FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#55751 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Ima li još šta da se na to popišate? Koji bezobrazluk!
Pa taj Xavi i Iniesta su u svoje doba nosili i Barsu i reprezentaciju Španije!
Onda hoćete neku ozbiljnu konverzaciju....pa ne ide, kad vam je svaka bezobrazna ili trolanje!
:mrgreen: :lol:

Messi je bolji stoper od Piquea i bolji bek od Albe, a tu je negdje i sa Ter Stegenom što se tice golmanske pozicije...ne znam šta tu nije jasno :P
ultima_palabra

#55752 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

MyTao wrote:
ultima_palabra wrote: Pa zar nije CR imao gol i asistenciju u polufinalu Eura?

Druga stvar, ako Messi ima više asistencija od Xavija i Inieste ne znači da je bolji veznjak, to je pojednostavljeno gledanje fudbala. Messi ima puno manje obaveza u odbrani i građenju napada, ekipa je pravljena tako da on može dobiti loptu u opasnim dijelovima terena odakle može dati asistenciju ili sam zabiti krenuti prema golu... što opet ne znači da je i to lagano :D

Npr. Isco će imati više asistencija od Modrića i Kroosa zbog pozicije na terenu, ali to ne znači da je bolji igrač.
Naravno da broj asistencija nije jedini i glavni factor... ali jedan od faktora sigurno jeste.

Za mene je Messi bolji od Xavia jer kao i on, zna poslati onaj ubojiti pas koji cjepa odbrane, tehnicki je potkovan i podjednako im je tesko oduzeti loptu presingom u sredini terena. Ono sto ga odvaja od Xavia je da daleko bolje zna iznjeti loptu iz sredine prema naprijed, dakle daleko je bolji dribler.
Pa naravno da je bolji u tome zato što mu je to prirodnije. Da li može držati ritam cijeloj ekipi, uvijek dati pravi pas, uvijek biti raspoloživ za pas kao Xavi... vjerovatno nećemo saznati jer neće igrati na takvoj poziciji.

Isto kao što nismo imali priliku da gledamo Xavija kako dribla jer ako on izgubi loptu, to rezultira primljenim golom u 70% slučajeva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#55753 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:

Messi je bolji stoper od Piquea i bolji bek od Albe, a tu je negdje i sa Ter Stegenom što se tice golmanske pozicije...ne znam šta tu nije jasno :P
Al nije bolji od Roberto Carlosa :oops: :mrgreen:
Crvena Tifoza

#55754 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

p206 wrote:Kad C. Ronaldo naniže 4 igrača Reala i da gol golmanu klase Casillasa makar i na treningu moći će u istu rečenicu.
Najteža stvar u fudbalu je donijeti loptu napadaču da da gol,Džeko nije ni upola dobar ko prošle god jer mu tim ove sezone ne zna servirati loptu. Messi radi to i još redovno daje golove.
Da jedan Alba zna dati gol bio bi najbolji strijelac lige koliko ga je puta izbacio 1 na 1.

Ili nek uzme loptu na centru pa naniže igrače i zabije gol. Kao što mu je to zemljak Maradona prije njega radio.
Crvena Tifoza

#55755 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Pišu dogovorili Barça i Atletiko M. transfer Griezmanna na ljeto.

Sad jel žuta štampa ili šta je već...
LSD

#55756 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:

Al nije bolji od Roberto Carlosa :oops: :mrgreen:
:oops:

Samo ja ne kontam kako ste uopšte došli do toga da se poredi Messi sa Xavijem, Iniestom i slicno :?
Kruške i jabuke, al hajde de....samo nek je veselo i nek se raja zabavi :mrgreen: :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#55757 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote:
p206 wrote:Kad C. Ronaldo naniže 4 igrača Reala i da gol golmanu klase Casillasa makar i na treningu moći će u istu rečenicu.
Najteža stvar u fudbalu je donijeti loptu napadaču da da gol,Džeko nije ni upola dobar ko prošle god jer mu tim ove sezone ne zna servirati loptu. Messi radi to i još redovno daje golove.
Da jedan Alba zna dati gol bio bi najbolji strijelac lige koliko ga je puta izbacio 1 na 1.

Ili nek uzme loptu na centru pa naniže igrače i zabije gol. Kao što mu je to zemljak Maradona prije njega radio.
Evo jedan video koji pokazuje da niste u pravu

Sad se postavlja pitanje: da li ste vi uopšte ikad pogledali kako on igra ili pričate, jer svi pričaju da je tako?
Bolan, ko da je Wilfred Bony u pitanju, takav utisak se stiče na konto vaše priče :roll:

Naravno, sve je manje ovog, idu godine, ali ipak je i dalje više nego odličan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#55758 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:

Samo ja ne kontam kako ste uopšte došli do toga da se poredi Messi sa Xavijem, Iniestom i slicno :?
Kruške i jabuke, al hajde de....samo nek je veselo i nek se raja zabavi :mrgreen: :izet:
Pa, ubaci Tao, eto pogledaj na nekoj od prethodnih stranica :mrgreen:
Kažem ja, bezobrazluk neviđenih razmjera, al ko mene šljivi zašta :-?
MyTao

#55759 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

Nije bezobrazluk... Vec sam naveo razloge zasto je bolji. Ostaje to dali Messi moze diktirati tempo utakmice kao Xavi, mislim da moze... U svemu ostalom je ili isti ili bolji od njega.
BHF_Manijak

#55760 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Subjektivan stav. Statistika im tu negdje, Ronaldo dao vise golova, nego sto je odigrao utakmica za Real, to nikad nikome nije poslo za rukom na tako velikom uzorku tj. broju utakmica!! Dalje, fizicki Ronaldo mnogo dominantniji igrac, takodjer mislim da mnogo raznovrsniji repertoar driblinga ima od Messia. Ustvari ne bih to nazvao driblingom, previse idiotski zvuci, vec to Englezi najbolje opisuju sa "skills".
Pluseve kod Messia vidim u pregledu igre, pas igri, agilnsoti tj. okretnosti. Tehniku sutu obojica imaju strasnu, tesko je po meni reci kome tu dati prednost, kao i brzini.

I dalje mislim da odlucju nijanse, pa i da je Messi bolji, a ne koplje, evidentna razlika u kvaliteti, "mnogo kvalitetniji" i slicno...
Crvena Tifoza

#55761 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ronaldo ima raznovrsniji skills od Messija? :D

Haj sad postavi statistiku koliko igrača Ronaldo pređe godišnje sa svojim skills. :zzzz:
BHF_Manijak

#55762 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ne znam, govorim po osjecaju sta vidim, ne izbacujem mogucnost da nisam u pravu, za razliku od pojedinaca. :mrgreen:
Mada zavisi i kako ko gleda na te "skills"? Mijenjati naglo pravac tamo-vamo, jer imas jako nisko teziste, ja ne bih karakterisao kao skills ili ti ga na nasem finta. Pod tim vise mislim na biciklo, petom kroz noge, petom preko protivnika i slicno...
Babo toga je Ronaldiho bio.
solo2

#55763 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

BHF_Manijak wrote:Subjektivan stav. Statistika im tu negdje, Ronaldo dao vise golova, nego sto je odigrao utakmica za Real, to nikad nikome nije poslo za rukom na tako velikom uzorku tj. broju utakmica!! Dalje, fizicki Ronaldo mnogo dominantniji igrac, takodjer mislim da mnogo raznovrsniji repertoar driblinga ima od Messia. Ustvari ne bih to nazvao driblingom, previse idiotski zvuci, vec to Englezi najbolje opisuju sa "skills".
Pluseve kod Messia vidim u pregledu igre, pas igri, agilnsoti tj. okretnosti. Tehniku sutu obojica imaju strasnu, tesko je po meni reci kome tu dati prednost, kao i brzini.

I dalje mislim da odlucju nijanse, pa i da je Messi bolji, a ne koplje, evidentna razlika u kvaliteti, "mnogo kvalitetniji" i slicno...

Pazi, ako svi koji imaju pojma o fudbalu kazu da je Ronaldo igracina a Messi vanzemaljac onda to valjda najbolje objasnjava njihovo poredjenje

Ako se gleda statistika..sama cinjenica da Messi ima najvise golova i ASISTENCIJA u la ligi :run: onda je suvisno raspravljati - ako Ronaldo da Lima, Ronaldinho, Ibrahimovic, Pele, Osim, Wenger i svi ostali u cudu gledaju i priznaju da je Messi najbolji, ako postoji hrpa snimaka i golova gdje je covjek uradio gotovo nemoguce stvari, ako je fer i nije padavicar i tesko biva isprovociran jbg tesko je reci da nije najbolji - Ronaldo ostaje za najmanje jedan nivo ispod - ostali su dva kilometra iza
MyTao

#55764 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

BHF_Manijak wrote:Ne znam, govorim po osjecaju sta vidim, ne izbacujem mogucnost da nisam u pravu, za razliku od pojedinaca. :mrgreen:
Mada zavisi i kako ko gleda na te "skills"? Mijenjati naglo pravac tamo-vamo, jer imas jako nisko teziste, ja ne bih karakterisao kao skills ili ti ga na nasem finta. Pod tim vise mislim na biciklo, petom kroz noge, petom preko protivnika i slicno...
Babo toga je Ronaldiho bio.
Za mene je skill kada Messi uzme loptu u sredini terena i kao tornado prodje kroz 5 ili 6 igraca Real Madrida na knock out utakmici u ligi prvaka i onda zabije gol jednom od najboljih golmana na svijetu.
Bazinga1234

#55765 Re: FC Barcelona

Post by Bazinga1234 »

Ali, ali...

Ronaldo je bolji u skok igri !
BHF_Manijak

#55766 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Jebi ga, imamo onda razlicito shvatanje skilla. Rekoh, takve finte i poteze je najbolje oslikavao Ronaldinho. Cisto kako bih priblizio sta ja vidim pod "skills".

Sto se gornjeg posta tice, ima i na stotine trenera i strucnjaka, koji isto tako Ronalda vide kao ispred, ili ces njih sve svrstati medju fudbalske neznalice ili je s druge strane samo strucnjak ko Messia smatra boljim, a ovi sto naginju Ronaldu su ubehe. Da razjasnimo, da ne lutamo bezze, da vidim koga priznajes, koga ne priznajes. :mrgreen:

PS A to ne postoji hrpa snimaka gdje Ronaldo radi gotovo nemoguce stvari? :)

PS1 Jebo te dan vi se svezali skok igre k'o mazlumi... Eno nabrojao sam u pretposljednje postu gdje vidim prednosti jednog, gdje drugog. Nekad steknem dojam da moram crtati, jer su pojedinci bukvalisti k'o djeca iz Mjedenice.
solo2

#55767 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

BHF_Manijak wrote:Jebi ga, imamo onda razlicito shvatanje skilla. Rekoh, takve finte i poteze je najbolje oslikavao Ronaldinho. Cisto kako bih priblizio sta ja vidim pod "skills".

Sto se gornjeg posta tice, ima i na stotine trenera i strucnjaka, koji isto tako Ronalda vide kao ispred, ili ces njih sve svrstati medju fudbalske neznalice ili je s druge strane samo strucnjak ko Messia smatra boljim, a ovi sto naginju Ronaldu su ubehe. Da razjasnimo, da ne lutamo bezze, da vidim koga priznajes, koga ne priznajes. :mrgreen:

PS A to ne postoji hrpa snimaka gdje Ronaldo radi gotovo nemoguce stvari? :)

PS1 Jebo te dan vi se svezali skok igre k'o mazlumi... Eno nabrojao sam u pretposljednje postu gdje vidim prednosti jednog, gdje drugog. Nekad steknem dojam da moram crtati, jer su pojedinci bukvalisti k'o djeca iz Mjedenice.
Jbg zna se cije se misljenje cijeni i ko nema ama bas nikakvog razloga da vuce na jednu ili na drugu stranu..
kazem ti najlaksi opis je upravo taj koji su dali da je Ronaldo najbolji fudbaler na svijetu a da je Messi vanzemaljac - to je u sustini razlika
Ono sto je Ronaldo napravio je vrhunac jednog talentovanog fudbalera a ono sto radi Messi je jednostavno nemoguce i to je nesto sto se nemoze natrenirati, izvjezbati, nauciti - s' tim se rodis i to je to - ta doza smirenosti, kontrole, ubrzanja, pregleda, udarca, pozicioniranja, izvlacenja najboljeg iz ekipe :run: covjek je neponovljiv! Institucija i inspiracija

https://youtu.be/7tTGuuY761c -
https://www.youtube.com/watch?v=kbuk-YwpTdQ
Muhamed Đakmić

#55768 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nisu argument protiv njega, ali postaje bljutavo ovo pišanje svega i svakoga u korist Messija....što napisa R9, čekamo samo još objašnjenja u komparaciji za Maldinija, Nestu, Makelelea, Buffona...
Al dobro, ne gleda se to šta osvojiše Iniesta i Xavi za svog bivstvovanja, jebo to što je i Barsa i Španija harala dok su oni vezli po terenu i Messi bi, al ga zajeba Higuain :oops:
Pa je l' ga nije uništio Higuain promašajima u finalima? :D

Mislim, ja tri izgubljena finala u tri godine spominjem samo kao kontraargument za Ronaldov Euro, u kojem bi sličan doprinos imao i Anel Hebibović. Skakutanje pored linije kao moralna podrška je fakat neozbiljan kriterij.

I nisam vidio da neko ponižava Xavija i Iniestu time što je rekao da je Messi imao puno više asistencija. Samo evo ti mi reci, ako imaš frajera koji po sezoni daje 50 golova i bilježi 10 asistencija i imaš drugog koji daje 50 golova i bilježi 20 asistencija, kojeg bi radije uzeo :D
Pa zar nije CR imao gol i asistenciju u polufinalu Eura?

Druga stvar, ako Messi ima više asistencija od Xavija i Inieste ne znači da je bolji veznjak, to je pojednostavljeno gledanje fudbala. Messi ima puno manje obaveza u odbrani i građenju napada, ekipa je pravljena tako da on može dobiti loptu u opasnim dijelovima terena odakle može dati asistenciju ili sam zabiti krenuti prema golu... što opet ne znači da je i to lagano :D

Npr. Isco će imati više asistencija od Modrića i Kroosa zbog pozicije na terenu, ali to ne znači da je bolji igrač.
Ma stoji sve to što si rekao, nisam ja nigdje ni rekao da je bolji veznjak, to mi je smiješno.
BHF_Manijak

#55769 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

solo2 wrote: Jbg zna se cije se misljenje cijeni i ko nema ama bas nikakvog razloga da vuce na jednu ili na drugu stranu..
kazem ti najlaksi opis je upravo taj koji su dali da je Ronaldo najbolji fudbaler na svijetu a da je Messi vanzemaljac - to je u sustini razlika
Ono sto je Ronaldo napravio je vrhunac jednog talentovanog fudbalera a ono sto radi Messi je jednostavno nemoguce i to je nesto sto se nemoze natrenirati, izvjezbati, nauciti - s' tim se rodis i to je to - ta doza smirenosti, kontrole, ubrzanja, pregleda, udarca, pozicioniranja, izvlacenja najboljeg iz ekipe :run: covjek je neponovljiv! Institucija i inspiracija

https://youtu.be/7tTGuuY761c -
https://www.youtube.com/watch?v=kbuk-YwpTdQ
Jebi ga pasukane, imas tih na desetine klipova i izjava i o Cristianu, osim ako po tebi nisu relevantni Maradona, Giggs, Figo, Zidane, Beckham, Gerrard, Benitez itd...
https://www.youtube.com/watch?v=vv6I1rC9V_g
Vertig0

#55770 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Da okoncamo ovu bespotrebnu diskusiju. Lionel Messi je najbolji igrac svih vremena.
bosanska senzacija

#55771 Re: FC Barcelona

Post by bosanska senzacija »

Vertig0 wrote:Da okoncamo ovu bespotrebnu diskusiju. Lionel Messi je najbolji igrac svih vremena.
:thumbup:

A sve ostalo su lični ukusi.
kindlas

#55772 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

BHF_Manijak wrote: Jebi ga pasukane, imas tih na desetine klipova i izjava i o Cristianu, osim ako po tebi nisu relevantni Maradona, Giggs, Figo, Zidane, Beckham, Gerrard, Benitez itd...
Te izjave o Cristianu su 'best player in the world' sto se odnosi na najbolji u toj godini odnosno da zasluzuje zlatnu loptu. Niko ne kaze da je najbolji svih vremena (mozda poneki njegov trener kad je u delirijumu zbog neke vazne pobjede ali brzo se i on resetuje :)).
vicious

#55773 Re: FC Barcelona

Post by vicious »

kindlas wrote:
BHF_Manijak wrote: Jebi ga pasukane, imas tih na desetine klipova i izjava i o Cristianu, osim ako po tebi nisu relevantni Maradona, Giggs, Figo, Zidane, Beckham, Gerrard, Benitez itd...
Te izjave o Cristianu su 'best player in the world' sto se odnosi na najbolji u toj godini odnosno da zasluzuje zlatnu loptu. Niko ne kaze da je najbolji svih vremena (mozda poneki njegov trener kad je u delirijumu zbog neke vazne pobjede ali brzo se i on resetuje :)).
Samo za brata BHF-a ;)
https://sportsport.ba/fudbal/najboljih- ... api/269373
Lula je bolji od Cristiana ba :lol:
pizarro

#55774 Re: FC Barcelona

Post by pizarro »

rona zna samo nabiti loptu ispred sebe i trcati za njom
Muhamed Đakmić

#55775 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

bosanska senzacija wrote:
Vertig0 wrote:Da okoncamo ovu bespotrebnu diskusiju. Lionel Messi je najbolji igrac svih vremena.
:thumbup:

A sve ostalo su lični ukusi.
:thumbup: :thumbup:
Post Reply