Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Eborg

#5577 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Meni je centar našeg grada (Kameni most - bivša "Bosanka") nekako pitom. Možda nema Bog zna šta da se vidi ali ima neku širinu i ne bih pljuvao po njemu tek tako.

Ako nam puknu ove zgrade (a o tome se priča jedno 5-6 godina) gdje su sada klupe na strani Kineskog zida onda smo jebali mačka. Baš nam eto treba još kladionica, DM-ova, kafića i second-hand shopova za ionako prazne novčanike. "Obezbijedili smo 50 novih radnih mjesta". A to što ih je propalo jedno 60 istim tim potezom (gašenje drugih poslovnica ili čisto preseljenje) ne ulazi u tu jednačinu. :roll:

Dajte ba ljudi malo se oko prozivodnje zabavite, a ne kada se pokreće veći biznis dođe depeša: "Može, al' ovih 35 ljudi na listi da dobije posao." :roll: Šta je Zeničana tokom godina tako otvorilo poslove po Busovači i Vitezu jer ih nisu ucjenjivali kao u Zenici... :roll:
Casual's

#5578 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Eborg wrote:Meni je centar našeg grada (Kameni most - bivša "Bosanka") nekako pitom. Možda nema Bog zna šta da se vidi ali ima neku širinu i ne bih pljuvao po njemu tek tako.

Ako nam puknu ove zgrade (a o tome se priča jedno 5-6 godina) gdje su sada klupe na strani Kineskog zida onda smo jebali mačka. Baš nam eto treba još kladionica, DM-ova, kafića i second-hand shopova za ionako prazne novčanike. "Obezbijedili smo 50 novih radnih mjesta". A to što ih je propalo jedno 60 istim tim potezom (gašenje drugih poslovnica ili čisto preseljenje) ne ulazi u tu jednačinu. :roll:

Dajte ba ljudi malo se oko prozivodnje zabavite, a ne kada se pokreće veći biznis dođe depeša: "Može, al' ovih 35 ljudi na listi da dobije posao." :roll: Šta je Zeničana tokom godina tako otvorilo poslove po Busovači i Vitezu jer ih nisu ucjenjivali kao u Zenici... :roll:
Cini mi se da regulacioni plan predviđa da se ta zelena površina ne dira. Nešto se šuška da onaj turski park koji se treba graditi će biti upravo tu, cak mislim da je to idealna pozicija. Najbolje rješenje za centar : maketi one šalovi, šminka i sve po 1 KM, poplocati sve isto kao i Titovu, betonske klupe sa obe strane, i neku fontanu ubaciti...naravno.. striktno zabraniti prolazak auta, a ova dostavna nek se snalae
kamen spoticanja

#5579 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Casual's wrote:
Eborg wrote:Meni je centar našeg grada (Kameni most - bivša "Bosanka") nekako pitom. Možda nema Bog zna šta da se vidi ali ima neku širinu i ne bih pljuvao po njemu tek tako.

Cini mi se da regulacioni plan predviđa da se ta zelena površina ne dira. Nešto se šuška da onaj turski park koji se treba graditi će biti upravo tu, cak mislim da je to idealna pozicija. Najbolje rješenje za centar : maketi one šalovi, šminka i sve po 1 KM, poplocati sve isto kao i Titovu, betonske klupe sa obe strane, i neku fontanu ubaciti...naravno.. striktno zabraniti prolazak auta, a ova dostavna nek se snalae
turski par ide u veliki park kod muzicke skole
bice zaista jako fin
kakavdanakneiskustvu

#5580 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

jeste culi ko je predlozen za ministra prometa?
Casual's

#5581 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:jeste culi ko je predlozen za ministra prometa?
Dobar momak..bolji iz DF nije mogao :D drago mi je zbog toga..
kakavdanakneiskustvu

#5582 Re: Zeničani

Casual's wrote:

slabo ga znam,nadam se da ce dobro raditi svoj posao
Casual's

#5583 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Casual's wrote:

slabo ga znam,nadam se da ce dobro raditi svoj posao
Dobar i privatno i poslovno. Prica se da nije odbio nijedno sponzorstvo vezano za mlade :D
ExNihilo

#5584 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ima li "dobri" ime i prezime? :roll:
Casual's

#5585 Re: Zeničani

Post by Casual's »

ExNihilo wrote:Ima li "dobri" ime i prezime? :roll:
Goran Bulajic, vlasnik GOG računara
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5586 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: turski par ide u veliki park kod muzicke skole
bice zaista jako fin
O cemu se radi?

Ima li link kakav :)
kamen spoticanja

#5587 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: turski par ide u veliki park kod muzicke skole
bice zaista jako fin
O cemu se radi?

Ima li link kakav :)
Jedna pobratimska istanbulska opstina nam "renovira" park kod muzicke skole
Bice cool...ima zavrsen projekat u urbanizmu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5588 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Jedna pobratimska istanbulska opstina nam "renovira" park kod muzicke skole
Pa zar nije nedavno renoviran opcinskim sredstvima?
kamen spoticanja

#5589 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Jedna pobratimska istanbulska opstina nam "renovira" park kod muzicke skole
Pa zar nije nedavno renoviran opcinskim sredstvima?
Nemam pojma...zar jeste
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5590 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Nemam pojma...zar jeste
Pa prije godinu i po dvije, asfaltirane su staze, postavljena rasvjeta i tako to. S tim da se nista nije uradilo sa fontanom i onom neuspjelom javnom halom.

Sta ce sad bit?
kamen spoticanja

#5591 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Nemam pojma...zar jeste
Pa prije godinu i po dvije, asfaltirane su staze, postavljena rasvjeta i tako to. S tim da se nista nije uradilo sa fontanom i onom neuspjelom javnom halom.

Sta ce sad bit?
Turci su uradili projekat, mislim da su oni i izvodjaci, i tender je mislim zavrsen
Oživjeti ce ono tamo...ako.imas kakvih para napravi kafanu pored carpe diema :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5592 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Turci su uradili projekat, mislim da su oni i izvodjaci, i tender je mislim zavrsen
Hvala im.

Inace se Turska pravo mota oko BiH u zadnje vrijeme. Te Tika, te donacije, te kreditna linija. Valjda necemo biti popuslic u tom svemu.

A i da imam para da otvorim kafanu, otvorio bih je u ljetnoj basti Hrvatskog doma :D Mada mislim da bi tesko opstao pored Carpe Diema.
kamen spoticanja

#5593 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Turci su uradili projekat, mislim da su oni i izvodjaci, i tender je mislim zavrsen
Hvala im.

Inace se Turska pravo mota oko BiH u zadnje vrijeme. Te Tika, te donacije, te kreditna linija. Valjda necemo biti popuslic u tom svemu.

A i da imam para da otvorim kafanu, otvorio bih je u ljetnoj basti Hrvatskog doma :D Mada mislim da bi tesko opstao pored Carpe Diema.
De ba kakav carpe diem...onakvo smekanje sam dozivio samo jos u centralu u sarajevu...vrace je fakat uradio kafanu svjetski...ali kad samoprozvani jet set počne da se pechi..ja zaobilazim
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5594 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
De ba kakav carpe diem...onakvo smekanje sam dozivio samo jos u centralu u sarajevu...vrace je fakat uradio kafanu svjetski...ali kad samoprozvani jet set počne da se pechi..ja zaobilazim
Pa to je sad moderno. Sta ce turbo folk i instagram generacija raditi drugo, nego glumiti jet set.

Vrace ima problem sa Bis Tursom zbog kafane, koliko sam cuo.
kamen spoticanja

#5595 Re: Zeničani

Navodno je basta nelegalna...napravljena na prilazu koji pripada stanarima zgrade...valjda ima odluka o rusenju ali se sad ganjaju na sudu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5596 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Navodno je basta nelegalna...napravljena na prilazu koji pripada stanarima zgrade...valjda ima odluka o rusenju ali se sad ganjaju na sudu
Pa jeste bio poplocani prilaz izmedju zgrade i zelene povrsine na kojoj je montirana basta. Ko ce ga znat. :zzzz:
Casual's

#5597 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ja cuo da ce ga proširiti :D
N.N.

#5598 Re: Zeničani

Post by N.N. »

A ja cuo da se ganjaju da ga prosire u podrum i tamo u Podravku :D
Lafo, bila bi i pivnica u podrumu, a kafana gore.
kakavdanakneiskustvu

#5599 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Pa to je sad moderno. Sta ce turbo folk i instagram generacija raditi drugo, nego glumiti jet set.

Vrace ima problem sa Bis Tursom zbog kafane, koliko sam cuo.

dervo ima problem sa samim sobom,glumi gospodina a ženu napada u masarikovoj prošle godine
notsure

#5600 Re: Zeničani

Post by notsure »

kamen spoticanja wrote:Jedna pobratimska istanbulska opstina nam "renovira" park kod muzicke skole
Ako posijeku ijedno drvo u parku, dabogda im Istanbul izgorio. Al' prvo nek odvedu Husu da i on izgori.
Ako ne posijeku, hvala im, bog im dao zdravlje.
Post Reply