Eh, izvinjavam se, nisam znao da pricamo o kamenom dobu. Do mene.strongmen wrote:vjerovo ti ili ne od 15 GB muzike koju imam na laptopu 80% je sprzeno sa cd ova ili kopirano sa muzičkih dvdkindlas wrote: Vjerovao ili ne i na laptopu postoji spotify.
.
ne vrti se sav svijet na internetu bolan ne bio
vjerovo ti ili ne
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
-
kindlas
#5576 Re: Smartphone diskusije
-
kindlas
#5577 Re: Smartphone diskusije
Teletabisi gotovi, voz naMega Man X wrote: Halali kume. Ti si Bog za elektroniku i kompjutere. Ti si zajebo i Steve Jobsa i Bill Gatesa.
Mada si za mene obična qrčina.
- strongmen
#5578 Re: Smartphone diskusije
e moj malac ja kad sam sluso muziku na kasetama i cd-ovima ti si piso na tutukindlas wrote:Eh, izvinjavam se, nisam znao da pricamo o kamenom dobu. Do mene.strongmen wrote:vjerovo ti ili ne od 15 GB muzike koju imam na laptopu 80% je sprzeno sa cd ova ili kopirano sa muzičkih dvdkindlas wrote: Vjerovao ili ne i na laptopu postoji spotify.
.
ne vrti se sav svijet na internetu bolan ne bio
vjerovo ti ili ne
internet generacije, misle pokupile svu pamet svijeta a veze sa životom nemaju, roditelji ih vodaju ko slijepce u školu, ne znaju sami ulicu preći, ali važno je da drkaju i lajkaju po fejsbuku i slusaju muziku sa interneta
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5579 Re: Smartphone diskusije
Mega Man X wrote:Halali kume. Ti si Bog za elektroniku i kompjutere. Ti si zajebo i Steve Jobsa i Bill Gatesa.kindlas wrote: A znaci skontao da nisi dorastao, malo se prosuo pa spinujes?A slika je taman po pravilima foruma, u granicama posta i u dimenzijama za forum. I tu se prosu dijete drago, na spavanje.
Mada si za mene obična qrčina.
Mega Man X 15 dana OUT "neprimjereno ponašanje"
-
kindlas
#5580 Re: Smartphone diskusije
E moj dedo slusao sam i ja kasete, a da smo svi ostali takvi kao ti i dalje bi ih slusali. Danas pun gepek tih tvojih kaseta zamijenis jednom aplikacijom na mobitelu, treba nekad izaci iz kamenog doba. I da, internet generacija je pokupila dosta pameti, prave robote koji se sami krecu (kakvi roditelji i vodanje). Slusaju muziku s interneta, ti slusao s kaseta i time mislis da si pametniji?strongmen wrote:e moj malac ja kad sam sluso muziku na kasetama i cd-ovima ti si piso na tutukindlas wrote: Eh, izvinjavam se, nisam znao da pricamo o kamenom dobu. Do mene.
internet generacije, misle pokupile svu pamet svijeta a veze sa životom nemaju, roditelji ih vodaju ko slijepce u školu, ne znaju sami ulicu preći, ali važno je da drkaju i lajkaju po fejsbuku i slusaju muziku sa interneta
- strongmen
#5581 Re: Smartphone diskusije
aha zato dedo Bill Gates i nekad Steve Jobs take nadobudne malce nogom u guzicu nabiju
malo si se pogubio, ja i imam sada tu muziku na 15 GB ali nemam potrebe da drkam na internetu kao ti, od čega je uostalom kremula priča, a ti si PRIMORAN drkat po internetu jer imas ajfun govno na koje nisi sposoban nabacit muziku na najprostiji mogući način copy paste
savršenstvo je u jednostavnosti.ako ti to dosad niko nije rekao, a ne može jednostavnije u ovom slucaju konkretnom od copy paste na sd card a nju onda šaltas s moba na mob kako hoćeš a ti drkaj po claudima i internetu
malo si se pogubio, ja i imam sada tu muziku na 15 GB ali nemam potrebe da drkam na internetu kao ti, od čega je uostalom kremula priča, a ti si PRIMORAN drkat po internetu jer imas ajfun govno na koje nisi sposoban nabacit muziku na najprostiji mogući način copy paste
savršenstvo je u jednostavnosti.ako ti to dosad niko nije rekao, a ne može jednostavnije u ovom slucaju konkretnom od copy paste na sd card a nju onda šaltas s moba na mob kako hoćeš a ti drkaj po claudima i internetu
- Maharadza
#5582 Re: Smartphone diskusije
VPN čuda čini!Capsicum wrote:Zar Spotify radi u BiH?
-
kindlas
#5583 Re: Smartphone diskusije
strongmen wrote:aha zato dedo Bill Gates i nekad Steve Jobs take nadobudne malce nogom u guzicu nabiju
Pa upravo taj Steve Jobs uveo revoluciju u prodaji muzike preko interneta, a moj dedo jesi posenilio
Ja necu kabal da ukljucujem u mobitel ni kad ga punim, a da jos moram ukljucivati kad hocu nesto prebaciti na mobitel, opet ponavljam izasli smo iz kamenog doba davno.
Ti si PRIMORAN drkati po RACUNARU kad hoces nesto da imas na MOBITELU, znaci ne moze ti mobitel funkcionisati bez racunara uopste. Ja kad hocu nesto na mobitelu (ee neces vjerovati iPhone moze na internet i sam od sebe ne moras s racunara na internet
Cuj najprostiji nacin nabacivanja muzike je taj da trazis pirateriju po internetu ili skidas pjesme sa youtube pa onda ukljucujes mobitel u racunar pa selektuj pa kopiraj
A to saltanje kartice iz mobitela u mobitel, pa to izaslo iz fazona 2010-e godine dedo dragi. Znas kako ja to uradim, samo instaliram spotify na drugom mobitelu i ulogujem se, sve playliste vec snimljene
-
djama
#5584 Re: Smartphone diskusije
Vidis da on misli da spotify ima samo na iphonukindlas wrote:strongmen wrote:aha zato dedo Bill Gates i nekad Steve Jobs take nadobudne malce nogom u guzicu nabiju
savršenstvo je u jednostavnosti.ako ti to dosad niko nije rekao, a ne može jednostavnije u ovom slucaju konkretnom od copy paste na sd card a nju onda šaltas s moba na mob kako hoćeš a ti drkaj po claudima i internetu![]()
Pa upravo taj Steve Jobs uveo revoluciju u prodaji muzike preko interneta, a moj dedo jesi posenilio![]()
![]()
sam sebi pleske udaras
![]()
Ja necu kabal da ukljucujem u mobitel ni kad ga punim, a da jos moram ukljucivati kad hocu nesto prebaciti na mobitel, opet ponavljam izasli smo iz kamenog doba davno.
Ti si PRIMORAN drkati po RACUNARU kad hoces nesto da imas na MOBITELU, znaci ne moze ti mobitel funkcionisati bez racunara uopste. Ja kad hocu nesto na mobitelu (ee neces vjerovati iPhone moze na internet i sam od sebe ne moras s racunara na internet) to skinem direktno na mobitelu bez d*kanja po racunaru ko u kamenom dobu.
Cuj najprostiji nacin nabacivanja muzike je taj da trazis pirateriju po internetu ili skidas pjesme sa youtube pa onda ukljucujes mobitel u racunar pa selektuj pa kopiraj![]()
jednostavno nema sta. A ja se ovamo slomi, otvorim Spotify i kliknem download, izgubim se koliko je komplikovano
A to saltanje kartice iz mobitela u mobitel, pa to izaslo iz fazona 2010-e godine dedo dragi. Znas kako ja to uradim, samo instaliram spotify na drugom mobitelu i ulogujem se, sve playliste vec snimljene
- fortaleza
#5585 Re: Smartphone diskusije
Ja imam problem sa streaming servisima jer da bi išta kvalitetno slušao moraš platiti pretplatu da bi dobio kvalitetu od barem 256 kbps, i to na mjesečnoj bazi i deezer i spotify. You tube je već 2013. smanjio kvalitetu audia na 128 kbps za sav uploadani sadržaj nakon te godine.djama wrote:HTC kao vrhunski mob.... hmmm kad pogledam proslogodisnje flagshipe HTC , dva najveca flopa godine ubjedljivo HTC u11 i HTC u ultra...strongmen wrote:kao prvo rekoh ne ganjam novu muziku, nesto se ponovim tek u 5-6 mjeseci
kao drugo ja JEDNOM prebacim na sd card i saltam iz moba u mob po potrebi
ti svaki put moraš skidat
plus muziku imam u laptopu i uglavnom i slusam preko pojačala i velikih zvučnika
slusanje na slusalice moba rjeđe (iako imam vrhunski mob i slušalice, htc 10, ko zna za njih ne treba objašnjavat), a sa samog moba kako neki praktikuju nikad
opet nije bitna marka , a sam preferiram android samo sto kod nas nazalost niko ne uvozi niti prodaje razer
kako god streaming servisi su odavno preuzeli ulogu u distribuciji sadrzaja
Trenutno imam oko 2000 pjesama na mobu u FLAC kvaliteti koje sam uglavnom skinuo sa privatnih torrent sajtova te konvertirao u 432 Hz i miran sam idućih par mjeseci.
Većina ljudi da sad upali muziku sa ostarjelog CD-a bi rekla da je kvaliteta audia sjajna, u odnosu na trenutni streaming sadržaj.
A šta je tek sa flac-om sa oko 900 kbps i na 432 Hz i na dobrim zvučnicima. Mp3 je uništila kvalitetu audia, danas audiofili moraju keširati velike pare u hardware jer je muzika softverski stanjena, maksimalno komprimirana.
A HTC je i dalje najjači po pitanju zvučnika i audiokvalitete, uz ZTE-ov Axon i pokoji LG. Tu Samsung i Apple kaskaju dobro, ali i znaju dobro da većini korisnika jedan mono zvučnik ne predstavlja nikakav problem, većini je bitna kamera i količina rama, memorije, eventualno ekran.
Moj već prahistorijski HTC Desire 816 iz 2014. ima bolji zvuk nego ijedan Huawei ili Samsung što sam vidio u zadnje vrijeme, ili pogledao recenzija... A svakako je besmisleno flagship uspoređivati s ovim telefonom.
- strongmen
#5586 Re: Smartphone diskusije
e moj malac on kad je uveo iphone bio je dedo i genije i šutao nadobudne malce, u tome je poenta koju ti ne kontaškindlas wrote:strongmen wrote:aha zato dedo Bill Gates i nekad Steve Jobs take nadobudne malce nogom u guzicu nabiju
savršenstvo je u jednostavnosti.ako ti to dosad niko nije rekao, a ne može jednostavnije u ovom slucaju konkretnom od copy paste na sd card a nju onda šaltas s moba na mob kako hoćeš a ti drkaj po claudima i internetu![]()
Pa upravo taj Steve Jobs uveo revoluciju u prodaji muzike preko interneta, a moj dedo jesi posenilio![]()
![]()
sam sebi pleske udaras
![]()
Ti si PRIMORAN drkati po RACUNARU kad hoces nesto da imas na MOBITELU, znaci ne moze ti mobitel funkcionisati bez racunara uopste. Ja kad hocu nesto na mobitelu (ee neces vjerovati iPhone moze na internet i sam od sebe ne moras s racunara na internet) to skinem direktno na mobitelu bez d*kanja po racunaru ko u kamenom dobu.
Cuj najprostiji nacin nabacivanja muzike je taj da trazis pirateriju po internetu ili skidas pjesme sa youtube pa onda ukljucujes mobitel u racunar pa selektuj pa kopiraj![]()
jednostavno nema sta. A ja se ovamo slomi, otvorim Spotify i kliknem download, izgubim se koliko je komplikovano
moj malac ne vrti se svijet oko tvog usranog spotifya koji je nasto tek 2006 do kada sam ja imao već kolekciju mp3 muzike od 10 tak GB jer sam je pravio maltene od kako se pojavio mp3 format i to sto pržeći sa cd ova koje imam, sto kupovinom kompilacijskih ili album mp3 dvd-ova, sto snimanjem sa kaset deka (pjesama iz mnogobrojne kolekcije na kasetama koje nisam mogao naći u mp3) !!! u digitalni format
ne počinje svijet da se vrti od kad ste vi malci saznali za internet, claude, spotyfaje, kurce, palce...
da ne govorim o pristupačnosti i brzinama interneta kod nas koje su tek par godina unazad postale prihvaljive, dok je dakle prije toga internet praktično bio neupotrebljiv
a ti malac i dalje drkaj sa spotifyom i cloudima
i odgovor ovom drugom "pametnom" ..vezem ajfun i spotify jer su zbog govneta od mobitela koji imate PRIMORANI da drkate sa claudima i nemate drugog načina, ustvari ima, ali ni to ne znate izgleda, ima opcija ubacivanja muzike preko itunesa, radio sam ja to nekad kad sam imo to apple govno
Last edited by strongmen on 01/03/2018 08:27, edited 1 time in total.
- Capsicum
#5587 Re: Smartphone diskusije
Možda, ali još uvijek treba platit premium account da bi rahat slušao šta hoćeš i kad hoćeš. Mislim da se ne isplati, barem za naš životni standard.Maharadza wrote:VPN čuda čini!Capsicum wrote:Zar Spotify radi u BiH?
- strongmen
#5588 Re: Smartphone diskusije
a gdje je kvalitet
kod.mene je svaka pjesma spržena sa cda na 320
maximalne moguće audio kvalitete
- Qler
#5589 Re: Smartphone diskusije
Nisam upratio, ali je li kindlas ima iPhone? I kaze neće kabal da isteka ni kad puni? Je li to počela mantra bezicnog punjenja? Ako je uhvatilo to maha, imam ja dva Qi punjača, od Lumia 920, čekam da ih prodam skupo
a Nokia ih džaba dijelila 
-
djama
#5590 Re: Smartphone diskusije
Uzmes family account na 6 uredjaja i svakoga dodje 4 KM mjesecnoCapsicum wrote:Možda, ali još uvijek treba platit premium account da bi rahat slušao šta hoćeš i kad hoćeš. Mislim da se ne isplati, barem za naš životni standard.Maharadza wrote:VPN čuda čini!Capsicum wrote:Zar Spotify radi u BiH?
Last edited by djama on 01/03/2018 09:26, edited 1 time in total.
-
djama
#5591 Re: Smartphone diskusije
JEsi ti vidio sliku sto sam upload gdje ti dokazujem da spotify ima kvalitetu od 320 kbpsstrongmen wrote:a gdje je kvalitet
a to sto govoris da sa youtube skidas 320 kbps lik te gorio pobio recenicom da youtube od 2013. uploada sve sa 128 kbps
- avaks
#5592 Re: Smartphone diskusije
Izgleda da zavisi kakav je video na YT, prema ovome ne znači da je sve u 128 ali hajde ga znaj...
Naspram FLACa sve je to prdimahovina pa i taj "320kbps kvalitet" koji je sve ali kvalitet nije

Naspram FLACa sve je to prdimahovina pa i taj "320kbps kvalitet" koji je sve ali kvalitet nije

-
kindlas
#5594 Re: Smartphone diskusije
A moj deda jesi posenilio, nestalo lijekova? Cekaj sad jelstrongmen wrote: e moj malac on kad je uveo iphone bio je dedo i genije i šutao nadobudne malce, u tome je poenta koju ti ne kontaš
moj malac ne vrti se svijet oko tvog usranog spotifya koji je nasto tek 2006 do kada sam ja imao već kolekciju mp3 muzike od 10 tak GB jer sam je pravio maltene od kako se pojavio mp3 format i to sto pržeći sa cd ova koje imam, sto kupovinom kompilacijskih ili album mp3 dvd-ova, sto snimanjem sa kaset deka (pjesama iz mnogobrojne kolekcije na kasetama koje nisam mogao naći u mp3) !!! u digitalni format
ne počinje svijet da se vrti od kad ste vi malci saznali za internet, claude, spotyfaje, kurce, palce...
da ne govorim o pristupačnosti i brzinama interneta kod nas koje su tek par godina unazad postale prihvaljive, dok je dakle prije toga internet praktično bio neupotrebljiv
a ti malac i dalje drkaj sa spotifyom i cloudima
i odgovor ovom drugom "pametnom" ..vezem ajfun i spotify jer su zbog govneta od mobitela koji imate PRIMORANI da drkate sa claudima i nemate drugog načina, ustvari ima, ali ni to ne znate izgleda, ima opcija ubacivanja muzike preko itunesa, radio sam ja to nekad kad sam imo to apple govno
Steve Jobs dobar sto je izmislio iPhone ili iPhone ne valja, de malo skontaj se. A nije Steve nista napravio, nadobudni malci su sve napravili on je samo odobrio al ne kontas ti kako to ide, u kamenom dobu se nije tako radilo nego je svako sebi pravio sta mu treba.
Pa deda, majku mu, valjda poenta i jest da svijet napreduje a ne da svi ostanemo u 2006oj kao ti jadan ne bio, napreduje malo pusti se kamenja. CD-ovi ostali u proslosti jos 2010-e godine ti se uhvatio njih ko pijan. Pa sto si bolan uopste internet prikljucio, sta ce ti to, kupis cd na pijaci i prebacuj sebi na racunar, pusti nas normalne da koristimo internet tebi je bolje s tvojim cd-ovima.
Jadan ne bio razmisli malo, ja taj internet imam non-stop, ne moram nista nosati sa sobom niti se vezati za nesto nego vec sve imam sa sobom. Jesi li cuo mozda za 3G? Ili mislis da je i to nesto s CD-ovima
Sta ja to moram nosati sa sobom da bih slusao spotify? Ne moram nikakve kartice koristit, vucarati za sobom brdo cd-ova, hard disk, racunar kao ti
Konektovan na intenet 24 sata dnevno, za sta sam to vezan a da ti nisi, gdje god ti imas mreze i ja imam interneta, jel ti krivo
- strongmen
#5595 Re: Smartphone diskusije
jadan bio malac, svijet nije.počeo od kada su se.malci nakačili na internet pa misle da su pokupili svu pamet svijeta, a ne vide dalje od nosa
i neki dedo ti je osmislio i pustio isti taj i inetrnet i spotyfai da možete drkat i pravit se pametan a kad treba zapet radit niđe vas, jer vas je babo i mama naučili na gotovo
Steve Jobs je.genije koji je sve osmislio a malci poput tebe su mu bili hamali koje je mogao primat i šutat kako je htio, a vjerujem da je take nadobudne odmah šutao
isto kao i danas Bil Gejc težak 100 tinjak milijardi dolara koji take malce može kupovat i šutat ko igraćke jer zna se ko je GAZDA
iphone je samo jedan od njegovih izuma, u vrijeme nastanka je bio revolucija, kasnije sa zatvorenošću operativnog sistema postaje mora a razvojem androida definitivno zaostao sistem na kojem su isto tako zaostali malci
da nije bilo vinil ploča, kaseta i cdova moj malac, jadan bio, koji i čine pravu muziku ti bi danas slusao šund folk sa interneta kao sto vjerovatno i slušas, šund turbo folk generacije koje vise po kladionicama i čekaju da padne lova s neba bez rada i truda
i neki dedo ti je osmislio i pustio isti taj i inetrnet i spotyfai da možete drkat i pravit se pametan a kad treba zapet radit niđe vas, jer vas je babo i mama naučili na gotovo
Steve Jobs je.genije koji je sve osmislio a malci poput tebe su mu bili hamali koje je mogao primat i šutat kako je htio, a vjerujem da je take nadobudne odmah šutao
isto kao i danas Bil Gejc težak 100 tinjak milijardi dolara koji take malce može kupovat i šutat ko igraćke jer zna se ko je GAZDA
iphone je samo jedan od njegovih izuma, u vrijeme nastanka je bio revolucija, kasnije sa zatvorenošću operativnog sistema postaje mora a razvojem androida definitivno zaostao sistem na kojem su isto tako zaostali malci
da nije bilo vinil ploča, kaseta i cdova moj malac, jadan bio, koji i čine pravu muziku ti bi danas slusao šund folk sa interneta kao sto vjerovatno i slušas, šund turbo folk generacije koje vise po kladionicama i čekaju da padne lova s neba bez rada i truda
-
kindlas
#5596 Re: Smartphone diskusije
strongmen wrote:jadan bio malac, svijet nije.počeo od kada su se.malci nakačili na internet pa misle da su pokupili svu pamet svijeta, a ne vide dalje od nosa
Jadan ne bio jesi li svjestan sta laprdas, definitivno si posenilio. Garant jos vozis Golf 2 i govoris eee moj sinko to je auto, kakav novi Mercedes, kad je moj dedo Golf 2 vozio, moje dedo je bio najpametniji, ovi danas sve nesto tehnoloski napredne stvari ubacuju sta oni znaju. Golf 2 i kasete zakon jel tako
Steve Jobs i Bill Gates s 30 godina vec bili milioneri a senilni Bosnjo misli da su tek sad postali milioneri s 50 godina
Kakav si ti drvosjeca cuj Steve Jobs sve osmislio a ovi samo pravili hahahaha kako si jadan, Steve Jobs unajmi najsposobnije ljude da osmisle nesto novo i on kaze moze,
covjek je s 30 godina postao manager i prestao sam praviti ista, nije bio dedo ko ti, nemoj se nadati da ces postati Jobs kasno je za tebe deda, jednom nogom u grobu vec.
Ne odgovori mi sto koristis internet bolan sta ce ti to, to je za internet generacije, ti trebas ic do pijace po CD-ove ako jos ima iko da to prodaje
- diablobih
#5597 Re: Smartphone diskusije
Ne raspravljaj se sa dilejom. Covjek je ubjedjen da su benchmark testovi lista najboljih mobitela, da je oukitel vrhunski brand, da HDMI ne prenosi zvuk, sad da HTC 10 ima kameru u rangu najboljih telefona itd itd.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5598 Re: Smartphone diskusije
S8/9 > iPhone X

- strongmen
#5599 Re: Smartphone diskusije
kindlas wrote:strongmen wrote:jadan bio malac, svijet nije.počeo od kada su se.malci nakačili na internet pa misle da su pokupili svu pamet svijeta, a ne vide dalje od nosa
da nije bilo vinil ploča, kaseta i cdova moj malac, jadan bio, koji i čine pravu muziku ti bi danas slusao šund folk sa interneta kao sto vjerovatno i slušas, šund turbo folk generacije koje vise po kladionicama i čekaju da padne lova s neba bez rada i truda![]()
![]()
Jadan ne bio jesi li svjestan sta laprdas, definitivno si posenilio. Garant jos vozis Golf 2 i govoris eee moj sinko to je auto, kakav novi Mercedes, kad je moj dedo Golf 2 vozio, moje dedo je bio najpametniji, ovi danas sve nesto tehnoloski napredne stvari ubacuju sta oni znaju. Golf 2 i kasete zakon jel tako![]()
Steve Jobs i Bill Gates s 30 godina vec bili milioneri a senilni Bosnjo misli da su tek sad postali milioneri s 50 godina![]()
Kakav si ti drvosjeca cuj Steve Jobs sve osmislio a ovi samo pravili hahahaha kako si jadan, Steve Jobs unajmi najsposobnije ljude da osmisle nesto novo i on kaze moze,
covjek je s 30 godina postao manager i prestao sam praviti ista, nije bio dedo ko ti, nemoj se nadati da ces postati Jobs kasno je za tebe deda, jednom nogom u grobu vec.
Ne odgovori mi sto koristis internet bolan sta ce ti to, to je za internet generacije, ti trebas ic do pijace po CD-ove ako jos ima iko da to prodaje
jadni malac, vidim fata te histerija karakteristična za sjebane nove degeneracije
mi GAZDE, ja, rahmetli Džobs i Gejc take malce kupujemo i šutamo kako nam.kurcu čejf, naročito volimo jebavat nadobudne male krelce, u mozak sjebani da totalno popizde....vidim da si ti blizu tog histericnog momenta
btw Gejc je milijarder a ne milioner
nisi sposoban jadni malac ni cifre razlikovat
ali je vazno da drkas po fejsu, internetu i kladionicama...imal kaka dojava
-
kindlas
#5600 Re: Smartphone diskusije
Ooooo pa ovo je dijela
nisam pohvatao, ovo mu je 90-ti nick na forumu. Pa sad je sve jasno, vidim da covjek nije dobar al nisam znao da je dileja u pitanju
Na ovom forumu je standard da se pita koliko si udaren u glavu od 0 - dileja
Na ovom forumu je standard da se pita koliko si udaren u glavu od 0 - dileja