Zasto u istu recenicu stavljas ozbiljnu politicku stranku kakva je Za boljitak i te, sta su vec...convict wrote:Jedva čekam da vidim kako će SDP funkiconisati u koaliciji sa SDA+HDZ+SDS+SNSD. Samo mi nije jasno zašto su čekali 2010. godinu da se odluče na taj korak. Mogli su se bandi priključiti još 1990. ili 1996. ili 2006.
Nisu mi jasni oni koji pričaju u velikoj pobjedi SDP-a, a sve što je SDP postigao je da zamjeni SBiH u već uigranom timu nacionalista (uz isti broj mandata kao SNSD i svega 1 više od SDA), uz izdaju svih principa ljevice.
Slažem se da je previše malih stranaka koje odnose glasove, ali je našoj političkoj sceni definitivno potrebna alternativna lijeva stranka koja bi bila pandan recimo hrvatskom HNS-u i imala podršku bar 5% na nivou BiH. Volio bih vidjeti spajanje npr. NS, liberala, GDS u jednu stranku, uz koaliranje sa NSRzB i pojavljivanje stranke takvog tipa u RS.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- nosara
#5576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
convict
#5577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po kojim kriterijima je Za boljitak ozbiljna? Istina, dobro im ide, ali daj mi reci koga to znaš osim braće Lijanović? Ja sam čuo još jedino za Almu Čardžić, ali ni ona nije bila kandidat na ovim izborima. O Lijanovićima ne bih mnogo da ne odemo u off-topic, ali način na koji su oni došli do para je u najmanju ruku "kontroverzan".nosara wrote:Zasto u istu recenicu stavljas ozbiljnu politicku stranku kakva je Za boljitak i te, sta su vec...convict wrote:Jedva čekam da vidim kako će SDP funkiconisati u koaliciji sa SDA+HDZ+SDS+SNSD. Samo mi nije jasno zašto su čekali 2010. godinu da se odluče na taj korak. Mogli su se bandi priključiti još 1990. ili 1996. ili 2006.
Nisu mi jasni oni koji pričaju u velikoj pobjedi SDP-a, a sve što je SDP postigao je da zamjeni SBiH u već uigranom timu nacionalista (uz isti broj mandata kao SNSD i svega 1 više od SDA), uz izdaju svih principa ljevice.
Slažem se da je previše malih stranaka koje odnose glasove, ali je našoj političkoj sceni definitivno potrebna alternativna lijeva stranka koja bi bila pandan recimo hrvatskom HNS-u i imala podršku bar 5% na nivou BiH. Volio bih vidjeti spajanje npr. NS, liberala, GDS u jednu stranku, uz koaliranje sa NSRzB i pojavljivanje stranke takvog tipa u RS.
- ultima_palabra
#5578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ne misli to @nosara zaoprave, ali mu rekli iz centrale da pohvali malo koalicionog partneraconvict wrote:Po kojim kriterijima je Za boljitak ozbiljna? Istina, dobro im ide, ali daj mi reci koga to znaš osim braće Lijanović? Ja sam čuo još jedino za Almu Čardžić, ali ni ona nije bila kandidat na ovim izborima. O Lijanovićima ne bih mnogo da ne odemo u off-topic, ali način na koji su oni došli do para je u najmanju ruku "kontroverzan".nosara wrote:Zasto u istu recenicu stavljas ozbiljnu politicku stranku kakva je Za boljitak i te, sta su vec...convict wrote:Jedva čekam da vidim kako će SDP funkiconisati u koaliciji sa SDA+HDZ+SDS+SNSD. Samo mi nije jasno zašto su čekali 2010. godinu da se odluče na taj korak. Mogli su se bandi priključiti još 1990. ili 1996. ili 2006.
- nosara
#5579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E jebi ga, cuj kontroverzan... Otkad je posten rad od jutra do sutra kontroverzan...?convict wrote:Po kojim kriterijima je Za boljitak ozbiljna? Istina, dobro im ide, ali daj mi reci koga to znaš osim braće Lijanović? Ja sam čuo još jedino za Almu Čardžić, ali ni ona nije bila kandidat na ovim izborima. O Lijanovićima ne bih mnogo da ne odemo u off-topic, ali način na koji su oni došli do para je u najmanju ruku "kontroverzan".nosara wrote:Zasto u istu recenicu stavljas ozbiljnu politicku stranku kakva je Za boljitak i te, sta su vec...convict wrote:Jedva čekam da vidim kako će SDP funkiconisati u koaliciji sa SDA+HDZ+SDS+SNSD. Samo mi nije jasno zašto su čekali 2010. godinu da se odluče na taj korak. Mogli su se bandi priključiti još 1990. ili 1996. ili 2006.
Ne diraj mi koalicione partnere, jes' cuo...!
Bice cesnjovki pojeftino...
- Adriatic
#5580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Budete li i dalje napadali SDP, ima da bude koalicija sa Fahrom.
A onda ste najebali.
A onda ste najebali.
- Control panel
#5581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako nosilac liste nije kandidat onda ne znam sta je.convict wrote:
Po kojim kriterijima je Za boljitak ozbiljna? Istina, dobro im ide, ali daj mi reci koga to znaš osim braće Lijanović? Ja sam čuo još jedino za Almu Čardžić, ali ni ona nije bila kandidat na ovim izborima. O Lijanovićima ne bih mnogo da ne odemo u off-topic, ali način na koji su oni došli do para je u najmanju ruku "kontroverzan".
- Diogen_iz_Sinope
#5582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PedjaStupskaBitanga wrote:Peđa jesi li bio u eemisiji direktno TV1
Vidio sam najavu da ćeš biti ali sam bio onemogućen gledati
Nastup u emisiji TV1 i predoceni stavovi.
-
fixer
#5583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NE bi otisli ti glasovi da ih vi znate i mozete pokupiti.Control panel wrote:4 mandata su otisla na stranke koje nisu presle izborni prag plus ovih nekoliko koje su osvojile po jedan eventualno dva madata SDP bi mogao sam formirati vlast.Socijalista wrote:Predlazem da se ove sve manje gradjanski orijentirane stranke utope u SDP, jer samo tako mozemo krenuti naprijed. Ovako se samo glasovi rasipaju, bezze![]()
treba brate ko u americi imati dvije stranke ljevicu i desnicu i gotovo.
-
Abacija
#5584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram priznati da je ovo dobro receno. NS je lovila u mutnom, tj. medju biracima i apstinentima koje trese defatizam i ciji citav svijet je ono malo avlije iz koje vide bijeli trag aviona na plavom nebu. Parola defatista je: Potpisi Bajicu pa makar se Dodikovci i otcijepili. Hebo Dodika, nama je fino u nasoj Zlatnoj Dolini. SDP ocigledno nije dovoljno radio na budjenju defatista sto je NS iskoristila obecavajuci im upravo ono sto oni zele - korijenja i igara.fixer wrote: NE bi otisli ti glasovi da ih vi znate i mozete pokupiti.
-
StupskaBitanga
#5585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u kojim opštinama Naša stranka ima vijećnike
- Alfons Kauders
#5586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
istina...fixer wrote:NE bi otisli ti glasovi da ih vi znate i mozete pokupiti.Control panel wrote:4 mandata su otisla na stranke koje nisu presle izborni prag plus ovih nekoliko koje su osvojile po jedan eventualno dva madata SDP bi mogao sam formirati vlast.Socijalista wrote:Predlazem da se ove sve manje gradjanski orijentirane stranke utope u SDP, jer samo tako mozemo krenuti naprijed. Ovako se samo glasovi rasipaju, bezze![]()
treba brate ko u americi imati dvije stranke ljevicu i desnicu i gotovo.
ali opet se ne smijemo praviti glupi i ne prokomentarisati ovu krajnje negativnu pojavu... metar malih stranaka je dobio haman 10% glasova u fbih... ja sam simpatizer nekih malih partijica, ukljucujuci i ns, ali na kraju sam dao sva 4 glasa sdp-u, zato jer sam po anketama ocijenio da nijedna od tih drugih stranaka nece uhvatiti ni kompenzacioni mandat a kamoli sta drugo...
iskreno, nista drugo nisu ni zasluzile... ns je cak i imala jako visoka ocekivanja, sto je pozitivno, a ove ostale su znale sta ih ceka... i pored toga ne samo da nisu formirali nikakvu koaliciju, vec se ne sjecam ni da se ozbiljno pregovaralo o nekoj saradnji... jebiga, to je neozbiljnost koja dovoljno govori o kvaliteti ljudi u tim strankama i njihovoj odlucnosti da se uradi nesto ozbiljno... koalicija ns-nsp je pokazala da postoji deklarativna volja, ali ne i istinska volja za saradnjom - da su upecali jos par malih stranaka, cavicevu dp, lds, gds, kokuze i sl... imali bi kakav-takav rezultat na svim nivoima vlasti... al jok, ns-nsp je ocito bio promasaj... isto vazi i za ostale koalicije malih stranaka, ukljcujuci i nacionalne i ljevicu...
bottom line - na svakim izborima zijanimo jedan od deset glasova na sarenu lepezu progresivnih stranaka koje nisu u stanju naci zajednicki jezik... s druge strane desnica na opskurnim nacionalistickim strankama izgubi tek sacicu glasova... al dzaba pricat... mali vazda ukazuju na promasaje velikih, kako ne mogu postici nikakav dogovor... a sami nisu u stanju da naprave barem neku siroku platformu koja bi ih vezala... eto i da nisu svi, da je pola stranaka napravilo koaliciju, opet bi imali 5-6-7% glasova koji nisu baceni u kurac
- Control panel
#5587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
fixer wrote: NE bi otisli ti glasovi da ih vi znate i mozete pokupiti.
- seln
#5588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ne znam o kojim ti izborima govoris, ili mislis da smo mi ovdje budale. Tih 10 000 glasova je dobio njihov kolalicioni partner Zdravko Krsmanovic. Nema tu ni 1000 glasova za NS.just in bieber wrote: - Још једна предрасуда је разбијена, а везано је за број гласова у ентитетима. Ако се пореде скупштине Републике Српске (1,6%) и Федерације БиХ(1,3%) НС је бољи резултат остварила у РС.
Od tih 10.000, cetvrtina je dobijena u izbornoj jedinici 6, dakle tamo gdje je NSP kucni gospodar. U Zdravkovoj Foci su dobili 1000, U Bojanovom Rudom 40. To sve govori.
U Federaciji su dobili 13000, a tu sigurno niko nije glasao za Zdravka. U Tuzli su dobili 1000, a tamo nemaju ni jednog velikog igraca. U Sarajevu sa okolinom su dobili 6500.
Koga ti foliras o "multikulti" RS?
- Alfons Kauders
#5589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u tz su imali solidnu ekipu... ali nisu te najjace 'povukli' na vise nivoe...seln wrote:Ja ne znam o kojim ti izborima govoris, ili mislis da smo mi ovdje budale. Tih 10 000 glasova je dobio njihov kolalicioni partner Zdravko Krsmanovic. Nema tu ni 1000 glasova za NS.just in bieber wrote: - Још једна предрасуда је разбијена, а везано је за број гласова у ентитетима. Ако се пореде скупштине Републике Српске (1,6%) и Федерације БиХ(1,3%) НС је бољи резултат остварила у РС.
Od tih 10.000, cetvrtina je dobijena u izbornoj jedinici 6, dakle tamo gdje je NSP kucni gospodar. U Zdravkovoj Foci su dobili 1000, U Bojanovom Rudom 40. To sve govori.
U Federaciji su dobili 13000, a tu sigurno niko nije glasao za Zdravka. U Tuzli su dobili 1000, a tamo nemaju ni jednog velikog igraca. U Sarajevu sa okolinom su dobili 6500.
Koga ti foliras o "multikulti" RS?
jerbo se zna da u tuzli zive bosanci... a valjalo je zadovoljiti nacionalni kljuc pa gurati prave bosnjake, srbe i hrvate, iz sarajeva, banja luke, rudog, mostara...
- Banksy
#5590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Katastrofalan nastup, površno i plitko razmišljanje.Diogen_iz_Sinope wrote:PedjaStupskaBitanga wrote:Peđa jesi li bio u eemisiji direktno TV1
Vidio sam najavu da ćeš biti ali sam bio onemogućen gledati
Nastup u emisiji TV1 i predoceni stavovi.
Sreća pa je Dino Abazović bio tu da krpi Peđine rupe, pa se čulo i nešto suvislo, inače bi emisija bila čista propast.
- Banksy
#5591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mnogi stavovi B. Bajića su mi apsolutno neprihvatljivi, ali bilo je hinjski od stranačke elite prebaciti cijelu kampanju isključivo na njega. Faktički, kampanju je iznio on sam.NKVD wrote: U ključnim momentima kampanje, kada se lomilo i kada je trebalo radikalno a eliminatorno postavljene stavove odbraniti (Krsmanović, SDP itd...) ljudi koji su trebali iznijeti najteži dio tog posla su "bili zauzeti". Jesu Dino i Danis potegnuli dosta ali je neprihvatljivo, ako se hoće maksimalan uspjeh, da kada je najpotrebnije predsjednik IO ode postavljati predstavu u Makedoniju a najeksponiraniji predstavljati film po festivalima.
Naravno da je to njihovo pravo i da je to bitno za njihove karijere (mada za ovog prvog i nisam siguran) ali to onda treba prihvatiti kao činjenicu i izvući zaključke.
Kad je tokom predizborne čovjek počeo pošteno iznositi svoje stavove i svjetonazore, stranka je počela padati. To je primjetio i sam Bajić i utvrdio da je to u određenoj mjeri uticalo na izborni rezultat.
Svi njegovi postizborni nastupi su bili vrlo pošteni i iskreni, a nadam se da će, kako je i sam Bajić rekao, novoizabrani predsjednik potrošiti bar onoliko vremena i nerava za rad u stranci koliko je potrošio on, te da će sopstvenu profesiju na neki način ipak podrediti stranačkim aktivnostima.
Možemo li u toj ulozi, s tolikom požrtvovanošću, zamisliti D. Mustafića, D. Tanovića ili T. Haverića? Teško, kad nisu bili u stanju uzeti učešće u svojoj sopstvenoj kampanji koja se dešava jednom u četiri godine.
- buzzer
#5592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.nosara wrote:Kako se moze fuzionisat nesto nisacim...
vala ste zasluzili da vam dabic zbirku pjesama posveti. aferim!
- buzzer
#5593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gazda bosnjackih socijaldemokrata nije htio ni da cuje za koaliciju. cavic je htio da isproba vlastite domete, te i on odbio ponudjenu saradnju. ns je uradio sto je mogao i trebao. koalicija sa nsp ne da nije bila promasaj, nego je urnek kako ce jednom neka nenacionalisticka koalicija smjeniti nacionaliste sa pridruzenim laznim socijaldemokratama sa vlasti. ako bih to dozivi, tj. ako nacionalisti i lagumdzijini ne uspiju u nastojanjima da razjebu drzavu.Alfons Kauders wrote: istina...
ali opet se ne smijemo praviti glupi i ne prokomentarisati ovu krajnje negativnu pojavu... metar malih stranaka je dobio haman 10% glasova u fbih... ja sam simpatizer nekih malih partijica, ukljucujuci i ns, ali na kraju sam dao sva 4 glasa sdp-u, zato jer sam po anketama ocijenio da nijedna od tih drugih stranaka nece uhvatiti ni kompenzacioni mandat a kamoli sta drugo...
iskreno, nista drugo nisu ni zasluzile... ns je cak i imala jako visoka ocekivanja, sto je pozitivno, a ove ostale su znale sta ih ceka... i pored toga ne samo da nisu formirali nikakvu koaliciju, vec se ne sjecam ni da se ozbiljno pregovaralo o nekoj saradnji... jebiga, to je neozbiljnost koja dovoljno govori o kvaliteti ljudi u tim strankama i njihovoj odlucnosti da se uradi nesto ozbiljno... koalicija ns-nsp je pokazala da postoji deklarativna volja, ali ne i istinska volja za saradnjom - da su upecali jos par malih stranaka, cavicevu dp, lds, gds, kokuze i sl... imali bi kakav-takav rezultat na svim nivoima vlasti... al jok, ns-nsp je ocito bio promasaj... isto vazi i za ostale koalicije malih stranaka, ukljcujuci i nacionalne i ljevicu...
bottom line - na svakim izborima zijanimo jedan od deset glasova na sarenu lepezu progresivnih stranaka koje nisu u stanju naci zajednicki jezik... s druge strane desnica na opskurnim nacionalistickim strankama izgubi tek sacicu glasova... al dzaba pricat... mali vazda ukazuju na promasaje velikih, kako ne mogu postici nikakav dogovor... a sami nisu u stanju da naprave barem neku siroku platformu koja bi ih vezala... eto i da nisu svi, da je pola stranaka napravilo koaliciju, opet bi imali 5-6-7% glasova koji nisu baceni u kurac
zanimljivo je zbrojiti izborni rezultat sdp-a i svih malih nenacionalistickih stranaka. uz pretpostavku da bi u koaliciji podstakli jos veci broj dosadasnjih apstinenata, a obzirom da niti jedan glas ne bi bio bacen ispod praga, lako je zamisliti da su ovi izbori mogli biti historijska pobjeda. ali avaj, voli zlatko s dabicevim i alijinim...
- nosara
#5594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E, tu si... Rekoh, nisi valjda sebi nesto, gluho bilo, napravio poslije sunovrata...buzzer wrote:mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.nosara wrote:Kako se moze fuzionisat nesto nisacim...
Tvoji su vec pojeli govno... Kad ga moji izjedu (ako ga izjedu, ovo su samo tvoje akrobacije, kao onomad u vezi koalicije sa sbb) ja cu prvi reagovat...
Najavljena koalicija sa Lijanima ti, valjda, ne smeta...
- ultima_palabra
#5595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jelde ti ne živiš u BiH?buzzer wrote:mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.nosara wrote:Kako se moze fuzionisat nesto nisacim...
- buzzer
#5596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma nisam, boze sacuvaj. profesionalne obaveze, familija... hvala na pitanju. tu i tamo sam svracao i redovno bio konsterniran vasim odusevljenjem glede dodatnog primicanja ambisu i bijednickim nasladjivanjem porazom posljednjih snaga koje su se istinski zalagale za spas drzave.nosara wrote:E, tu si... Rekoh, nisi valjda sebi nesto, gluho bilo, napravio poslije sunovrata...buzzer wrote:mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.nosara wrote:Kako se moze fuzionisat nesto nisacim...
Tvoji su vec pojeli govno... Kad ga moji izjedu (ako ga izjedu, ovo su samo tvoje akrobacije, kao onomad u vezi koalicije sa sbb) ja cu prvi reagovat...
Najavljena koalicija sa Lijanima ti, valjda, ne smeta...
ostalo je jos da se vidi ko ce od kandidata (dodik, izetbegovic, lijanovic covic...rodila ih majka) pristati da dijeli vlast sa gazdom vam u vas.
- buzzer
#5597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nazalost ne. nadao sam se da cu se nakon ovogodisnje promjene vlasti vratiti, ali nedade lagumdzija...ultima_palabra wrote:Jelde ti ne živiš u BiH?buzzer wrote:mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.nosara wrote:Kako se moze fuzionisat nesto nisacim...
- seln
#5598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja, ba. Sad vam je neko drugi kriv sto vam nije donio pobjedu i spustio je u krilo. Citavu predizbornu udri po SDP, poslije poraza zali se ne SDP. Trebala je SDP unijeti u koaliciju svoji dvadeset i nesto posto i NS svojih 2 posto, a poslije bratski dijeliti, pa jos da NS bira s kim se moze, a s kim se ne smije. Sve je to kiselo grozdje, moj buzzeru.
Vi jos ne shvatate da ste zbog takve arogancije izgubili.
Vi jos ne shvatate da ste zbog takve arogancije izgubili.
- ultima_palabra
#5599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa vidi se da si malo odsječen od realnosti... taj defetizam i blaćenje je zadnje što nam treba u ovom trenutku.buzzer wrote:nazalost ne. nadao sam se da cu se nakon ovogodisnje promjene vlasti vratiti, ali nedade lagumdzija...
- seln
#5600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma jasta.buzzer wrote:nazalost ne. nadao sam se da cu se nakon ovogodisnje promjene vlasti vratiti, ali nedade lagumdzija...ultima_palabra wrote:Jelde ti ne živiš u BiH?buzzer wrote: mozda ne fuzionisati, ali moze se nadopunjavati, saradjivati i odrzavati jednan drugog na poziciji... evo recimo sda, profilisana stranka bosnjacke desnice, i djl sto se lazno predstavlja socijaldemokratima. ko dva oka u glavi. plus jos trece oko sds i eto ti frankestajna za covjeka.
Upirao nogama i rukama da napusti groznu Skandinaviju i da se vrati u blagorodnu Bosnu. Ali, eto...ne dade Lagumdzija.