S obzirom da se vec u ponedeljak skidaju bodovi iz proslogodisnjeg Rima zbog pomjeranja kalendara sedmicu unaprijed, Roger ukoliko pobijedi danas sutra je br.2...pa onda ko sta napravi u Rimu....ultima_palabra wrote:Berdy ima solidne šanse protiv Fedexa, čak rekao bih nekih 45%. Bolje svakako finale, nego da je prošao Del Potro koji ne može opepeliti Rogeru.
Neće se Roger popeti na broj 2, ali ako uzme sutra i ostvari dobar rezultat u Rimu tu je negdje.
Jedva čekam da se ova sramota od turnira završi i počne Rim... nisam se mogao natjerati da pogledam nijedan meč u cijelosti.
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#5576 Re: TENIS
- shake69
#5577 Re: TENIS
Da, da, a to znaci da Federeru, osim danasnje pobjede je dovoljno, kako mi se cini, i 1/4 finale Rima da bude drugi nositelj RG!Leopold_IV wrote:S obzirom da se vec u ponedeljak skidaju bodovi iz proslogodisnjeg Rima zbog pomjeranja kalendara sedmicu unaprijed, Roger ukoliko pobijedi danas sutra je br.2...pa onda ko sta napravi u Rimu....ultima_palabra wrote:Berdy ima solidne šanse protiv Fedexa, čak rekao bih nekih 45%. Bolje svakako finale, nego da je prošao Del Potro koji ne može opepeliti Rogeru.
Neće se Roger popeti na broj 2, ali ako uzme sutra i ostvari dobar rezultat u Rimu tu je negdje.
Jedva čekam da se ova sramota od turnira završi i počne Rim... nisam se mogao natjerati da pogledam nijedan meč u cijelosti.
- Leopold_IV
#5578 Re: TENIS
Tipsareviceva izjava poslije meca:
"I think that the main reason is that he was a better player than me out there," said Tipsarevic. "The main thing is that he managed to adjust to the wind really, really well. I think that apart from being the best player, that he is probably the best the player in the world when it comes to adjusting to any situation on the court.
Upravo ono o cemu smo pricali - PRILAGODJAVANJE...i to je jedan u nizu razloga zasto je najveci ikada.
"I think that the main reason is that he was a better player than me out there," said Tipsarevic. "The main thing is that he managed to adjust to the wind really, really well. I think that apart from being the best player, that he is probably the best the player in the world when it comes to adjusting to any situation on the court.
Upravo ono o cemu smo pricali - PRILAGODJAVANJE...i to je jedan u nizu razloga zasto je najveci ikada.
-
radostan dan
#5579 Re: TENIS
kakva je situacija?
-
radostan dan
#5580 Re: TENIS
šta ste se stisli, više nego šitijevi navijači od 90. do 95. minute, ko dobija, tomaš ili roki? 
-
cevapcinica
#5581 Re: TENIS
Treci set, 6-5 za Federera koji je servirao za mec kod 5-3, Berdich servira.radostan dan wrote:šta ste se stisli, više nego šitijevi navijači od 90. do 95. minute, ko dobija, tomaš ili roki?
Mec lopta..
Game, set and match Federer.
Last edited by cevapcinica on 13/05/2012 19:24, edited 1 time in total.
- veljaca
#5582 Re: TENIS
Dogodine opet plavo u Madridu ....Lud i ponosan wrote:Neces je ni ti vise gledati, koliko ti se god svidjalaveljaca wrote:Bas je dobra ova plava boja podloge .... Ko me se ne svidja - neka ne gleda ....
A i loptice se bolje vide ...
Pobijedi na plavoj podlozi igrac sa plavom majicom ....
Od sutra Roger No 2 na listi .......
- Leopold_IV
#5583 Re: TENIS
Unatoc toliko kritiziranja ove plave zemlje, u finalu je pobjedio dobar i kvalitetan tenis prepun winnera i jako dobrih poena.
U prvom setu igra Berdycha je bila monstruozna, i on je upravo jedan od onih igraca koji kad se onako "upucaju" i udju u udarac, potpuno je nebitno ko je s druge strane. Slicno kao i Soderling i zasluzeno je uzeo 1 set, itekako.
U drugom setu je bila zaista borba i neocekivano vracanje T-Berda kod Fedexovog serviranja za set. Ali je samo 2 gamea kasnije duplom servis greskom dao set federeru.
Winneri su sjevali na sve strane i to je ono najljepse iz ovog finala. Zaprepastio me Berdych kad je kod 4:3 za Fedexa u 3 setu izvukao 0:40 sa 3 asa
, to mogu samo veliki igraci, i onda 2 duple servis greske.
Kada bi npr poredili ovo finale i finale Miamija od prije mjesec i po, neuporedivo bolji i kvalitetniji tenis smo gledali, tako da se apsolutno nista ne moze prigovoriti podlozi i ovo je vjerovatno najbolji mec poslije onog finala AO ove sezone.
Svaka cast Carobnjaku na povratku na #2.
U prvom setu igra Berdycha je bila monstruozna, i on je upravo jedan od onih igraca koji kad se onako "upucaju" i udju u udarac, potpuno je nebitno ko je s druge strane. Slicno kao i Soderling i zasluzeno je uzeo 1 set, itekako.
U drugom setu je bila zaista borba i neocekivano vracanje T-Berda kod Fedexovog serviranja za set. Ali je samo 2 gamea kasnije duplom servis greskom dao set federeru.
Winneri su sjevali na sve strane i to je ono najljepse iz ovog finala. Zaprepastio me Berdych kad je kod 4:3 za Fedexa u 3 setu izvukao 0:40 sa 3 asa
Kada bi npr poredili ovo finale i finale Miamija od prije mjesec i po, neuporedivo bolji i kvalitetniji tenis smo gledali, tako da se apsolutno nista ne moze prigovoriti podlozi i ovo je vjerovatno najbolji mec poslije onog finala AO ove sezone.
- Leopold_IV
#5584 Re: TENIS
i da ne zaboravim uputiti cestitku Necku na prognozi, nisam vjerovao da "matori" to moze ali itekako moze. Poslije one forehand dijagonale i winnera iz trka vjerujem da moze jos štošta.
- ultima_palabra
#5585 Re: TENIS
Berdych je možda jedini hard-hitter koji se može ravnopravno nositi sa Rogerom... tako je i bilo. Ovo sad pravi dobru situaciju pred Rim, Rafa treba osvojiti turnir kako bi obezbjedio mjesto 2.nosioca na RG, ulozi su veliki 
- shake69
#5586 Re: TENIS
Uzivanej je bilo gledati danasnje finale. Ona Rogerova passing dijagonala, pred kraj treceg seta je iz udzbenika. Majstorski, bravo Fedex i cestitke za povrat No.2. Mozda se ni sam tome nije nadao tako brzo.
-
seman
#5587 Re: TENIS
Druze, da nisam gled'o mec rekao bi da je ovo samo tvoje subjektivno ( wannabe ) misljenje nakon silnih prethodnih hvalospjeva o Federeru, ali posto sam gledo ipak se moram sloziti sa tobom u potpunosti.Leopold_IV wrote:Unatoc toliko kritiziranja ove plave zemlje, u finalu je pobjedio dobar i kvalitetan tenis prepun winnera i jako dobrih poena.
Winneri su sjevali na sve strane i to je ono najljepse iz ovog finala. Zaprepastio me Berdych kad je kod 4:3 za Fedexa u 3 setu izvukao 0:40 sa 3 asa, to mogu samo veliki igraci, i onda 2 duple servis greske.
Federer se vratio. Nije da ga nesto pretjerano volim, al' drazi mi je od "pojedinaca".
Samo mi je krivo sto Roddick ( ma u koliko losoj formi bio i ma koliko ne nastupo na turnirima ovog tipa
- erik2
#5588 Re: TENIS
Jedan od onih mečeva u kojim Roger i svojim relativno lošim tenisom pobjeđuje. Berdych u prvom setu sa vanzemaljskim tenisom na plavoj zemlji. Čestitke geniju Rogeru !
- ultima_palabra
#5591 Re: TENIS
Federer nesiguran što se tiče igranja Rima.
-
seman
#5592 Re: TENIS
Ne bi bilo pogresno cak i da nema komentara ispod.erik2 wrote:
- shake69
#5593 Re: TENIS
Ne bi me cudilo da otkaze. Mislim da ima samo jedno finale, izgubio od Mantille prije nekih osam godina, tako nekako, a da je imao nekoliko bolnih poraza u ranim fazama turnira. Vjerovatno je prezadovoljan startom sezone pa mu nije lusuz preskociti i jedna iz masters serije. Ima dobar zrijeb i mislim da bi lako mogao dohvatiti 1/2 a sto otprilike bilo dovoljno za startnu poziciju 2 na RG ukoliko rafa ne osvoji. U ovoj igri to nije nevazno jer bi onda u 1/2 RG mogao imati Murraya sto je ipak znatno laksi posao od Djoke i Rafe.ultima_palabra wrote:Federer nesiguran što se tiče igranja Rima.
- ultima_palabra
#5594 Re: TENIS
Ima i legendarno finale 2006, kad je propustio dvije meč lopte u porazu od Rafe nakon 5 satishake69 wrote:Ne bi me cudilo da otkaze. Mislim da ima samo jedno finale, izgubio od Mantille prije nekih osam godina, tako nekako, a da je imao nekoliko bolnih poraza u ranim fazama turnira. Vjerovatno je prezadovoljan startom sezone pa mu nije lusuz preskociti i jedna iz masters serije. Ima dobar zrijeb i mislim da bi lako mogao dohvatiti 1/2 a sto otprilike bilo dovoljno za startnu poziciju 2 na RG ukoliko rafa ne osvoji. U ovoj igri to nije nevazno jer bi onda u 1/2 RG mogao imati Murraya sto je ipak znatno laksi posao od Djoke i Rafe.ultima_palabra wrote:Federer nesiguran što se tiče igranja Rima.Svejedno borba za No.1 ce biti jako uzbudljiva u naredna 2-3 mjeseca.
Pretpostavljam da bi se mogao odlučiti da igra kad vidi povoljan žrijeb... znam da ima skoro 31 godinu, ali napravio je dugu pauzu poslije Miamija i čudi me da je toliko umoran nakon samo 5 mečeva.
- veljaca
#5595 Re: TENIS
ATP lista (14. maja):
1. (1.) Novak Đoković (Srb) 11.200
2. (3.) Roger Federer (Švi) 9430
3. (2.) Rafael Nadal (Špa) 9105
4. (4.) Andy Murray (VBr) 7500
5. (5.) Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 4930
6. (6.) David Ferrer (Špa) 4460
7. (7.) Tomaš Berdych (Češ) 4410
8. (8.) Janko Tipsarević (Srb) 3090
9. (11.) Juan Martin del Potro (Arg) 2970
10. (10.) John Isner (SAD) 2725
1. (1.) Novak Đoković (Srb) 11.200
2. (3.) Roger Federer (Švi) 9430
3. (2.) Rafael Nadal (Špa) 9105
4. (4.) Andy Murray (VBr) 7500
5. (5.) Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 4930
6. (6.) David Ferrer (Špa) 4460
7. (7.) Tomaš Berdych (Češ) 4410
8. (8.) Janko Tipsarević (Srb) 3090
9. (11.) Juan Martin del Potro (Arg) 2970
10. (10.) John Isner (SAD) 2725
-
Mustang1
#5596 Re: TENIS
Ako cijele sedmice bude puhao ovakav vjetar kakav sad puse bit ce svakakvih rezultata ...
- ultima_palabra
#5597 Re: TENIS
Tek sad vidim da je F.Mayer tukao Raonića i sklonio ga s Nadalovog puta... sada žrijeb izgleda dosta bolje za njega.
- erik2
#5598 Re: TENIS
Roger nije forsirao ni kad je bio mlađi, uvijek je bio racionalan, ne vjerujem da se radi o umoru, često je izbjegavao turnire u uzastopnim sedmicama.ultima_palabra wrote:Ima i legendarno finale 2006, kad je propustio dvije meč lopte u porazu od Rafe nakon 5 satishake69 wrote:Ne bi me cudilo da otkaze. Mislim da ima samo jedno finale, izgubio od Mantille prije nekih osam godina, tako nekako, a da je imao nekoliko bolnih poraza u ranim fazama turnira. Vjerovatno je prezadovoljan startom sezone pa mu nije lusuz preskociti i jedna iz masters serije. Ima dobar zrijeb i mislim da bi lako mogao dohvatiti 1/2 a sto otprilike bilo dovoljno za startnu poziciju 2 na RG ukoliko rafa ne osvoji. U ovoj igri to nije nevazno jer bi onda u 1/2 RG mogao imati Murraya sto je ipak znatno laksi posao od Djoke i Rafe.ultima_palabra wrote:Federer nesiguran što se tiče igranja Rima.Svejedno borba za No.1 ce biti jako uzbudljiva u naredna 2-3 mjeseca.
Poslije toga su ukinuta finala Mastersa u 3 dobijena seta, jer su obojica propustili Hamburg koji je osvojio Robredo
![]()
Pretpostavljam da bi se mogao odlučiti da igra kad vidi povoljan žrijeb... znam da ima skoro 31 godinu, ali napravio je dugu pauzu poslije Miamija i čudi me da je toliko umoran nakon samo 5 mečeva.
- ultima_palabra
- Morales
#5600 Re: TENIS
Sto je srbadija ljubomorna sto ga Djokovic popusi u Madriduuuuerik2 wrote: