koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5576 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Nisrin wrote:Meni je sigurniji onaj parfemizavas iz BL..s obzirom da vecina raje iz BLa kupuje kod njega...a i radi 10/11 godina, ima ocito dobre sheme...4 parfema su bila OK...valjda ce biti i ostali :D
Eto, ovdje je bilo par ljudi koji su sumnjali i u parfeme od parfemizavas, pa vidi,..... :wink:
Svi oni imaju iste veze odakle nabavljaju, ima ih par koji rasturaju te parfeme godinama, neki su više po olx-u i facebooku aktivniji, neki manje, ali u suštini prodaju isto.
Plavo-bijeli

#5577 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Ma sve je to isto i OK su. Lažnjaci se mogu prepoznati po tome što se uvijek prodaju po 100ml, što su im cijene jednake za Tom Ford, Creed, skupe niche parfeme i napr sa Versace, Armani itd parfemima.
Isto napr prodaju parfeme u setovima, a siguran sam da se niko ne bi peglao da lažira čitav set. Prošle godine sam napr uzeo kod parfemizavas Versace Eros set, ma da vidite detalja rada na kutiji,na šamponu itd... 100% original.
Nisrin

#5578 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

konektovan wrote: Eto, ovdje je bilo par ljudi koji su sumnjali i u parfeme od parfemizavas, pa vidi,..... :wink:
Svi oni imaju iste veze odakle nabavljaju, ima ih par koji rasturaju te parfeme godinama, neki su više po olx-u i facebooku aktivniji, neki manje, ali u suštini prodaju isto.

Znam cak ljude koji kazu da nisu original u Mulleru i Douglasu :D pa eto...:D
konektovan

#5579 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Nisrin wrote:
konektovan wrote: Eto, ovdje je bilo par ljudi koji su sumnjali i u parfeme od parfemizavas, pa vidi,..... :wink:

Znam cak ljude koji kazu da nisu original u Mulleru i Douglasu :D pa eto...:D
To je do tih ljudi... :wink:
KB9

#5580 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

nesto me vuce da blind buy kupim first instinct od a&f onako za ljeta da imam jedan novi u rotaciji

da li slucajno neko ima ovaj i ako moze da napise par slova o tome :mrgreen:
Rugafet

#5581 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

A i da ima i da pise o njemu opet ti je na kraju blind buy. Nista dok sopstvena nosina ne onjusi kod mene je tako
housetent

#5582 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

šatirana_ljubičica wrote:
housetent wrote:
basicm wrote:Kakav je ovaj parfemisarajevo sa pika? Original ili nesto deseto?
ja sam narucivao od njega,provjeravao sam po forumima i grupama i vecina je rekla da je sve OK.Mislim slikao sam kutije i boce.Ehh prva dva parfema koja sam kod njega kupio su bila zino davidoff i Versace l'homme.Malo mi je bilo sumnjivo sto je dno na davidofu onako slabo citljivo ali su mi rekli da je to ok,a u versaci sam primijetio par trunkica u tecnosti,i za trunkice mi je vecina rekla da je moguce da se pojave u parfemima samo jedan lik je rekao da nesmije biti nista u samoj tecnosti pa sad jbg ne znam.poslije toga sam uzeo jos 4 parfema kod njega i nisam primjetio nikakve nedostatke.Planiram sledeci mjesec abd uzeti ADG profumo kod njega
Nema šanse da se pojavi bilo šta u originalnom parfemu.
E ne znam svega mi.Slikao sam i bocu i kutiju i postavljao u jednu grupu i parfemima samo,kazu ok je.Sam miris je ok ne primjetim nista cudno.Pitali me ima li mali kartonski poklopac za ceo,i ima.Kazu ako nema onda je kopija Samo eto sto ima par trunkica koje sam primjetio.Jedino koja mogucnost postoji je ta da prodaju i originale i kopije skupa,pa ti jednom proda kopiju jednom original,kao sto rade u srbiji cuo sam.Mada kad vidis spisak od 1000 parfema kod Parfemi-Sarajevo nemozes vjerovat da su to sve kopije,a parfemi za vas ima cak 10 hiljada u ponudi.Kao sto neko napisa gore sve je to ja mislim ista sema odakle dolaze ti parfemi,evo npr ja sam zadnji put narucio parfem i poslije 15 dana me tek lik zove da su stigli,odakle to dolazi sve boga pitaj.
kabal1337

#5583 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by kabal1337 »

skeniras bar kod. Kod parfemisarajevo cijena je veca za 10 KM od ParfemiZaVas, tj cijena postarine. Najvrijerovatnije da od njega nabavlja vise komada, dzaba postarina mozda i neki popust ugl to mu je profit. Bar ja tako mislim.
housetent

#5584 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

kabal1337 wrote:skeniras bar kod. Kod parfemisarajevo cijena je veca za 10 KM od ParfemiZaVas, tj cijena postarine. Najvrijerovatnije da od njega nabavlja vise komada, dzaba postarina mozda i neki popust ugl to mu je profit. Bar ja tako mislim.
Ma kod je najlakse skenirati.Oni npr uzmu kod od original parfema i samo ga otisnu npr na 1000 kopija,ti ukucas kod izbaci ti sve ok a ono kopija.
Anjalaaa selaaa

#5585 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anjalaaa selaaa »

Rugafet wrote:Sad bio u didacu im'o neki para kod sebe reko da opet (posto me creation lamis prosto odusevio izdanjima) vidim sta ima i tako dovatim se Creation Lamis - Ragazzina prsnem lagano po zglobu, malo sacekam, jednostavno OVO JE AH MAZING miris. Odmah za dzep i pravac na kasu. Sad se evo opet natopio njime na pet metara se osjeti. Stvarno fenomenalni mirisi, ko ima priliku neka slobodno isproba, jedino sto se pravi efekat osjeti tek nakon nekih desetak minuta.

Image
Citam ovu temu i kontam nesto,tebi je jarane svaki parfem amazing,ima li sta da ne valja?
KB9

#5586 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

kad smo vec kod NE VALJA, koji vam je parfem najvece razocaranje ikad? :-)
славянин

#5587 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by славянин »

Terre se Hermes - definitivno najbolji po mom skromnom misljenju (jak miris a pri tome ne agresivan i napadan),malo se mora izbiti iz djepa.
Image
šatirana_ljubičica

#5588 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

Nema šanse da se pojavi bilo šta u originalnom parfemu.[/quote]
E ne znam svega mi.Slikao sam i bocu i kutiju i postavljao u jednu grupu i parfemima samo,kazu ok je.Sam miris je ok ne primjetim nista cudno.Pitali me ima li mali kartonski poklopac za ceo,i ima.Kazu ako nema onda je kopija Samo eto sto ima par trunkica koje sam primjetio.Jedino koja mogucnost postoji je ta da prodaju i originale i kopije skupa,pa ti jednom proda kopiju jednom original,kao sto rade u srbiji cuo sam.Mada kad vidis spisak od 1000 parfema kod Parfemi-Sarajevo nemozes vjerovat da su to sve kopije,a parfemi za vas ima cak 10 hiljada u ponudi.Kao sto neko napisa gore sve je to ja mislim ista sema odakle dolaze ti parfemi,evo npr ja sam zadnji put narucio parfem i poslije 15 dana me tek lik zove da su stigli,odakle to dolazi sve boga pitaj.[/quote]

Trunčice u tekućini su znak da nešto nije u redu sa parfemom, da se nešto mućkalo tu.. Nema šanse da iz fabrike izađe parfem takav.
Zaključak neka bude da treba biti vrlo vrlo vrlo oprezan i da se treba prije svega educirati vizavi kopija i kako ih prepoznati.
Adoxxx

#5589 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

https://www.fragrantica.com/perfume/Yve ... 28179.html

Je li ko probao i kakva su iskustva?
Anjalaaa selaaa

#5590 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anjalaaa selaaa »

Adoxxx wrote:https://www.fragrantica.com/perfume/Yve ... 28179.html

Je li ko probao i kakva su iskustva?
Dobar je koristio sam ga prije nekih 18-19 godina.Ako uzmes neces zazaliti.
konektovan

#5591 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Valja li šta iceberg twice pour homme???? Moze li proci za varijantu svaki dan, k'o neka sekundarna varijanta?????
šatirana_ljubičica

#5592 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

konektovan wrote:Valja li šta iceberg twice pour homme???? Moze li proci za varijantu svaki dan, k'o neka sekundarna varijanta?????
može al da ga nosaš u džepu i zaljevaš se svako malo
konektovan

#5593 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

konektovan wrote:Valja li šta iceberg twice pour homme???? Moze li proci za varijantu svaki dan, k'o neka sekundarna varijanta?????
Obzirom na cijenu i kolicinu, bilo bi prihvatljivo. :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#5594 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

konektovan wrote:
Obzirom na cijenu i kolicinu, bilo bi prihvatljivo. :mrgreen:
dođe ti to isto na kraju
Adoxxx

#5595 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

Preporuka za parfem sa dobrim perfomansama?

Budzet 130-140 KM
Adoxxx

#5596 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

zaboravih još pitati, uzimate li uzorke i gdje se mogu nabaviti?
KB9

#5597 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

za pocetak koje mirisne note preferiras?
Adoxxx

#5598 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

KB9 wrote:za pocetak koje mirisne note preferiras?
Jesi li probao ove parfeme?

https://www.fragrantica.com/perfume/Man ... 15211.html

I Armaf Club de nuit intense man

Dvoumim se.
THEC

#5599 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

Adoxxx wrote:

Dvoumim se.
ja jesam i dosta su slicni s tim sto Mancera ima bolje i ljepse otvaranje, a sto se performansi tice tu je Armaf malo jaci, kako god razlika u cijeni nije mala i po meni je Armaf bolja kupovina, s tim sto nije bas za ovih vrucina, dok bi se Mancera navece i mogla nositi ono voce koje ima u sebi i koje je dosta izrazeno u otvaranju donekle ublazi smooky notu koju imaju i jedan i drugi
KB9

#5600 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Adoxxx wrote:

Dvoumim se.
ako se dvoumis i ako ti pare nisu problem onda jedini ispravan odgovor je mancera
Post Reply