Logosoft
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#5576 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
-
Naslovnica
#5577 Re: Logosoft ALL ABOUT
@Sakazulu,Sakazulu wrote:Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
Da li takav zaključak izvlačiš zlonamjerno iz konteksta, ili nisi razumio, nisam siguran.
Upošte ne aludiram na (su)vlasničke odnose unutar bilo koje kuće, nego sam govorio o KOLIČINI REKLAMA na NOVA TV, pa se samim time nadovezao i na OBN jer su tu negdje po količini reklama unutar 1h programa, sličan koncept.
Nekada sam znao pogledati ponešto i na jednoj i na drugoj TV kući, ali sam prestao sa pokušajima da pogledam bilo kakav film ili seriju na istima, jer emituju toliko reklama u prekidima, da čovjek zaboravi šta je gledao. 20min filma, 9 min reklama, pa opet 15min filma, pa 12 min reklama, itd...
Jasnije?
- Grof
#5578 Re: Logosoft ALL ABOUT
Menadžment Nove TV je rekao da je njima u interesu da se njihov program emitira u BiH ali da to bude u zakonskim i pravnim okvirima što trenutno nije slučaj. Čak i u obavještenju Logosofta su napisali da će oni program vratiti u programsku listu ukoliko se steknu zakonski i pravni uslovi.Sakazulu wrote:Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
Btw. je li ukinuta danas Nova TV na Logosoftu? Sinoć nije bila.
-
sarajlija1971
#5579 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ukinuta, ide obavjestenje. Ne znam samo zasto su zurili da je prvi ukinu. Koliko vidim ostali kabl-operateri jos uvijek emituju program NOVA TV.Grof wrote:Menadžment Nove TV je rekao da je njima u interesu da se njihov program emitira u BiH ali da to bude u zakonskim i pravnim okvirima što trenutno nije slučaj. Čak i u obavještenju Logosofta su napisali da će oni program vratiti u programsku listu ukoliko se steknu zakonski i pravni uslovi.Sakazulu wrote:Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
Btw. je li ukinuta danas Nova TV na Logosoftu? Sinoć nije bila.
-
Sakazulu
#5580 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pretpostavljam da FOX i slične kanale ne pališ jer kako tek oni rokaju reklame...Naslovnica wrote:@Sakazulu,Sakazulu wrote:Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
Da li takav zaključak izvlačiš zlonamjerno iz konteksta, ili nisi razumio, nisam siguran.
Upošte ne aludiram na (su)vlasničke odnose unutar bilo koje kuće, nego sam govorio o KOLIČINI REKLAMA na NOVA TV, pa se samim time nadovezao i na OBN jer su tu negdje po količini reklama unutar 1h programa, sličan koncept.
Nekada sam znao pogledati ponešto i na jednoj i na drugoj TV kući, ali sam prestao sa pokušajima da pogledam bilo kakav film ili seriju na istima, jer emituju toliko reklama u prekidima, da čovjek zaboravi šta je gledao. 20min filma, 9 min reklama, pa opet 15min filma, pa 12 min reklama, itd...
Jasnije?
-
Naslovnica
#5581 Re: Logosoft ALL ABOUT
Upravu si.Sakazulu wrote:Pretpostavljam da FOX i slične kanale ne pališ jer kako tek oni rokaju reklame...Naslovnica wrote:@Sakazulu,Sakazulu wrote:Pa nisu oni izbacili Novu, jer su iz Nove to sami tražili. A neće ni OBN, jer OBN je domaća tv kuća bez obizra što aludirate da je dio vlasništva Nove u OBN-u pa je treba odjebti! A kad bi i ja birao radije bih da leti OBN nego Nova.
Jasnije?
-
Sakazulu
#5582 Re: Logosoft ALL ABOUT
E onda se drži torrenta, kao i ja, i jedini prekid na filmu praviš kad ustaneš da dopuniš grickalice ili piće!
... a za gore komentar da je LOL požurio, jeste u odnosu na druge operatere. Kao i što je ukinuo CMC dok ga drugi lagano emituju!
... a za gore komentar da je LOL požurio, jeste u odnosu na druge operatere. Kao i što je ukinuo CMC dok ga drugi lagano emituju!
-
Nokian808
#5583 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vidi fakat Nova srezana (nema signala ni uredjivanje kanala ne pomaže
)
Hajd bar prostor na HDD koji se oslobodio zbog ne snimanja Nove ostavite za iQS.Life (ipak imaju Dr. Who, Cube, American Dad...) ili Pink Premium i meni Nova neće nedostajati ni sekunde...
Hajd bar prostor na HDD koji se oslobodio zbog ne snimanja Nove ostavite za iQS.Life (ipak imaju Dr. Who, Cube, American Dad...) ili Pink Premium i meni Nova neće nedostajati ni sekunde...
Last edited by Nokian808 on 07/11/2013 19:13, edited 2 times in total.
- drugtito2011
#5584 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sa malo zakašnjenja se može pogledati, ako baš nešto zapne...kao recimo serija Stella nedjeljom, rad mira u kući,a nemoraju se ni reklame gledati
- MTV
#5585 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ko kaze da ostali jos emituju Novu TV i da je Logosoft prvi ukinuo? (nije vrijedjanje)sarajlija1971 wrote: Ukinuta, ide obavjestenje. Ne znam samo zasto su zurili da je prvi ukinu. Koliko vidim ostali kabl-operateri jos uvijek emituju program NOVA TV.
Samo ce mi Stella nedostajat
Prvi je ukinuo Novu TV Open IPTV (5.11.2013.):
http://teve.ba/article/16639/open-iptv-bez-nove-tv
Drugi i treci Blicnet i Elta(5.11.2013.):
http://teve.ba/article/16645/blicnet-i- ... li-novu-tv
4. HS(6.11.2013.):
http://teve.ba/article/16656/i-hs-isklj ... -iz-ponude
Peti valjda Logosoft (6.11.2013.):
http://teve.ba/article/16653/super-tv-o ... ju-nove-tv
4 i 5 poredajte kako ocete.
6. Telemach
PS: A sad bi bas dobro doslo da stave: PRVA TV
ili da stave snimalicu na rtl s kojeg su i skinuli
-
Nokian808
#5586 Re: Logosoft ALL ABOUT
RTL je isto s*anje kao Nova.
iQS.Life je 3 puta bolji...stavite snimalicu na njega
iQS.Life je 3 puta bolji...stavite snimalicu na njega
- afannedim
#5587 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sinoć je pomoglo (uredjivanje kanala) danas ne jbgNokian808 wrote:Vidi fakat Nova srezana (nema signala ni uredjivanje kanala ne pomaže)
-
Sakazulu
#5588 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne bolje na FTV da možemo snimati seriju Kriza 
- bankok
#5589 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma molit ce oni sami da se vrate
...nema brige za to, nije to CNN pa da si mogu glumiti i pravit se vazni...a do tada nek nam LoL lijepo pusti Prva TV...stvarno bi bio red vise
...nek se Nova goni u neku stvar 
-
kakavdanakneiskustvu
#5590 Re: Logosoft ALL ABOUT
imam namjeru preći na logosoft,zanima me koliko kanala logosoft ima u ponudi,je li ima različite pakete sa tv kanalima?
-
Sakazulu
#5591 Re: Logosoft ALL ABOUT
www.lol.ba / privatni korisnici i čitaj!kakavdanakneiskustvu wrote:imam namjeru preći na logosoft,zanima me koliko kanala logosoft ima u ponudi,je li ima različite pakete sa tv kanalima?
-
kakavdanakneiskustvu
#5592 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:http://www.lol.ba / privatni korisnici i čitaj!kakavdanakneiskustvu wrote:imam namjeru preći na logosoft,zanima me koliko kanala logosoft ima u ponudi,je li ima različite pakete sa tv kanalima?
čitao,znači sve u jednom paketu?
-
sarajlija1971
#5593 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, sve u jednom paketu. S tim ako nemas HD receiver neces moci gledati sve kanale. Najbolje da nazoves pa da ti ljudi sve lilepo objasne. Pozdravkakavdanakneiskustvu wrote:Sakazulu wrote:http://www.lol.ba / privatni korisnici i čitaj!kakavdanakneiskustvu wrote:imam namjeru preći na logosoft,zanima me koliko kanala logosoft ima u ponudi,je li ima različite pakete sa tv kanalima?
-
kakavdanakneiskustvu
#5594 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, sve u jednom paketu. S tim ako nemas HD receiver neces moci gledati sve kanale. Najbolje da nazoves pa da ti ljudi sve lilepo objasne. Pozdrav[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:Sakazulu wrote:http://www.lol.ba / privatni korisnici i čitaj!kakavdanakneiskustvu wrote:imam namjeru preći na logosoft,zanima me koliko kanala logosoft ima u ponudi,je li ima različite pakete sa tv kanalima?
ok,hvala
-
Sakazulu
#5595 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ništa hvala!
5 cenera izvali sada ovdje

5 cenera izvali sada ovdje
-
damir.d
#5596 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zdravo,Nokian808 wrote:Programeri iz Logosofta ovaj topic 100% čitaju (bar su čitali prije).
Znam to jer kad sam prije godinu-dvije listao bugove o Airtiesu na ovom topicu (username mi je tad bio no403) bio sam kontaktiran preko PP od jednog za detaljniji opis bugova koji su brzo zatim (djelomično) ispravljeni.
Snimalica je 100% pogoršana u odnosu na prije i volio bi da nam vrate "staru" snimalicu koja je u 80% slučajeva pravilno radila na malom broju kanala u odnosu na "novu" snimalicu koja u 40% slučajeva radi pravilno na jednako malom broju kanala![]()
Popravite snimalicu Ili razmislite o lokalnom snimanju (STB s HDD)!
Da, čitamo ovaj Forum povremeno, iako ponavljam to nije zvanični način komunikacije, a posebno ne kanal za tehničku podršku. Za to Vas molimo da koristite naše telefone, ili mail, to je puno brže i efikasnije. Što se tiče snimalice, utvrdili smo da postoje neki manji bugovi, radimo na tome da se to ispravi, i ovim putem se zahvaljujemo onima koji su nam to prijavljivali i davali sugestije.
Pozdrav svima,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
-
nino90
#5597 Re: Logosoft ALL ABOUT
damire, napravite neki laksi nacin das e lista kanala mjenja, ja sad imam rtl2 na poziciji dva, i npr hocu da stabim fox koji je negdje tamo sto i neka na to mjesto, ali da mi rtl ostane tu iznad ili ispod, moram ici fox i pomjerati ga jedan po jedan kanal gore, jer ako odem promjeni poziciju, on ce mi rtl baciti tamo na ono mjesto sto i nesto. Napravite da kad idem promijeni poziciju, i izaberem poziciju onaj kanal sto je bio na toj poziciji npr3, bude sad na poziciji ispo ( 4) i svi ispod njega za jednu znaci pomjereni
-
dragonz
#5598 Re: Logosoft ALL ABOUT
U opciji uređivanje kanala imaš opciju za prebacivanje kanala gdje ukucaš(npr. sa 123 na 002) na koji broj hoćeš da prebaciš određeni kanal.nino90 wrote:damire, napravite neki laksi nacin das e lista kanala mjenja, ja sad imam rtl2 na poziciji dva, i npr hocu da stabim fox koji je negdje tamo sto i neka na to mjesto, ali da mi rtl ostane tu iznad ili ispod, moram ici fox i pomjerati ga jedan po jedan kanal gore, jer ako odem promjeni poziciju, on ce mi rtl baciti tamo na ono mjesto sto i nesto. Napravite da kad idem promijeni poziciju, i izaberem poziciju onaj kanal sto je bio na toj poziciji npr3, bude sad na poziciji ispo ( 4) i svi ispod njega za jednu znaci pomjereni
-
Nokian808
#5599 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da ali ako to uradi kanali će opet samo medjusobno zamjeniti pozicije umjesto da onaj kanal koji je prethodno bio na odabranoj poziciji bude samo spušten za jedno mjesto dole.
nino90 je u pravu - sortiranje je moglo biti i bolje napravljeno...
nino90 je u pravu - sortiranje je moglo biti i bolje napravljeno...
-
Stari kenjac
#5600 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zdravo,damir.d wrote:Nokian808 wrote:Programeri iz Logosofta ovaj topic 100% čitaju (bar su čitali prije).
Znam to jer kad sam prije godinu-dvije listao bugove o Airtiesu na ovom topicu (username mi je tad bio no403) bio sam kontaktiran preko PP od jednog za detaljniji opis bugova koji su brzo zatim (djelomično) ispravljeni.
Snimalica je 100% pogoršana u odnosu na prije i volio bi da nam vrate "staru" snimalicu koja je u 80% slučajeva pravilno radila na malom broju kanala u odnosu na "novu" snimalicu koja u 40% slučajeva radi pravilno na jednako malom broju kanala![]()
Popravite snimalicu Ili razmislite o lokalnom snimanju (STB s HDD)!
Da, čitamo ovaj Forum povremeno, iako ponavljam to nije zvanični način komunikacije, a posebno ne kanal za tehničku podršku. Za to Vas molimo da koristite naše telefone, ili mail, to je puno brže i efikasnije. Što se tiče snimalice, utvrdili smo da postoje neki manji bugovi, radimo na tome da se to ispravi, i ovim putem se zahvaljujemo onima koji su nam to prijavljivali i davali sugestije.
Pozdrav svima,
Pisemo ti d.d., ali ne odgovarate. I uradili ste dosta na snimalici. Sinoc na automatskoj snimalici, ponude ti da gledas, vratis vrijeme gledanja, na 1.1.2000. godine!!! Ma bravo! Prvo stb-ovi su haman pa 15 godina stari. (nove tehnologije za balkan)! Drugo, kako vratiti na sadasnje vrijeme. Trinaest godina motati? Motaj ti d.d.