I nikad mu to SDA neće halaliti, to bježanje od dijeljenja odgovornosti...bunk wrote:Pa nije samo Jasmin,komplet agenda koju fura predsjednik i njegova tri musketira se bazira na "sda je nismo mi"...
SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55801 Re: SDP
- bunk
#55802 Re: SDP
Ta prica nije prosla kod 9500 glasaca juce na izborima za predsjednika,kod 12500 jeste.Chmoljo wrote:I nikad mu to SDA neće halaliti, to bježanje od dijeljenja odgovornosti...bunk wrote:Pa nije samo Jasmin,komplet agenda koju fura predsjednik i njegova tri musketira se bazira na "sda je nismo mi"...
Nije to bas za zanemarit.
- Chmoljo
#55803 Re: SDP
A čuj, koga briga, kanton sarajevo je rekao svoje. I razlike u glasovima su drugačije.

-
putokaz1
#55804 Re: SDP
ma partije je propalala kako god okreneš
- bunk
#55805 Re: SDP
U prevodu "u suru mumine" ,ta cemo mi ruralni,nek se zna ko okrece antenu a ko vice dobraaaChmoljo wrote:A čuj, koga briga, kanton sarajevo je rekao svoje. I razlike u glasovima su drugačije.
- tvojkomsija
#55806 Re: SDP
Za DF i SBB se može reći da će propasti, SDP ipak neće, bez obzira na nestabilnosti. Druga najjača bošnjačka partija, mislim da će tako i ostati.putokaz1 wrote:ma partije je propalala kako god okreneš
-
polacijela
#55807 Re: SDP
Ako su istiniti brojevi sa Mašićeve FB čestitke, u KS je glasalo malo više od 2.000 članova!?Chmoljo wrote:A čuj, koga briga, kanton sarajevo je rekao svoje. I razlike u glasovima su drugačije.
Meni je to poražavajuće, otkud toliki apstinenti?
-
starisalko
#55808 Re: SDP
Sad si ovo napisao i nikad vise.Cuj bosnjacka.tvojkomsija wrote:Za DF i SBB se može reći da će propasti, SDP ipak neće, bez obzira na nestabilnosti. Druga najjača bošnjačka partija, mislim da će tako i ostati.putokaz1 wrote:ma partije je propalala kako god okreneš
- drug_profi
#55809 Re: SDP
Ja kako se sjećam predizborna kampanja je obećavala "sa SDA ni u Diznilend".polacijela wrote:To ćemo saznati u oktobru 2020.drug_profi wrote:8 hiljada članova partije spram 50.000 glasova u TK.
Pri čemu se mogu kladiti da ni jedan od ovih 42.000 ne želi sa SDA.
Ovako najmanje 2/3 tih glasača misli da je ostavljeno na cjedilu od Centrale, na milost i nemilost naredne 3 godine, a sve zato da bi Jasmin Imamović imao na čemu da gradi svoju kampanju 2020. Jer realno, nema na čemu drugom, osim na antiSDA priči (molim Tuzlake da me demantuju).
Hipotetski, i u koaliciji sa SDA (kralj Jofrey) i sa PDA (Ramsey Bolton
) - SDP bi bio stranka sa najvećim brojem mandata i itekako u poziciji da napravi nešto u TK.
Da Centrala nije stavila kriminalca za nositelja liste, imala bi daleko više glasova i ne bismo sad bili u ovakvoj poziciji. A sad ne daju ni izvodivu koaliciju.
Ovako je TK ostavljen na vjetrometini. Mračne, mračne tri godine nas čekaju.
Zato sam uvjeren da je 42.000 protiv spašavanja SDA.
Osnovna zabluda svakog ko je sa njima pravio vlast je da ih možeš kontrolisati, obuzdati, promijeniti....
Oni su završili sve promjene koje žele i stvorili su društvo i sistem koji njima paše. Neće valjda sad nekog pustiti da im to kvari ili da im se mjesa, narocito ako imaju poluge vlasti.
SDA treba pustiti da vlada dok i svakom retardu koji ih zaokruzuje ne bude jasno sta su i ko su oni. Svaki put kad udjes u koaliciju sa njima spasavas ih i kupujes im 4 godine.
- Chmoljo
#55810 Re: SDP
Ma hajde bogati, gledaj to sa vedrije strane: kad sda opet bude vlast u ks godišnji budžet će biti 4 milijarde.bunk wrote:U prevodu "u suru mumine" ,ta cemo mi ruralni,nek se zna ko okrece antenu a ko vice dobraaaChmoljo wrote:A čuj, koga briga, kanton sarajevo je rekao svoje. I razlike u glasovima su drugačije.
-
polacijela
#55811 Re: SDP
Ne znam ko je u Centrali smišljao kampanju, ali se valjda sa Terenom moglo progovoriti o tome da se ne izgovaraju pregoleme riječi. Upravo jedini TK plaća cijenu spašavanja obraza tvorca te izjave, da ne bi mor'o pojesti sto je po.r'odrug_profi wrote:Ja kako se sjećam predizborna kampanja je obećavala "sa SDA ni u Diznilend".
Zato sam uvjeren da je 42.000 protiv spašavanja SDA.
Šta je bio problem Tuzlanskog kantona u 2018. godini samo maliciozan nije vidio.
Ali je to sada sasvim nebitno. SDP nek se uzda u 1.600 Tz članova na narednim izborima, sve će biti ok.
-
zippoo87
#55812 Re: SDP
a na cemu SDA bazira pricu...evo da ti malo refreshujem sjecanje,clanak je od danas,vidim da si vec zaboraviobunk wrote:Pa nije samo Jasmin,komplet agenda koju fura predsjednik i njegova tri musketira se bazira na "sda je nismo mi"...
dakle nismo mi krivi,kriv je SNSD jel hahah
"Sarajlić: BiH je mogla biti daleko uspješnija da nije Dodikove politike"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /190527108
i jedno pitanje za tebe ?
zasto FBiH nije toliko uspjesnija,ovdje nema Dodika ?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#55813 Re: SDP
jesam. ali dodaj nastavak posta. da ne duzim, vec samo jedno da ponovim, sto sam tada govorio.Bosanski_kralj wrote: Jesi li ti ono oko izbora 2018. tvrdio da je Nermin Lagumdžijin igrač i da Lagumdžija iz sjene vlada SDP-om?
da nije bilo laguma, danas, na ovoj poziciji me bi bilo ni nermina niksica. isti ne bi bio premijer federacije, niti generalni sekretar partije za vrijeme vladavine zlatka lagumdzije.
na bazi navedenog, sto mislim da je tocno, to sam i tvrdio.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#55814 Re: SDP
znam ja i pogoditi, samo sto te tada nema na temama da promuhabetimo.Chmoljo wrote:ma kad god si, sve si fuliomalakh wrote:
a što sam to ja prognozirao?
nego cestitam ti sto ti je za predsjednika partije dosao favorit. zaboravio sam cestitati, nadam se da se ne ljutis.
- Chmoljo
#55815 Re: SDP
I ćorava koka zrno ubode.malakh wrote:znam ja i pogoditi, samo sto te tada nema na temama da promuhabetimo.Chmoljo wrote:ma kad god si, sve si fuliomalakh wrote:
a što sam to ja prognozirao?
- tvojkomsija
#55816 Re: SDP
Pa nije po "programu", ali 90% glasova je od Bosnjaka, u cemu je problem?starisalko wrote:Sad si ovo napisao i nikad vise.Cuj bosnjacka.tvojkomsija wrote:Za DF i SBB se može reći da će propasti, SDP ipak neće, bez obzira na nestabilnosti. Druga najjača bošnjačka partija, mislim da će tako i ostati.putokaz1 wrote:ma partije je propalala kako god okreneš
- drug_profi
#55817 Re: SDP
Kakve veze i da je 100% bosnjackih glasova. Clanstvo je raznoliko, i kao sto kazes program nije fokusiran na potrebe jedne nacije.
Druga stvar je sto se taj program slabije prima medju građanima zadojenim sovinizmom, ali polako... korak po korak.
Druga stvar je sto se taj program slabije prima medju građanima zadojenim sovinizmom, ali polako... korak po korak.
- bunk
#55818 Re: SDP
Nije uspjesnija od manjeg entiteta?zippoo87 wrote:a na cemu SDA bazira pricu...evo da ti malo refreshujem sjecanje,clanak je od danas,vidim da si vec zaboraviobunk wrote:Pa nije samo Jasmin,komplet agenda koju fura predsjednik i njegova tri musketira se bazira na "sda je nismo mi"...![]()
Jel to neko trollanje sa autogolom?
P.s.
I zasto pitanje za mene vezano za sda?
Vjerovatnije je da ti imas vise veze sa sda od mene.
Fino to juce kolega lakat jebic objasni.
Ako nisi u zadanoj matrici podrske dijelu sdp i ns onda si odmah sda/ snsd/ hdz/ df/ sbb ...forum je od svih Bosanaca i Hercegovaca bez obzira za koga glasaju ..
Valjda se ima pravo komentarisati sve stranke bez etiketiranja..
-
starisalko
#55819 Re: SDP
Ni po programu ni po clanstvu,glasaci su drugi par opanakatvojkomsija wrote:Pa nije po "programu", ali 90% glasova je od Bosnjaka, u cemu je problem?starisalko wrote:Sad si ovo napisao i nikad vise.Cuj bosnjacka.tvojkomsija wrote: Za DF i SBB se može reći da će propasti, SDP ipak neće, bez obzira na nestabilnosti. Druga najjača bošnjačka partija, mislim da će tako i ostati.
- kmirsad
#55820 Re: SDP
starisalko wrote:Ni po programu ni po clanstvu,glasaci su drugi par opanakatvojkomsija wrote:Pa nije po "programu", ali 90% glasova je od Bosnjaka, u cemu je problem?starisalko wrote: Sad si ovo napisao i nikad vise.Cuj bosnjacka.
-
invincible1921
#55821 Re: SDP
SDP i recimo NS su dokaz demokratske orijentacije i suzivota PROBOSANSKI orijentisanih građana. Sto jes jes vecina njih su Bosnjaci. Mada to i nije lose mi pokazujemo da pruzamo ruke prijateljstva druga dva naroda koje oni ocigledno odbijaju. Da nije tako neka od gradjanskih opcija bi bila makar neki faktor u dijelovima zemlje gdje su srbi i hrvati vecina.
Kod njih nema gradjanske i umjerene. Imas dodikove nacionaliste i opoziciju u vidu jos vecih nacionalista SDS. Kod Hrvata imas jedan HDZ i opoziciju koja je tu reda radi u vidu ni manje ni vise nego drgugog?!? HDZa...
Na kraju problem nije u stranci ili ti njenoj orijentaciji, to je sve ko sto treba bit. Problem je u ljudima tj glasacima.
Kod njih nema gradjanske i umjerene. Imas dodikove nacionaliste i opoziciju u vidu jos vecih nacionalista SDS. Kod Hrvata imas jedan HDZ i opoziciju koja je tu reda radi u vidu ni manje ni vise nego drgugog?!? HDZa...
Na kraju problem nije u stranci ili ti njenoj orijentaciji, to je sve ko sto treba bit. Problem je u ljudima tj glasacima.
- shbc
#55822 Re: SDP
Zanimljiva situacija na fb profilu KO SDP TK. Cestitka Delicu sto je osvojio 2/3 glasova u TK, cestitke Niksicu nema, a ko je i napise u komentarima biva izbrisana. Oni se vec ponasaju kao da vise nisu ista stranka.
-
zippoo87
#55823 Re: SDP
ima u mom pitanju negdje i rijec "toliko" a svakako mi nisi odgovoriobunk wrote:Nije uspjesnija od manjeg entiteta?zippoo87 wrote: a na cemu SDA bazira pricu...evo da ti malo refreshujem sjecanje,clanak je od danas,vidim da si vec zaboravio![]()
P.s.
Ako nisi u zadanoj matrici podrske dijelu sdp i ns onda si odmah sda/ snsd/ hdz/ df/ sbb ...forum je od svih Bosanaca i Hercegovaca bez obzira za koga glasaju ..
sto se tebe tice,ti ovdje pises proSDA i normalno da si tako etiketiran a najgore od svega sto su ti 90% nebuloze i izmisljotine
- bunk
#55824 Re: SDP
prosda,etiketiran,90% nebuloze i izmisljotinezippoo87 wrote:ima u mom pitanju negdje i rijec "toliko" a svakako mi nisi odgovoriobunk wrote:Nije uspjesnija od manjeg entiteta?zippoo87 wrote: a na cemu SDA bazira pricu...evo da ti malo refreshujem sjecanje,clanak je od danas,vidim da si vec zaboravio![]()
P.s.
sto se tebe tice,ti ovdje pises proSDA i normalno da si tako etiketiran a najgore od svega sto su ti 90% nebuloze i izmisljotine
-
zippoo87
#55825 Re: SDP
tvoji postovi govore o tebi,ne ja
i opet izbjegavas odgovore...to je jedino sto znas
i opet izbjegavas odgovore...to je jedino sto znas