SDA-All about

foxlife

#55826 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

drug_profi wrote: 18/02/2021 20:00 De ba ljudi, kad se ponovo registrujete, dajte neki hint koji ste bili u proslom zivotu. Ne znamo s kim pricamo.
Bukvalno u mojim postovima napisao ko sam ne ovdje nego na drugim temama
Ps. Mislim da sam ti simpatican al 2 metra od mene
dustaban

#55827 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Lijepo mi zao Bakira, sve mu krenulo nizbrdo. I sad sta god uradi samo vise zasere. Al opet velim - ko ga yebe, sam pao sam se ubio.
Veigar

#55828 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

drug_profi wrote: 18/02/2021 20:24 Pa lik dva dana tu opalio 150 postova i zna istoriju foruma unazad godina i godina...
Ne znam jel mi simpatican ili smo se pokacili nekad, a to jel nije u redu. :mrgreen:
Imaš ga pravo
:lol: :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#55829 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

foxlife wrote: 18/02/2021 20:44
drug_profi wrote: 18/02/2021 20:00 De ba ljudi, kad se ponovo registrujete, dajte neki hint koji ste bili u proslom zivotu. Ne znamo s kim pricamo.
Bukvalno u mojim postovima napisao ko sam ne ovdje nego na drugim temama
Ps. Mislim da sam ti simpatican al 2 metra od mene
:kakoste:
drug_profi

#55830 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Veigar wrote: 18/02/2021 21:06
drug_profi wrote: 18/02/2021 20:24 Pa lik dva dana tu opalio 150 postova i zna istoriju foruma unazad godina i godina...
Ne znam jel mi simpatican ili smo se pokacili nekad, a to jel nije u redu. :mrgreen:
Imaš ga pravo
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa vidi sad, volim i ja tebe, ali hajd prvo vecera i takoto....
Bossona

#55831 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

BOJKOT IZBORA SREBRENICE JE KRUNA TRODECENIJSKE SDA POLITIKE -SVE ZA MINDER I BUDŽETSKI TENDER. SARAJEVSKE KOTLINE pa tako od RBIH iz 1990 godine dođoše do sarajevske kotline i čuvenog Bakirovog pobjedničkog poklika Opština Centar je vrijednija od deset drugih opština u trenutku kada izgubiše opštinu Srebrenicu 2016 godine.
Srebrenica je izdata od strane SDA i njenih satelita četiri puta do sada.,
Posljedice Izdaje Srebrenice je bila u Julu 1995 kao dio ranijeg dogovora i anti ustavne podje RBIH koja je potom verifikovana u Daytonu 1995.
Srebrenica je prije agresije na RBiH, etničkog čišćenja i genocida bila više od 70 procenata naseljena Bošnjacima.
Nakon agresije na RBIH, UZP etničkog čišćenja urbicida i genocida antiustavna izdaja RBIH i Srebrenice je ozvaničena u Daytonu od strane Alije.
Svo vrijeme agrsije na RBIH tačnije od 1993 godine kao dio antiustavnih dogovora o podjeli RBIH kršeči najveći pravno obavezujući akt to jest Ustav RBiH tadašnji uzurpator i kvazipravnik poput srednjevjekovnog vladara Alija Izetbegović je sebi dao za pravo da antisutavno odluči sa svojim SDA podanicima da kasapi RBIH pa tako Srebrenica i predratno većinski bošnjačko Podrinje poput Višegrada, Zvornika, Foče i ostale Opštine RBIH, preda genocidom stvorenoj tzv. RS u zamjenu za dijelove sarajevskih opština Vogošće, Ilidže, Hadžića, Ilijaša, Novog Grada.
Druga izdaja Srebrenice je načinjena nakon haške presude 2007 kada su veleizdajnički trojac Tihić-Silajdžić i Lagumdžija sabotirali njeno izdvajanje iz genocidne tvorevine tzv. RS kada su otišli u Srebrenicu i nagovarali opštinske bošnjačke delegate da odustanu od pokrenutog postupka za izdvajanje iz tzv. RS kojima je bio povod ishod haške presude kao moralnog i pravno utemeljenog čina .
Treča izdaja Srebrenice je bila ponoviljena 2015 godine u režiji SDA na čelu sa Bakirom Izetegovićem dovođenjem srbijsnskog predsjednika Aleksandra Vučića na dvadesetogodišnjicu genocida kada su njegovim dovođenjem ponovo ubili ubijene i uvrijedili njihove familije ali i Bošnjake kao narod. Bakir Izetbegović i tadašnji gradonanačelnik Srebrenice Ćamil Duraković i SDA su doveli i ugostili zlikovca i negatora genocida Vučića, koji je u režiji svojih srbijanskih agenata iscenirao napada na sebe da bi se javnost bavila njime a ne dvodecenijskom godišnjicom genocida nad Bošnjacima u kojem je bio saučesnik a Srbija direktni inspirator i organizator istog. Bakir Izetbegović i SDA su ignorisali činjenicu da je Srbija na čelu sa Vučičem neposredno prije godišnjice genocida preko Rusije izlobirao veto na UN rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Bošnjacima Srebrenice.
Četvrta izdaja i predaja Srebrenice se desila nakon lokalnih izbora 2016 godine kada su Karadžićevi i Dodikovi sljedbenici i negatori genocida i de jure preuzeli vlast i zavladali Srebrenicom.
U isčekivanju izbornih rezultata 2016 godine u sarajevskoj SDA centrali su bili fokusirani na rezultate sarajevskih opština pa je gubitak Srebrenice zasjenjen čuvenom Bakirovom euforičnom izjavom kako je važnija pobjeda u sarajevskoj Opštini Centar od deset drugih Opština jer se u njoj nalaze najprofitabilnije stranački kontrolisane preostale neprodate državne firme poput BH Telekoma i drugih firmi. Za njih je Srebrenica izgubljena i otpisana 1995 godina kao i ostale Oštine RBIH koju su prodali i izdali za svoje sarajevsko kotlinske mindere i tendere .
Evo spiska aktera poslednjeg debakla Srebrenice pod vođstvom dinastije Izetbegovića i SDA a ovaj bojkot je finale propale SDA politike i potvrda devastacije svega što im se povjerilo.

Image
bimbokaposzta

#55832 Re: SDA-All about

Post by bimbokaposzta »

Better Man wrote: 18/02/2021 15:31
bimbokaposzta wrote: 18/02/2021 12:33
Better Man wrote: 18/02/2021 11:32

Nemoj shvatati sve bukvalno. Svojim postupcima i nesposobnošću, omogućili su neprijatelju da izvrši agresiju počini najstrašnije ratne zločine. Da su nas od početka pripremali i otvoreno nam rekli da će doći ili da može biti rata, imali bi manje žrtve. Znali su da je rat neizbježan, a uvjervali su nas da od toga nema ništa, jer za rat treba dvoje. Držali su svoj narod u zabludi.
Ma ti ne znaš gdje si šupalj a zbog gluposti koje pišeš, ako uopšte imaš pravo glasa, treba ti ga oduzet'.
Treba tebi svima onima koji branite kriminalni kartel SDA i njihovu pljačku i uništavanje države.
Da li ti je iko rekao da si, nekako, puno pametniji kad "šutiš"?
mRNA

#55833 Re: SDA-All about

Post by mRNA »

akobogda 2022 nestajete sa političke scene zbog svih IZDAJA i lopovluka
Blixen

#55834 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

mRNA wrote: 19/02/2021 09:40 akobogda 2022 nestajete sa političke scene zbog svih IZDAJA i lopovluka
narod je stoka
glupani ce ih opet zaokruziti
bunk

#55835 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Bossona wrote: 19/02/2021 01:52 BOJKOT IZBORA SREBRENICE JE KRUNA TRODECENIJSKE SDA POLITIKE -SVE ZA MINDER I BUDŽETSKI TENDER. SARAJEVSKE KOTLINE pa tako od RBIH iz 1990 godine dođoše do sarajevske kotline i čuvenog Bakirovog pobjedničkog poklika Opština Centar je vrijednija od deset drugih opština u trenutku kada izgubiše opštinu Srebrenicu 2016 godine.
Srebrenica je izdata od strane SDA i njenih satelita četiri puta do sada.,
Posljedice Izdaje Srebrenice je bila u Julu 1995 kao dio ranijeg dogovora i anti ustavne podje RBIH koja je potom verifikovana u Daytonu 1995.
Srebrenica je prije agresije na RBiH, etničkog čišćenja i genocida bila više od 70 procenata naseljena Bošnjacima.
Nakon agresije na RBIH, UZP etničkog čišćenja urbicida i genocida antiustavna izdaja RBIH i Srebrenice je ozvaničena u Daytonu od strane Alije.
Svo vrijeme agrsije na RBIH tačnije od 1993 godine kao dio antiustavnih dogovora o podjeli RBIH kršeči najveći pravno obavezujući akt to jest Ustav RBiH tadašnji uzurpator i kvazipravnik poput srednjevjekovnog vladara Alija Izetbegović je sebi dao za pravo da antisutavno odluči sa svojim SDA podanicima da kasapi RBIH pa tako Srebrenica i predratno većinski bošnjačko Podrinje poput Višegrada, Zvornika, Foče i ostale Opštine RBIH, preda genocidom stvorenoj tzv. RS u zamjenu za dijelove sarajevskih opština Vogošće, Ilidže, Hadžića, Ilijaša, Novog Grada.
Druga izdaja Srebrenice je načinjena nakon haške presude 2007 kada su veleizdajnički trojac Tihić-Silajdžić i Lagumdžija sabotirali njeno izdvajanje iz genocidne tvorevine tzv. RS kada su otišli u Srebrenicu i nagovarali opštinske bošnjačke delegate da odustanu od pokrenutog postupka za izdvajanje iz tzv. RS kojima je bio povod ishod haške presude kao moralnog i pravno utemeljenog čina .
Treča izdaja Srebrenice je bila ponoviljena 2015 godine u režiji SDA na čelu sa Bakirom Izetegovićem dovođenjem srbijsnskog predsjednika Aleksandra Vučića na dvadesetogodišnjicu genocida kada su njegovim dovođenjem ponovo ubili ubijene i uvrijedili njihove familije ali i Bošnjake kao narod. Bakir Izetbegović i tadašnji gradonanačelnik Srebrenice Ćamil Duraković i SDA su doveli i ugostili zlikovca i negatora genocida Vučića, koji je u režiji svojih srbijanskih agenata iscenirao napada na sebe da bi se javnost bavila njime a ne dvodecenijskom godišnjicom genocida nad Bošnjacima u kojem je bio saučesnik a Srbija direktni inspirator i organizator istog. Bakir Izetbegović i SDA su ignorisali činjenicu da je Srbija na čelu sa Vučičem neposredno prije godišnjice genocida preko Rusije izlobirao veto na UN rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Bošnjacima Srebrenice.
Četvrta izdaja i predaja Srebrenice se desila nakon lokalnih izbora 2016 godine kada su Karadžićevi i Dodikovi sljedbenici i negatori genocida i de jure preuzeli vlast i zavladali Srebrenicom.
U isčekivanju izbornih rezultata 2016 godine u sarajevskoj SDA centrali su bili fokusirani na rezultate sarajevskih opština pa je gubitak Srebrenice zasjenjen čuvenom Bakirovom euforičnom izjavom kako je važnija pobjeda u sarajevskoj Opštini Centar od deset drugih Opština jer se u njoj nalaze najprofitabilnije stranački kontrolisane preostale neprodate državne firme poput BH Telekoma i drugih firmi. Za njih je Srebrenica izgubljena i otpisana 1995 godina kao i ostale Oštine RBIH koju su prodali i izdali za svoje sarajevsko kotlinske mindere i tendere .
Evo spiska aktera poslednjeg debakla Srebrenice pod vođstvom dinastije Izetbegovića i SDA a ovaj bojkot je finale propale SDA politike i potvrda devastacije svega što im se povjerilo.

Image
Jesil fakturiso i ostalim Bosnjackim strankama ?
Il se vodis onom starom "svi smo mi sda"?
Billy The Pljuc

#55836 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Image

"Ukazao se Fadil

Negirao premijer Novalić krivicu za nenabavljanje vakcina, baš kao u sudnici za nabavljanje neispravnih respiratora.

Ukazao se konačno i premijer Federacije Fadil Novalić (SDA). Nismo ga dugo vidjeli. Naravno, ako se ne računa slika iz sudnice, gdje se premijer s ortacima nedavno izjasnio o krivici po optužnici zbog zloupotreba prilikom nabavke kineskih respiratora za 10,5 miliona maraka. Nije zgoreg još jednom podsjetiti da je optuženi Novalić prvi čovjek Federacije, čiji ovogodišnji budžet iznosi oko 5,5 milijardi KM.

Elem, ukaza se Novalić i ponovo šokira javnost u, kako kažu, većem i boljem entitetu. Godinu od pojave korone, u vrijeme kada je, naprimjer, Srbija vakcinisala već stotine hiljada ljudi, a FBiH nema nijednog cijepljenog građanina, Novalić poruči da se država mora izjasniti da ne može nabaviti vakcine, da bi onda entiteti preuzeli taj posao.

Mjesecima iz Vlade FBiH nema ni habera o tome šta rade da ublaže posljedice širenja koronavirusa i ekonomske krize, kad odjednom - Novalić: ''Nismo mi krivi što nema vakcina!'' Negira krivicu baš kao i u sudnici za kineske respiratore. Kriva mu je država. Ista ona država čiji je dio i Republika Srpska, koja je već počela s vakcinacijom.

Da ne bude zabune, državne vlasti nisu ništa manje odgovorne od federalnih što kasnimo za svima s vakcinacijom. Ali pravdanje nikoga ne zanima.

Nije “Pfizer” jedini proizvođač vakcina na svijetu, s obzirom na to da, kako reče premijer jučer, ova kompanija pregovara samo s državama. Nije sramota premijera javno prebacivati krivicu na druge, iako se od početka pandemije svakodnevno uvjeravamo koliko je nesposobna vlada na čijem je čelu da se uhvati ukoštac s ovim problemom. Ili je možda bolje reći, koliko ih nije briga za građane i ne žele se baviti svojim poslom.

Dok nijemo posmatraju kako korona uzima živote, kako firme jedna za drugom propadaju, a radnici završavaju na ulici, aktivna je jedino stranačka kadrovska politika. Savjetnici postaju novinari bliski mahom SDA, bivši „zaslužni“ kantonalni zastupnici..."
bimbokaposzta

#55837 Re: SDA-All about

Post by bimbokaposzta »

Za koji se klinac država treba izjašnjavati? Nećete? Goni dalje!
Neće entitet idi na kantone i neka se nabavka vakcina vrši preko kantona?
Naravno, ovdje bi trebalo biti međusobne solidarnosti i solventniji kantoni bi trebali pomoći one druge.
Znači, preskočiti državu i entitete jer su navodno tu blokade. Ipak se radi o golim životima ljudi.
Meni ovo izgleda kao da te voda nosi a ti čekaš da ti neko iz Gruda ili Laktaša baci šlauf za spašavanje.
Doduše, Fadil & co su ujebali stvar sa respiratorima pa se vjerovatno pomalo boje poduzeti nešto na svoju ruku.
Billy The Pljuc

#55838 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:

Sha kae sudija, nisu krivi jer nije dokazano:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /210219069

I 'vako već decenijama, kad se sudi Milovanu Mujo ka'e nije kriv, Zvonku neko će već od Muje i Milovana i tako to k'o na ringišpilu. Mamu li vam trojnu jebem dokle ćete.
p206

#55839 Re: SDA-All about

Post by p206 »

Billy The Pljuc wrote: 19/02/2021 12:29 :lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:

I 'vako već decenijama, kad se sudi Milovanu Mujo ka'e nije kriv, Zvonku neko će već od Muje i Milovana i tako to k'o na ringišpilu. Mamu li vam trojnu jebem dokle ćete.
pa optuznice sei pokreću samo da bi se dobilo nešto na drugoj strani
Sve tri vladajuce stranke su u lopovluku preko glave i to se zna.

mene brine sta to SDA koja je u poziciji da cuva državu daje, za druge dvije stranke znamo da hoce da je razvale.
relativno84

#55840 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

Oleg i veselo drustvo na aparatima, bosnjo i dalje na vezi :lol:

Osmica dokazani PP, za bolide profesionalac i patriota :bih:
Leverage

#55841 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

mRNA wrote: 19/02/2021 09:40 akobogda 2022 nestajete sa političke scene zbog svih IZDAJA i lopovluka
Ne nestaju, nemojmo se zavaravati, vjerovatno će opet biti najjača federalna stranka.

Ali ako odu u opoziciju to će biti gigantski korak za civilizaciju.
DonieBrasco

#55842 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Sve mogu da kupe i plate, a SDP, NS, NiP su nepredivi a pogotovo pojedinci u istima bi za red licnih interesa majku izdali.

Da ne pricamo o DF i SBB.
meridiyan

#55843 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Blixen wrote: 19/02/2021 09:40
narod je stoka
glupani ce ih opet zaokruziti
Image
Veigar

#55844 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

DonieBrasco wrote: 19/02/2021 14:54 Sve mogu da kupe i plate, a SDP, NS, NiP su nepredivi a pogotovo pojedinci u istima bi za red licnih interesa majku izdali.

Lični interesi i jesu ono što najviše jebe opoziciju, što će ti ga reć da su fakat svi isti ili kod nas se politikom bave samo ljudi koji ganjaju vlastite interese normalna raja radi i trudi se nešto privrediti, tako da najebali smo.
jagugu

#55845 Re: SDA-All about

Post by jagugu »

Da li je bot SDA greškom objavio privatnu poruku Sebije Izetbegović: “Meni kad otpadne jedna dlaka njima otpadne 15… Imam 5.000 kamikaza koje su spremne poginuti za mene”

Image

Bot Stranke demokratske akcije (SDA), vjerni pratitelj lika i djela Sebije Izetbegović i uposlenik KJKP Rad Adnan Lingo objavio je na svom Facebook profilu zanimljivu poruku čiji je autor, kako tvrdi, supruga predsjednika SDA Sebija Izetbegović, piše PRESS.

Lingo se često na svom Facebook profilu pohvali fotografijama sa Sebijom Izetbegović, a na nekoliko političkih skupova na kojim je prisustvovala supruga predsjednika SDA čak je glumio i njenog tjelohranitelja.

On je jučer na svom Facebook profilu objavio krajnje bahatu poruku koju je, kako navodi, uputila Sebija Izetbegović “izdajnicima”. Poruka Sebije Izetbegović, ubrzo nakon objavljivanja, uklonjena je s Facebook profila Adnana Linge.

“Ako mi zafali dlaka na glavi držim odgovornim:

1. Frizera kod kojeg sam išla da se friziram
2. Irmu Baraliju i njene stranačke kolege Kojovića i NS, koalicioni NiP, SDP i Nermina Nikšića

Mogla bih nabrajati još naših izdajnika. Ali kada meni otpadne jedna dlaka njima obično 10-15. Ćeraćem se… A tu je još onih 5.000 kamikaza koje su spremne poginuti za mene”, glasila je navodna poruka Sebije Izetbegović.

Bot SDA jasno je naveo da su ove riječi “preuzete od prof. Izetbegović” objavljujući njenu fotografiju koju – prema okviru fotografije (slika kamere u danjem lijevom uglu) – očito koristi na aplikaciji Viber.

Da li je Lingo greškom objavio privatnu poruku Sebije Izetbegović koju mu je poslala na Viberu ili u neku od grupa ostaje nepoznato.

Image
relativno84

#55846 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

:D :D :D Image
DonieBrasco

#55847 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Veigar wrote: 19/02/2021 15:00
DonieBrasco wrote: 19/02/2021 14:54 Sve mogu da kupe i plate, a SDP, NS, NiP su nepredivi a pogotovo pojedinci u istima bi za red licnih interesa majku izdali.

Lični interesi i jesu ono što najviše jebe opoziciju, što će ti ga reć da su fakat svi isti ili kod nas se politikom bave samo ljudi koji ganjaju vlastite interese normalna raja radi i trudi se nešto privrediti, tako da najebali smo.
Na zalost tako je i to ce opet da presudi 2022. godine, ali opet radi pojedianca nisu tu grupe u pitanju.
Veigar

#55848 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

DonieBrasco wrote: 19/02/2021 15:50
Veigar wrote: 19/02/2021 15:00

Na zalost tako je i to ce opet da presudi 2022. godine, ali opet radi pojedianca nisu tu grupe u pitanju.
Mene tu najviše nervira što iz godine u godinu ta grupa o kojoj govoriš kao da dobije amneziju i zaboravi šta se desilo prošli puta i opet za iste interesdžije glasa.
Q_Line

#55849 Re: SDA-All about

Post by Q_Line »

Počevši od SDA, pa nadalje!

Dolaze "crni dani" za našu djecu i unuke... jer mi im i dalje dajemo glas na izborima ili im dozvoljavamo da na stotine glasova dopišu sami sebi, kao što je to nedavno bio slučaj u Mostaru :oops:

Političari ne žele reforme, oni jedino žele naš novac
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#55850 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Billy The Pljuc wrote: 19/02/2021 12:29 :lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:

Optuznice pokrecu kako bi ih oslobodili krivice i legalizovali nedjela
Post Reply