niti neki pozivi. sve regulara. svaka cast.
Locked