Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Warashii wrote:Ima li iko ikakva iskustva sa low budget gumama Starfire? Zanima me samo kako se ponašaju, nemam namjeru kupiti, cisto znatiželja, vec imam gume.
S obzirom da nasi ljudi mnogo koriste protekt gume zanima me kakav je Starfire, tu je negdje sa cijenom pa kontam da su bolja opcija.
Ne mora znaciti da je Starfire bolja opcija od dobre protekt gume, protekt su mekane gume i na snijegu se odlicno ponasaju, a za starfire komentari su negativni na tyrereviews
Kakav je rewiew za protekt, ako je takav za starfire?![emoji6]
Warashii wrote:Ima li iko ikakva iskustva sa low budget gumama Starfire? Zanima me samo kako se ponašaju, nemam namjeru kupiti, cisto znatiželja, vec imam gume.
S obzirom da nasi ljudi mnogo koriste protekt gume zanima me kakav je Starfire, tu je negdje sa cijenom pa kontam da su bolja opcija.
Ne mora znaciti da je Starfire bolja opcija od dobre protekt gume, protekt su mekane gume i na snijegu se odlicno ponasaju, a za starfire komentari su negativni na tyrereviews
Primjetio sam da ni Starfire nije nesto tvrda, e sad ne vjerujem da je samo to presudno da bi bila "dobra" zimska guma. Brzinski indeks nikako nije na strani protekta, po meni, a imam i dozu nepovjerenja, ovo govorim nekako po mojim zaključcima.
Bas me zanima jel ko na forumu ima da ih je imao na autu.
Cijena sve govori...protekt je oko 50 KM, Starfire i slični (Sava, Tigar, Sportiva) oko 70-75KM, najbolji su oko 100KM. Govorim za 195-65-15 dimenziju, najviše rasprostranjenu...protekt je dobar za kamione i terence koji idu u žestoki offroad...za sve ostalo je skup u odnosu na ono šta pruža, a prije svega nesigurnost.
Vidim da je izasla i Sava Eskimo HP2, imaju li kakvi testovi kako se pokazala, nije skupa a izgleda fino jos je Made in Germany (ne znam jesu li u svim dimenzijama)
Me_again wrote:Jašta sam, nego me par puta nogirali sa foruma zbog moje zafrkancije, ali ja uporan pa uporan
Puno putujem i radim, ne hodam baš po kafanama pa onda si dam malo oduška ovdje. Onako, bez loših misli ali neko to redovno shvati pogrešno i počne se istresati, pa onda mene istjeraju Najlakše po nejači.
BTW, prvo sam bio citro, pa onda citros buenos, i evo me ponovo. Me_again.
Ono tvrdo č nema šanse da istjeram, jbg, tako sam rastao. Novo Sarajevo, neznam ima li to veze. Isto kao što Ćaršijaneri nemogu ć da istjeraju u govoru.
Nego, iskoristio bih priliku dok sam u emisiji da pozdravim rodbinu, tetiće, i ostale, ali posebno moderatore foruma a vrlo specijalno Bobija.
Gledaj sada kada me garant opet nogiraju
Haj nam sad reci posteno za koliko mozes stici do Bihaca na tim gumama?
Evo ja sebi sredio termin za zamjenu guma, uzimam Uniroyal Plus 77.
A sada jedno pitanje, imam u garazi dvije Savine gume s3, vozio jednu sezonu na njima, i sada planiram dati prijatelju te gume, da stavi na 307icu,
s tim da bi on vjerovatno uzeo naprijed UG9 ili tako nesto, sta mislite da li je to ok, moze li to "funkcionisati " tako?
ElRe wrote:Pirelli je u Unitradeu bas povoljan. Konacno da neka ozbiljna firma uzme zastupnistvo Pirellia.
Konacno? Drze Pirelli ima 10 godina. Minimum. A pirelli kita mlohava od gume.
Kao neko ko preko 10 godina vozi na Pirelliju, a usput i na drugim dobrim marakama, mogu samo reći da je Pirelli vrlo vrlo dobar, posebno jer nije najskuplji. Za ove ozbiljne gume što idu na ozbiljna auta vjerovatno je i najbolji od svih.
direstraits0078 wrote: A pirelli kita mlohava od gume.
Ne prdi molim te u prazno. Pirelli je na nekim autima fabricki setup, nije sigurno bez razloga. Ja imam trenutno ljetni setup Pirelli P7 u dimenziji 225/45/R17 i gume su ekstra.
Me_again wrote:Jašta sam, nego me par puta nogirali sa foruma zbog moje zafrkancije, ali ja uporan pa uporan
Puno putujem i radim, ne hodam baš po kafanama pa onda si dam malo oduška ovdje. Onako, bez loših misli ali neko to redovno shvati pogrešno i počne se istresati, pa onda mene istjeraju Najlakše po nejači.
BTW, prvo sam bio citro, pa onda citros buenos, i evo me ponovo. Me_again.
Ono tvrdo č nema šanse da istjeram, jbg, tako sam rastao. Novo Sarajevo, neznam ima li to veze. Isto kao što Ćaršijaneri nemogu ć da istjeraju u govoru.
Nego, iskoristio bih priliku dok sam u emisiji da pozdravim rodbinu, tetiće, i ostale, ali posebno moderatore foruma a vrlo specijalno Bobija.
Gledaj sada kada me garant opet nogiraju
Haj nam sad reci posteno za koliko mozes stici do Bihaca na tim gumama?
Ne prdi molim te u prazno. Pirelli je na nekim autima fabricki setup, nije sigurno bez razloga. Ja imam trenutno ljetni setup Pirelli P7 u dimenziji 225/45/R17 i gume su ekstra.
Na vecini sportskih i ultrasportskih vozila Pirelli P Zero je prva ugradnja.
Moje mišljenje i moje iskustvo je takvo. To što si ti zadovoljan, ili ne znaš za bolje, to je za mene irelevantno. Ili: ne prdi u prazno.
Ja sam jednom imao Pirelli gume i dosta za zivota. Placene bile haman 120 KM po gumi, 14-ke, davno je to bilo, qrac cisti od gume. Ko da su od kamena. Ljetne a na kocenju na suhom klizu ko zimske Sava. Jedino sto je bilo pozitivno sto su bez problema nabile 40 k i tek onda su se pocele deformisati. Poslije njih su na auto stavljene Continental, nebo i zemlja razlika.
Nedime, na jednom testu kao određene slabosti na suhom (najbolje na mokrom također), na drugom veoma preporučljive. Ako ništa sa 66dB su najtiše. U ovoj unitrade akciji ja bih vjerovatno odabrao Pirelli da sam na tvom mjestu (tiše+dosadašnje iskustvo sa njima). Ali, opet ni UG9 ni Dunlop nisu loše i nećeš pogriješiti, a razlika je oko 5KM po gumi.