Nek'je tebi kusin stina!nosara wrote:O hajduce, hajduce, dica su tvoja gladna...
Desavanja u Hrvatskoj
- šrilančananin
#5576 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- LBVIEW
#5577 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I sto s tim? Niko nije ni tvrdio da nije bilo blecaka k'o ovaj , medutim ti si tvrdio , najverovatnije na osnovu HTV prilogadječak sa šibicama wrote:LBVIEW wrote:Tako si plasirao i laz HTV-a nekoc o Kozarcanima, al' kako kazu "u lazi su kratke noge" Djecace.![]()
0:45:45 Murackic Sead, Kozarac.
I nije HTV vec Kozaracki vjesnik.
smontiranog u jeku sukoba izmedu Armije i HVO-a kako su stanovnici Kozarca masovno dali podrsku "JNA" u njenom divljanju u Slavoniji,sto jednostavno nije istina. Da imalo pozanajes politicku situaciju pred rat te historijat medunacionalnih odnosa u tom kraju na pamet ti ne bi palo, provaljivati se tvrdnjama o "Kozarcanima u cetnicima". Da si spomenuo bilo koje drugo mjesto u tom kontekstu, al' Kozarac.
BTw.,Jedino selo nesrpske nacionalnosti gdje je zabiljezen masovan odlazak u cetnike je hrvatsko selo Gornja Ravska, gdje je odreden broj uzeo ucesca i u zlocinima pocinjenim po bosnjackim i hrvatskim selima, sto HTV naravno presucuje.
Zato, Djecace dragi, prije nego sto postiras nesto provjeri vjerodostojnost izvora, ono kako bi te ljudi uzimali za ozbiljno.
- šrilančananin
#5578 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Eto sada ispada da su Hrvati prodali BiH, a deal je bio na 3 strane, tako je i potpisan, sto je tu nejasno, sto tu moze biti problem. Samo zivi samo budi, svi odrgovori doci ce sam...stoj na svijetlu, ovo sto emitirate je ...zapravo to je BiH, to nema veze sa Hrvatskom. Ovakvim ponasanjem ce se poceti gledati kroz Vas Bosnjake/ Srbokomuniste, jednako onako sto u Jeruzalemu rade Zidovi, za njih Palestinci i ne postoje, cionisti imaju tu moc da gledaju kroz Palestince, zamisli, providnost i pronadji se u tome.
- seln
#5579 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ostavi se hemije, predji na heroin.šrilančananin wrote:Eto sada ispada da su Hrvati prodali BiH, a deal je bio na 3 strane, tako je i potpisan, sto je tu nejasno, sto tu moze biti problem. Samo zivi samo budi, svi odrgovori doci ce sam...stoj na svijetlu, ovo sto emitirate je ...zapravo to je BiH, to nema veze sa Hrvatskom. Ovakvim ponasanjem ce se poceti gledati kroz Vas Bosnjake/ Srbokomuniste, jednako onako sto u Jeruzalemu rade Zidovi, za njih Palestinci i ne postoje, cionisti imaju tu moc da gledaju kroz Palestince, zamisli, providnost i pronadji se u tome.
- šrilančananin
#5580 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro, hocu. Nudish neku dobru, ima li tajlandskog bijelog. ? Brko, to je tvoja razina suzenijih misli, al' nemoj na ovoj temi, Hrvatska je slobodna zemlja, nema tu Armije BiH, a niti Jna, nema cetnika, nema Ustasa, CIA, teorija zavjera, samo opusteno i lagano, otvori si temu 5 korpus pa uzivaj, to nije Hrvatska, a niti njena vojska..a tema je ...gudis, ne. ?seln wrote:Ostavi se hemije, predji na heroin.šrilančananin wrote:Eto sada ispada da su Hrvati prodali BiH, a deal je bio na 3 strane, tako je i potpisan, sto je tu nejasno, sto tu moze biti problem. Samo zivi samo budi, svi odrgovori doci ce sam...stoj na svijetlu, ovo sto emitirate je ...zapravo to je BiH, to nema veze sa Hrvatskom. Ovakvim ponasanjem ce se poceti gledati kroz Vas Bosnjake/ Srbokomuniste, jednako onako sto u Jeruzalemu rade Zidovi, za njih Palestinci i ne postoje, cionisti imaju tu moc da gledaju kroz Palestince, zamisli, providnost i pronadji se u tome.
- dalmatinka
- dalmatinka
#5582 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Neki lumen je zamislio originalne kipove staviti u muzej, a ove kopije naprosto bodu oči, mislim da će na kraju ipak javnost presuditi.sherbett wrote:e, baš malo prije mislim na tebe! Slušala sam neke vijesti iz kulture, i čujem da sad dok su renovirali šibensku katedralu, da su maknuli original kipove i stavili neke loše replike..kao svi povjesničari umjetnosti se bune...šta je to bilo? tko se to usudio da unakazi UNESCO baštinu?
- dalmatinka
#5583 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam, vjeruj mi, ali mislim da nije gotovo.sherbett
nevjerovatno! pa tko mu je to dopustio???
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0i ... fault.aspx
-
kakavdanakneiskustvu
- It_is_a_Leclerc
#5585 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Netačno. Ja se samo odbijem pokloniti stereotipima o "bratstvu i jedinstvu" jer je moj narod zbog toga preživio dva genocida. Ja smatram da Bošnjaci ne bi trebali vjerovati nikome jer nemaju prijatelja u okolini.mozzarela wrote:....Ali u "skoro" svakom postu izokola ili direktno jebes ovima drugima (srbima i hrvatima) mater."It_is_a_Leclerc"
Patriota sam, volim svoju zemlju, a ne volim one koji joj čine zlo.
Takvu mrznju kao sto je ti prezentujes ima ti samo kolega "udrch"...
A ovo je tema Hrvatska.....i ovdje nisi dobrodosao--
Sa druge strane, ovo je forum, prevashodno, bosanskohercegovački, i teško da ti možeš bilo kome dati ili oduzeti pravo da piše na bilo kojem njegovom dijelu, sve dok je to u skladu s pravilima.
- It_is_a_Leclerc
#5586 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Budalaštine.mozzarela wrote:"It_is_a_Leclerc"
Netačno. Ja se samo odbijem pokloniti stereotipima o "bratstvu i jedinstvu" jer je moj narod zbog toga preživio dva genocida. Ja smatram da Bošnjaci ne bi trebali vjerovati nikome jer nemaju prijatelja u okolini.
Sa druge strane, ovo je forum, prevashodno, bosanskohercegovački, i teško da ti možeš bilo kome dati ili oduzeti pravo da piše na bilo kojem njegovom dijelu, sve dok je to u skladu s pravilima.
--- "ponavljam" ovo je tema o desavanju u Hrvatskoj! Takvi trolovi kao ti nisu na temi dobrodosli i ovi iz moderacije bi trebali to sankcionisati.
Ako ti mozes pljuvati po svemu hrvatskom, pitam se zasto onaj iz Hrvatske ne bi "ukazao" na na vase nerealne "islamske" snove.
Ovaj forum je prestao biti vjerodostojan, od kada je nick "Oss" banovan...
- Pasiflora
#5587 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da nisu pospremljeni u privatnu kolekciju nekog od Hrvatskih nadana vidosevicadalmatinka wrote:Ne znam, vjeruj mi, ali mislim da nije gotovo.sherbett
nevjerovatno! pa tko mu je to dopustio???
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0i ... fault.aspx
Fakat uzas! I neopisiva sramota.
- ultima_palabra
#5588 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Objasnio.
Boris Dežulović: Pa dobro, gdje su već sve te ustaše?
To sam uvijek želio napraviti. Kakav FARE, kakve tužbe, kakve kazne?!? Ko će me kaznit? - prezrivo je otpuhnuo Joe Šimunić novinarima odozgo, onako visok, moćan, neustrašiv i samopouzdan poput arijskog boga, objašnjavajući zašto je uzeo službeni mikrofon i salutirao Maksimiru starim pozdravom iz NDH, valjda iz opere Nikola Dubić Hrinjski, zašto je to oduvijek htio i zašto je to napravio, i zašto će to napraviti i opet ako bude tako oduvijek htio, i tko mu što može, i što mu tko može.Onda je preko noći popustila fibra, pogasili se mikrofoni i reflektori, i dok je Šimunić blaženo spavao na lovorikama njegova je gorda, ponosna gesta obišla svijet, nadigla se na reprezentativnog stopera kuka i motika, srp i čekić, nema alata da se nije nadigao na njega, raspisali se mediji, javila se Vlada, javilo se državno tužiteljstvo, javila se policija, javio se i famozni FARE, zloglasni program Football Against Racism in Europe, zaprijetila našem reprezentativcu kazna zbog nacističkog pozdrava, utakmica-dvije, moguće i više, ispalo kako je lako moguće da onako “za dom spreman” neće na kraju ni vidjeti Brazil, i odjednom Joea Šimunića napustila ona vulkanska snaga od sinoć, piše Dežulović za Slobodnu Dalmaciju.
Bla-bla, kme-kme
Podvijena repa, Šimunić je tako već sutradan unajmio pi-ara da mu sastavi potresno pismo, pa odaslao javnosti priopćenje objašnjavajući kako mu je “kao Hrvatu koji je rođen i odrastao van svoje domovine dom asocijacija na ljubav i toplinu”, kako su “to bili jedini razlozi koji su ga u trenutku emocija ponijeli” i sve tako, bla-bla, kme-kme, kuku-lele, do jučer onako visok, moćan, neustrašiv i samopouzdan poput arijskog boga, odjednom strašni Joe kumi za razumijevanje što ga je “ponijelo u trenutku emocija”, plače i cmizdri poput malog djeteta kad se suoči s posljedicama.
Pojava odavno više nije incident. Najzad, kad je Davor Šuker Šimunićevu gestu beskompromisno i odlučno - možda tek mrvu preoštro i nataktično - nazvao “neprimjerenom”, a novinari ga podsjetili kako se i sam onomad u Madridu ponosno i gordo fotografirao na grobu Ante Pavelića, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza poručio im je - “ne bih se vraćao prošlosti, okrenimo se budućnosti.”
Jasno, glasno i nedvosmisleno kao i njegov prethodnik Vlatko Marković, što je svojedobno na jednostavno pitanje novinara tko mu je bliži, ustaše ili partizani, pola sata okolišao i vrdao da je “bliže našoj vojsci”, odnosno da je “na strani na kojoj treba biti”.
Gdje svu tu “za dom spremnu” stražu s Pavelićeva groba napusti snaga kad treba jednostavno javnosti objasniti zašto im je desnica u zraku, gdje im nestane ponos i gordost, hrabrost i samopouzdanje - sam Bog zna.
Tek, kad se pogase mikrofoni, reflektori i fotoaparati, kad popusti fibra, iznenada se strašni, vatreni centarfori i stoperi pretvore u skrušene pokajnike, pa kmeče i cvile kako su na Poglavnikovom grobu bili iz čiste znatiželje - a znate kako je, vrag je znatiželja, hoda tako čovjek Madridom s velikim buketom cvijeća i ugleda grobnicu od zlata, fotografira se tako kraj grobnice, zaboravi cvijeće na ploči i ispadne što ispadne, znatiželjo krava te ubila! - ili pak kukaju i leleče kako ih je ponio trenutak emocija, od silne mu ljubavi za domovinu došlo u stvari da izrecitira “Oko jedne hiže navek tiči lete” Drage Britvića, znate onu, “tam Te bude zemla zibala kak dete, tam v zelenoj zipki domovina spi”, ali nije se mogao sjetiti kako počinje, pa se zbunio, povikao “za hižu!”, ili kako ste već rekli, znate kako je, ponijele ga emocije, krava ih ubila.
Tako je eto bilo, očiju mi, nego okrenimo se mi sad budućnosti.
Na cijelom svijetu, ukratko, teško bi se našlo cmizdravijih i kukavnijih pičkica od ustaša. Gledajući, recimo, Joea Šimunića onu večer kako onako visok, moćan, neustrašiv i samopouzdan poput arijskog boga prezrivo odozgo otpuhuje novinarima, objašnjavajući zašto je to oduvijek htio napraviti i zašto će to napraviti i opet ako bude tako oduvijek htio - “kakva kazna, ko će me kaznit?!” - čovjek bi očekivao da šupcima iz FARE-a, Uefe ili Fife sutradan u lice ponovi “Za dom!”, pa ih potjera nogom u stražnjicu i njih i onoga tko ih je poslao.
Najzad, što Joe Šimunić i Davor Šuker imaju izgubiti? Svjetsko prvenstvo u Brazilu ili fotelju u nogometnom savezu? I to im je preskupa cijena za Domovinu?
Zbog par hiljada eura premija na Mundijalu ili par tisuća kuna plaće u Savezu oni - financijski pri tom osigurani za cijeli jedan tisućljetni san - odmah bacaju puške, dižu ruke uvis i mašu bijelim rupčićima, predajući se prvom delegatu Fife, sve preklinjući za milost?
Sve je to od Udbe
Pojava, rekoh, odavno više nije incident. Svi ti strašni ustaše, što u fibri navlače crne kape preko ušiju, dižu desnice, urlaju “za dom!” i pjevaju “Jasenovac i Gradišku Staru”, čim se nađu pred novinarom ili sucem za prekršaje gutaju knedle, rumene se kao snaše, nakašljavaju i znoje, pa objašnjavaju kako ih je ponijela emocija, znatiželja, alkohol ili loše društvo. Ili im je - to uvijek pali - smjestila Udba.
Od Mate Bulića ili Marka Perkovića, preko dičnih nam nogometaša i funkcionera - poput Zdravka Mamića, kojega je kamera onaj put samo “uhvatila u trenutku dok je mahao”, vrag je kamera, krava je ubila - do političara i generala, svi do posljednjeg su nakon sličnih incidenata bili ili “bez komentara”, ili “krivo protumačeni”, ili “žrtve udbaških provokatora”, ili jednostavno “znatiželjni”, poput kandidata za predsjednika HDZ-a Milana Kujundžića, što je - baš kao “vatrena devetka” - na Poglavnikovom grobu bio iz ljudske znatiželje. Ili legendarnog Ante Đapića, što je, sjetit ćete se, uzdignutom desnicom “mjerio kukuruz”.
Predsjednik HSP-a je, koliko je poznato, otišao najdalje od svih: od optužbi da je ustaša siromah je bezglavo pobjegao sve do Izraela.
Nije mi, ukratko, poznata baš nijedna društvena grupa s tako labavim uvjerenjem kao što su ustaše. Puna nam država ušatih samoglasnika, kukastih križeva i “za-domova”, a u svih dvadeset godina nitko nikada, ali baš nitko nijednom, nije imenom i prezimenom, javno, na televiziji ili u novinama, rekao za sebe da je ustaša.
Ako netko za njega to i slučajno pomisli, samo zato što, recimo, podignutom desnicom pozdravlja “za dom!”, eto ga odjednom kako muca i vrda, kmeči i cvili.
U toplom roditeljskom domu, u svlačionici ili gostionici, na tribinama ili internetskim forumima, sve je puno za dom spremnih ljutih ustaša što poneseni emocijama snatre neumrlu NDH, a kad treba za taj sveti cilj i čvrsto uvjerenje žrtvovati par stotina kuna kazne ili jedan jebeni Mundijal, eto ih kako odjednom samo beskrajno vole svoju Domovinu i sve ljude svijeta.
Usraše se ustaše.
-
Great Cornholio
#5589 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema više nekažnjeno veličati ustaški pokret, mora se udovoljavati EU i reći Da homoseksualnim brakovima, nije niko kriv hrvatimaj što su htjeli da uđu u EU

-
Hafis
#5590 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro i kažeš. Naivčine.
A mogli su fino k'o i mi - rahat patnja, i opet nam ništa ne fali
- Banksy
#5591 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Odličan.ultima_palabra wrote:Objasnio.Boris Dežulović: Pa dobro, gdje su već sve te ustaše?
Objasnio fenomen kukavičluka, ali još nisam pročitala (bilo čiju) kvalitetnu analizu kako, zašto, otkud i šta s tim dalje.
-
Great Cornholio
#5592 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja se nadam da ćemo i mi nekada ući u EU, između dva zla, ovog trenutnog u kome živimo, i onog kojeg nam nudi EU, izabrati ovo drugo zato što je manje.Hafis wrote:Dobro i kažeš. Naivčine.
Šalim se ja malo, možda malo "grubo", ali ne činim to iz zlobe
-
zavrzlama
#5593 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nekako bi se razumilo da je Hrvatska igrala sa srbijom ili BIH,pa nakon pobjede i kvalifikacija se desio ovaj ispad...ali cemu ovaj incident u jednoj mirnoj utakmici i jos sa Islandom...
- Banksy
#5594 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U svjetlu dnevne politike, ćirilice, skandala u Vukovaru, referenduma itd.zavrzlama wrote:Nekako bi se razumilo da je Hrvatska igrala sa srbijom ili BIH,pa nakon popbjede i kvalifikacija se desio ovaj ispad...ali cemu ovaj incident u jednoj mirnoj utakmici i jos sa Islandom...
Opasno se zakuhava u Hrvatskoj. HDZ koristi slabost SDP vlade i konstruira afere, SDP šuti, trpi i uključuje se u nametnute afere samo da narod ne priča o Liniću i vladi. Opasna igra s velikim potencijalom za opasan belaj.
-
CungaLunga
#5595 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Fakat objasnio.U toplom roditeljskom domu, u svlačionici ili gostionici, na tribinama ili internetskim forumima, sve je puno za dom spremnih ljutih ustaša što poneseni emocijama snatre neumrlu NDH, a kad treba za taj sveti cilj i čvrsto uvjerenje žrtvovati par stotina kuna kazne ili jedan jebeni Mundijal, eto ih kako odjednom samo beskrajno vole svoju Domovinu i sve ljude svijeta.
Usraše se ustaše.
- Danguba
#5596 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da se cuje do Islanda...
Croatia do Islanda.
Croatia do Islanda.
-
zavrzlama
#5597 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mogu zamisliti situaciju u Hrvatskoj da danas egzistira RSK...U interesu drzave BIH je bilo da je i Hrvatska imala svoj mali ausvic ,a tako isto i Kosovo(koje vec ima)...nego preko nas u BIH se sve lomi...Banksy wrote:U svjetlu dnevne politike, ćirilice, skandala u Vukovaru, referenduma itd.zavrzlama wrote:Nekako bi se razumilo da je Hrvatska igrala sa srbijom ili BIH,pa nakon popbjede i kvalifikacija se desio ovaj ispad...ali cemu ovaj incident u jednoj mirnoj utakmici i jos sa Islandom...
Opasno se zakuhava u Hrvatskoj. HDZ koristi slabost SDP vlade i konstruira afere, SDP šuti, trpi i uključuje se u nametnute afere samo da narod ne priča o Liniću i vladi. Opasna igra s velikim potencijalom za opasan belaj.
- seln
#5598 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma, nema sta, Svicarska je qratz u poredjenju sa Hrvatskom.....šrilančananin wrote:Dobro, hocu. Nudish neku dobru, ima li tajlandskog bijelog. ? Brko, to je tvoja razina suzenijih misli, al' nemoj na ovoj temi, Hrvatska je slobodna zemlja, nema tu Armije BiH, a niti Jna, nema cetnika, nema Ustasa, CIA, teorija zavjera, samo opusteno i lagano, otvori si temu 5 korpus pa uzivaj, to nije Hrvatska, a niti njena vojska..a tema je ...gudis, ne. ?seln wrote:Ostavi se hemije, predji na heroin.šrilančananin wrote:Eto sada ispada da su Hrvati prodali BiH, a deal je bio na 3 strane, tako je i potpisan, sto je tu nejasno, sto tu moze biti problem. Samo zivi samo budi, svi odrgovori doci ce sam...stoj na svijetlu, ovo sto emitirate je ...zapravo to je BiH, to nema veze sa Hrvatskom. Ovakvim ponasanjem ce se poceti gledati kroz Vas Bosnjake/ Srbokomuniste, jednako onako sto u Jeruzalemu rade Zidovi, za njih Palestinci i ne postoje, cionisti imaju tu moc da gledaju kroz Palestince, zamisli, providnost i pronadji se u tome.
- Danguba
#5599 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dzaba mu pises...otiso po cumur ...seln wrote: Ma, nema sta, Svicarska je qratz u poredjenju sa Hrvatskom.....
-
Hafis
#5600 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ta će Hrvatska. Bolja je Švica od nje.