Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#5576 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

horion_bosona wrote:
madFlava wrote:
Altsa wrote:Image
:thumbup:
ima se besplatno pogledati prva epizoda na HBO GO http://www.hbogo.rs/?AspxAutoDetectCook ... 58e14a7792

najočekivanija serija ove godine

Jel' ovo sad u 8 i 5 prva epizoda ove serije na hbo?
horion_bosona

#5577 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

nema me tamo wrote:
horion_bosona wrote:
Altsa wrote:True Detective4
ima se besplatno pogledati prva epizoda na HBO GO http://www.hbogo.rs/?AspxAutoDetectCook ... 58e14a7792

najočekivanija serija ove godine
Jel' ovo sad u 8 i 5 prva epizoda ove serije na hbo?
da
KPNCTNJAH

#5578 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Image

srne vrane se cekaju...
horion_bosona

#5579 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

prva epizoda odlična :thumbup:

interesantan detalj, McConaughey pije pivo Lone star, a glumio je u istoimenom filmu na samom početku karijere http://www.imdb.com/title/tt0116905/ ... btw od istog reditelja, manje poznat a odličan film Matewan (1987)

izgleda da je McConaughey batalio one glupe romantične komedije i zadnju godinu-dvije ciljano bira kvalitetnije stvari
Korisničkoime

#5580 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

Napokon jedva čekam da pogledam
Korisničkoime

#5581 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

bierkof wrote:Skandal i Suits su odron zivi. Isto spanske serije, samo cekam da neko izgubi vid ili pamcenje, ili postane svoj tata.

Ali ovi amerikanci udavise vise sa vampirima, vukodlacima i zombi serijama... Sve klise do klise-a, predramatizirane teenage romanticne radnje sa trecerazrednom glumom.
Da se pridružim mišljenju, već spomenuo boldirano - Sranje
ultima_palabra

#5582 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

McConaughey je pravo izvikan glumac.
Altsa

#5583 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Korisničkoime wrote:
nakon prve epizode obecavajuce mada malo usporeno za mene ali opet odlicno
lilah

#5584 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lilah »

Kal El wrote:Zna li ko neko seriju sličnu "Sleepy Hollow,Supernatural,The Tommorow People" ? :mrgreen: Nešto mi se drama gledaju takve serije..:mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk
Being human (postoje britanska i americka verzija, obje su dobre) http://www.imdb.com/title/tt1595680/?ref_=nv_sr_2
Helix http://www.imdb.com/title/tt2758950/
Orphan black http://www.imdb.com/title/tt2234222/?ref_=nv_sr_1
Utopia http://www.imdb.com/title/tt2384811/?ref_=nv_sr_1
Dracula http://www.imdb.com/title/tt2296682/?ref_=nv_sr_1
Bitten http://www.imdb.com/title/tt2365946/?ref_=rvi_tt
Almost human http://www.imdb.com/title/tt2654580/?ref_=nv_sr_1
666 Park avenue (nazalost otkazana nakon prve sezone, ali vrijedi pogledati) http://www.imdb.com/title/tt2197797/?ref_=nv_sr_1
Fades http://www.imdb.com/title/tt1772379/?ref_=nv_sr_1
Les Revenants http://www.imdb.com/title/tt2521668/?ref_=nv_sr_1

Uzivaj!
Kal El

#5585 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kal El »

@lilah Hvala ti :mrgreen: Svaka čast na listi :thumbup:

Korisničkoime

#5586 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

ultima_palabra wrote:McConaughey je pravo izvikan glumac.
Mislim da je upravo suprotno da se radi o odličnom glumcu koji je samo veoma rijetko dobijao materijal da pokaže šta zna. Nešto od njegovog znanja se nazire u filmu The Mud a mislim da će u ovoj seriji još više doći do izražaja. Situacija s njim je zapravo slična kao i sa Woody Harrelson koji je također podcijenjen i koji je rijetko kada imao priliku da pokaže šta zna kao na primjer u The People vs. Larry Flynt. Ima još takvih glumaca kao npr. DiCaprio ili Russell Crowe. Crowe u Gladijatoru samo još jedan u nizu snagatora u američkim blockbusterima međutim Crow u A Beautiful Mind - Oscar kojeg nije dobio iako ga je puno više zaslužio od Denzel Washington. Mislim da bi ga i dobio da nije bilo razvikanog Will Smitha koji je tupio kako su afroamerikanci majonizirani što bi naši ercegovci rekli.
U SAD ima pregrš glumaca nažalost tek kada postaneš poznat i popularan možeš zapravo da biraš materijal jer ti se dovoljno uloga nudi. S tim da poznat i popularan možeš postati i kroz romantične komedije.
Korisničkoime

#5587 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

Altsa wrote:
Korisničkoime wrote:
nakon prve epizode obecavajuce mada malo usporeno za mene ali opet odlicno
Mislim da će cijela serija imati ovakav tempo što je po meni sasvim ok. Dugo čeka ovu seriju i očekujem puno. Volim ovaj žanr krimići detektivi i ti fazoni a malo ima kvalitetnog u zadnje vrijeme. Pored toga da me je neko prije ove serije pitao kojeg bi glumca volio da vidiš u krim seriji odgovor bi bio Harrelson ili Jeremy Renner a McConaughey je čak još bolja opcija. Zatim volim da je serija malo realističnija koliko se to naravno može očekivati od TV-a, sranja poput CSI mi idu ekstremno na živce. Tako da bi ova serija trebala da ima sve što volim pa vidit ćemo kako će biti
Kal El

#5588 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kal El »

Jedva čekam večeras :mrgreen:
Image

clarion_

#5589 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

Kal El wrote:Jedva čekam večeras :mrgreen:
Image

sta je ovo?
Kal El

#5590 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kal El »

clarion_ wrote:
Kal El wrote:Jedva čekam večeras :mrgreen:
Image

sta je ovo?
Supernatural :mrgreen:
Castiel-Crowley-Dean

Saian

#5591 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

Image

Kal El

#5592 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kal El »

Joj što mrzim ovog glumca, drugi po redu

1Dante1

#5593 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 1Dante1 »

:thumbup: :thumbup: Prva epizoda obecava, McCounaghey i Harrelson razvaljuju :-D .
lilah

#5594 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lilah »

1Dante1 wrote:

:thumbup: :thumbup: Prva epizoda obecava, McCounaghey i Harrelson razvaljuju :-D .
:thumbup:
horion_bosona

#5595 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

Korisničkoime wrote:
Mislim da je upravo suprotno da se radi o odličnom glumcu koji je samo veoma rijetko dobijao materijal da pokaže šta zna. Nešto od njegovog znanja se nazire u filmu The Mud a mislim da će u ovoj seriji još više doći do izražaja. Situacija s njim je zapravo slična kao i sa Woody Harrelson koji je također podcijenjen i koji je rijetko kada imao priliku da pokaže šta zna kao na primjer u The People vs. Larry Flynt. Ima još takvih glumaca kao npr. DiCaprio ili Russell Crowe. Crowe u Gladijatoru samo još jedan u nizu snagatora u američkim blockbusterima međutim Crow u A Beautiful Mind - Oscar kojeg nije dobio iako ga je puno više zaslužio od Denzel Washington. Mislim da bi ga i dobio da nije bilo razvikanog Will Smitha koji je tupio kako su afroamerikanci majonizirani što bi naši ercegovci rekli.
U SAD ima pregrš glumaca nažalost tek kada postaneš poznat i popularan možeš zapravo da biraš materijal jer ti se dovoljno uloga nudi. S tim da poznat i popularan možeš postati i kroz romantične komedije.
:thumbup: (s tim da se ne slažem za DiCapria, jer kad pogledaš zadnjih godina naslove i reditelje tih filmova u kojima on glumi glavne uloge, prosto je nevjerovatno da nije ostao nijedan upečatljiv lik, koji obilježio prošli period... dakle, prilike mu nije falilo)

McConaughey je možda izvikan od strane ženskog dijela publike, ovisnog o chick flick filmovima... nije baš da se spominjao na nekim ozbiljnim listima... ali na početku karijere imao je par zanimljivih uloga (Dazed and Confused, Lone Star) i zadnju godinu-dvije promjenio je kurs kod izbora uloga... u Killer Joe-u je bio odličan, Mud takođe korektan, nisam još pogledao Dallas buyers club, sve kritike govore da mu je to uloga karijere... ovo pokazano u prvoj epizodi je efektna i samouvjerena gluma, čak je i Woodya stavio u zapećak
Not My Idea

#5596 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

pregledala sam The newsroom :place1:
dezurni_ucenik

#5597 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

horion_bosona wrote:
Korisničkoime wrote:
:thumbup: (s tim da se ne slažem za DiCapria, jer kad pogledaš zadnjih godina naslove i reditelje tih filmova u kojima on glumi glavne uloge, prosto je nevjerovatno da nije ostao nijedan upečatljiv lik, koji obilježio prošli period... dakle, prilike mu nije falilo)

McConaughey je možda izvikan od strane ženskog dijela publike, ovisnog o chick flick filmovima... nije baš da se spominjao na nekim ozbiljnim listima... ali na početku karijere imao je par zanimljivih uloga (Dazed and Confused, Lone Star) i zadnju godinu-dvije promjenio je kurs kod izbora uloga... u Killer Joe-u je bio odličan, Mud takođe korektan, nisam još pogledao Dallas buyers club, sve kritike govore da mu je to uloga karijere... ovo pokazano u prvoj epizodi je efektna i samouvjerena gluma, čak je i Woodya stavio u zapećak
Mathew je pocijepao u Dallasu.Killer Joe takodjer.Ceka se i Nolanov Interstellar sa njim u glavnoj ulozi.Drago mi je da napokon poceo dobijati uloge gdje ce moci da pokaze sta zna.
Jack Be Nimble

#5598 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Korisničkoime wrote:
bierkof wrote:Skandal i Suits su odron zivi. Isto spanske serije, samo cekam da neko izgubi vid ili pamcenje, ili postane svoj tata.

Ali ovi amerikanci udavise vise sa vampirima, vukodlacima i zombi serijama... Sve klise do klise-a, predramatizirane teenage romanticne radnje sa trecerazrednom glumom.
Da se pridružim mišljenju, već spomenuo boldirano - Sranje
Sranje jeste, ali to svijet trazi. Ako Amerikanci zele da zarade nesto para moraju praviti takve serije/filmove jer oni to jedino i znaju.

The Newsroom ova druga sezona mi nekako losa i dosadna bila.

Suits isto sa trecom sezonom razvukli na sve strane.

Sherlock ni blizu kvaliteta iz prve dvije sezone ali moze se gledati.

True Detective sad za sad izgleda da ce biti solidna serija.

House Of Cards izlazi Feb 14tog valjda ce druga biti dobra ko prva.
karanana

#5599 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

trailer izgleda dobro za house of cards.
Bodkin

#5600 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

Not My Idea wrote:pregledala sam The newsroom :place1:
vrhunska serija :thumbup:
Post Reply