BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#55801 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

TESLA_EDISON wrote:
ing-ecc wrote:
TESLA_EDISON wrote: Nije baš tako kolega. Preko jednog porta ide jedan kanal. U IPTV sistemu kanali se ne memorišu u STB-u kao kod DVB-C tehnologije već STB šalje zahtjev IPTV serveru za određenim kanalom i IPTV server samo taj jedan kanal pušta preko Ethernet porta do STB-a i dalje STB na TV uređaj. Dakle, ako bi podijelio recimo LAN 2 izlaz na dva STB-a, velika mogućnost je da mu ne bi radio niti jedan STB i jako mala mogućnost (ali ipak postoji) da ima jedan te isti kanal na oba STB-a i kad na jednom STB promjeni na neki drugi kanal, promijeniće se i na drugom. Lično testirano. Od 7 pokušaja, samo jednom je uspjelo dakle šanse su 7:1 da će raditi jedan kanal na dva STB-a odnosno, sedam puta su veće šanse da mu neće ništa raditi.
preko jednog porta ide 300 kanala što televizijskih što radijskih :-)
Ma kakvi.

Preko jednog Ethernet porta na routeru ide jedan kanal. Kod DVB-C-a su svi kanali "u kablu", u IPTV tehnologiji to nije slučaj. Ako bi svih 300 Kanala išlo preko jednog porta u istom momentu onda bi kapacitet parice morao biti 1148Mbit/s što je suludo.
:tooo:
A gdje to ide 300 kanala u istom momentu :?: :pisnuo:
I sta ako je optika :?:
bavi se ti mobilnom, bolje ti ide :)
sencobih

#55802 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

diablobih wrote:
zubi wrote:Nema Viasat History na mojoj tv??? Aaaaaa........ pa imal i u jednom paketu?
Ne, izbacen odavno zbog "lose" gledanosti :D Isto tako dosta drugih kanala je izbaceno :)

Sto se tice onog gore oko SK, zasto onda ima Mtel i Eronet iste kanale?
Kojih dosta drugih je izbaceno zbog loše gledanosti, nisam upratio?
made_in_sarajevo

#55803 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

PlusSA wrote:
made_in_sarajevo wrote:
PlusSA wrote:Dzaba i 3x resivera kad se ne moze gledati utakmica sutra Rusije i BIH u basketu :lol: :thumbup: :bih:
Tebi smijesno ali ustvari jako zalosno kako se jedna privatna firma pisa na zakone i drzavu. Nije ovo opravdanje da i telekom nema SK bez obzira na repku, nego inace. Isti taj telemach mene kao bivseg korisnika smori za dug koji ne postoji, tacnije postoji kod njih ali ustvari ja sam tas debelo bio iskljucen. Njihov odgovor je da imaju obavezu ne slati racune kad si iskljucen ali ne i pravo te traze od mene da ja imam razumjevanja, a svjesno krse sve moguce pravilnike i zakone.

Meni je smijesno koliko smo jadni u svakom pogledu kad jedna pisljiva firma radi sta hoce i nikakve kazne. Da smo iole uredjena drzava zatvorili bi je drugi dan.
Znas sta je smiješno da placam 49km za moju
Tv full i plus na pretplatu drzavnoj televiziji pa to ide otprilike do 60km mjesecno i nemam prenosa reprezentacije BIH iz daleke Skenderije :thumbup:

Svako nama gleda da metne do kraja al ovo je dno dna da ubuduce nece biti prenosa ni u nogometu sa Bilinog Polja i slicno.

Bas me zanima reakcija ljudi kad bude BHT od septembra u sportu samo najavio kratko da igra A selekcija bez prenosa.

Uredu je nemaš prenos iz strane zemlje al ne prenositi iz BIH nemam rijeci.

Ne znam koji qurac ubacuju ove radio kanale? Sta oni misle da raja slusa neke tamo radio kanale koje nemaju veze sa životom, doduše crn ekran jer nam se crno piše.
Preko Telekoma se ne placa rtv taksa,a i kad se placalo nisi bio obavezan. Nije telekom kriv sto je drzavna televizija propala pa ne mogu obezbjediti prenos tekmi. Sta je telekom "kriv" sto nema SK, ali to je ispricana prica i da zavrsimo to dok nas charuga nije streljo :D
phillie

#55804 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

PlusSA wrote:
The BEN10 wrote:
Charuga wrote:Još samo malo stpljenja ... ;-)
Šta sam propustio, SK na BHT?
Nisi propustio ide 1.4 tad ce pustiti :D :thumbup: :bih:
i to od 00:00:01 do 23:59:59 :D
made_in_sarajevo

#55805 Re: BHTelecom All About

sinoc iskopcao zicu sa fiksnog telefona od linije i vratio je nazad i od tad fiksni telefon ne radi. radi mi internet, tv, radi i fiksni telefon ali ja zovem sa mobitela i zvoni uredno ali na fiksnom nema nista. kad sad fiksnog zovem nista se ne desava niti se sta cuje. jel ovo rahmetli postao?
ing-ecc

#55806 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

made_in_sarajevo wrote:sinoc iskopcao zicu sa fiksnog telefona od linije i vratio je nazad i od tad fiksni telefon ne radi. radi mi internet, tv, radi i fiksni telefon ali ja zovem sa mobitela i zvoni uredno ali na fiksnom nema nista. kad sad fiksnog zovem nista se ne desava niti se sta cuje. jel ovo rahmetli postao?
Nije rahmetli, ne paranoshi bespotrebno :D jesi li probao telefon direktno u uticnicu (privremeno iskljuci modem samo za test) :)
Moglo bi da tu iskopcanu zicu od linije nisi fino vratio i utaknuo pa sad telefon steka, sam modem moze raditi i po jednoj zici (al sa dosta oslabljenim parametrima) :-)
Charuga
Globalni moderator

#55807 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Samo opušteno ...
Rugafet

#55808 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ne talasajte...
MTV

#55809 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Rugafet wrote:Ne talasajte...
:lol: :lol:
Nadaju se ljudi...
made_in_sarajevo

#55810 Re: BHTelecom All About

ing-ecc wrote:
made_in_sarajevo wrote:sinoc iskopcao zicu sa fiksnog telefona od linije i vratio je nazad i od tad fiksni telefon ne radi. radi mi internet, tv, radi i fiksni telefon ali ja zovem sa mobitela i zvoni uredno ali na fiksnom nema nista. kad sad fiksnog zovem nista se ne desava niti se sta cuje. jel ovo rahmetli postao?
Nije rahmetli, ne paranoshi bespotrebno :D jesi li probao telefon direktno u uticnicu (privremeno iskljuci modem samo za test) :)
Moglo bi da tu iskopcanu zicu od linije nisi fino vratio i utaknuo pa sad telefon steka, sam modem moze raditi i po jednoj zici (al sa dosta oslabljenim parametrima) :-)
Ma vrtio ga na sve nacine, nazvao 1444 kad 2min nakon toga radi telefon :D
ing-ecc

#55811 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Onda si vjerovatno napravio kratki (spoj) pa je bila blokada na centrali :D
PlusSA

#55812 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Novi kanal a nije live kamera :mrgreen:

Samo nek je veselo :thumbup:
MTV

#55814 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Da ovo nisam ja kupio BHT pa ulaze MTV-iji :mrgreen:
afannedim

#55815 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

PlusSA wrote:Novi kanal a nije live kamera :mrgreen:

Samo nek je veselo :thumbup:
:-) :-)
irac300

#55816 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Opet da ih podsjetim, haj'te više Viasat paket i H2. :D Dokurčiše mi ove iptv liste, nisu pouzdane, a samo to gledam od tv kanala. :D
ELdinPaja

#55817 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

Super, ocito neko prati ovaj forum od uposlenih :) Hajmo jos MTV Live HD i Nick HD da se ovaj paket zaokruzi, mada sam ja licno vise za MTV Live HD, da se ne bi ponavljao za Viasat paket itd. Svaka cast na MTV Dance, idemo dalje :D
niho92

#55818 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

2018 godina mislim da je vrijeme za više HD kanala čak i kad je BH Telecom u pitanju
zubi

#55819 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

irac300 wrote:Opet da ih podsjetim, haj'te više Viasat paket i H2. :D Dokurčiše mi ove iptv liste, nisu pouzdane, a samo to gledam od tv kanala. :D
+1 :thumbup:
Dr_Help
BHTelecom podrška

#55820 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

PlusSA wrote:
The BEN10 wrote:
Charuga wrote:Još samo malo stpljenja ... ;-)
Šta sam propustio, SK na BHT?
Nisi propustio ide 1.4 tad ce pustiti :D :thumbup: :bih:
navodno Telemach ne dozvoljava da Telekom stavi sport klub u dodatni paket ( tj da korisnik koji zeli moze uplatiti i gledati) već da bude u osnovnom paketu tako da korisnik i koji ne gleda sport klub bude prinuđen da gleda. a navodno cijena je oko 2,5 km po korisniku , a ccca 180k ima korisnika moje tv samo.
znaci zele da prinude telekom da uplate za svakog korisnika. sto ce dovesti do poskupljenja paketa usluga. za oko marku - dvije.
Pregovori su u toku.
Rugafet

#55821 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

SituVacija je pod kontrolom...
irac300

#55822 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Dr_Help wrote: navodno Telemach ne dozvoljava da Telekom stavi sport klub u dodatni paket ( tj da korisnik koji zeli moze uplatiti i gledati) već da bude u osnovnom paketu tako da korisnik i koji ne gleda sport klub bude prinuđen da gleda. a navodno cijena je oko 2,5 km po korisniku , a ccca 180k ima korisnika moje tv samo.
znaci zele da prinude telekom da uplate za svakog korisnika. sto ce dovesti do poskupljenja paketa usluga. za oko marku - dvije.
Pregovori su u toku.
Halalim im dvije marke, ako će nam napokon uvesti SK. Mislim da se većina korisnika ne bi bunila.
Laertes

#55823 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

irac300 wrote:
Dr_Help wrote: navodno Telemach ne dozvoljava da Telekom stavi sport klub u dodatni paket ( tj da korisnik koji zeli moze uplatiti i gledati) već da bude u osnovnom paketu tako da korisnik i koji ne gleda sport klub bude prinuđen da gleda. a navodno cijena je oko 2,5 km po korisniku , a ccca 180k ima korisnika moje tv samo.
Pregovori su u toku.
Halalim im dvije marke, ako će nam napokon uvesti SK. Mislim da se većina korisnika ne bi bunila.
Halalim im i više, ionako 200 KM im istresem svaki mjesec. Mogu i 7,5 stavit, ko tv pretplatu.
PlusSA

#55824 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

irac300 wrote:
Pregovori su u toku.
+1

Iako sumnjam u ove price, spominje se vec 1-2 godine oko pregovora al nista.
amal1

#55825 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Hvala ing- ecc za info...Treci tv radi bez problema preko switcha ;)
Locked