Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#5576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

komeba wrote:dragane,sve sto pricas o elektroprenosu je irelevantno.Dodikovo razvaljivanje ove kompanije,nema za cilj da ona postane funkcionalnija,uspjesnija,nego da nestane,ako se ne varam,jedina drzavna korporacija.
Ovo sto Dodik radi je direktno krsenje Dayton-a,jer su u dayton-skom sporazumu predvidene drzavne korporacije.

A ono sto me takodje cudi...kako da niko do sada nije spomenuo Dodikovu odluku da ukine jos jednu po drzavu BiH vaznu instituciju - MINISTARSTVO ZA IZBJEGLICE I RASELJENA LICA RS !
To bi znacilo da se apsolutno zaustavlja stimuliranje povratka u RS.
Ja opet kažem, ne branim Dodika niti njegovo ponašanje. Samo sam htio skrenuti pažnju da elektroprenos ne funkcioniše zbog drugih stvari, a ne zbog Dodikove želje da ta firma ne funkcioniše. Ono što on radi, jeste da jedva čeka da nešto zajedničko ne valja, pa da pljuje. Zato je on kriv i ja to od prvog do posljednjeg posta stalno ponavljam.
Ovdje, za razliku od mnogih drugih situacija, on samo reaguje na posljedice lošeg funkcionisanja, a za te milione koji su blokirani i koji su prava suština čitave priče, nije on isljučivi krivac, čak su mnogo "krivlji" Bošnjaci.
Znači, ne razvaljuje on kompaniju, već je ona već razvaljena bez njega, tj. zapravo nikada nije ni funkcionisala. A za to je, po mom mišljenju prvenstveno kriva međunarodna zajednica zbog nametanja i preuranjenog ujedinjenja entitetskih kompanija.
mO k3

#5577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

draganbl wrote:
komeba wrote:dragane,sve sto pricas o elektroprenosu je irelevantno.Dodikovo razvaljivanje ove kompanije,nema za cilj da ona postane funkcionalnija,uspjesnija,nego da nestane,ako se ne varam,jedina drzavna korporacija.
Ovo sto Dodik radi je direktno krsenje Dayton-a,jer su u dayton-skom sporazumu predvidene drzavne korporacije.

A ono sto me takodje cudi...kako da niko do sada nije spomenuo Dodikovu odluku da ukine jos jednu po drzavu BiH vaznu instituciju - MINISTARSTVO ZA IZBJEGLICE I RASELJENA LICA RS !
To bi znacilo da se apsolutno zaustavlja stimuliranje povratka u RS.
Ja opet kažem, ne branim Dodika niti njegovo ponašanje. Samo sam htio skrenuti pažnju da elektroprenos ne funkcioniše zbog drugih stvari, a ne zbog Dodikove želje da ta firma ne funkcioniše. Ono što on radi, jeste da jedva čeka da nešto zajedničko ne valja, pa da pljuje. Zato je on kriv i ja to od prvog do posljednjeg posta stalno ponavljam.
Ovdje, za razliku od mnogih drugih situacija, on samo reaguje na posljedice lošeg funkcionisanja, a za te milione koji su blokirani i koji su prava suština čitave priče, nije on isljučivi krivac, čak su mnogo "krivlji" Bošnjaci.
Znači, ne razvaljuje on kompaniju, već je ona već razvaljena bez njega, tj. zapravo nikada nije ni funkcionisala. A za to je, po mom mišljenju prvenstveno kriva međunarodna zajednica zbog nametanja i preuranjenog ujedinjenja entitetskih kompanija.
Dragane.... sve može da funkcioniše samo je pitanje volje.... ..
nokia6170

#5578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

vee-jay wrote:24.09.2009
Vlada RS-a će tužiti visoke predstavnike
:lol: :lol: :lol:

review 17.07.2009
Dodik: "Tužit ćemo Inzka u Austriji"
Inzko: "Jedva čekam da me Dodik tuži!"
Dodik: "Nisam mislio tužiti Inzka, samo sam tražio objašnjenje"
Totalna budalastina...upravo sam procitao saopstenje Vlade RS-a.

Ja se samo pitam ko pravno savjetuje te ljude tamo i koji debili sjede po tim kabinetima...pogovoto kad sam procitao da ce se zaliti Evropskom sudu za ljudska prava...obicne neznalice....jer da ista znaju trebali bi znati da Evropski sud za ljudska prava nije nadlezan za javne institucije i da javne institucije ne uzivaju zastitu ljudskih prava, konkretno prava na imovinu...a da ne govorim da bi trebali znati da je Evropski sud za ljudska prava vec donosio odluke protiv Visokog predstavnika gdje su odbacivali te aplikacije, sa obrazlozenjem da je Visoki predstavnika UN tijelo i da UN nije potpisnik Evropske konvencije za ljudska prava, te da ne mogu ispitivati meritorno odluke visokog predstavnika.
draganbl

#5579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
draganbl wrote: Nije stvar o kupoprodaji, već o tokovima, u ovom slučaju dalekovodima. Cijela (možda ne baš cijela, ali značajan dio sigurno) gungula je nastala oko toga što je plasirana priča da će, gubljenjem uticaja Vlade RS u Brčkom energetski sistem RS biti prepolovljen, jer je entitet prepolovljen na dva dijela. A to je obmana i tu obmanu ilustruje moje pitanje, jer struja od proizvođača do potrošača teče po drugim linijama, a ne unutar entiteta, pa čak i ne unutar jedne države.
Sada, kada smo apsolvirali Tuzlu i Sremsku Mitrovicu, meni dva veoma draga grada, da li mogu da te pitam nešto. Jedan si od rijetkih forumaša koji detaljno čita moje postove i na kulturan način mi odgovara. Primijetio sam da te i drugi učesnici rasprava cijene. Pitanje je: Da li mi vjeruješ i da li smatraš da ono što ja napišem odgovara istini? Neću imati nikakvih dodatnih zaključaka i komentara, ako odgovoriš pozitivno (aludiram na onu priču o genocidu).
Jednostavno, želja mi je da mi forumaši vjeruju. Jer ja hoću da vjerujem vama, a pogotovo takvima kao što si ti.
Nije bitno da li ja tebi vjerujem ili ne. Bitno je da se ti i tvoji potomci za 10 ili 20 godina ne stide onoga sto si danas ili juce napisao.
Možda u nekom postu neću biti dovoljno precizan, možda ću nekada previdjeti neku činjenicu, možda ću zbog lošeg izbora riječi nekoga uvrijediti, ali nikada neću svjesno i namjerno poželjeti nekome zlo, niti ću ičije zle i loše radnje podržati. A želje za pomirenjem i zajedničkom budućnosti se nikada neću stidjeti.
Vaš je problem što mi ne vjerujete, nije moj.
dallton

#5580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Homepage > Komentari > BLIC >

Probudite se!

Piše: Gordana Katana
24/09/09 04:03
Iako vrijeme čini svoje, teško da je iko kome je do ove naše zemlje stalo zaboravio zloslutne prijetnje koje je sa skupštinske govornice Parlamenta BiH upućivao Radovan Karadžić pokušavajući da BiH zadrži u okviru već raspadnute Jugoslavije

Nedugo nakon toga vojska bosanskih Srba počela je svoj krvavi pir. Ni desetine hiljada ubijenih, ni gotovo dva miliona prognanih, ni razoreni domovi, ni genocid počinjen u Srebrenici, očito nisu bili dovoljna lekcija koja bi opomenula srpske lidere da još jednom ne pokušaju razoriti zemlju. Iako je politička scena u RS-u do kosti razjedena kada je u pitanju podjela vlasti, ono oko čega konsenzus nikada nije bio upitan jeste teza o tzv. zaštiti Dejtonom priznate pozicije RS-a. Na tom fonu, zbog suštinski poprilično benigne stvari kakva je jedna javna korporacija, iz RS-a složno je upućen ultimatum. Ovoga puta adresa nije ni SDA, ni Haris Silajdžić, ni Sarajevo... nego visoki predstavnik Valentin Inzko. Odlučni da umjesto Vijeća za implementaciju mira i samog visokog predstavnika postanu vrhunski tumači i Dejtonskog sporazuma i bonskih ovlasti prvog čovjeka OHR-a, srpski političari predvođeni Miloradom Dodikom bacili su rukavicu u lice cijeloj međunarodnoj zajednici. Između redova zajedničke izjave predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti RS-a iščitava se jasna poruka: ili će BiH biti onakva kakva je Srbi žele, a žele je nefunkcionalnu i obesmišljenu do granice propasti, ili je uopće neće biti.

Ovo nije prvi ultimatum koji dolazi iz RS-a. Ni prva prijetnja opstanku države. Posljednje tri godine, s manjom ili većom podrškom ostatka srpske političke scene, Milorad Dodik sistematski radi na destrukciji BiH. Tri godine i evo treći visoki predstavnik, kako to i sam Dodik s podsmijehom konstatuje, zaključuju, upozoravaju i izražavaju zabrinutost zbog takvog ponašanja. I ne poduzimaju ništa. I da podsjetimo. Dok su 1992. godine Sarajlije išle u mirovne šetnje, Srbi su razmještali topove iznad Sarajeva. Dok je svijet spavao, BiH se gušila u krvi i suzama. Stoga nam je svima moliti se da se svijet ovog puta na vrijeme probudi.
prvo boldirano: lijepo je a i pametno sto se niko ne oglasava na dodina bulaznjenja, nek se prepucava s inckom....

drugo boldirano: jednom se zahebali necemo vise nikad
dallton

#5581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

OHR jasno imenovao opstruktore, Vlada RS prkosi ignorisanjem i tužbama
Najveći problem je nepoznata sudbina 150 miliona KM sa računa Elektroprijenosa BiH, a koji je predviđen za ulaganja
24.09.2009. 16:16

- OHR očekuje da će se Vlada RS, kao jedan od vlasnika Elektroprijenosa, konačno aktivno uključiti u rješavanje nakupljenih problema - kazao je danas na pres-konferenciji Frane Maroević, direktor komunikacija OHR-a.

Približavanje isteka mandata generalnog direktora Elektroprijenosa Dušana Mijatovića prijetilo je daljnjim pogoršanjem situacije u ovoj kompaniji i potencijalno ugrožavalo kontinuitet snabdijevanja električnom energijom građana Bosne i Hercegovine. Stoga je u petak, prije isteka mandata generalnog direktora, visoki predstavnik donio odluku da mu produži mandat i time osigura kontinuiran rad kompanije.

- Potreba za ovom odlukom je bila tim veća što se Upravni odbor Elektroprijenosa BiH nije sastao već više od godinu dana jer su članovi iz Republike Srpske bojkotirali najmanje 10 posljednjih sjednica - dodao je Maroević.

Najveći problem je nepoznata sudbina približno 150 miliona KM, koji bi se trebao nalaziti na računu Elektroprijenosa BiH, a koji je predviđen za ulaganja.

Podsjetio je da je Komisija za budžet i financije parlamenta BiH 2008. zatražila reviziju u Elektroprijenosu BiH.

Međutim, generalni direktor Elektroprijenosa, Mijatović, nije dozvolio revizorima da obave taj posao. Također, nije izvršena ni nezavisna financijska revizija Elektroprijenosa BiH za 2008., usprkos zakonskoj obavezi.

- Međunarodna zajednica je uložila stotine miliona eura u obnovu i moderniziranje elektroenergetske infrastrukture u BiH. Elektroprijenos BiH je ostvario dobit od 13,5 miliona KM u 2007. i 21 milion KM u 2008. Republika Srpska je dobila 3,4 miliona KM u 2007. godini i 2,1 milion KM u 2008. godini na ime poreza na dobit, jer je sjedište kompanije u Banjoj Luci. Federacija nije dobila ništa - kazao je Maroević obraćajući se novinarima.

U ovoj kompaniji otvoreno je 100 novih radnih mjesta u Banjoj Luci. Eletroprijenos je 2006. i 2007. više investirao u infrastrukturu za prijenos električne energije u Republici Srpskoj (52,4 posto) nego u Federaciji (47,6 posto).

- Od 2008. vlasti Republike Srpske opstruiraju ovo poduzeće - dodao je.

Zaključcima od 11. septembra Vlada RS-a je pokušala jednostrano izdvojiti RS iz Elektroprijenosa BiH, što je prouzrokovalo reakciju ambasadora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira. Situacija u Elektroprijenosu se od tada pogoršava zbog aktivnosti i opstrukcija vlasti RS-a i njihovih predstavnika, na što je u nekoliko navrata upozorilo i Vijeće za provedbu mira.

- Iz ovih razloga visoki predstavnik je jednostavno produžio postojeći mandat generalnog direktora (iz RS). Ako on ne odluči baviti se svojim poslom onda mora postojati mehanizam da kompanija funkcionira. Sada je sve na Mijatoviću - rekao je.

Na pitanje novinara šta će se desiti ako se utvrdi da Mijatović ne dolazi na posao, Maroević je kazao da je visoki predstvanik utvrdio mehanizam prema kojem se bira jedan od drugih direktora za generalnog direktora.

- Treba da se utvrdi da li je Mijatović na svom radnom mjestu jer je danas peti dan od odluke visokog predstavnika, a do kraja sedmice ćemo imati taj podatak - kaže Maroević.

Vlada RS neće primjenjivati Inzkove zaključke

Vlada RS-a zaključila je danas u Banjoj Luci da ne prihvata „pokušaj“ visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka da nametne zakone od 18. septembra, s obzirom na to da su oni u suprotnosti s odlukom Fiskalnog vijeća BiH o raspodjeli sredstava sukcesije, važećim zakonim o državljanstvu i pravilima korporativnog upravljanja kao i osnovnim principima za otvaranje tržišta električne energije, i RS neće ih implementirati.

Entitetska vlada navodi da ne prihvata da se mijenja način odlučivanja i uvodi princip proste većine u Elektroprijenosu BiH, te stoga nalaže članovima iz RS-a u organima te kompanije, da ne učestvuju u njihovom radu i posebno zadužuje članove Upravnog odbora iz RS-a da ne učestvuju u radu tog tijela dok članovi Skupštine akcionara ili njihovi zastupnici ne usaglase načine i pristupe za rješavanje problema u Elektroprijenosu BiH.

Također, Vlada će, zaključeno je, kod nadležnih sudova "pokrenuti sudske sporove, i podnijet će prijave protiv svih visokih predstavika za BiH", u zemljama iz kojih oni dolaze, za kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te s tim u vezi nalaže Ministarstvu pravde da osigura potrebnu dokumentaciju za pripremu tužbi. Istovremeno Vlada će, dodaje se, razmotriti sve mogućnosti za zaštitu svojih prava u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

U zaključcima koje je novinarima na pres-konferenciji saopćio ministar industrije, energetike i razvoja RS-a Slobodan Puhalac se navodi i da entitetska vlada ne prihvata proširenje nadležnosti Državne elektroenergetske regulatorne komisije na oblast proizvodnje, distribucije i snabdijevanja za Distrikt Brčko.

- Vlada ne prihvata nalog supervizora za Brčko Distrikt, koji nije u skladu s konačnom Arbitražnom odlukom o Brčko Distriktu i RS ne može dozvoliti da se na takav način otuđuje imovina akcionara. Eventualna primjena naloga bi nanijela štetu RS-u od 16 miliona KM - zaključeno je.

Konstatira se i da, pošto je nastupila blokada Elektroprijenosa BiH, a zbog neodložne potrebe kontinuiranog obavljanja elektroprenosne djelatnoisti, ona se mora obavljati po posebnim uvjetima koje će utvrditi Vlada.

- Ovaj zaključak s obrazloženjem će se dostaviti: Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu, generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, svim potpisnicima i garantima Dejtonskog mirovnog sporazuma, radi ukazivanja na permanentno kršenje ovog sporazuma - navodi entitetska vlada i također nalaže JU „Službeni glasnik RS“, Banja Luka, da ne objavljuje zakone i odluke koje je visoki predstavnik za BiH donio, a koji se odnose na zakone RS-a.

Ističe se i da je Vlada RS „kao strana potpisnica Aneksa X Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH, dala mandat visokom predstavniku u BiH da tumači isključivo Aneks X tog sporazuma, i konstatuje da je visoki predstavnik za BiH prekoračio ta ovlašćenja, kao i bonska ovlašćenja, kojima nije dobio pravo da nameće zakone.
tek toliko da se podacima razjasni o cemu se ovdje u stvari radi, da se ne bismo dalje pravili budale
kiky

#5582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

neznam više ko je ovdje veči magarac ...
dodo, srbadija ( koja slijepo baulja za dotičnim ), inzko i gregorian ( koji su sebi dopustili da se ovako blamiraju ), mi ( što trpimo sve ovo ) ...
stvarno više ne kontam ...
Bosnolog

#5583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Najbolji su mi ovi sto glume da su upuceni u sustinu problema braneci Dodu izmedu redova ,ali javno se od njega ograduju,pokusavajuci prikriti podrsku istom , pisuci naokolo suplje i ublehe a kad se suoce sa faktima onda su ugrozeni i nema dijaloga i razumjevanja zaslijepljni vaskolikom mrznjom i zavjerom.

Dodik se ponasa kao slon u staklenoj radnji, svaki put kada se uzruja nesto polomi a ovi sto ga prvdaju ce na kraju da kupe polomljeno staklo golim rukama .Samo vi njega slijepo slijedite i pravdajte ,on ce sve nas u crno zaviti ,koga vise e to ce mo vidjeti u buducnosti.
Last edited by Bosnolog on 24/09/2009 17:41, edited 1 time in total.
vee-jay

#5584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

kiky wrote:neznam više ko je ovdje veči magarac ...
dodo, srbadija ( koja slijepo baulja za dotičnim ), inzko i gregorian ( koji su sebi dopustili da se ovako blamiraju ), mi ( što trpimo sve ovo ) ...
stvarno više ne kontam ...
mi @kiky... krivi smo mi...
kv99

#5585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

dallton wrote:

Probudite se!

Iako vrijeme čini svoje, teško da je iko kome je do ove naše zemlje stalo zaboravio zloslutne prijetnje koje je sa skupštinske govornice Parlamenta BiH upućivao Radovan Karadžić pokušavajući da BiH zadrži u okviru već raspadnute Jugoslavije

Nedugo nakon toga vojska bosanskih Srba počela je svoj krvavi pir. Ni desetine hiljada ubijenih, ni gotovo dva miliona prognanih, ni razoreni domovi, ni genocid počinjen u Srebrenici, očito nisu bili dovoljna lekcija koja bi opomenula srpske lidere da još jednom ne pokušaju razoriti zemlju. Iako je politička scena u RS-u do kosti razjedena kada je u pitanju podjela vlasti, ono oko čega konsenzus nikada nije bio upitan jeste teza o tzv. zaštiti Dejtonom priznate pozicije RS-a. Na tom fonu, zbog suštinski poprilično benigne stvari kakva je jedna javna korporacija, iz RS-a složno je upućen ultimatum. Ovoga puta adresa nije ni SDA, ni Haris Silajdžić, ni Sarajevo... nego visoki predstavnik Valentin Inzko. Odlučni da umjesto Vijeća za implementaciju mira i samog visokog predstavnika postanu vrhunski tumači i Dejtonskog sporazuma i bonskih ovlasti prvog čovjeka OHR-a, srpski političari predvođeni Miloradom Dodikom bacili su rukavicu u lice cijeloj međunarodnoj zajednici. Između redova zajedničke izjave predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti RS-a iščitava se jasna poruka: ili će BiH biti onakva kakva je Srbi žele, a žele je nefunkcionalnu i obesmišljenu do granice propasti, ili je uopće neće biti.

Ovo nije prvi ultimatum koji dolazi iz RS-a. Ni prva prijetnja opstanku države. Posljednje tri godine, s manjom ili većom podrškom ostatka srpske političke scene, Milorad Dodik sistematski radi na destrukciji BiH. Tri godine i evo treći visoki predstavnik, kako to i sam Dodik s podsmijehom konstatuje, zaključuju, upozoravaju i izražavaju zabrinutost zbog takvog ponašanja. I ne poduzimaju ništa. I da podsjetimo. Dok su 1992. godine Sarajlije išle u mirovne šetnje, Srbi su razmještali topove iznad Sarajeva. Dok je svijet spavao, BiH se gušila u krvi i suzama. Stoga nam je svima moliti se da se svijet ovog puta na vrijeme probudi.
prvo boldirano: lijepo je a i pametno sto se niko ne oglasava na dodina bulaznjenja, nek se prepucava s inckom....

Jesi li ti siguran u to jarane ? Pogledaj samo kako se zadnjih dana "dobronamjerno " protura ideja o "Bosnjakistanu / kako je najbolje da se BiH podjeli/ kako Bosnjaci jedino mogu sami / bolje i trokut nego da se dijeli zemlja sa ostalima" itd . Mislis li da je to slucajno ? Mislis li da to nije sve u cilju probnih balona kojima se ispituje javno mijenje u slucaju da se i javno proglasi nezavisnost genocidne stvorevine ? Jedino mi sami sebi mozemo pomoci ali kako vidim vecina zabija glavu u pijesak . Kao da se niko ne zeli ili nece da sjeti 1991/92.
dallton

#5586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kv99 wrote:
dallton wrote:

Probudite se!

Jesi li ti siguran u to jarane ? Pogledaj samo kako se zadnjih dana "dobronamjerno " protura ideja o "Bosnjakistanu / kako je najbolje da se BiH podjeli/ kako Bosnjaci jedino mogu sami / bolje i trokut nego da se dijeli zemlja sa ostalima" itd . Mislis li da je to slucajno ? Mislis li da to nije sve u cilju probnih balona kojima se ispituje javno mijenje u slucaju da se i javno proglasi nezavisnost genocidne stvorevine ? Jedino mi sami sebi mozemo pomoci ali kako vidim vecina zabija glavu u pijesak . Kao da se niko ne zeli ili nece da sjeti 1991/92.
q: da li sam siguran? jesam :-D
q: ideja bosnjakistana? proturala se i onda (a pogodi od koga i s kim u saradnji? :D ), pa nije prosla i nece nikad ni proci...
ko hoce bosnjakistan eno mu radonciceva stranka i nek glasa za nju al ce dobiti "bosnjakistan" qrac moj
hercegovac_pravi

#5587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

draganbl wrote:

Nije stvar o kupoprodaji, već o tokovima, u ovom slučaju dalekovodima. Cijela (možda ne baš cijela, ali značajan dio sigurno) gungula je nastala oko toga što je plasirana priča da će, gubljenjem uticaja Vlade RS u Brčkom energetski sistem RS biti prepolovljen, jer je entitet prepolovljen na dva dijela. A to je obmana i tu obmanu ilustruje moje pitanje, jer struja od proizvođača do potrošača teče po drugim linijama, a ne unutar entiteta, pa čak i ne unutar jedne države.
Sada, kada smo apsolvirali Tuzlu i Sremsku Mitrovicu, meni dva veoma draga grada, da li mogu da te pitam nešto. Jedan si od rijetkih forumaša koji detaljno čita moje postove i na kulturan način mi odgovara. Primijetio sam da te i drugi učesnici rasprava cijene. Pitanje je: Da li mi vjeruješ i da li smatraš da ono što ja napišem odgovara istini? Neću imati nikakvih dodatnih zaključaka i komentara, ako odgovoriš pozitivno (aludiram na onu priču o genocidu).
Jednostavno, želja mi je da mi forumaši vjeruju. Jer ja hoću da vjerujem vama, a pogotovo takvima kao što si ti.
Dragane, mjesas babe i zabe. Nije stvar u prenosu vec u infrastrukturi. Ti posmatras situaciju kakva je sada...dakle pc u sastavu BiH. Dodo posmatra nadolazece oluje koje ce ga primorati da ima mjesto za novu (ili vec postojecu :dance: ) infrastukturu koja ce mu omoguciti nesmetani protok energije u Banja Luku. U tom grmu lezi zec. Zato Dodo zeli da se ponovo formiraju Elektroprenos Pc-a i Elektroprenos Federacije.....i da se postojeca infrastruktura "podijeli".... Nekako mi cudno da ti ovo ne vidis ili ne zelis da vidis?
Vidis smjer/direkcija prenosa elektricne enegije se odradjuje u tzv. razvodnim stanicam ili"petljama" (koje imaju puno transformatora, viskoko-naponskih sklopki, rastavljaca.....itd...itd..) kako se zovu u narodu. Medjutim da bi doveo energiju do "petlje" i usmjerio je na zeljenu "adresu" moras posjedovati infrastrukturu koja ce ti dovesti energiju na zeljenu petlju i infrastrukturu koja ce je odvesti sa te petlje i dovesti do Banja Luke. Upravo taj princip "rasporeda opterecenja na jednom sistemu omogucuje" Tuzli da uzima struju iz Mitrovice a Banja Luci od ..bog zna gdje. E vidis ako se ta infrastruktura fizicki prekine ...... hebo princip "rasporeda opterecenja" jer jedan sistem vise ne postoji (tj. njegova infrastruktura) a posto sistem ne postoji onda neminovan rezulat koji slijedi je ?????? Banja Luka bez struje.
Nadam se da ti je sada jasno u cemu je problem. Kakva raspodjela kakvi bakraci.......pa bas u toj "raspodijeli" pc prolazi ko bubreg u loju.
Last edited by hercegovac_pravi on 24/09/2009 18:19, edited 1 time in total.
Bosnolog

#5588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

kv99 wrote:
dallton wrote:

Probudite se!

Secijasi iz SDA su za podjelu BiH samo imaju problem javno obznaniti naivnim Bosnjama i svojim glasacima.

Onaj ko je radio na odbrani BiH od velikosrpskog zla Sefer Halilovic se odbranio u Hagu ciju presudu je SDA klika prizeljkivala i sada im je taj isti problem kome zele skinuti politicku glavu u kojoj vide opasnost po njihove secijaske mindere, novim montiranim procesom zele istog diskreditovati.Nema opasnijih neprijatelje za BiH od SDA secijasa istih onih koji zagovaraju i rade na podjeli BiH planski sve ove godine.

Analizirajte Sulju svemirca i rad SDA za vrijeme njegove osmogodisnje izdajnicke vladavine do posljednj Sprudske izdaje i proglasenjem licnosti godine u Dabicevom genocitetu a gdje je otisao javno iza skupstinske govornice Dabicevog parlamenta, porucivsi da niko nece ukinuti genocidnu i sam trazio glavu Silajdzicu zbok ukora Dode Laktasenka od strane Silajdzica u UN-u kao i izglasanoj rezoluciji vijeca Evrope koj je osidila Dodija.

Suljo svemirac je potom otisao na noge Tadic Ljubinom sinu dan prije otvaranja predstavnistva genocidne u bosanskoj vili koju je ista uzurpirala.Nakon toga Serbija podize optuznice protiv junaka i heroja odbrane BiH.Isti taj Suljo svemirko biva krunisan u vjecnog izdajnika i slugu nakon osam godina jada i ponizenja Bosnjaka od strane secijasa u maju na kongresu stranke maloumnika i polupismenih poslusnika ciji IQ nije veci od broja njihovih cipela.
Smjena krimosa Brankovica kao i smjena Tarika Sadovica po zelji koju je Dodo najavljivao javno a koju je Suljo nacinio, a potom ga Spirko Svirko nasankao i ismijao.Danas moli gnjida Inzka da mu pomogne da ustolici novog ministra sigurnosti.

Ko nema oci i mozga da vidi da je najvece zlo za BiH i Bosnjake secijasko minderasko krimo debilska SDA onda nam nema pomoci.Ako ne skolonimo omcu oko vrata koju nam SDA krimosi navlace onda smo sami krivi za ono sto slijedi.
Nece nam MZ i NATO spasavati BiH , da smo cekali na njih 92 danas BiH ne bi postojala, ko nije nista naucio iz toga onda nije zasluzio da nosi glavu jer u njoj nema nista.

Danas su ti isti najveca opasnost za podjelu i nestanak BiH.

Ali oni nisu svjesni da imaju Bh snage , Bh patriota i da oni nece dozvoliti nestanak i podjelu BiH,Takode trebaju znati izdajnici da iste ceka javni sud , mnogo su nam duzni zbog svega sto su ucinili u svojih 20 godina kriminalno izdajnicke vladavine i ponizenja.
Socijalista

#5589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Sutra zasjeda PIK, pa ce se vidjeti sta ce biti. Boga mi ovo se hrpa sa tuzbama, samo treba jos odkociti tuzbu za autoputeve, zgradu vlade i leden je, dobar tajming.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

ev jedna za DoDija i njegove Činbenike :mrgreen: :bih:
POLIZIA MOLTO ARABBIATA

FFFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ......... OOOOJJJJSSSAAAAAAAAAAAAA..........OBORIIIIII !!!!!!
Abacija

#5591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

NSRS
Poslanici ne odustaju od direktnog prijenosa na RTRS-u

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090924100

Zasjedanje Narodne skupštine RS-a danas je, pored usvajanja nekoliko zakonskih akata, obilježilo i insistiranje poslanika da Radio-televizija RS-a (RTRS) omogući direktno praćenje određenih tačaka zasjedanja te zahtjev opozicije da se održi posebna sjednica u vezi s negativnim revizorskim izvještajem o radu Investiciono-razvojne banke RS-a i kreditima koje je ta banka plasirala.
Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović danas je u pismu predsjedniku Narodne skupštine RS-a Igoru Radojičiću naveo da ta medijska kuća nije u mogućnosti da prihvati zaključke Kolegija Narodne skupštine RS-a prema kojima bi bilo potrebno putem radiotelevizijskih prijenosa osigurati veću minutažu za sjednice entitetskog parlamenta.

Reagirao je i predsjednik Skupštine Igor Radojičić uz stav da očekuje da će u narednim danima doći do razgovora s predstavnicima RTRS-a budući da Kolegij parlamenta ostaje pri prijedlogu da se omogući praćenje određenih tačaka zasjedanja, bilo u direktnom bilo u odgođenom prijenosu, "uz vrlo fleskibilan odnos prema toj medijskoj kući."

Na kraju se došlo do „rješenja“ da poslanici moraju učestvovati u emisiji RTRS-a u kojoj će obrazložiti svoje zahtjeve.

Odlučeno je da će šefovi pet poslaničkih klubova Skupštine RS-a učestvovati u emisiji RTRS-a o inicijativi Kolegija da ova televizija prenosi, direktno ili odgođeno, najvažnije tačke dnevnog reda sjednica entitetskog parlamenta.

Učešće u snimanju emisije potvrdili su šefovi klubova poslanika SNSD-a, SDS-a, PDP-a, DNS-a i Stranke za BiH Željko Mirjanić, Borislav Bojić, Branislav Borenović, Dragutin Rodić i Muharem Murselović.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić rekao je da su RTRS-u osigurani tehnički uvjeti koje su tražili za potrebe snimanja ove emisije, a koja će se emitirati večeras u programu te medijske kuće.

Pored rasprava o prijenosu skupštinskog zasjedanja na RTRS-u, poslanici opozicije su ponovo insisitirali i na posebnoj sjednici na kojoj bi se raspravalo o negativnim revizorskim izvještajima o radu Investiciono-razvojne banke RS-a, njenih fondova, kao i utvrđivanju stava Narodne skupštine u vezi s kreditnim plasmanima te banke za period od 2008. do 16. septembra 2009. godine.

Poslanik Srpske radikalne stranke RS-a Milanko Mihajlica izjavio je novinarima da su opozicione stranke osigurale dovoljan broj potpisa poslanika za održavanje te posebne sjednice.

Iako se očekivalo da će u Narodnoj skupštini RS-a danas biti vođena burna rasparava o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, odlučeno je da se razmatranje nacrta tog zakona odgodi za 29. septembar.
:thumbup:

Haj' nek mi neko kaze da je Veliki Brat bolja zabava od direktnog prijenosa iz kokosinjca. :mrgreen:
lesinar_banjaluka

#5592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

kao sto sam i ranije govorio..SVE JE PARAMA..

*ova prica mi izgleda na to da FBIH sebi zeli osigurati siguran priliv novca...na stetu RS (ako uzmemo vlasnicku strukturu-koja se ne postuje...jer najbolje resenje problema bi bila ispalta dividendi)

*spiric je dobro rekao,ovo je presedan..prvi put u istoriji,da se visoki predstavnik mesa u odnose AKCIONARSKOG DRUSTVA ( po meni,nije dobro..sta ce sutra biti,ja osnujem privatnu kopmaniju,dodje visoki predstavnik i donese zakonski akt kojim mi oduzima 30% akcija ----lici mi na "nacionalizaciju" za vreme komunista)

*najlepse je to(sto se tice muslimanske strane)...da su visokog predstavnika uvukli u to ,na jedan toliko glup i debilan fazon...da spreci JACANJE RS,tacnije onemoguci secesiju (osim ako DODO ne sanja neke ludjacke snove,u tom slucaju,nek su ovo uradili,trebali su)

*istorija se ponavlja,pred zasedanja PIK..opste sranje u drzavi

ZAKLJUCAK: VEC VIDJENO ( svi koraci)
kv99

#5593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

lesinar_banjaluka wrote:kao sto sam i ranije govorio..SVE JE PARAMA..

*ova prica mi izgleda na to da FBIH sebi zeli osigurati siguran priliv novca...na stetu RS (ako uzmemo vlasnicku strukturu-koja se ne postuje...jer najbolje resenje problema bi bila ispalta dividendi)

*spiric je dobro rekao,ovo je presedan..prvi put u istoriji,da se visoki predstavnik mesa u odnose AKCIONARSKOG DRUSTVA ( po meni,nije dobro..sta ce sutra biti,ja osnujem privatnu kopmaniju,dodje visoki predstavnik i donese zakonski akt kojim mi oduzima 30% akcija ----lici mi na "nacionalizaciju" za vreme komunista)

*najlepse je to(sto se tice muslimanske strane)...da su visokog predstavnika uvukli u to ,na jedan toliko glup i debilan fazon...da spreci JACANJE RS,tacnije onemoguci secesiju (osim ako DODO ne sanja neke ludjacke snove,u tom slucaju,nek su ovo uradili,trebali su)

1) - Međunarodna zajednica je uložila stotine miliona eura u obnovu i moderniziranje elektroenergetske infrastrukture u BiH. Elektroprijenos BiH je ostvario dobit od 13,5 miliona KM u 2007. i 21 milion KM u 2008. Republika Srpska je dobila 3,4 miliona KM u 2007. godini i 2,1 milion KM u 2008. godini na ime poreza na dobit, jer je sjedište kompanije u Banjoj Luci. Federacija nije dobila ništa - kazao je Maroević obraćajući se novinarima.
2) Visoki predstavnik nije uzeo nikome vlasnistvo vec je odlucio da se moraju postovati postojecu ugovori i da u slucaju da se ti ugovori nelagalno prekinu da vlasnistvo prelazi na Distrikt. To sto krkan pokusava da implicira da je RS jedan od vlasnika Distrikta ( jer je to poenta svega ovoga a ne samo pare ) i da u tom slucaju moze da podjeli ne samo Elekttoprenos vec i Distrikt to se njemu obrati sto vas laze.
3 ) Istorija se nazalost ponovo ponavlja : naoruzavanje i stvaranje paravojnih formacija, uvodzenje paralenih institucija u drzavne organe , prijetnje i ucjene itd. Vec vidjeno . Svi koraci.

P.S I kako je to nekoliko stotina miliona pripadnika jedne vjerske zajednice uvuklo VP na bilo sta ? Ili ti to negiras postojanje jednog citavog naroda u BiH ?
Andrej4MRN7H

#5594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Andrej4MRN7H »

lesinar_banjaluka wrote:kao sto sam i ranije govorio..SVE JE PARAMA..

Lesinaru,opet nista od tebe,a tako sam ti vjerovao ko najrodjenijem, da oces da izadjes iz te krletke bolecivog nacionalizma,da ces se definitivno opametiti kao intelektualac lisen tih fasisiodnih iluzija o velikoj Srbiji,da ces skupa samnom stati u redove ljudskoj pravdi i ravnopravnosti,da cemo voditi moralne bitke samopostovanja,..protiv ovog lopovluka i kriminala sto nam ga cine moji,tvoji i nasi vodje,..ali jebi ga cini mi se da si mi ti jos omadjijan masom svakodnevnih bizarnih detalja i nacionalista,i da odustajes od naseg svetog projekta,svi smo isti pod ovom kapom nebeskom,i svi da budemo isto tretirani kao gradjani u ovoj napacenoj drzavi BiH!? :bih:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#5595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hame_ »

draganbl wrote:Jasno je da su energetska postrojenja uvezana, a moje pitanje sa Tuzlom i Sremskom Mitrovicom ilustruje koliko je prava, realna priča, koja se realizuje na niskom, tehničkom nivou, normalna i drugačija od one koju predstavljaju mediji.
TK uvozi struju iz SM? Ili lafo nije to nego struja iz TE ide iz TZ u SM pa nazad u TK? Nije ni to? Bez struje iz SM Tuzla u mraku?!

Htjeo si reć da je BH elektroprenos uvezan sa EU pa izvuko podatak da neki kablovi idu i preko SM?

Šta si dovraga dvofaznog visokonaponskog htjeo reć ili daj naizmjenični izvor da pročitamo šta si pokušao s ovim SM strujnim udarom?

hehehe, SM i ti pojma nemate ni kako površinski kop izgleda, a što se struje tiče trebate nam samo zbog 0 (nule) :run:
hercegovac_pravi

#5596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Hame_ wrote:
draganbl wrote:Jasno je da su energetska postrojenja uvezana, a moje pitanje sa Tuzlom i Sremskom Mitrovicom ilustruje koliko je prava, realna priča, koja se realizuje na niskom, tehničkom nivou, normalna i drugačija od one koju predstavljaju mediji.
TK uvozi struju iz SM? Ili lafo nije to nego struja iz TE ide iz TZ u SM pa nazad u TK? Nije ni to? Bez struje iz SM Tuzla u mraku?!

Htjeo si reć da je BH elektroprenos uvezan sa EU pa izvuko podatak da neki kablovi idu i preko SM?

Šta si dovraga dvofaznog visokonaponskog htjeo reć ili daj naizmjenični izvor da pročitamo šta si pokušao s ovim SM strujnim udarom?

hehehe, SM i ti pojma nemate ni kako površinski kop izgleda, a što se struje tiče trebate nam samo zbog 0 (nule) :run:
:lol: :lol: :lol:
Trebao si mu reci "trofaznog" ne konta ti on sta je "dvofazni" mada ga koristi svaki dan .....bar se nadam. :thumbup:
Frankyee

#5597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Izgleda ovde niko ne primjecuje da Dodik ima od kontrolom vise naoruzanih ljudi sa dugim cijevima ( i vjerovatno malo tezim stvarims) nego bilo ko drugi u BiH.

A osim toga Dodik je sad javno stavio do znanja da BiH institucije vise ne postoje za njega i njegove sljedbenike. Da li ce Inzko da natjera Dodikove da glasaju u Vladi ili Parlamentarnoj skupstini.

Tako da Dodiku niko nista nemoze ni silom ni politikom.

A sa druge Federalne strane izdajnik Sulejman Tihic = Fikret Abdic ce vrlo brzo da smisli novi Prud da izvuce Dodika. Jedino ce stradati Bosnjaci u RS kao i do sada.

Stanje je vrlo tesko i ovo nece lako da se smiri, .....
hercegovac_pravi

#5598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Frankyee wrote:Izgleda ovde niko ne primjecuje da Dodik ima od kontrolom vise naoruzanih ljudi sa dugim cijevima ( i vjerovatno malo tezim stvarims) nego bilo ko drugi u BiH.

A osim toga Dodik je sad javno stavio do znanja da BiH institucije vise ne postoje za njega i njegove sljedbenike. Da li ce Inzko da natjera Dodikove da glasaju u Vladi ili Parlamentarnoj skupstini.

Tako da Dodiku niko nista nemoze ni silom ni politikom.

A sa druge Federalne strane izdajnik Sulejman Tihic = Fikret Abdic ce vrlo brzo da smisli novi Prud da izvuce Dodika. Jedino ce stradati Bosnjaci u RS kao i do sada.

Stanje je vrlo tesko i ovo nece lako da se smiri, .....
calm down "frankyee" ....situacija je "under control" nista nije kao sto izgleda .....te stvari sa dugim cijevima i Miletom..... :lol: :lol:
Maraschino

#5599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Veliko pospremanje je pocelo... :-) :-)
Raffi Gregorian
Raspolaganje imovinom RTRS-a korporaciji, a ne Parlamentu
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić dostavio je poslanicima pismo koje mu je uputio prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian, u kojem izražava bojazan u vezi s Nacrtom zakona o dopuni Zakona o radio-televiziji RS (RTRS) koji predviđa da parlament Republike Srpske mora prethodno dati svoj pristanak da bi RTRS raspolagao nepokretnom imovinom.
Foto: Daylife.comGregorian je u pismu naveo da predloženi amandman koji je usvojila Vlada RS nije u skladu sa odredbama Zakona o javnom RTV sistemu BiH, pošto nadležnosti korporacije javnih RTV servisa na nivou BiH uključuju i pravo raspolaganja.

''Zato, ako bi ga usvojila Narodna skupština RS, postojao bi rizik da ovaj amandman blokira konačno osnivanje i funkcionisanje korporacije i kao takav predstavljao bi ozbiljnu smetnju reformi javnog sistema emitovanja'', ocijenio je Gregorian.

On smatra da bi to bilo i u suprotnosti sa zahtjevom sadržanim u Evropskom partnerstvu za BiH da u potpunosti provede zakonodavstvo iz oblasti javnog emitovanja.

''Iz navedenih razloga, bilo bi najbolje ako Vladin amandman ne bi bio usvojen'', poručio je Gregorian predsjedniku Narodne skupštine RS.

Gregorian podsjeća da Zakon o javnom radio-televizijskom sistemu BiH definiše odnos javnih RTV servisa i utvrđuje da su ti servisi obavezni da osnuju korporaciju na nivou BiH koja je nadležna za upravljanje imovinom i tehničkim resursima.

On je naveo da je korporacija obavezna i da obezbijedi zajedničko korišćenje tehničkih, finansijkih i ljudskih resursa, te da koordiniše upotrebu i upravljanje tehničkim resursima, imovinom i informatičkom infrastrukturom.

Radojičić je rekao da je poslanike obavijestio o pismu koje je poslato 31. jula i da im ga je dostavio na njihov zahtjev.
Narodna skupština RS usvojila je večeras Nacrt zakona o dopuni Zakona o radio-televiziji RS, kojom se propisuje da RTRS može raspolagati nepokretnom imovinom samo uz saglasnost Narodne skupštine RS.

Gregorian je naveo da je upoznat i da su zvaničnici Vlade RS na ''visokim položajima'' sugerisali da Narodna skupština usvoji zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom RS koji je donio visoki predstavnik, kako bi ga zatim izmijenili ili poništili, radi ukidanja zabrane raspolaganja državnom imovinom unutar RS.

"Takva aktivnost bi dovela do velikih komplikacija u ispunjavanju cilja državne imovine koji je postavio Upravni odbor Savjeta za provođenje mira, te bi isključila pozitivnu ocjenu situacije u BiH na osnovu potpunog poštivanja Dejtonskog sporazuma, koja je potrebna da bi se postigao drugi uslov za tranziciju OHR-a", stav je Gregoriana.
(SRNA)
Brcko distrikt, Elektroprenos BiH, Javni RTV servis...polako, sve ce doci na red :wink:

Slon je jako neurozan... :-) danima ce cistiti staklo iza njega ... :D
vaca

#5600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vaca »

Abacija wrote:
vaca wrote: Stvarno se grozim na tvoje postove koje još pokušavaš umotati u nekakvu pro-bosansku priču. Kad god da svratim na ovaj forum ti navijaš za rat, evo vidim sada držiš i radionice :D Nego da te pitam, zašto misliš da bi te tvoje snage vojno skršile 'velikosrpski faktor', zašto misliš da ne bi bilo obratno?
Zar si ti toliko preplasena (po slobodnoj dijagnozi - u stanju paranoje) da ne mozes shvatiti oznacenu recenicu u cjelini? Fino ti je covjek objasnio sta on vidi kao bolje rjesenje a ti izgleda vidis samo ono sto tvom oku odgovara. Pa zar ti stvarno mislis da ce bilo koja normalna osoba reci sljedece: "Mislim da je bolje da se s velikosrpskim faktorom mrcvarimo u parlamentu jos 50 godina, a ako bude rata mi cemo ih pustiti da nas pokolju kao sto su prosli put" ?

P.S. Zna se vrlo dobro koje su oznake i simboli cetnika. ;-)
Moj komentar se nije odnosio isključivo na podebljanu recenicu. Usput stvarno ne razumijem potrebu većine forumaša za vrijeđanjem i nekim kao cinizmom. Ja to vidim kao slabost i nezrelost. Ako ne možeš normalno da komuniciraš zaobiđi me svegati ili ću ja tebe...

Ovdje se održavaju workshopi, podstiče naoružavanje i spremaju 'organizovane akcije u urbanim sredinama' a ja sam u stanju paranoje? Ponavljam, nikakva secesija se neće desiti. Uključi mozak abacija i vidjećeš da se scenario ponavlja od izbora do izbora! Glumci isti...
Locked