FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nadzorna_ploca

#55776 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Xavi Iniesta Messi. Koji je to jebeni tim bio.
Logovan

#55777 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Vertig0 wrote:Da okoncamo ovu bespotrebnu diskusiju. Lionel Messi je najbolji igrac svih vremena.
Jeste na ovoj temi. :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#55778 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Safet Sušić radio sve što i Messi.
Znam, nismo ga gledali uživo, ali može se pogledati, ima sve na internetu.
Logovan

#55779 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Safet Sušić radio sve što i Messi.
Ja sam uvijek govorio da Messi dođe k'o kopija velikog Papeta. :D Dosta su slični, dribling, golovi, itd.

Sušić > Messi :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#55780 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Ja sam uvijek govorio da Messi dođe k'o kopija velikog Papeta. :D Dosta su slični, dribling, golovi, itd.

Ja Messiju ne osporavam da je veliki igrač, jedan od najvećih ikad, ali hajde da sačekamo bar da čovjek završi karijeru, pa kad podvučemo crtu, da vidimo gdje, šta....zato mi je bezvezno glorifikovanje, isto da je fudbal počeo 2000. godine.
vicious

#55781 Re: FC Barcelona

Post by vicious »

Logovan wrote:

Necemo pretjerivati :D
Evo ja se sjecam, kao klinac sam gledao Papeta redovno u Sarajevu, nisam propustao utakmice. Jeste bio velemajstor, sve to stoji i dribling, pasovi, golovi ali nije to bilo u ovakvom kontinuitetu kao sto to Messi radi.
Jeste bilo uzivanje gledati ga kad primi loptu, Pape je bio strasno elegantan u kretnji s loptom, ali Messi je neuporedivo brzi. I Pape je znao i da uzme "stvaralacku pauzu" :D pa ga ne vidis po pola utakmice. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#55782 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

vicious wrote:
Logovan wrote:

Necemo pretjerivati :D
Evo ja se sjecam, kao klinac sam gledao Papeta redovno u Sarajevu, nisam propustao utakmice. Jeste bio velemajstor, sve to stoji i dribling, pasovi, golovi ali nije to bilo u ovakvom kontinuitetu kao sto to Messi radi.
Jeste bilo uzivanje gledati ga kad primi loptu, Pape je bio strasno elegantan u kretnji s loptom, ali Messi je neuporedivo brzi. I Pape je znao i da uzme "stvaralacku pauzu" :D pa ga ne vidis po pola utakmice. :)
Ok, takvo vrijeme bilo, ovo danas je totalni fudbal.
I ti potvrđuješ da je Messi upgrade Papeta :D
Nadzorna_ploca

#55783 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Koliko li je tek Pape veci od Rone. :bih:
°u°

#55784 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

kory_galaktikos wrote: i di maria je imao vise asistencija nego xavi i iniesta zajedno pa niko nije bio ni blizu konstatacije da je bolji veznjak od njih dvojice, al dobro ne vrijedi poredit pogotovo ne ovdje gdje ljudi dobijaju platu od jednog :D
pozdrav majstore :thumbup:
Jest k...linac imao više asistencija od njih dvojice! I ja stalno govorim da nije sve u brojevima, i najveći problem koji će poslije ove dvojice ostat su ti brojevi. Već sam jednom rekao da je po njima npr. Zidane karina od igrača, kao i gomila drugih koji se po tim ciframa ne mogu poredit s ovom dvojicom.
A ako izbacimo njima dvojici sve brojke, u sadašnjoj priči golove i asistencije, šta ostane od CR a šta od Messia?

I ona tri linka nisu samo konstatacija.
The World’s Best Playmaker
2015. - 1 – Lionel MESSI 168 points, 2 – Andres INIESTA 91 points, 3 – Andrea PIRLO 54 points, 4 – Eden HAZARD 22 points, 5 Kevin DEBRUYNE, 22 points
2016. - 1 – Lionel Messi 172 points, 2 – Andres Iniesta 66, 3 – Tony Kroos 45, 4 – Mesut Özil 39
2017. - 1 – Lionel MESSI 247 points, 2 – Toni KROOS 90 points, 3 – Luka MODRIC 81 points, NEYMAR Junior 81 points, 5 – Kevin DE BRUYNE 53 points, 6 – ISCO 36 points, 7 – Andres INIESTA 29 points
Muhamed Đakmić

#55785 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Bez Pjanića ove liste nisu relevantne...
kory_galaktikos

#55786 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

°u° wrote:
kory_galaktikos wrote: i di maria je imao vise asistencija nego xavi i iniesta zajedno pa niko nije bio ni blizu konstatacije da je bolji veznjak od njih dvojice, al dobro ne vrijedi poredit pogotovo ne ovdje gdje ljudi dobijaju platu od jednog :D
pozdrav majstore :thumbup:
Jest k...linac imao više asistencija od njih dvojice! I ja stalno govorim da nije sve u brojevima, i najveći problem koji će poslije ove dvojice ostat su ti brojevi. Već sam jednom rekao da je po njima npr. Zidane karina od igrača, kao i gomila drugih koji se po tim ciframa ne mogu poredit s ovom dvojicom.
A ako izbacimo njima dvojici sve brojke, u sadašnjoj priči golove i asistencije, šta ostane od CR a šta od Messia?

I ona tri linka nisu samo konstatacija.
The World’s Best Playmaker
2015. - 1 – Lionel MESSI 168 points, 2 – Andres INIESTA 91 points, 3 – Andrea PIRLO 54 points, 4 – Eden HAZARD 22 points, 5 Kevin DEBRUYNE, 22 points
2016. - 1 – Lionel Messi 172 points, 2 – Andres Iniesta 66, 3 – Tony Kroos 45, 4 – Mesut Özil 39
2017. - 1 – Lionel MESSI 247 points, 2 – Toni KROOS 90 points, 3 – Luka MODRIC 81 points, NEYMAR Junior 81 points, 5 – Kevin DE BRUYNE 53 points, 6 – ISCO 36 points, 7 – Andres INIESTA 29 points
ma imao je 10000% ili di maria ili isco sad sam u dilemi jer kad je to bilo aktuelno.. fin broj vise od njih dvojice zajedno i niko nije ni pomisljao da kaze da je on bolji veznjak ma ni da je blizu njih dvojici, sto je po meni i razumljivo jer njihov ucinak se ne mjeri samo brojem kao sto se ne mjeri ni ucinak scholesa, zidanea, pirla, gerarda itd itd
al dobro, jebo sve sto ovaj radi, nista nije relevantno ni njegova statisitka ni trofeji ni ogroman broj srusenih rekorda postavljanja novih.. ne smijes ni pomislit poredit ga sa messi-em - to je prica ovdje, sva argumentacija pada u vodu :D
po meni je i glupa ta usporedba jer ukusni su razliciti.. neko voli mitra mirica neko zeppelin-e, neko sljivu neko heroin :D ali si u pravu ostat ce brojevi i raja ce po tome i moci nesto govoriti
ne bi ja vise o ovoj temi i ovdje ima previse provokatora, pozdrav ;)
BHF_Manijak

#55787 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

kindlas wrote:
Te izjave o Cristianu su 'best player in the world' sto se odnosi na najbolji u toj godini odnosno da zasluzuje zlatnu loptu. Niko ne kaze da je najbolji svih vremena (mozda poneki njegov trener kad je u delirijumu zbog neke vazne pobjede ali brzo se i on resetuje :)).
Ša ni u onom videu koji je prethodno postavljen ne sjecam se da iko spomenu najbolji svih vremena. Joj koji ste vi troleri i fanatici stare mi. :lol: :mrgreen:
Dakle identican video postavis sa izjavama, kod jednog je igraca relevantno, a kod drugog "ma nije to to, ne govori se o tome". :lol:

Pa da vam ga doji Messi svakodnevno puno li je... :mrgreen:
solo2

#55788 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

BHF_Manijak wrote:
kindlas wrote:
Te izjave o Cristianu su 'best player in the world' sto se odnosi na najbolji u toj godini odnosno da zasluzuje zlatnu loptu. Niko ne kaze da je najbolji svih vremena (mozda poneki njegov trener kad je u delirijumu zbog neke vazne pobjede ali brzo se i on resetuje :)).
Ša ni u onom videu koji je prethodno postavljen ne sjecam se da iko spomenu najbolji svih vremena. Joj koji ste vi troleri i fanatici stare mi. :lol: :mrgreen:
Dakle identican video postavis sa izjavama, kod jednog je igraca relevantno, a kod drugog "ma nije to to, ne govori se o tome". :lol:

Jbg - ako kad pregledas barem jednu utakmicu Barcelone (gdje je neminovno da vidis nesto genijalno) ne skontas da je majstor kakav se jednom radja onda dzabe sve ovo.
B6Redhell

#55789 Re: FC Barcelona

Post by B6Redhell »

E moj manijače gdje si ti došo raspravljati o mesiju, ovi su ti bolan u stanju ubijediti da u mesija miriše govno dok u drugih smrdi,..
bezveze zalazis u raspravu s njima...
LSD

#55790 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Redhell i BHF neuspješno pokušavaju nametnuti svoje pogrešno mišljenje :mrgreen: cuj ti njih Rona bolji od Lionela :shock: :lol: kakav grijeh. Još na temi Barce to pisati :facepalm:
Momci loše trolaju pa to ti je :per:
Tomahawk11
Globalni moderator

#55791 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

solo2 wrote:
Jbg - ako kad pregledas barem jednu utakmicu Barcelone (gdje je neminovno da vidis nesto genijalno) ne skontas da je majstor kakav se jednom radja onda dzabe sve ovo.
Svakako jeste majstor koji se jednom rađa, pitanje je kad ćemo vidjeti opet sličnog igrača.
Kako njega, tako i CR.
Budućnost fudbala je izgleda u fizički jakim igračima, onim koji će moći puno trčati, all rounderi, ali tehnički u zaostatku.
kindlas

#55792 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

BHF_Manijak wrote: Ša ni u onom videu koji je prethodno postavljen ne sjecam se da iko spomenu najbolji svih vremena. Joj koji ste vi troleri i fanatici stare mi. :lol: :mrgreen:

Malo se gubis u prevodu, kol'ko ti Ronaldo placa da ga branis (ako cemo pricati tvojim jezikom)? Evo nekih izjava, gdje dosta fudbalera i trenera tvrde da je Messi najbolji ikad:
http://www.givemesport.com/1025127-the- ... gest-names
https://www.eurosport.com/football/liga ... tory.shtml
Izmedju ostalih Wenger, Lineker, John Terry, Roy Keane, Capello, Mario Gomez, Adriano Galliani ima ih jos vjerovatno. Evo googlao sam isto i za Cristiana i jedino ko je za njega rekao je da je najbolji ikad je ... on sam :lol:

Kad se prica o zlatnoj lopti i o jednoj sezoni tu ima izjava gdje poznati fudbalski strucnjaci kazu da je Ronaldo najbolji, ali za tu godinu, nisam nigdje nasao da je neko, osim on sam za sebe :lol: :lol: :lol:, rekao da je on najbolji ikad.
BHF_Manijak

#55793 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

kindlas wrote: Malo se gubis u prevodu, kol'ko ti Ronaldo placa da ga branis (ako cemo pricati tvojim jezikom)? Evo nekih izjava, gdje dosta fudbalera i trenera tvrde da je Messi najbolji ikad:
http://www.givemesport.com/1025127-the- ... gest-names
https://www.eurosport.com/football/liga ... tory.shtml
Izmedju ostalih Wenger, Lineker, John Terry, Roy Keane, Capello, Mario Gomez, Adriano Galliani ima ih jos vjerovatno. Evo googlao sam isto i za Cristiana i jedino ko je za njega rekao je da je najbolji ikad je ... on sam :lol:

Kad se prica o zlatnoj lopti i o jednoj sezoni tu ima izjava gdje poznati fudbalski strucnjaci kazu da je Ronaldo najbolji, ali za tu godinu, nisam nigdje nasao da je neko, osim on sam za sebe :lol: :lol: :lol:, rekao da je on najbolji ikad.
Petobonka po postu, elhamdulillah. :)
Razvili ste kult licnost stare mi, hajd sad nastavite onanisat na Lionela. :mrgreen:
kindlas

#55794 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

BHF_Manijak wrote: Petobonka po postu, elhamdulillah. :)
Razvili ste kult licnost stare mi, hajd sad nastavite onanisat na Lionela. :mrgreen:
Dok ti onanises na Cristiana?
BHF_Manijak

#55795 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Gdje ti vidis onanisanje? U svojim postovima samo sam iznio argumente zbog kojih jednog smatram boljim od drugog, bio sam spreman na razmjenu misljenja i diskusiju, medjutim naletio sam na likove sa izgradjenim kultom licnosti. Jebi ga. :mrgreen:
Ja svakako uvijek kazem jebe mi se za obojicom, lik kojeg sam ja uzivao gledati nedavno ja okoncao svoju profesionalnu karijeru, a od kojeg obojica mogu uciti kako se finte rade i protivnici prave budalom.
kindlas

#55796 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

Pa nisu ti argumenti bas nesto, jedva si i sebe ubjedio a kamo li nekog drugog. Tako isto imas argumenata kontra ali ne vidis ih izgleda.
BHF_Manijak

#55797 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Koji? Doci i napisati "Messi je najbolji na svijetu. Tacka."? Pa jeste, ali kad trinaestogodisnjaci pokusavaju raspravljati. Kazem, morate jos od Skenderije uciti, covjek koji je srcem i dusom uz Barcelonu, i fizicki i ovako, za razliku od vas 99%, :mrgreen: ali isto tako covjek koji je sve kriticki promatrao, analizirao i s kojim se dalo jako zanimljivo diskutovati, pa i na temu Messia.
todd_smith

#55798 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

e moras uciti i disati barcu da znas da je messi najbolji igrac svih vremena
kindlas

#55799 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

BHF_Manijak wrote:Koji? Doci i napisati "Messi je najbolji na svijetu. Tacka."? Pa jeste, ali kad trinaestogodisnjaci pokusavaju raspravljati. Kazem, morate jos od Skenderije uciti, covjek koji je srcem i dusom uz Barcelonu, i fizicki i ovako, za razliku od vas 99%, :mrgreen: ali isto tako covjek koji je sve kriticki promatrao, analizirao i s kojim se dalo jako zanimljivo diskutovati, pa i na temu Messia.
Ako Skenderija kaze da je Messi najbolji svih vremena onda ce i on bit tridesetogodisnjak (ili koliko vec ima) s razmisljanjem trinaestogodisnjaka jer se ne slaze s tobom ;)
BHF_Manijak

#55800 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Nebitno, ne poznajes covjeka ocito. Pici ti svoje i ne obaziri se. :thumbup:
Post Reply