Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnlock071

#5576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

AleksoMKD wrote:
omar little wrote:ona je silovana ne da se pomjeri njen lik i prica nego da posluzi kao katalizator za theona.
I ja mislim da je tako. Zbog Teona je pao Winterfel tako da ce mu mozda ovo dati neki potik za iskupljenje.
Winterfel je pao jer je Rob Stark bio iznimno glup.
seln

#5577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

johnlock071 wrote:Kakva Deneris, kakva Sansa, kakvi bakrači. Ova je top. :srce:
Image
I meni je ona zakon. Jebo kraljice, princeze, kneginje... robinja rules!
johnlock071

#5578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

annoy wrote:Slatka je ova što glumi Missandei ali dok se njoj i onom eunuhu daje vrijeme na ekranu, s druge strane se npr. ignorira Željezne kao da ne postoje :( pa mi zato nisu dragi njih dvoje i ne želim ih gledat
Da, što se tiče njih, mislim da nisu više ignorirani već totalno izbačeni. Iako kažu da su u knjigama zanimljivi i ima dosta njihove priče. Al eto nisu jedini koji su izbačeni iz showa.

Mene iskreno puno više interesiraju misterije, proročanstva, zanima me komplet priča o ledenim zombijama, al sve to dobijemo kroz par dijaloga gdje neki likovi u par rečenica spomenu nešto o historiji, show je nekako više okrenut međuljudskoj drami i intrigama, al eto.
AleksoMKD

#5579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

johnlock071 wrote:
AleksoMKD wrote:
omar little wrote:ona je silovana ne da se pomjeri njen lik i prica nego da posluzi kao katalizator za theona.
I ja mislim da je tako. Zbog Teona je pao Winterfel tako da ce mu mozda ovo dati neki potik za iskupljenje.
Winterfel je pao jer je Rob Stark bio iznimno glup.
Pa realno Zeljezni nisu hteli da napadaju Winterfel (daleko od mora, cak ga je i njegova sestra nagovarala da batali), ali Teon je sa Dagmarom skuvao plan da demonstrativno napadnu neki gradic u blizini pa je Ser. Rodrik poveo Winterfelov garnizon od 200-ak ljudi da odbije napadace a Teon je sa gupom "komandosa" zauzeo Winterfel.

Kada su svi mislili da je Teon ubio Brana i Rickona poceo je Remzi da igra igru. Realno da nije uzeo Winterfell ko zna dali bi Roose Bolton ucestvovao u Crvenoj Svadbi jer bi bila jos dva muska Starka ziva i imao bi Sever iza koga da se sakupi.

Ko sto je Teon citirao Neda Starka "500 odvaznih vojnika moze drzati Winterfell protiv 10.000".
Da nije uzeo Winterfell, te da nije "ubio" Starkove decake ne bi ga njegovi vojnici na kraju izdali te fakticki predali Winterfell Remziju.

A sto je Rob poslao Teona kuci je stvarno glup potez.
Jedan kakav bi samo tinejdzer mogao da napravi misleci da momak sa kojim je odrastao i koji mu se zakleo ko brat pred knezovima koji su ga proglasili za kralja nece da ga izda.
karanana

#5580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

theon je sve ovo zakuho kad se kurchio sa winterfellom. on mi je gadniji od remzije.
johnlock071

#5581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Ne znam da li ste stavljali ovo već, al za sve one koji bi željeli malo više naučiti o svijetu GoT-a, ovo je isto HBO production, izbace par mjeseci nakon završene sezone "History and Lore" vezano za predhodnu sezonu.

edit:
ne znam kako postaviti you tube ovdje :|
uglavnom

https://www.youtube.com/watch?v=XSuXBVv4ppY
https://www.youtube.com/watch?v=SjivdcqIyJ4
https://www.youtube.com/watch?v=es3VVgFq9nQ
https://www.youtube.com/watch?v=Bw5NAxMpTIE
seln

#5582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Evo, samo jos mrvicu Missandei, pa necemo vise... :D

Image
johnlock071

#5583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

AleksoMKD wrote: Pa realno Zeljezni nisu hteli da napadaju Winterfel (daleko od mora, cak ga je i njegova sestra nagovarala da batali), ali Teon je sa Dagmarom skuvao plan da demonstrativno napadnu neki gradic u blizini pa je Ser. Rodrik poveo Winterfelov garnizon od 200-ak ljudi da odbije napadace a Teon je sa gupom "komandosa" zauzeo Winterfel.

Kada su svi mislili da je Teon ubio Brana i Rickona poceo je Remzi da igra igru. Realno da nije uzeo Winterfell ko zna dali bi Roose Bolton ucestvovao u Crvenoj Svadbi jer bi bila jos dva muska Starka ziva i imao bi Sever iza koga da se sakupi.

Ko sto je Teon citirao Neda Starka "500 odvaznih vojnika moze drzati Winterfell protiv 10.000".
Da nije uzeo Winterfell, te da nije "ubio" Starkove decake ne bi ga njegovi vojnici na kraju izdali te fakticki predali Winterfell Remziju.

Jedan kakav bi samo tinejdzer mogao da napravi misleci da momak sa kojim je odrastao i koji mu se zakleo ko brat pred knezovima koji su ga proglasili za kralja nece da ga izda.
Užasno glup potez, ja sam se isfurao kad je to uradio prije belaja svog. Šalješ ga kući ocu kojeg nije vidio godinama, još znaju svi u westerosu kakvi su ti Ironborni, uvijek buntovnici, ono nidje veze, šta su njih dvojica tu kontali...
Dalje, proglašen je za King of North, kao takav JE MORAO da ispoštuje dogovor sa Freyom i oženi njegovu kćerku, znači MORAO JE ako je išta htio da ispadne kako treba.
Ničiji savjet nijednom nije prihvatio, ignorisao je mudrost i lukavost Roose Boltona i svoje mame i bilo koga uopšte.
Bio je dobar vojskovođa i to je to. Sve ostalo je bio glup totalno. King who lost the north.
johnlock071

#5584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

johnlock071 wrote:Ne znam da li ste stavljali ovo već, al za sve one koji bi željeli malo više naučiti o svijetu GoT-a, ovo je isto HBO production, izbace par mjeseci nakon završene sezone "History and Lore" vezano za predhodnu sezonu.

edit:
ne znam kako postaviti you tube ovdje :|
uglavnom

https://www.youtube.com/watch?v=XSuXBVv4ppY
https://www.youtube.com/watch?v=SjivdcqIyJ4
https://www.youtube.com/watch?v=es3VVgFq9nQ
https://www.youtube.com/watch?v=Bw5NAxMpTIE
Može li neko postaviti ovo kao embed ili mi objasniti kako se to radi? :-D
Tito_i_Partija

#5585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

U principu samo zbrises slovo "s" iz onoga "https". Ostalo je k'o kad postavljas sliku, osim da umjesto "Img" kliknes na "youtube".
AleksoMKD

#5586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

johnlock071 wrote: Užasno glup potez, ja sam se isfurao kad je to uradio prije belaja svog. Šalješ ga kući ocu kojeg nije vidio godinama, još znaju svi u westerosu kakvi su ti Ironborni, uvijek buntovnici, ono nidje veze, šta su njih dvojica tu kontali...
100% se slazem.
johnlock071 wrote: Dalje, proglašen je za King of North, kao takav JE MORAO da ispoštuje dogovor sa Freyom i oženi njegovu kćerku, znači MORAO JE ako je išta htio da ispadne kako treba.
Ničiji savjet nijednom nije prihvatio, ignorisao je mudrost i lukavost Roose Boltona i svoje mame i bilo koga uopšte.
Bio je dobar vojskovođa i to je to. Sve ostalo je bio glup totalno. King who lost the north.
Trebao je Freja zaklat cim ga je ovaj pustio da prodje, t.j kad mu je vojska bilu u Twins-ovima.
Frejovi su vazali Tulijevih i nisu prstom maknuli kada ju Lanisteri opkolili Riverrun iako su pozvani od strane svoga kneza.
Last edited by AleksoMKD on 19/05/2015 16:07, edited 1 time in total.
johnlock071

#5587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

johnlock071 wrote:Ne znam da li ste stavljali ovo već, al za sve one koji bi željeli malo više naučiti o svijetu GoT-a, ovo je isto HBO production, izbace par mjeseci nakon završene sezone "History and Lore" vezano za predhodnu sezonu.

johnlock071

#5588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Tito_i_Partija wrote:
U principu samo zbrises slovo "s" iz onoga "https". Ostalo je k'o kad postavljas sliku, osim da umjesto "Img" kliknes na "youtube".
Zahvaljujem. :)
Rockefeller

#5589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Rob je bio glup drama i ko ga jebe.

Interesuje me šta će biti sa Jonom Snowom?
Juliuscezar

#5590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

johnlock071 wrote:
AleksoMKD wrote: Pa realno Zeljezni nisu hteli da napadaju Winterfel (daleko od mora, cak ga je i njegova sestra nagovarala da batali), ali Teon je sa Dagmarom skuvao plan da demonstrativno napadnu neki gradic u blizini pa je Ser. Rodrik poveo Winterfelov garnizon od 200-ak ljudi da odbije napadace a Teon je sa gupom "komandosa" zauzeo Winterfel.

Užasno glup potez, ja sam se isfurao kad je to uradio prije belaja svog. Šalješ ga kući ocu kojeg nije vidio godinama, još znaju svi u westerosu kakvi su ti Ironborni, uvijek buntovnici, ono nidje veze, šta su njih dvojica tu kontali...
Dalje, proglašen je za King of North, kao takav JE MORAO da ispoštuje dogovor sa Freyom i oženi njegovu kćerku, znači MORAO JE ako je išta htio da ispadne kako treba.
I jos je imao vremena sve da ispravi, ali Robb je budala smaknuo Karstarka i izgubio veliki dio vojske. Mati mu lijepo savjetovala da ga uzme kao zarobljenika i tako Karstarkove jos vise veze za sebe, ali jok čast.
AleksoMKD

#5591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Cersei je najgluplja osoba na vlasti u Westerosu.
johnlock071

#5592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Rockefeller wrote: Interesuje me šta će biti sa Jonom Snowom?
Kažu mnogi da je on najbitniji lik ove cijele priče.
Definitivno mi je jedan od najdražih.
Rockefeller

#5593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

johnlock071 wrote:
Zakleti brat Noćne Straže :lol:

I meni je mnogo drag ali mora on još dosta iskustva sakupiti. U početku je bio glup ali popravio se otkako je onom glavu ocapario.

Cersei je dobra koka :)
johnlock071

#5594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

AleksoMKD wrote: Trebao je Freja zaklat cim ga je ovaj pustio da prodje, t.j kad mu je vojska bilu u Twins-ovima.
Frejovi su vazali Tulijevih i nisu prstom maknuli kada ju Lanisteri opkolili Riverrun iako su pozvani od strane svoga kneza.
Pa dobro ni to mu nebi bio dobar potez, ipak je on bio čovjek od časti kao i babo mu. Nije baš imao razloga da smakne Freya. Kad ga je ispalio za ženidbu, što, ponavljam, nije smio uraditi, onda je bilo najbolje da ga zaobilazi u širokom luku.
AleksoMKD wrote:Cersei je najgluplja osoba na vlasti u Westerosu.
Al najjače je to što još ona konta da je mudra i dobar taktičar. :)
annoy

#5595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Meni ona nije toliko glupa, nego je jednostavno sociopat, istraumatizirana, frustrirana i kronično joj fali takta i strpljenja.

Primjer glupog vladara mi je Daenerys. Al sad se mičemo iz Westerosa :D
johnlock071

#5596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Rockefeller wrote:
johnlock071 wrote:
Zakleti brat Noćne Straže :lol:

I meni je mnogo drag ali mora on još dosta iskustva sakupiti. U početku je bio glup ali popravio se otkako je onom glavu ocapario.

Cersei je dobra koka :)

Mene je malo razočarao u fajtovima :) gore u onoj Krastosovoj konobi :) ga je prebio onaj, ne sjećam mu se imena, da ga nije zbola ona krastosova kći ubio bi ga. I u kestl blek ga je prebio onaj wildling pa ga je na foru nekako ubio.
Ali eto, ipak su to bili respektabilni borci. :)
Rockefeller

#5597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Majka majeva je neiskusna.
Juliuscezar

#5598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:
Meni ona nije toliko glupa, nego je jednostavno sociopat, istraumatizirana, frustrirana i kronično joj fali takta i strpljenja.

Primjer glupog vladara mi je Daenerys. Al sad se mičemo iz Westerosa :D
Na kratke staze Cersei pravi dobre poteze, ali nema tu dubinu u planovima. Susta suprotnost Baelisha ciji se potezi i planovi pokazuju tek na duge staze.
johnlock071

#5599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

annoy wrote: Primjer glupog vladara mi je Daenerys. Al sad se mičemo iz Westerosa :D
Deneris presipa iz šupljeg u prazno već treću sezonu... Najbolje da preda vojsku i zmajeve onoj Missandei. :D
AleksoMKD

#5600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Cersei nije sprecila ubistvo Neda Starka (a kao Regent je imala moc) te je time vec dobiveni rat bez borbe pretvorila u dugacak konflikt koji skoro pa da nije bankrotirao Lanistere.

Nije iskontroliraja Jofferia u x situacija gde je njegovo ponasanje bilo kontraproduktivno za Lanistere.

Odjebuje Tajrele koji bez kojih kraljevstvo nece imat hrane, novca i vojnika. Lanisterovi su potoseni, da nije Tajrela............

Lepo joj cale Tyvin rece "nije da ti ne verujem zato sto si zena, vec zato sto nisi toliko pametna kao sto mislis".

[*]
johnlock071 wrote:
AleksoMKD wrote: Trebao je Freja zaklat cim ga je ovaj pustio da prodje, t.j kad mu je vojska bilu u Twins-ovima.
Pa dobro ni to mu nebi bio dobar potez, ipak je on bio čovjek od časti kao i babo mu. Nije baš imao razloga da smakne Freya. Kad ga je ispalio za ženidbu, što, ponavljam, nije smio uraditi, onda je bilo najbolje da ga zaobilazi u širokom luku.

Imao je razloga.
Veleizdaja.
Riverrun opkoljen, Hoster Tully bolestan i nepokretan, Edmure Tully bez djece, znaci Rob Stark je po majci posle Edmura pravni nasljednik Riverruna kome Frej duzi pokornost i pomoc.
Last edited by AleksoMKD on 19/05/2015 16:38, edited 1 time in total.
Post Reply