Da si samo ukucao to u neku web tražilicu vidio bi da je Vitinka.Marketinški tim im je očito glup, postavili na billborde reklame sa tekstom bez ikakvog objašnjenja (nisu naveli ni ime kompanije) kako bi za nekoliko dana/sedmica postavili nove sa slikom proizvoda i imenom kompanije...Naslovnica wrote:U cunamiju tzv energetskih pića, samo nam je još ovo nedostajalo.
Proizvođač, cijena?
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
DaShip
#5576 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
-
Naslovnica
#5577 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ukucao sam naziv pića i vidio stotinu drugih energetskih pića sa istim ili sličnim nazivom, nisam dalje tražio.DaShip wrote:Da si samo ukucao to u neku web tražilicu vidio bi da je Vitinka.Marketinški tim im je očito glup, postavili na billborde reklame sa tekstom bez ikakvog objašnjenja (nisu naveli ni ime kompanije) kako bi za nekoliko dana/sedmica postavili nove sa slikom proizvoda i imenom kompanije...Naslovnica wrote:U cunamiju tzv energetskih pića, samo nam je još ovo nedostajalo.
Proizvođač, cijena?
-
DaShip
#5578 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ozbiljno?Naslovnica wrote: Ukucao sam naziv pića i vidio stotinu drugih energetskih pića sa istim ili sličnim nazivom, nisam dalje tražio.
-
Naslovnica
#5579 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Najozbiljnije.DaShip wrote:Ozbiljno?Naslovnica wrote: Ukucao sam naziv pića i vidio stotinu drugih energetskih pića sa istim ili sličnim nazivom, nisam dalje tražio.
Ukucao sam ono što piše na ambalaži.
Rooster Energy Drink.
Jesam li šta pogriješio?!
-
DaShip
#5580 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne, ja sam ukucao energetsko piće, a ne energy drinkNaslovnica wrote:Najozbiljnije.DaShip wrote:Ozbiljno?Naslovnica wrote: Ukucao sam naziv pića i vidio stotinu drugih energetskih pića sa istim ili sličnim nazivom, nisam dalje tražio.
Ukucao sam ono što piše na ambalaži.
Rooster Energy Drink.
Jesam li šta pogriješio?!
-
Naslovnica
#5581 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Eto, već su napravili grešku u koracima, osim ako se neće bazirati isključivo na izvoz?!
Naziv na engleskom?
Šta fali napisati "Horoz energetsko piće"?!

Naziv na engleskom?
- Bloo
- Globalna šefica
#5582 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zato što će ga onda penzioneri kupovati ko ludi u nadi da će zaskakati ko HorozNaslovnica wrote:Eto, već su napravili grešku u koracima, osim ako se neće bazirati isključivo na izvoz?!
Naziv na engleskom?
- manekenka u penziji
#5583 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
To se zove teasing.DaShip wrote:Da si samo ukucao to u neku web tražilicu vidio bi da je Vitinka.Marketinški tim im je očito glup,postavili na billborde reklame sa tekstom bez ikakvog objašnjenja (nisu naveli ni ime kompanije) kako bi za nekoliko dana/sedmica postavili nove sa slikom proizvoda i imenom kompanije...Naslovnica wrote:U cunamiju tzv energetskih pića, samo nam je još ovo nedostajalo.
Proizvođač, cijena?
-
DaShip
#5584 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, a za šta se to koristi?Za filmove, serije, video igre, aute, telefone i ostalu skupocjenu i poznatu robu, ko će u BOSNI obraćati pažnju na neke misteriozne plakate?manekenka u penziji wrote:To se zove teasing.DaShip wrote:Da si samo ukucao to u neku web tražilicu vidio bi da je Vitinka.Marketinški tim im je očito glup,postavili na billborde reklame sa tekstom bez ikakvog objašnjenja (nisu naveli ni ime kompanije) kako bi za nekoliko dana/sedmica postavili nove sa slikom proizvoda i imenom kompanije...Naslovnica wrote:U cunamiju tzv energetskih pića, samo nam je još ovo nedostajalo.
Proizvođač, cijena?
-
kox
#5585 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U Hošeu se pojavio Meggle puter proizveden u BiH 
Pakovanja od otprilike 0,5 kg, cijena oko 16 KM za kilogram. Probao sam ga, dobar je.
Pakovanja od otprilike 0,5 kg, cijena oko 16 KM za kilogram. Probao sam ga, dobar je.
- manekenka u penziji
#5586 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ocito im je teasing uspio jer kako vidim, nisu prosli nezamjeceno. Kako vidiš, koristi se u marketinške svrhe.DaShip wrote:Da, a za šta se to koristi?Za filmove, serije, video igre, aute, telefone i ostalu skupocjenu i poznatu robu, ko će u BOSNI obraćati pažnju na neke misteriozne plakate?manekenka u penziji wrote:
To se zove teasing.
Sjetimo se plakata: Ko je Sejla Grac?
To su bili jedni od prvih teasing reklama u BiH
-
kockakockica
#5587 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Preduzeće EZ d.o.o. Kaćuni- Busovača egzistira od 1989. Godine. Na tržištu je prisutno sa tri različita, ali međusobno povezana proizvodna programa i to:
- Program proizvodnje sredstava za održavanje higijene (kućna hemija), pod prepoznatljivim imenom TISal, Citral, GLANZ, Lilla i DAILY.
- Program proizvodnje kozmetičkih preparata pod nazivom „Royal line“
- Program prizvodnje ekološki prihvatljive brizgane i puhane ambalaže koja se koristi za zadovoljenje vlastitih potreba, tako i za potrebe drugih proizvođača (PET, PE, PP).

- Program proizvodnje sredstava za održavanje higijene (kućna hemija), pod prepoznatljivim imenom TISal, Citral, GLANZ, Lilla i DAILY.
- Program proizvodnje kozmetičkih preparata pod nazivom „Royal line“
- Program prizvodnje ekološki prihvatljive brizgane i puhane ambalaže koja se koristi za zadovoljenje vlastitih potreba, tako i za potrebe drugih proizvođača (PET, PE, PP).

-
kockakockica
#5588 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
NAKON TOPSA VRAĆA SE KAFA EMINA

-
Stari_demagog
#5589 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Agrokomercova čokolada je vrh, prva bosanska čokolada da valja.
-
rimsa91
#5590 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zamolio bih te gdje se ima kupiti u Sarajevu i slika ako je moguće jer sam čitao da će plasirati na tržište al eto ja nisam naletio još uvijek.Stari_demagog wrote:Agrokomercova čokolada je vrh, prva bosanska čokolada da valja.
-
Stari_demagog
#5591 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sliku možeš naći na internetu, omot je negdje u smeću, a čokolada u stomaku.rimsa91 wrote:Zamolio bih te gdje se ima kupiti u Sarajevu i slika ako je moguće jer sam čitao da će plasirati na tržište al eto ja nisam naletio još uvijek.Stari_demagog wrote:Agrokomercova čokolada je vrh, prva bosanska čokolada da valja.
Ima u Hošetu kupiti.
- nepass1
#5592 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
e probah i ja tops, miljama ispred starog tvrdog i osahlog topsa.
valjda ne razocaraju
valjda ne razocaraju
- vješalica
#5593 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tips je ekstra i onaj obicni i totalno cokoladni
-
AkumAone
#5594 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koliko ja znam San Cokolada je Agrokomerc-ova.rimsa91 wrote:Zamolio bih te gdje se ima kupiti u Sarajevu i slika ako je moguće jer sam čitao da će plasirati na tržište al eto ja nisam naletio još uvijek.Stari_demagog wrote:Agrokomercova čokolada je vrh, prva bosanska čokolada da valja.
https://akos.ba/wp-content/uploads/2015 ... 1571_n.jpg
Ja sam je prije par godina kupio, mislim da je kostala 1KM, i za te pare nije bila losa.
-
Stari_demagog
#5595 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jeste, ja sam se navukao, meni je stvarno odlična.AkumAone wrote:Koliko ja znam San Cokolada je Agrokomerc-ova.rimsa91 wrote:Zamolio bih te gdje se ima kupiti u Sarajevu i slika ako je moguće jer sam čitao da će plasirati na tržište al eto ja nisam naletio još uvijek.Stari_demagog wrote:Agrokomercova čokolada je vrh, prva bosanska čokolada da valja.
https://akos.ba/wp-content/uploads/2015 ... 1571_n.jpg
Ja sam je prije par godina kupio, mislim da je kostala 1KM, i za te pare nije bila losa.
-
DaShip
#5596 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ko posjeduje taj Agrokomerc?Na Wikipediji piše da je bio u vlasništvu vlade FBIH, nemaju čak ni web stranicu
Iznenadio sam se kada sam vidio ovo, bosanska posla

Rok trajanja jednostavno precrtali crnim markerom a jasno se vidi da je kraći od onog koji je naveden na naljepnici (samo godinu i 8 mjeseci razlike
), još jedna zanimljiva stvar je što, sudeći prema tabeli sa nutritivnim vrijednostima, uopšte nema vitamina i minerala koji bi trebali biti u datulama.Još proizvođač ima gmail email adresu
Da li je ovo uopšte legalno?
Iznenadio sam se kada sam vidio ovo, bosanska posla

Rok trajanja jednostavno precrtali crnim markerom a jasno se vidi da je kraći od onog koji je naveden na naljepnici (samo godinu i 8 mjeseci razlike
- Thorgerson
#5597 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacijeDaShip wrote:Ko posjeduje taj Agrokomerc?Na Wikipediji piše da je bio u vlasništvu vlade FBIH, nemaju čak ni web stranicu![]()
Neki dan su zaokruzili ovu pricu oko Agrokomerca i sada je AC Food vlasnik istog.
Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, a 28. marta 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 miliona KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U junu, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.
Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 miliona KM kupio 30. septembra također na sudskoj prodaji.
Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food danas ponudila 2,4 miliona KM.
-
AkumAone
#5598 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Iran je pod sankcijama i ekonomija im nije razvijena. Manje firme obicno nemaju web stranicu da imaju svoju mail adresu.DaShip wrote:Iznenadio sam se kada sam vidio ovo, bosanska posla
Cega bi trebalo biti u datulama? Malo magnezija, zeljeza, vlakana... uglavnom secer.
Trebalo bi biti ilegalno, i trebalo bi kontaktirati kakvo udruzenje za zastitu potrosaca. Ali kod nas vjerovatno neces postici nista. Radije napisi gdje je to kupljeno da bojkotujemo prodavaca.
-
DaShip
#5599 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Na drugim datulama je navedeno mnogo minerala, nema šanse da apsolutno nikakvih vitamina ili minerala nema (čak je navedeno sve ovo sa 0%).Da stvar bude gora ovo je uradio uvoznik, a ne trgovina.AkumAone wrote:Iran je pod sankcijama i ekonomija im nije razvijena. Manje firme obicno nemaju web stranicu da imaju svoju mail adresu.DaShip wrote:Iznenadio sam se kada sam vidio ovo, bosanska posla
Cega bi trebalo biti u datulama? Malo magnezija, zeljeza, vlakana... uglavnom secer.
Trebalo bi biti ilegalno, i trebalo bi kontaktirati kakvo udruzenje za zastitu potrosaca. Ali kod nas vjerovatno neces postici nista. Radije napisi gdje je to kupljeno da bojkotujemo prodavaca.
AS group nije niti naveo te brendove na svojoj stranici, a AC food-a također nema.Thorgerson wrote: AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije
Neki dan su zaokruzili ovu pricu oko Agrokomerca i sada je AC Food vlasnik istog.Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, a 28. marta 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 miliona KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U junu, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.
Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 miliona KM kupio 30. septembra također na sudskoj prodaji.
Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food danas ponudila 2,4 miliona KM.
-
kockakockica
#5600 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Mlin „Nezić“ Gradačac dobitnik Certifikata za pouzdanost i vrhunsko poslovanje