GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- pitanjee
#5576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ovo ce danas i sutra i sve opet po starom...
Samo jasi svi smo nasi...
Samo jasi svi smo nasi...
-
sarajevo63
#5577 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ombudsmen Doko: Građani od GRAS-a mogu tražiti naknadu štete
Evo rješenja.
Da 1000 ljudi preda zahtjev ne bi mogli preći preko toga....
Do korisnika je.
Evo rješenja.
Da 1000 ljudi preda zahtjev ne bi mogli preći preko toga....
Do korisnika je.
- vjesticanametli
#5578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
BegA_ wrote:@Chmoljo
Aferim!
- Mračajski proto
#5579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa logično da se malo ko buni (u vidu protesta) kad su u pitanju građani jer ih 70% ne kupuje iskaznice i kupone. Slažem se s tim da su ovi iz GRAS-a gamad da veće nema (zbog ovih malverzacija u vidu nenajavljenog štrajka) i da su cijene karata preskupe, da se tu treba mnogo toga posložiti jer, naprimjer, nikome se ne isplati dati skoro 2 KM zbog jedne stanice. Da je ona glupost na terminalu smiješna i bolesna i da je potreban novo rukovodstvo Firme i reorganizacija, novi planovi i totalno novi pogled na čitavu situaciju. Samo se pitam da li bi se ova gamad od građana promijenila i počela uredno kupovati iskaznice i karte da je situacija nešto povoljnija. Sumnjam, ali eto. Bošnjaku je bolje odigrati dvicu na City i da onaj naš kloc da gol nego da plati kartu a vozi se od ILIDŽE DO ČARŠIJE!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sarajevo_Grad wrote:Pa logično da se malo ko buni (u vidu protesta) kad su u pitanju građani jer ih 70% ne kupuje iskaznice i kupone. Slažem se s tim da su ovi iz GRAS-a gamad da veće nema (zbog ovih malverzacija u vidu nenajavljenog štrajka) i da su cijene karata preskupe, da se tu treba mnogo toga posložiti jer, naprimjer, nikome se ne isplati dati skoro 2 KM zbog jedne stanice. Da je ona glupost na terminalu smiješna i bolesna i da je potreban novo rukovodstvo Firme i reorganizacija, novi planovi i totalno novi pogled na čitavu situaciju. Samo se pitam da li bi se ova gamad od građana promijenila i počela uredno kupovati iskaznice i karte da je situacija nešto povoljnija. Sumnjam, ali eto. Bošnjaku je bolje odigrati dvicu na City i da onaj naš kloc da gol nego da plati kartu a vozi se od ILIDŽE DO ČARŠIJE!
-
The Realist
#5581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tu dolazi pitanje revizora, koji imaju plate (da, zakasne, ali neto barem većinu dobiju). Zašto ne urade svoj posao? Oni da rade svoj posao, onda bi ljudi više plaćali, jer ne bi imali izbora (treba im i veće zakonske ovlasti dati, ali i obučiti, obući, srediti izgled i ponašanje....). A ne da revizor nikome ne napiše kaznu, ili ih čak i pusti da nastave dalje i to bez karte.Sarajevo_Grad wrote:Pa logično da se malo ko buni (u vidu protesta) kad su u pitanju građani jer ih 70% ne kupuje iskaznice i kupone. Slažem se s tim da su ovi iz GRAS-a gamad da veće nema (zbog ovih malverzacija u vidu nenajavljenog štrajka) i da su cijene karata preskupe, da se tu treba mnogo toga posložiti jer, naprimjer, nikome se ne isplati dati skoro 2 KM zbog jedne stanice. Da je ona glupost na terminalu smiješna i bolesna i da je potreban novo rukovodstvo Firme i reorganizacija, novi planovi i totalno novi pogled na čitavu situaciju. Samo se pitam da li bi se ova gamad od građana promijenila i počela uredno kupovati iskaznice i karte da je situacija nešto povoljnija.
Osim toga, tjeraju ljude da ulaze na prva vrata i onda uopšte ne gledaju karte. Pa neka obavi svoj posao i onda bi ljudi puno više plaćali iste. Ja sigurno neću stati na stranu onoga ko nema kartu, jer ja ju imam, moja supruga ju ima i mi redovno stojimo, dok ti bez karata sjede i još neku pravdu traže. Siguran sam da većina onih sa kartama također ih ne bi podržala.
- mist
#5582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sarajevo_Grad wrote:Pa logično da se malo ko buni (u vidu protesta) kad su u pitanju građani jer ih 70% ne kupuje iskaznice i kupone. Slažem se s tim da su ovi iz GRAS-a gamad da veće nema (zbog ovih malverzacija u vidu nenajavljenog štrajka) i da su cijene karata preskupe, da se tu treba mnogo toga posložiti jer, naprimjer, nikome se ne isplati dati skoro 2 KM zbog jedne stanice. Da je ona glupost na terminalu smiješna i bolesna i da je potreban novo rukovodstvo Firme i reorganizacija, novi planovi i totalno novi pogled na čitavu situaciju. Samo se pitam da li bi se ova gamad od građana promijenila i počela uredno kupovati iskaznice i karte da je situacija nešto povoljnija. Sumnjam, ali eto. Bošnjaku je bolje odigrati dvicu na City i da onaj naš kloc da gol nego da plati kartu a vozi se od ILIDŽE DO ČARŠIJE!
Uh sto ga ti zadrobi
- therrarrius
#5583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Meni je simpaticno kako ljudi misle da GRASovci imaju obrazBHF_Manijak wrote:Hajd ba GRAS-ovac prestani prati ljude na ruke, dosta te je ba vise!!! Koga boli qrac sto tebi stara radi u GRAS-u, sta moras svakome pojedinacno odgovarati i objasnjavat stvari!
NISU UPRAVU I BOG!!!
Nek' idu kod direktora i nek' njemu jebu mater sto nema plata, sto jebu gradjane u zdrav mozak evo vec drugi put u 3 mjeseca. Kad trazis svoja prava ides onome ko i ih uskracuje, a ne da jebes CETIRI STOTINE HILJADA gradjana u zdrav mozak. Stoka seljacka i primitivna!
Samo specijalnu jedinicu poslat i po bubrezima, da im vise ne naumpadne strajk, nikad! A onda jos da ih vlada opali po djepu jer se prave ludi i blokiraju grad!
Kako ih ba nije stid, svako malo dobiju nakve donacije, neke naguzove tramvaje, trolejbuse, na drzavnoj su sisi i jos se nesto bune, nisu u stanju normalno poslovati jer formu vodi gomila imbecila!
Trazili su sadasnju upravu, strajkovali protiv proslog direktora i sad im ni ovo ne odgovara! Ma idite u maternu vise, bezobraznici jedni!
Danas stoje dvije starije zene na stanici i pricaju kako nema prevoza i smiju se, njima simpaticno sto ce hodati. Narod je ljut ali suti ili ovako na forumu pise i psuje kao mi.
GRAS STRAJKUJE I JEBE NAROD JER IM SE MOZE I TO JEJEDINI RAZLOG.
Vlada kantona ''zaprijetila'' grasu da uvedu prijevoz do 16 sati. Uvesce ga stoka i opet za mjesec dva u strajk.
Iskreno se nadam da ce grasovci otici u lijepu picku materinu zajedno sa svojom neisplacenom platom i ''firmom'' i da ce na njihovo mjesto doci neki bolji ljudi.
Ovi sto gras brane nemaju apsolutno niti jedan validan argument. NAROD nije kriv sto se majmunima nije dala plata, naroda boli kurac sto se vama nije isplatila plata i bilo bi lijepo da se prestanete izivljavati na narodu.
Jebo vam pas mater.
- dječak sa šibicama
#5584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nema potrebe za uvredama, ruzno citati.
Jel oni misle da rade ili jos strajkuju?
- dječak sa šibicama
#5585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ali isti taj narod je odabrao ovakvo stanje.therrarrius wrote: Ovi sto gras brane nemaju apsolutno niti jedan validan argument. NAROD nije kriv sto se majmunima nije dala plata, naroda boli kurac sto se vama nije isplatila plata i bilo bi lijepo da se prestanete izivljavati na narodu.
Jebo vam pas mater.
Zivimo u demokratiji, sistemu slobodnog izbora vlasti.
Narod birao.
- Maharadza
#5586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ama dosadilo im ovo (ne)vrijeme pa poželili koji dan plaćenog "godišnjeg", ha-ya!dječak sa šibicama wrote:Nema potrebe za uvredama, ruzno citati.
- snaga_znanja
#5587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oni nisu u strajku. Oni su trenutno u fazi seljacke bune.dječak sa šibicama wrote:Nema potrebe za uvredama, ruzno citati.
- Reglan
#5588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jesu dobili prijave?
- therrarrius
#5589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Narod birao sta? Upravu grasa? Nekonkurentnost javnog gradskog prevoza?dječak sa šibicama wrote:ali isti taj narod je odabrao ovakvo stanje.therrarrius wrote: Ovi sto gras brane nemaju apsolutno niti jedan validan argument. NAROD nije kriv sto se majmunima nije dala plata, naroda boli kurac sto se vama nije isplatila plata i bilo bi lijepo da se prestanete izivljavati na narodu.
Jebo vam pas mater.
Zivimo u demokratiji, sistemu slobodnog izbora vlasti.
Narod birao.
Koliko se jos toga mora obijati narodu o glavu?
Kazes da je ruzno citati uvrede i psovke? Vjerujem da jeste ali je ruzno i to da kada se god grasovcima pomjeri kamenac u bubregu oni blokiraju grad. Jebat ih.
- moa
#5590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ombudsmeni za potrosace, kazu da se GRAS moze tuziz i to svako ko ima mjesecnu kartu ih moze tuziti jer nisu najavili strajk a gradjani koji su platili kartu nisu dobili uslugu za koju su platili kartu. Pa eto narode izvolite.
- Nivri
#5591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo ja je nemam. I zabole me dupe sto je ti imas. Imao sam je redovno ranije i bio budala. Dokle god bagra ne naplacuje muskarcima, a maltretira zene i djecu, od mene nema karteThe Realist wrote:
Osim toga, tjeraju ljude da ulaze na prva vrata i onda uopšte ne gledaju karte. Pa neka obavi svoj posao i onda bi ljudi puno više plaćali iste. Ja sigurno neću stati na stranu onoga ko nema kartu, jer ja ju imam, moja supruga ju ima i mi redovno stojimo, dok ti bez karata sjede i još neku pravdu traže. Siguran sam da većina onih sa kartama također ih ne bi podržala.
Ili svi kartu, ili niko... U Holandiji svi moraju da kupe, pa se ti raspravljaj...
Strajk je neobjavljen, pojedini revizori su stoka i papci, highijenski uslovi u im uzas, imaju para a lazu da nemaju...
samo kukaju i ikmece
narod je stoka, ali GRAS je najveca stoka
- trambusek88
#5592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima dosta informacija o javnom gradskom prevozu i aktuelnom štrajku.
http://gradski-prevoz.forums-free.com/
http://gradski-prevoz.forums-free.com/
-
The Realist
#5593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakve ja veze imam sa ovim? Nije to bila poenta.Nivri wrote:
Evo ja je nemam. I zabole me dupe sto je ti imas. Imao sam je redovno ranije i bio budala. Dokle god bagra ne naplacuje muskarcima, a maltretira zene i djecu, od mene nema karteBjeze od baje koji se malo drekne, a vamo se izivljavaju...
Ili svi kartu, ili niko... U Holandiji svi moraju da kupe, pa se ti raspravljaj...
Poenta i jeste to da oni trebaju obavljati svoj posao i da SVIMA pišu kazne i da "tjeraju" ljude da kupe karte, ili da napuste vozilo. Da to rade, svi bi kupovali, a oni bi imali puno veće prihode, a onda bi valjda i bolju uslugu pružali.
-
mamiiiii
#5594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
BHF_Manijak wrote:Hajd ba GRAS-ovac prestani prati ljude na ruke, dosta te je ba vise!!! Koga boli qrac sto tebi stara radi u GRAS-u, sta moras svakome pojedinacno odgovarati i objasnjavat stvari!
NISU UPRAVU I BOG!!!
Nek' idu kod direktora i nek' njemu jebu mater sto nema plata, sto jebu gradjane u zdrav mozak evo vec drugi put u 3 mjeseca. Kad trazis svoja prava ides onome ko i ih uskracuje, a ne da jebes CETIRI STOTINE HILJADA gradjana u zdrav mozak. Stoka seljacka i primitivna!
Samo specijalnu jedinicu poslat i po bubrezima, da im vise ne naumpadne strajk, nikad! A onda jos da ih vlada opali po djepu jer se prave ludi i blokiraju grad!
Kako ih ba nije stid, svako malo dobiju nakve donacije, neke naguzove tramvaje, trolejbuse, na drzavnoj su sisi i jos se nesto bune, nisu u stanju normalno poslovati jer formu vodi gomila imbecila!
![]()
Trazili su sadasnju upravu, strajkovali protiv proslog direktora i sad im ni ovo ne odgovara! Ma idite u maternu vise, bezobraznici jedni!
- adnansax
#5595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I sta sad kada strajk prestane, smije li Vlada i Tuzilastvo sloziti prijave ovoj kulturnoj gospodi koja ne zeli da vozi? Jesu li podnijeli prijave za prethodni strajk isto tako nelegalni?
Da jesu qrac bi himzanija gradio vile i kupovao nekakve vozilice kako neko rece...
Da jesu qrac bi himzanija gradio vile i kupovao nekakve vozilice kako neko rece...
- O'zone
- Globalni moderator
#5596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Metilju Zeljkovicu GDJE JE ALTERNATIVNI PREVOZ!!!!!!!!!!!!
Ah! da
Ah! da
Metilju jadni i tvoja expertna vlada.Iako su na današnjoj press konferenciji Vlade KS potvrdili kako za 10 minuta mogu uspostaviti ovakav način prijevoza, to izgleda ipak neće biti moguće.
Naime, Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa, jednog od mogućih alternativnih prijevoznika u Kantonu, kazao je kako ga niko iz Vlade KS nije kontaktirao tokom dana u vezi sa mogućim angažmanom i kako neće biti moguće uspostaviti vožnju u tako kratkom roku.
-
Sa_u_srcu
#5597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jebem ti vladu kantona Sarajevo i kompletno rukovodstvo grada Sarajeva kada je spalo da ga sacica sandzaklija drzi u blokadi kada god pozeli. Pu sve vam jebem...bijedno...jesu li za ovo ginuli ljudi ovog grada.
- dječak sa šibicama
#5598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A u gradu saobracajni haos, ko da je Peking u pitanju.
-
hhaarree
#5599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nisam u toku al sto ovi ne zovnu centrotrans da vozi?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pojela vjeverica optički kabEl.hhaarree wrote:nisam u toku al sto ovi ne zovnu centrotrans da vozi?