Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Koji? Doci i napisati "Messi je najbolji na svijetu. Tacka."? Pa jeste, ali kad trinaestogodisnjaci pokusavaju raspravljati. Kazem, morate jos od Skenderije uciti, covjek koji je srcem i dusom uz Barcelonu, i fizicki i ovako, za razliku od vas 99%, ali isto tako covjek koji je sve kriticki promatrao, analizirao i s kojim se dalo jako zanimljivo diskutovati, pa i na temu Messia.
Nemam ja nikakve simpatije prema Barsi... ustvari malo ih i mrzim sto Liverpoolu uzese sve sto j dobro zadnjih 10 godina
Ja volim fudbal... i koliko se ja razumijem u fudbal, koji pratim vec 20 godina, niko nikada nije bio kao Messi. Na stranu te neke nagrade, pollovi po medijima i prepucavanje djece po facebooku... sa loptom u posjedu, niko ga nije bolji. Ozbiljno mislim kada kazem da mi je rasprava Messi vs Ronaldo smijesna. A svoje argumente sam iznio i ne mlatim bezveze onako.
MyTao je fino objasnio par stranica nazad. Covjek je objektivan i neutralan jer nije simpatizer Barcelone. Forumi su za diskusiju i razmjenu misljenja. Svi mi imamo odredjene simpatije prema nekom igracu i timu. Ispade da ne smijemo dizat Messija.
Pa svi svjetski strucnjaci su rekli ko je broj 1 i tu nema price. Slazem se da treba sacekat da zavrsi karijeru i da se sumiraju sve statistike i trofeji. Naravno ostat ce video zapisi Messija i vidjet ce se sta je radio i kakav je igrac bio.
Sama cinjenica da se za njega ne moze reci da je napadac dovoljno govori a covjek zabio bruku golova kao klasicni napadac. Neki puno potenciraju golove i omjer utakmica i datih golova. Ne gleda se kvalitet igraca samo kroz golove. Gleda se njegova ucinkovitost tokom svih 90 minuta utakmice a Messi je najaktivniji sto se tice organizacije igre, razigravanja, pasova i kretnji u napadu. Sam podatak o broju asistencija sve govori. Imat ce na kraju karijere preko 300 asistencija
Nekako je Mesi posljednjih sezona često bio nevidljiv u bitnim utakmicama u LP što se ne može reći za Ronalda. Naravno ne govorim da je zbog toga odmah Ronaldo bolji od Mesija, već samo konstatiram.
Bosanski_kralj wrote:Nekako je Mesi posljednjih sezona često bio nevidljiv u bitnim utakmicama u LP što se ne može reći za Ronalda. Naravno ne govorim da je zbog toga odmah Ronaldo bolji od Mesija, već samo konstatiram.
Slažem se. Pa je onda jednim potezom Boatengu članke polomio, prije nego je što je Neueru zabio.
Bosanski_kralj wrote:Nekako je Mesi posljednjih sezona često bio nevidljiv u bitnim utakmicama u LP što se ne može reći za Ronalda. Naravno ne govorim da je zbog toga odmah Ronaldo bolji od Mesija, već samo konstatiram.
Slažem se. Pa je onda jednim potezom Boatengu članke polomio, prije nego je što je Neueru zabio.
kindlas wrote:
Malo se gubis u prevodu, kol'ko ti Ronaldo placa da ga branis (ako cemo pricati tvojim jezikom)? Evo nekih izjava, gdje dosta fudbalera i trenera tvrde da je Messi najbolji ikad: http://www.givemesport.com/1025127-the- ... gest-names https://www.eurosport.com/football/liga ... tory.shtml
Izmedju ostalih Wenger, Lineker, John Terry, Roy Keane, Capello, Mario Gomez, Adriano Galliani ima ih jos vjerovatno. Evo googlao sam isto i za Cristiana i jedino ko je za njega rekao je da je najbolji ikad je ... on sam
Kad se prica o zlatnoj lopti i o jednoj sezoni tu ima izjava gdje poznati fudbalski strucnjaci kazu da je Ronaldo najbolji, ali za tu godinu, nisam nigdje nasao da je neko, osim on sam za sebe , rekao da je on najbolji ikad.
Petobonka po postu, elhamdulillah.
Razvili ste kult licnost stare mi, hajd sad nastavite onanisat na Lionela.
Optuzujes druge da im je raspravljanje na nivou trinaestogodisnjaka, al' kad ti covjek postavi linkove gdje najvece legende fudbala izjavljuju ko je najbolji, tvoj odgovor je "petobonka po postu, elhamdulillah".
Jarane, drag si mi forumas, al' ovo ne samo da je dupli standard, nego je pomalo i kukavicluk. Stvarno ne znam sto ti ovo treba.
Pa čovjek ne navija za Real, a pokušava skrenuti pažnju sa glorificiranja jednog i ekstremnog unižavanja drugog, a ne znate kako da se postavite, ne možete mu prikačiti etiketu Madridiste i belaj
Tito_i_Partija wrote:
Optuzujes druge da im je raspravljanje na nivou trinaestogodisnjaka, al' kad ti covjek postavi linkove gdje najvece legende fudbala izjavljuju ko je najbolji, tvoj odgovor je "petobonka po postu, elhamdulillah".
Jarane, drag si mi forumas, al' ovo ne samo da je dupli standard, nego je pomalo i kukavicluk. Stvarno ne znam sto ti ovo treba.
Odmah sljedeci post sam postavio link sa izjavama o Ronaldu, ali onda dodjose i rekose ma nije to da je bolji igrac, nego se odnosi da ima najbolju sezonu iza sebe i slicno... Helem uvijek nesto ima da se opravda.
Tomahawk11 wrote:Nisu. Nisam rekao da morate, nego ne znate kako da čovjeka diskreditujete.
Ne bi rek'o da je "diskreditacija" dobra rijec. Jednostavno su poneki tvrdoglavi k'o sto je i on sam, mada rasprava nije ni blizu nivoa trinaestogodisnjaka k'o sto on tvrdi.
A stvar se komplikuje time sto je on pa haman jedini neutralac koji misli da je CR bolji.
Ma Manijak ne spori da je Messi bolji... on samo tvrdi da razlika nije toliko velika
Vec sam pisao da je Gomez jedne sezone postigao ogroman broj golova, i bio jako blizu Messijevih i Ronaldovih brojki... ali nikome nije palo na pamet da ga poredi sa njima. Eh tako ja vidim ovu raspravu Messi vs Ronaldo, jedan je kompletna masina koja 4 ili 5 pozicija moze igrati na nivou svjetske klase, dok je drugi gol masina. Stvar je u tome sto najbolje sto Ronaldo moze ponuditi su golovi i zabijanje, a to SVE isto nudi i Messi... U ostalim stvarima Messi dominira. Jbg, i u onom u cemu je Ronaldo najbolji, nije najbolji
Tito_i_Partija wrote:
Odmah sljedeci post sam postavio link sa izjavama o Ronaldu, ali onda dodjose i rekose ma nije to da je bolji igrac, nego se odnosi da ima najbolju sezonu iza sebe i slicno... Helem uvijek nesto ima da se opravda.
Meni je u tvom videu najveci problem sto u njemu daju izjave ljudi koji su trenutno ili su nekada bili afilirani sa Realom ili sa Ronaldom (Maradona i Gerrard jedini izuzeci). A pogledaj recimo koliko je izjava na racun Messija od ljudi koji su niti ikad igrali s njim, niti su ikad bili afilirani sa Barcelonom.
MyTao wrote:Ma Manijak ne spori da je Messi bolji... on samo tvrdi da razlika nije toliko velika
Vec sam pisao da je Gomez jedne sezone postigao ogroman broj golova, i bio jako blizu Messijevih i Ronaldovih brojki... ali nikome nije palo na pamet da ga poredi sa njima. Eh tako ja vidim ovu raspravu Messi vs Ronaldo, jedan je kompletna masina koja 4 ili 5 pozicija moze igrati na nivou svjetske klase, dok je drugi gol masina. Stvar je u tome sto najbolje sto Ronaldo moze ponuditi su golovi i zabijanje, a to SVE isto nudi i Messi... U ostalim stvarima Messi dominira. Jbg, i u onom u cemu je Ronaldo najbolji, nije najbolji
Cekaj, je l' ti fakat mislis da ja Ronalda stavljam u istu ravan sa Messijem samo radi statistike? Nidje veze ba. Covjek masina, u svakom smislu te rijeci. Ispade sad da pored Gomeza sa Ronaldom ili da je Ronaldo eto tu negdje sa njim, pa ono kao samo nabija brojke i samo ga radi statistike porede sa Messijem, a inace je kar'na igrac, haman pa k'o Gomez.
@Tito, pa u onom videu gdje o Messiju pricaju od 7 izjava, tri so od ljudi koji su za Messia/Barcu bili vezani, kod Ronalda 11 izjava, od toga 6 ih ima dodirnih tacaka sa njim ili Realom.
Tomahawk11 wrote:Nisu. Nisam rekao da morate, nego ne znate kako da čovjeka diskreditujete.
Ne bi rek'o da je "diskreditacija" dobra rijec. Jednostavno su poneki tvrdoglavi k'o sto je i on sam, mada rasprava nije ni blizu nivoa trinaestogodisnjaka k'o sto on tvrdi.
A stvar se komplikuje time sto je on pa haman jedini neutralac koji misli da je CR bolji.
A evo ja sam na Realovoj strani, ali neću neukusno tvrditi da je bolji, to su dva najbolja igrača današnjice koji traju 10+ godina i svaki je dobar na svoj način, nekom bolji Messi nekom CR, to je individualno, subjektivno, kako ko preferira (recimo, bila je jednom priča kakav trener preferira stil igre, te u zavisnosti s tim kojeg bi igrača od njih dvojice u ekipu).
BHF_Manijak wrote:@Tito, pa u onom videu gdje o Messiju pricaju od 7 izjava, tri so od ljudi koji su za Messia/Barcu bili vezani, kod Ronalda 11 izjava, od toga 6 ih ima dodirnih tacaka sa njim ili Realom.
Nije samo 6, pogledaj bolje. Ja kako sam vidio, samo Maradona i Gerrard nisu.
Nisam gled'o sta je postavljeno u vezi Messija, al' evo postavicu par klipova koje sam nas'o za par sekundi guglanja. Nekoliko ljudi u njima su cak veoma poznati Realovci, a ima cak i tvoj nadrazi njemacki igrac.
Ima cak i par igraca koji na tvom klipu favorizuju Ronalda, a na mom Messija.
MyTao wrote:Ma Manijak ne spori da je Messi bolji... on samo tvrdi da razlika nije toliko velika
Cekaj, je l' ti fakat mislis da ja Ronalda stavljam u istu ravan sa Messijem samo radi statistike? Nidje veze ba. Covjek masina, u svakom smislu te rijeci. Ispade sad da pored Gomeza sa Ronaldom ili da je Ronaldo eto tu negdje sa njim, pa ono kao samo nabija brojke i samo ga radi statistike porede sa Messijem, a inace je kar'na igrac, haman pa k'o Gomez.
@Tito, pa u onom videu gdje o Messiju pricaju od 7 izjava, tri so od ljudi koji su za Messia/Barcu bili vezani, kod Ronalda 11 izjava, od toga 6 ih ima dodirnih tacaka sa njim ili Realom.
Ma vjerujem je tebi da ti stvarno mislis kako je Ronaldo bolji dribler jer radi one step overs dok to Messi ne radi, to sto obicno posle toga zavrsi na guzici nije vazno, jer je izgledalo lijepo na pocetku. Ja samo kazem kako ja licno vidim tu raspravu, jedan je kompletan igrac, dok je drugi masina u jednom, eventualno dva segmenta igre. Daleko je on od Gomeza, samo sam zelio reci kako ta statistika zna zamazati oci.
Btw... ne znam sta je Gerrard izjavio, ali neki dan sam mu naletio privatni post na instagramu gdje je pozelio sretan rodjendan u njegovim rijecima najboljem igracu u historiji fudbala, sa slikom Messija