BHF_Manijak wrote:Subjektivan stav. Statistika im tu negdje, Ronaldo dao vise golova, nego sto je odigrao utakmica za Real, to nikad nikome nije poslo za rukom na tako velikom uzorku tj. broju utakmica!! Dalje, fizicki Ronaldo mnogo dominantniji igrac, takodjer mislim da mnogo raznovrsniji repertoar driblinga ima od Messia. Ustvari ne bih to nazvao driblingom, previse idiotski zvuci, vec to Englezi najbolje opisuju sa "skills".
Pluseve kod Messia vidim u pregledu igre, pas igri, agilnsoti tj. okretnosti. Tehniku sutu obojica imaju strasnu, tesko je po meni reci kome tu dati prednost, kao i brzini.
I dalje mislim da odlucju nijanse, pa i da je Messi bolji, a ne koplje, evidentna razlika u kvaliteti, "mnogo kvalitetniji" i slicno...
Pazi, ako svi koji imaju pojma o fudbalu kazu da je Ronaldo igracina a Messi vanzemaljac onda to valjda najbolje objasnjava njihovo poredjenje
Ako se gleda statistika..sama cinjenica da Messi ima najvise golova i ASISTENCIJA u la ligi

onda je suvisno raspravljati - ako Ronaldo da Lima, Ronaldinho, Ibrahimovic, Pele, Osim, Wenger i svi ostali u cudu gledaju i priznaju da je Messi najbolji, ako postoji hrpa snimaka i golova gdje je covjek uradio gotovo nemoguce stvari, ako je fer i nije padavicar i tesko biva isprovociran jbg tesko je reci da nije najbolji - Ronaldo ostaje za najmanje jedan nivo ispod - ostali su dva kilometra iza