Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#5576 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

je li iko primijetio onaj mali dribling, nakon sto su izveli aut :mrgreen:

ja sam mislio da ce je odmah vratiti, kao sto obicno svi rade, ali primi je i 2 igraca baci :mrgreen: :dance:
quasar

#5577 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

todd_smith wrote:je li iko primijetio onaj mali dribling, nakon sto su izveli aut :mrgreen:

ja sam mislio da ce je odmah vratiti, kao sto obicno svi rade, ali primi je i 2 igraca baci :mrgreen: :dance:
Primjetio. Neocekivano je iznese izmedju dvojice kao da ih nema.
soccerfan88

#5578 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

Image

Hahahahhahahahhahahhahahhahahhahhahha
Bosanski_kralj

#5579 Re: Edin Džeko...

Post by Bosanski_kralj »

Čudno je da Džeko maši stopostotne prilike. Inače je imao sjajnu realiziciju od 3 šanse zabije 2 gola i nadam se da će se vratiti na staro.
splend

#5580 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

nije bio los danas, mora se priznati. za dvije minute je uradio ono, za sta je baloteliju trebalo sat vremena (2 gola i 1 asistencija) :lol: :lol:
psydelija

#5581 Re: Edin Džeko...

Post by psydelija »

Murat Sabanovic wrote:DZEKU NEDOSTAJE SAMOPOUZDANJA! DA IMA SAMOPOUZDANJA , 1.GOL BI KITOM ZABIO, A NE KOLJENOM!
eto on nema, ti imas. :lol:
libertyBiH

#5582 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

Nedostaje mu tehnika jer je nezgrapan a da je ima bio bi Ibrahimovic copy........ma dobar je i ovako samo nek zabija pa makar koljenom.... :-D :lol: :lol: :lol:
cyprus

#5583 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

Joooj Džeko je sve golove ove sezone zabio kada ja nisam bio u prilici da gledam utakmicu ili bar da je gledam cijelu. Svaki put kad sam se maksuz namjestio da gledam Džeku on loše odigro :oops:

Zato, odsad više ne gledam utakmice Manchestera :D
Mataruga

#5584 Re: Edin Džeko...

Post by Mataruga »

Onaj zuti je drugi? Znaci nece igrati u subotu protiv Wolvesa..
Mustang1

#5585 Re: Edin Džeko...

Post by Mustang1 »

Pa nisu reprezentacije jebote ..repke odigraju 5-6 utakmica godisnje a klubovi svake sedmice gdje je logika da bude isto pravilo :D 5 kartona treba za suspenziju od jedne utakmice :D
Comrad

#5586 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Better Man wrote:
madFlava wrote: Da te pitam,sta je uradio protiv Francuske?
Dao je majstorski gol, ali isto tako je prije toga fulio dvije ciste sanse, a da su realizovane mi danas ne bi razmisljali o brazu, vec o tome skim cemo biti u grupi na Euru!
Pa jesi li ti ikad u zivotu igrao fudbala? Ne mozes tako pricati, da je dao, da nije dao. Kada bi napadaci davali golove iz svake situacije, rezultati ne bi bili 2-0, 3-1 i sl., vec kosarkaski. Prema prilikama mi smo njih trebali dobit jedno 11-3. :-)

I jucer gledam ponovo, stvarno je prejak u duelima. Odbijaju se od njega ko djeca kakva. :lol:
Haris033

#5587 Re: Edin Džeko...

Post by Haris033 »

oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo, oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo..... :thumbup: Kako lijepo zvuči kada navijači City-ja skandiraju njegovo ime... Brrrr, da se naježiš.... Treba na isti način navijati i kada igra za repku! :bih:
Comrad

#5588 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Haris033 wrote:oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo, oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo..... :thumbup: Kako lijepo zvuči kada navijači City-ja skandiraju njegovo ime... Brrrr, da se naježiš.... Treba na isti način navijati i kada igra za repku! :bih:
To!

A ne bosnom probeharao... :x
weltschmertz

#5589 Re: Edin Džeko...

Post by weltschmertz »

Comrad wrote:
Haris033 wrote:oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo, oooOOOOoooooo, Edin DžekoooOOOooo..... :thumbup: Kako lijepo zvuči kada navijači City-ja skandiraju njegovo ime... Brrrr, da se naježiš.... Treba na isti način navijati i kada igra za repku! :bih:
To!

A ne bosnom probeharao... :x
ja u Zenici pokuš'o jednom i svi me nešto blijedo pogledaše.. a ja onu poznatu: "ko ne skoči mrzi Bosnu, hej, hej, hej!"..
ma daaaaaaaaaj..
missko

#5590 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Dzeko je i i meni drag pravo al se samo pitam kako bi izgledalo to daje on igrao od pocetka tekme a ne Mario? Usao je na vec razbijenu ekipu sa igracem manje koja uopste nije ni igrala odbranu i fulio 2 zicera i 2 zabio i jednom namjestio. Za svrsavanja bas i nije, al za podizanje samopouzdanja je ok.
quasar

#5591 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Drugi i treci gol su akcije u kojima bi sigurno Edin bio tamo gdje treba, jer njemu pase ta igra sa krila. City kad demolira - demolira sa krila. Takodjer i kod crvenog kartona sigurno bi bio na mjestu Maria, a njega Evans ne bi mogao oboriti prije boxa. Ne sumnjam da bi dao bar jedan gol vise nego sto jeste. Svakako da to ne umanjuje to sto su im uradili Mario, Sergio, Silva, Milner i Richards. Clichyja jucer nisam ni primjetio, a jutros gledam reprizu i on je odigrao izvanrednu utakmicu.
Mada mi je jako tesko kad vidim onaj zicer sto ga zapucao preko gola, cini mi se 88 minuta. Ono se ne smije onako zapucati, ali... jbt ga.
Onaj sut u prvoj akciji kad je usao, s lijeva, dohvatio je, skrenuo i usporio Smalling, tako da se ne moze reci da je fulio zicer, jbg. pa nije pucao penal...
Sut sa desne strane sretno je spasio de Gea, bolje i nije mogao opucati s te pozicije.
Ostaje mu samo ta mrlja iz 88 minute. Mislim, pogledajte sta je Silva zapucao preko gola sa 6-7 metara na asistenciju Dzeke, pa se ne kaze Silva kloc jer to i nije. Napravio je Silva puno dobrih stvari pa moze i zapucati jednu. Dzeko isto tako. I Mario je bio dva puta na lopti pa mu je uzese kao da ga nema. Fol je sto mi samo gledamo u Dzeku i sta on radi.
arzuhal

#5592 Re: Edin Džeko...

Post by arzuhal »

quasar wrote:Drugi i treci gol su akcije u kojima bi sigurno Edin bio tamo gdje treba, jer njemu pase ta igra sa krila. City kad demolira - demolira sa krila. Takodjer i kod crvenog kartona sigurno bi bio na mjestu Maria, a njega Evans ne bi mogao oboriti prije boxa. Ne sumnjam da bi dao bar jedan gol vise nego sto jeste. Svakako da to ne umanjuje to sto su im uradili Mario, Sergio, Silva, Milner i Richards. Clichyja jucer nisam ni primjetio, a jutros gledam reprizu i on je odigrao izvanrednu utakmicu.
Mada mi je jako tesko kad vidim onaj zicer sto ga zapucao preko gola, cini mi se 88 minuta. Ono se ne smije onako zapucati, ali... jbt ga.
Onaj sut u prvoj akciji kad je usao, s lijeva, dohvatio je, skrenuo i usporio Smalling, tako da se ne moze reci da je fulio zicer, jbg. pa nije pucao penal...
Sut sa desne strane sretno je spasio de Gea, bolje i nije mogao opucati s te pozicije.
Ostaje mu samo ta mrlja iz 88 minute. Mislim, pogledajte sta je Silva zapucao preko gola sa 6-7 metara na asistenciju Dzeke, pa se ne kaze Silva kloc jer to i nije. Napravio je Silva puno dobrih stvari pa moze i zapucati jednu. Dzeko isto tako. I Mario je bio dva puta na lopti pa mu je uzese kao da ga nema. Fol je sto mi samo gledamo u Dzeku i sta on radi.
:thumbup:

Džeko je mogao teren napustit sa hattrickom (u ono malo što je igrao), al' štaš... :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5593 Re: Edin Džeko...

Post by JoseMujica »

ah jebga....žabar preferira žabara tako da će naš Džekson morati barem dvaput biti bolji od Bale da bih bio No1.

Pogledajte samo koliko treneri znače u slučaju portugala.....Murinjo i sad Boas....đe god dođu vuku svoje igrače sa sobom i na taj način igrači dobiju priliku da se probiju i postanu igračine.

Kod nas je to bio slučaj / u ex-yu/ sa Osimom, kojem su okosnica repke bili igrači Sarajeva i Želje.

daj nam bože još kojeg Osima i imaćemo igračine.
Comrad

#5594 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Joj ljudi, pa shvatite da ne postoji napadac na svijetu koji ce svaku priliku realizovati. NE POSTOJI! Dzeko nije ono zabio sad, u sljedecih 5 onakvih situacija ce zabit svaki put, pa onda opet nece i tako. Dat ce gol kad niko ne ocekuje, pa ce nesto promasiti i sta sad, boze moj. :-)

Mozda cjepidlacim, ali Toure je mogao onu loptu dodati Dzeki u onoj jednoj situaciji, jer ipak je Dzekson bio u boljoj poziciji za sut, al nema veze. :D
quasar

#5595 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Pa i gol koljenom je zabio slucajno. Nije uopste morao pratiti sta ce Lescott raditi, koji je vec izgubljenu loptu vratio u igru, tako da je to jedan od neocekivanih golova.
Obuca9

#5596 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

todd_smith wrote:Koja razlika njegove igre danas i one protiv Villareala jbte :mrgreen:
Ja bih prije rekao
"Koja razlika Sitijeve igre jučer i one protiv Villareala" ;)
Sasvim_Obican

#5597 Re: Edin Džeko...

Post by Sasvim_Obican »

Smiješni ste...

Messi je Messi, pa promaši. Prestani dramatizirati, mudrovati i analizirati - čovjek je igračina i tačka !
Korisnicko ime

#5598 Re: Edin Džeko...

Post by Korisnicko ime »

missko wrote:Dzeko je i i meni drag pravo al se samo pitam kako bi izgledalo to daje on igrao od pocetka tekme a ne Mario? Usao je na vec razbijenu ekipu sa igracem manje koja uopste nije ni igrala odbranu i fulio 2 zicera i 2 zabio i jednom namjestio. Za svrsavanja bas i nije, al za podizanje samopouzdanja je ok.
Balloteli im je donio pobjedu i on je definitivno Man of the Match.
Ono sto im je Edin donio sa dva gola i asistencijom kojom se ni Xavi ne bi postidio u samo 20 munuta na terenu je najveca pobjeda Cityja i najveci poraz Jedinstva u zadnjih milion godina...

Zato obojici kapa dolje...
GAU8

#5599 Re: Edin Džeko...

Post by GAU8 »

Korisnicko ime wrote:
missko wrote:Dzeko je i i meni drag pravo al se samo pitam kako bi izgledalo to daje on igrao od pocetka tekme a ne Mario? Usao je na vec razbijenu ekipu sa igracem manje koja uopste nije ni igrala odbranu i fulio 2 zicera i 2 zabio i jednom namjestio. Za svrsavanja bas i nije, al za podizanje samopouzdanja je ok.
Balloteli im je donio pobjedu i on je definitivno Man of the Match.
Ono sto im je Edin donio sa dva gola i asistencijom kojom se ni Xavi ne bi postidio u samo 20 munuta na terenu je najveca pobjeda Cityja i najveci poraz Jedinstva u zadnjih milion godina...

Zato obojici kapa dolje...
Zaboravili ste i Silvu, RESPECT.
Cak se sjetio i "odužiti" Džeki za asistenciju, ono jest da nije imao kome drugom dodati, niti šanse da sam nešto uradi, ali :P :P
Predobra mu je ona asistencija za 2. gol.
Korisnicko ime

#5600 Re: Edin Džeko...

Post by Korisnicko ime »

GAU8 wrote:Zaboravili ste i Silvu, RESPECT.
:thumbup:
Post Reply